Skip to main content

Kunsten å skape et lykkelig parforhold

Tenker du av og til på hvor flott og spennende det var like etter at du ble forelsket i din partner? Lurer du på om det er mulig å finne tilbake til lykken fra den tiden? Vi gir deg svarene på hvordan!

Tekst: Pål-Esben Wanvig og Maria Jeanne Dompierre

De fleste mennesker aksepterer det faktum at lidenskap og nærhet fra hjertet forsvinner med tiden og tror at dette er normalt. De tror at etter å ha levd sammen noen år under samme tak og etter å ha fått barn er det ikke lenger plass til romanse og nærhet siden dette skjer med så mange par de kjenner rundt seg. Etter noen år befinner man seg i en situasjon der man deler det daglige liv som gode venner der det viktigste er at man vasker opp, lager mat, shopper, organiserer familien og tjener nok penger til familiens behov. Hvor ble det av lidenskapen og nærheten?

Om du er seriøst interessert i å finne tilbake til kjærligheten og lidenskapen kan vi vise deg veien mot et mer tilfredsstillende og lykkelig partnerskap slik at du er i stand til å stabilisere evigvarende glede og nærhet til din partner.

Praktiske metoder

Vår artikkelserie handler om meningen av partnerskap i forhold til å finne lykken i ditt liv, om kjærlighet fra et spirituelt synspunkt og hvordan bygge et lykkelig parforhold med praktiske metoder. Du vil lese om hellig seksualitet og helbredelse av problemer i parforhold som en spirituell vei for et par som elsker hverandre.

Vi ser på årsakene til de største problemene i et parforhold, som for eksempel misforståelser, sjalusi, kontrolltvang, kommunikasjon, manglende kjærlighet, at man tar avstand fra hverandre, å føle at man kun fungerer som mor eller far, seksuelle problemer, anerkjennelse og likegyldighet til hverandre.

Vi vil vise eksempler på hvordan du kan leve ut ditt feminine og maskuline potensial, hvordan bygge opp konstruktiv kommunikasjon med din partner og hvordan helbrede gamle emosjonelle sår. Det siste punktet er også viktig for single som har miste sin evne til å stole på andre. For langvarig lykke trenger man kontinuerlig å utvikle og kultivere parforholdet. Vi vil vise deg veien…

Denne artikkelserien passer i tillegg også for single. Hvordan kan man gjøre seg klar til å finne sin rette partner? Hva kan du selv gjøre som så langt har ført til problemer i dine tidligere partnerskap? Det å gjøre grundig forarbeid med seg selv kan føre til en stor belønning.

Skadeskutt

Mange kommer til oss for å få hjelp til et skadeskutt eller ikke-eksisterende parforhold. Vi opplever at noen av livets største gleder og sorger skapes sammen med en partner. I vår praksis erfarer vi at cirka 80 prosent av parene vi er i kontakt med har mer eller mindre større problemer, mens om lag 20 prosent lever stort sett lykkelige og i harmoni med hverandre i et kjærlig og sensuelt parforhold.

Hva er det som skiller disse to gruppene og hvordan kan man flytte fra den misfornøyde og ulykkelige til den lykkelige gruppen? I denne artikkelserien som er viet kjærlighet, sensualitet og romanse prøver vi å gi leseren praktiske og konkrete svar på dette spørsmålet.

Den riktige partneren

Målsetningen er å kunne hjelpe de som ønsker å ta et sjumilssteg i sin personlige lykke og meningen med livet. Dette gjelder også om du er singel. Vi vil gi konkrete råd og ideer til single som har et sterkt indre ønske om å finne sin rette partner og sjelevenn. Og én ting er sikkert – det finnes garantert den perfekte partner der ute for alle! Kunsten er å kunne analysere hva som er årsaken til at vi stadig møter feil (eller ingen) partner – som i de aller fleste tilfeller finnes i oss selv – for så å gjøre noe med dette. Da er utgangspunktet for å tiltrekke seg den riktige partneren et helt annet!

I dagens samfunn får vi ingen praktisk opplæring under oppveksten om hvordan vi skaper et langvarig, lykkelig og kjærlig forhold. Vi blir preget med hvordan våre foreldre og viktige mennesker i vår sosiale omgangskrets omgås hverandre, noe som ofte er triste greier.

Det er jo skremmende hvor nært vi forholder oss til mønstrene til vår egen mor (morsfigur) eller far (farsfigur) i vårt eget parforhold. Er det da så rart at vi selv har problemer med å skape et genuint lykkelig forhold til vår partner? Det er jo sjokkerende å observere hvordan mange par forholder seg og kommuniserer med hverandre. Ofte hører disse scenene mest hjemme i en huleboerfilm. Opplæring i konstruktiv kommunikasjon er noe av det første par som kommer til oss får lov å lære…

Mangler brennstoff

I tillegg lever vi i en verden som krever mer og mer av oss. Vår tid og energi blir spredt ut over et stort spekter av jobb, hobbyer, venner, barn, foreninger, idrett og så videre. Hva blir det igjen av brennstoff til forholdet?

Et annet problem som vi automatisk og i de fleste tilfellene kun underbevisst må forholde oss til, er de siste 2000 årene med patriarkisk innflytelse fra de største religionene der kvinner, kropp, sex, sensualitet, nytelse, forplantningsorganer og så videre har blir sett på som noe tabu. Å lide og bli martyr er hellig i mange religiøse tradisjoner. Mange gjør dette til en livsstil og bærer sin lidelse som en medalje rundt halsen. I tillegg deler vår kultur ut «bonuspoeng» for smerte og lidelse.

Ja, vi har definitivt ikke et optimalt utgangspunkt i dagens samfunn for å kunne skape et lykkelig og kjærlig parforhold – noe som skilsmissestatistikken er et klart bevis for.

Går det da an å gjøre noe med dette? Selvfølgelig! Gjennom utvikling og kultivering av oss selv kan vi endre det meste i vårt liv. Og et av områdene som bestemt trenger kultivering, er vårt parforhold!

Vår egen erfaring

Jeg (Maria Jeanne) hadde alltid langvarige forhold som så ut til å være veldig harmoniske. Alle mine venninner misunte meg fordi jeg hadde veldig greie kjærester som beundret meg. Men det kom alltid til et tidspunkt der jeg ønsket å forlate kjæresten, uten at det var krangling eller ufred mellom oss. Jeg visste at jeg ikke hadde funnet rett partner og ærlig sagt passet de egentlig ikke i det hele tatt. Forholdene døde ut fordi alt var harmonisk og gikk uten problemer. Dette er et paradoks i seg selv, men slik var det. Jeg valgte menn som unngikk alle former for konfrontasjon, og det som så ut til å være perfekt harmoni var et uttørket forhold etter noen år. Jeg ble ikke utfordret på noen som helst måter og det var ingen grunn til å utvikle seg eller møte mine egne læretemaer.

Denne unaturlige «harmonien» var en måte for oss begge å unngå å gi oss selv av hele vårt hjerte i forholdet siden vi ikke ønsket å risikere å bli såret. Jeg fant alltid partnere med samme emosjonelle og følelsesmessige sår som meg selv: Ikke i stand til å stole på noen som helst, overforsiktig og emosjonelt handikappet i å dele mine ekte følelser fordi jeg alltid forventet å bli såret, samt at jeg kunne ikke tro at noen kunne elske meg for den jeg virkelig var. Så hvert sjette år flyktet jeg unna og håpet at min neste partner ville gi meg noe annet…

I dag forstår jeg de psykologiske mekanismene som styrte meg og mine sykluser på seks år. Jeg har lært mye om parforhold, psykologi og de naturlige og spirituelle lovene for ekte kjærlighet. Da jeg forelsket meg i Pål-Esben bestemte jeg meg for å gi av hele meg i dette parforholdet med alt jeg hadde og ta risikoen på alt det fryktelige jeg kunne forestille meg. Det meste av dette eksisterte jo kun i mine fantasier og viste seg å være fullstendig urealistisk. Jeg fant ut at dette fungerte: Han elsker meg for den jeg er og kan gjøre dette fordi jeg gir ham sjansen.

Klassisk eksempel

Pål-Esben Wanviger skriver at han var et klassisk eksempel på hvordan man som ukultivert kan ødelegge sine forhold.

Jeg (Pål-Esben) var et klassisk eksempel på hvordan man som ukultivert kan ødelegge sine forhold. Før jeg møtte Maria Jeanne for rundt fem år siden var jeg gjennom tre forhold på ca. tre år hver. Jeg hadde en skremmende rytme på tre år i forhold, seks måneder uten forhold, så tre nye år…

Mitt første partnerskap tok slutt da hun startet et forhold med en annen. Kanskje ikke så rart siden jeg var på jobb fra tidlig om morgen til sent på kveld og ikke hadde tid til verken ferie eller kjæreste, noe som også endte med at jeg ble utbrent. Med andre ord så hadde jobben og karrierer mye høyere prioritet enn parforholdet.

Min andre partner flyttet fra meg etter tre år. I virkeligheten hadde jeg ikke lært noe fra min forrige katastrofe – ny jobb med samme rutine og resultat? Utbrent. Og du kan gjette hvordan det tredje parforholdet gikk? Ad dundas fulgt av en utbrenthet som nesten tok livet av meg…

Av og til er det lov å spørre seg selv om hvor teit det går an å bli! 10 år uten å ha lært noe som helst! Ingen utvikling og ingen kultivering hadde funnet sted i forhold til min kompetanse på parforhold! Jeg hadde antageligvis fulgt det samme mønsteret om jeg ikke hadde møtt min kjære venn og mentor Walter Lübeck på en kongress i New York for om lag 7 år siden.

Kultivering

Walter Lübeck var den første som ga meg tanker om at et lykkelig parforhold er vårt viktigste fundament for å kunne skape et genuint lykkelig og meningsfylt liv. Sammen med vår partner kan vi skape et hjem for vår sjel hvor vi finner fred, balanse, trygghet, kjærlighet, sensualitet og restitusjon. Dette er den viktigste kilden for påfyll av energi for bruk i resten av livet vårt og til regenerering og helbredelse av vår helse.

Walter var også den første som introduserte ordet kultivering for meg i denne sammenhengen. For å kunne bli grunnleggende lykkelig sammen med partneren må vi lære hvordan vi gjør dette for så å benytte denne kunnskapen til utvikling av oss selv og parforholdet på daglig basis. De fleste tar det som en selvfølge at vi må på kjøreskole for å lære å kjøre bil. Det å gå på skole for å lære kunsten å skape et lykkelig parforhold er derimot noe de fleste ser på som unødvendig, bortkastet tid og penger. Men dette er kanskje den viktigste og beste investeringen vi gjør i vårt liv! De fleste har opplevd hvor mye energi og ressurser et skrantende parforhold tapper oss for. Hvorfor ikke skape en ladestasjon hjemme isteden?

Walter Lübeck. Foto: privat

Walter spurte meg også om mine seksualvaner og hvordan jeg berørte en kvinne, forspill, nachspiel etc. Jeg syntes dette var veldig brysomme og ubehagelige spørsmål. Sannheten var jo at jeg gjøv løs uten noe som hels forspill og utagerte som en neandertaler uten klubbe i en akt som varte maksimalt 15 minutter, der sensuell berøring begrenset seg til hvordan man behandler et kjøttstykke. Walter så skjevt på meg og svarte at god sex først starter etter en time…

Dette var starten på min opplæring og kultivering i Lemurian Tantra. To år senere møtte jeg Maria Jeanne og kunne teste ut om min nye kunnskap virket. I dag har vi vært partnere i fem år og lever sammen i et eksepsjonelt lykkelig og kjærlig parforhold! Vi tar kontinuerlig nye steg i vår utvikling og kultivering og skaper på denne måten hele tiden et bedre og bedre forhold. For fem år siden var det umulig for oss å forstille seg hvor lykkelig det går an å bli sammen med sin partner!

I dag er en av våre viktigste oppgaver å hjelpe andre med vår kunnskap og erfaring. Å erfare at par som igjen finner tilbake til kjærligheten etter mange års fravær eller en singel som finner sin drømmepartner er noen av de største belønningene vi opplever i vårt arbeide som profesjonelle lærere og livsveiledere.

Hva er tantra?

Begrepet tantra er et sanskrit ord (indisk) som ordrett oversatt betyr «vev, kontinuum, sammenheng.» Dette betyr at tantra forbinder et menneske med alt som eksisterer. Ved å praktisere tantra kan du på en praktisk måte erfare at alt i universet er koblet sammen som en enhet. Tantra opphever illusjonen av å føle seg som et separert og isolert vesen i forhold til skaperkraften. På denne måten lever man i et paradoks ved at man på den ene siden er et individuelt vesen og på den andre siden er en del av alt. (For mer informasjon om dette, se artikkelen Jakten på spirituelt opplysthet i Medium nr. 5-2010).

Det finnes at utall ulike retninger av tantra på markedet. De fleste har sitt opphav i India og i de Vediske skriftene. Ofte blir tantra satt i sammenheng med religionene Hinduisme og Buddhisme, som er en av årsakene til at man kan finne så mye patriarkisk tankegang og filosofi i mange Tantriske retninger. Kvinnen er her kun et hjelpemiddel for at mannen skal oppnå enhet, disipliner for kontroll som tilbakeholdelse av orgasmer i uker og måneder, krevende og langvarige pusteøvelser, kompliserte posisjoner med mer.

Mange tror at tantra kun handler om sex og stillinger, som Kamasutra, orgier, gruppesex, seksuell løssluppenhet og så videre. I våre øyne handler tantra om noe ganske annet. Før de patriarkalske religionene eksisterte ble tantra utøvd som en viktig del av livet i de eldgamle gudinnekulturene. Tantra ble definert som «en vei for å leve et spirituelt liv i en materiell verden.» Dette er noe du ikke kan gjøre alene – du trenger derfor en partner. For å forenkle beskrivelsene vil vi i vår artikkelserie snakke om et parforhold mellom mann og kvinne, men alt det vi skriver om gjelder like mye for homoseksuelle par.

«Tantra opphever illusjonen av å føle seg som et separert og isolert vesen i forhold til skaperkraften.»

Pål-Esben Wanvig

Sjelens tempel

Å kunne oppleve våre sanser bevisst i ethvert øyeblikk av vårt liv bringer glede og lykke slik at vi kan nyte våre liv på en meningsfylt måte. Tantra er med andre ord en vei som fører til at vår essens og sjel blir lykkelig i en materiell verden og at vår kropp blir sjelens tempel. Konsekvensen av dette er et vi kan gjennomføre de livsoppgavene vi inkarnerte i dette livet på en livsvei som er fylt med livsglede, lykke, sensualitet, erotikk, ekstase og mening fremfor å gå en livsvei som er fylt av angst, frykt, kontrolltvang, maktløshet, hat, sjalusi, arroganse, misunnelse, maktbegjær, karrierejag og et overskyggende ego.

Cirka 95 prosent av en tantrisk vei har ingenting direkte med seksualakten, stillinger eller orgasme å gjøre. Det handler om hvordan man utvikler personlighetsfasettene av seg selv som blokkerer oss fra å leve et grunnleggende lykkelig og meningsfylt liv.

«Tantra er antageligvis den mest effektive formen for kultivering, personlighetsutvikling og spirituell vekst.»

Pål-Esben Wanvig

Lemurian tantra

Selv praktiserer vi Lemurian Tantra som er særdeles praktisk og håndgripelig. Denne typen tantra består av flere ulike deler som har sine røtter i de gamle gudinnekulturene før den patriarkalske innflytelsen startet. Lemurian Tantra er et omfattende system med ulike moduler:

 • Grunnleggende psykologisk kunnskap og kommunikasjonstrening for å skape nærhet, helbrede gamle sår og løse opp i misforståelser. Metodene avdekker underbevisste mekanismer og hjelper til med å skape effektive endringer i samlivet.
 • Utvikling og forståelse av maskulinitet og feminitet slik at du kan sette fri ditt potensial som mann og kvinne samtidig som du helbreder det som hindrer deg å leve ut ditt potensial. Det er viktig for vår selvtillit at vi er i stand til å leve ut vår maskulinitet og feminitet i dagliglivet og parforholdet.
 • Kunsten å tilgi. Ved å tilgi fra dybden av vårt hjerte kan vi selv sette oss fri og ta byrden av hat og nag fra våre skuldre.
 • Kunsten om seksualitet. Du kan lære å bli en talentfull elsker og skaper nytelse sammen med din partner. Man lærer hvordan skape en guddommelig seksualitet. Det er ingen seksuell aktivitet i våre klasser. Man får kun teoretisk kunnskap som man kan prøve ut og praktisere hjemme.
 • Ulike massasjer som hjelper deg å utvikle en sensuell følelse og aksept av din egen kropp. Man kan effektivt helbrede skyld og skamfølelser. Massasjene er også en flott og praktisk måte for å utforske partnerens kropp på en behagelig, kjærlig og romantisk måte.
 • Ulike former for effektivt energiarbeid for å helbrede alt som hindrer oss i å erfare glede med vår kropp. Helbredelse av ting som preger oss fra oppveksten som at kroppen er skitten, syndig og kun sett på fra et medisinsk synspunkt. Her brukes blant annet mantras, mudras, energioverføringer og ritualer.
 • En vei for spirituelt opplysthet og selvrealisering.

De ulike modulene utfyller hverandre på den ene siden og er på den andre siden separat fra hverandre. Læren til Lemurian Tantra kan enkelt integreres i ditt daglige liv for effektive endringer av deg selv og parforhold. For single er dette en stor mulighet til å forberede seg til neste parforhold og for å unngå større problemer fra staren av.

Lykkelig og kjærlig parforhold

Et parforhold er selvfølgelig noe unikt et par skaper individuelt sammen. Det finnes modeller som ikke fungerer for de fleste par, men som kan fungere perfekt for enkelte. Selv om det finnes unntak vil vi gi deg en modell hvor et parforhold kan vokse og blomstre, der man uten denne rammen høyst sannsynlig vil møte mange problemer.

I et sunt parforhold forstår man hverandre bokstavelig. Det er sjelden man misforstår siden man står i nær forbindelse med hverandre. Ordene som blir brukt bygger bruer og trenger ikke å bli tolket hele tiden. Det er rom for ærlighet og respekt – begge kan være åpne mot hverandre uten å frykte negative konsekvenser, og ord blir ikke brukt for å skade hverandre. Man diskuterer på en redelig og respektfull måte og prøver ikke å gå ut av diskusjonen som en vinner. I et parforhold handler det aldri om å vinne, tape eller å dominere den andre.

Kjærlighet er noe som man alltid uttrykker for hverandre med ord, handlinger eller små presanger, der man gjør noe som den andre liker. Det er ikke nok at partneren tror han han/hun er elsket. Du blir kanskje overrasket over hvor glad din partner kan bli ved å finne et lite brev med et kjærlighetsdikt eller ordene «jeg elsker deg» helt uventet.

I vår neste artikkel vil vi fokusere på viktigheten av kommunikasjon og hvordan man lærer konstruktive kommunikasjonsmønstre, samt unngår fellene med ubevisst kommunikasjon.

Et annet tegn på et grunnleggende og kjærlig parforhold er fysisk nærhet. Kjæling, kosing, kyssing og elskov. Med regulært menes kyssing og kosing hver dag og sex som begge nyter minst en gang i uken. Her finnes det unntak i forhold til helsesituasjon og liknende. Vi vil dedikere en helt artikkel til dette temaet.

Er det håp for oss?

Uansett hvor dårlig det står til i et parforhold finnes det håp om to ting er tilstede:

 1. Kjærlighet. Om dere fortsatt kan føle i det minste en liten gnist av den flammen av kjærlighet som strømmet da dere var nyforelsket, er det håp. Denne gnisten trenger ikke å være stor – det er nok at den er tilstede av og til.
 2. Respekt er fundamentet og grunnlaget for kjærligheten i et parforhold. Man kan se på respekt som jorden som gir næring til kjærlighetens plante. Uten respekt for hverandre behandler du ikke din partner som et likeverdig menneske som kan lede til at du ikke respekterer din partners frie vilje og verdighet. Uten dette er det umulig å finne grobunn for ekte kjærlighet.

Dette er det første vi ser på når et par kommer til oss. Dette skaper fundamentet for at vi kan veilede et par til et lykkeligere og kjærligere parforhold. Hvis kjærligheten og respekten ikke er til stede, kan vi kun hjelpe til med en konstruktiv separasjonsprosess.

Våre råd til deg

Kanskje du føler at tidspunktet er kommet for å investere litt tid og energi for ditt nåværende eller fremtidige parforhold. Da er du hjertelig velkommen til å følge oss og våre artikler de neste månedene. Vi anbefaler at du starter med følgende:

Par:
1. Analyser og skriv ned hva du/dere er fornøyd med og ikke fornøyd med i parforholdet. Desto mer detaljert, desto bedre.
2. Hva er de største misforståelsene i parforholdet?
3. Hvilke problemer repeteres igjen og igjen som et mønster?
4. Forestill deg at en regissør lager en film om ditt parforhold. Hvordan ville denne filmen se ut? Ta notater.

Single:
1. Analyser dine tidligere parforhold. Hvor finner du repeterende problemer og mønster?
2. Hva frykter du mest når du tenker på å gå inn i et nytt parforhold?
3. Hva er dine ønsker og forventinger for et parforhold?
4. Forestill deg at en regissør lager en film om dine tidligere parforhold. Hvordan ville denne filmen se ut? Hva er typiske mønster for hovedpersonen (deg) som en partner? Ta notater.

Om skribentene:

Maria Jeanne Dompierre og Pål-Esben Wanvig.

Pål-Esben Wanvig og Maria Jeanne Dompierre bor og arbeider sammen i skjønne Weserbergland i Tyskland. De er profesjonelle spirituelle lærere og healere innen Rainbow Reiki, White Feather Sjamanisme, Lemurian Tantra, Reinkarnasjonsterapi og Tre-Stråle-Meditasjon. Deres livsoppgave er å hjelpe mennesker å utvikle seg til å få et lykkeligere, sunnere og mer tilfredsstillende liv. De gir sin kunnskap og erfaring videre i kurs og utdannelser i flere land. De underviser på en måte slik at deltagerne praktisk kan benytte sin nye kunnskap i sitt daglige liv på en enkel måte.

De kan kontaktes på e-post post@wanvig.eu og internett www.wanvig.no

Artikkelserie:
Kunsten å skape et lykkelig, kjærlig og langvarig parforhold

Artikkelen over ble første gang publisert i Medium i utgave 7/8-2010 og er første del av en artikkelserie med fokus på kjærlighet, parforhold og tantra for par og single. Par kan finne konkrete ideer til hvordan finne igjen lykken, samt hvordan forebygge problemer i parforholdet. Single kan lese om hvordan de kan finne sin rette partner.

Artikkelserien passer godt for:

 • Alle par og single.
 • Par som har problemer og ønsker å bli lykkelige igjen.
 • Par som ønsker å forebygge fremtidige problemer.
 • Single som ønsker hjelp til å finne sin rette partner.

Her er en oversikt over de andre artiklene i serien:

Pål-Esben Wanvig

Pål-Esben Wanvig er sjaman, journalist, forfatter, lærer, coach og foredragsholder innen personlig og spirituell utvikling. Han har bakgrunn som sivilingeniør og valgte å gå en holistisk vei etter at skolemedisinen ikke kunne hjelpe han etter livstruende utbrenthet i 2003. Etter mer enn 20 år og 35.000 timers utdanning og erfaring med flere tusen klienter og studenter, har Pål-Esben blitt en ekspert innen å kombinere østlige tradisjoner, teknologi og filosofi med moderne vitenskap, medisin og nevropsykologi for å hjelpe sine studenter og klienter til å oppnå raske og objektivt målbare resultater i sitt daglige liv. Ta gjerne kontakt på e-post: post@wanvig.no, Facebook: www.facebook.com/PalEsbenWanvig/. Nettside: www.wanvig.no
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Bruk kode
   Utilgjengelige rabattkoder
   7700008 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701026 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701040 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701056 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701062 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701127 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701129 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701158 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701173 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701308 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701331 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701343 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701365 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701378 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701389 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701399 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701408 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701429 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701463 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701466 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt