Skip to main content

Kjærlighet på heltid!

For mange virker det nok for godt til å være sant, men Ingunn Ripe jobber på heltid med å gi kjærlighet til alt levende. Hun innrømmer at det kanskje virker litt fjernt og klisjéaktig, men Ingunn er ikke redd for å gi av seg selv.

Tekst og foto: Elisabeth Hægeland Reynolds

Ved siden av sin fulltidsjobb som selvstendig tanntekniker gjør Ingunn alt hun kan for å hjelpe mennesker med ulike problemer. Da fungerer hun både som medium, healer, veileder, kanaliserer, husrenser og kurslærer.

– Jeg gir mennesker mulighet til virkelig å kjenne kjærlighet på kroppen. De får ikke bare teorien plassert i fanget. For å kunne tro på healing er det jo nettopp fysiske beviser mange trenger, mener hun. Det å føle kjærlighet i kroppen er et godt nok bevis for henne.

Opprinnelig er hun fra Ripe i Sogn og Fjordane, men bor nå på en gård i Spydeberg, Askim, sammen med mann og to barn. Hun er medium i Norsk Spiritualist Forening (NSF) og healer i NSF Healerforbundet, og arrangerer flere typer sprituelle kurs, foredrag og åndelige samlinger i Oslo. Men livet hennes har ikke alltid vært en dans på roser.

Beskyttet av en engel  

Flere ulike sykdomsperioder og mistrivsel tynget store deler av Ingunns barndom og unge voksne liv. Men langt vakrere og sterkere opplevelser hjalp henne til å overvinne mørket i de tøffeste fasene av livet.

– Jeg har hatt nærkontakt med en engel som har fulgt meg fra jeg var liten. Jeg føler det er en feminin energi. Jeg opplevde henne første gang da jeg var tre år. Det blir veldig lyst hver gang hun kommer. Når jeg havner i svært alvorlige situasjoner, ser jeg henne fysisk. Jeg forbinder henne med ro og blir helt fylt av kjærlighet og indre ro. Ofte hører jeg en høy lyd i øret rett før hun kommer, forteller Ingunn.

Som barn opplevde hun også å prate med alver og kanalisere ned åndelig informasjon via maling. Ellers føler hun også at hun stadig får god hjelp og veiledning av sine guider og hjelpere. Hun har alltid hatt et stort behov for å være i sitt «eget» åndelige rom, noe hun føler har gitt henne mye healing, styrke, glede og inspirasjon.

– Jeg har alltid kjent en indre kjærlighet og følt en form for trygghet inni meg, selv om livet i seg selv burde tilsi noe annet. Det er sjelen min, som vet hvordan livet er. Jeg har følt den hele tiden. Jeg har alltid hatt lyst til å være der for andre og har aldri vært redd for å ta i et tak for andre. Det gir en god følelse, synes hun.

Healer snudde livet opp ned

Alle gangene Ingunn har vært syk og utmattet, har hun opplevd nye sider ved seg selv. Etter hvert ble hun overrasket over at legene ikke klarte å finne ut av alt. Ofte opplevde hun at sykehuspersonalet ikke forstod og trodde på henne som et helt menneske, men som en kropp. Legene fortalte fasiten, «slik er det», og at hun skulle bli frisk hvis hun gjorde som de sa. Men Ingunn ble ikke frisk.

All sykdommen bidro til å åpne Ingunns nysgjerrighet for healing og åndelighet. Hun innså at hun måtte være mer kreativ for å få slutt på sine gjentatte sykdomsperioder. For seks år siden oppsøkte hun en healer som etter hvert bidro til å snu opp ned på livet hennes. Her lærte hun å finne tilbake til kjærligheten i seg selv og få livskvaliteten tilbake. Hun begynte å forstå hvorfor hun ikke hadde vært flink til å ta vare på seg selv, og hvorfor hun hele tiden hadde vendt seg til andre for hjelp.

– Dette er et kjent fenomen. Man søker hjelp hos andre fordi det er lettere enn å se seg selv, sier Ingunn. Med tid og tålmodighet til å la bit for bit forløses i hennes indre, rom for rom i hennes sjels irrganger, ble hun bedre kjent med seg selv. Siden har hun hatt et voksende ønske om å hjelpe andre til å klare det samme. Dermed begynte hun med healing, og slik fikk hun også god kontakt med åndeverdenen.

Sakte, men sikkert har Ingunn opplevd å få kontakt med guider, hjelpere og ånder på den andre siden. Først fikk hun kontakt med guiden Zen Hoang, som guider henne i hverdagen. Flere guider og hjelpere kom inn etter hvert.

– Det handler om å være til stede for mennesker som trenger deg, og gjøre det du ønsker å gjøre for dem. Da blir det bra, sier hun med et strålende blikk.

Selvlært medium

Mange har spurt Ingunn om hun har noen utdannelse innen healing, mediumskap og selvhjelp. Da svarer hun ganske enkelt at:

– Livets vei er den beste utdannelsen jeg har fått. Man lærer veldig mye av livet generelt – av alle møtene man har, vennene og ikke minst familien. Vi skal lære ulike ting i løpet av livet. Jeg tror at alt er bestemt på forhånd, før vi kommer inn i kroppen, sier hun.

Da mormoren døde, opplevde Ingunn å få sterk kontakt med henne.

– Jeg hørte stemmen hennes klart og tydelig, som sa at hun hadde det bra. Men det er ikke slik jeg vanligvis kommer i kontakt med avdøde og guider. Da kommuniserer jeg med alle sanser – lukt, smak, hørsel, syn og følelser. Jeg kjenner at kontakten flyter lett gjennom og får klare og tydelige beskjeder. Veldig ofte får jeg bilder. Egentlig er det veldig enkelt, synes Ingunn.

Tenner og kjærlighet

Nå har Ingunn vært healer og medium i seks år, men dette ser hun på mest som en hobby hun bare koser seg med. Jobben som tanntekniker har hun hatt i 10 år, og hun trives fortsatt veldig godt med den fordi hun får være kreativ, jobbe selvstendig og ha mye kontakt med folk.

– Jeg har alltid vært glad i å være nær mennesker og dyr, og har alltid hatt veldig stor omsorg og kjærlighet. Jeg vil ikke at de skal gå alene. Jeg vil de skal vite at de har en hånd å holde i, og den vil jeg være. Det handler stort sett om å være medmenneske, sier hun.

Som tanntekniker fikk hun tidlig kontakt med mennesker. De som kommer for å motta tannbehandling, har jo ofte mer på hjertet enn bare tenner.

– Det har skjedd mye med de som får tannbehandling hos meg, men det skjønte jeg ikke helt i begynnelsen, forteller Ingunn. For flere år siden fikk hun telefon fra legen til en kunde som ble kvitt åreforkalkninger til hjertet uten å ha fått medisiner eller operasjon. Legen spurte Ingunn hva hun hadde gjort med ham.

– Jeg hadde ikke gjort annet enn å føle veldig med ham. Jeg forklarte og snakket bare litt mens jeg laget tenner og pusset på protesen hans. Så jeg skvatt litt da jeg fikk tilbakemelding fra legen hans, sier hun. Slike episoder har fått henne til å undre seg. De bidro til at hun fikk behov for å lære mer om årsaken til healing og hvordan alt henger sammen.

Bok om treenigheten

På nyåret gir Ingunn ut sin første bok, «Treenigheten», som handler om det helhetlige samspillet mellom kropp, sinn og sjel.

– Det viktigste for meg er å bringe forståelse for helheten vi er skapt i, med andre ord «treenigheten» sjel, kropp og sinn, slik at mennesket skal vite at det alltid finnes håp når livet butter imot. Jeg setter fokus på evolusjonen – hvor kommer vi ifra, og hvor ender vi? Hvorfor er vi på jorden, spør Ingunn.

Hun tror mange vil kjenne seg igjen i bokens innhold, selv om man ikke har noen åndelig eller religiøs tro. Hennes ønske er å gi mennesker verktøyer til deres utallige utfordringer, slik at de kan føle kjærlighet, frihet og lykke selv i de mørkeste stunder.

Sammen med boken gir hun også ut en meditasjons-CD, «Veien til kjærlighet». Denne skal være et verktøy til å åpne opp for kjærlighet og kontakt med egen sjel, kropp og sinn, for å oppnå kontakt med «Kilden» hun tror vi er en del av.

– Man vil lære å knytte kontakt med Moder Jords energi, som er viktig for å oppnå balanse. CD-en vil også ha en meditasjon som renser og fjerner blokkeringer i energibanene, sier hun.

Åndelige kurs og forum

I høst har Ingunn startet Åndelig Forum, hvor hun inviterer alle som vil til åndelige samlinger i Oslo en gang i måneden. Hun holder også kurs i blant annet åndelig selvutvikling, healing, regresjon, mediumutvikling og husrensing.

Mange av Ingunns kursdeltakere har vært skeptikere som har følt at livet har fått mening etter at de har lært å søke innover i seg selv. Deltakerne har vært mennesker fra flere ulike yrkesgrupper, både leger, fysioterapeuter, sjefer, fysikere, lærere, pedagoger og mange medier og healere. En del av dem har trengt å vite hvordan de skal klare å samle nok energi til hverdagen, og hvordan de skal «beskytte» seg i møter med mennesker som blant annet «tapper» dem for energi.

– De lærer å beskytte seg og fylle seg med energi. Og aller viktigst – de lærer å finne kjærligheten til seg selv. Mange av dem ønsker å gi dette videre til familie og venner, og da begynner de å forstå begrepet «meditasjon». Å meditere er å søke inn i seg selv. Vi har et skattkammer inne i oss selv med muligheter, erfaringer og løsninger. Vi har alt i oss, bare vi søker, sier Ingunn.

Fikk kontakt med avdød tvillingdatter

En av Ingunn Ripes elever i mediumutvikling, Anette Fremgard, begynte sin søken etter kontakt med den andre siden for fem år siden. Da fikk hun tvillingdøtre som ble født tre måneder for tidlig. Amalie døde kort tid etter fødselen, mens Sofie fikk leve videre.

– Jeg var nysgjerrig på hvordan Amalie hadde det, hvem hun var sammen med, og hvordan det var der hun var, sier Anette. Da hun møtte Ingunn for første gang, trodde hun ikke at hun skulle få kontakt med Amalie. Likevel opplevde hun et sterkt møte med sjelen hennes.

– Jeg kjente noe lite som la seg i armkroken og følte en kjærlig energi fra henne. Jeg ble nysgjerrig på å følge opp dette og bestilte healingtimer hos Ingunn. Jeg hadde behov og ønske om å erfare dette oftere og lære mer, minnes Anette. Healingen og den sjelelige kontakten med Amalie ble til god hjelp i sorgprosessen.

– Amalie har vist meg at hun er lykkelig der hun er nå. Jeg har sett henne løpe glad over en grønn blomstereng sammen med andre barn. Det roet meg å få vite at hun faktisk er der, og at hun har det bra. Det hender at hun kommer på besøk, og da kommuniserer vi og jeg skriver ned det hun sier. Det blir nok en bok av dette, som jeg håper vil komme til nytte for andre som opplever å miste et barn. Jeg ville ikke vært foruten den åndelige kontakten jeg har med Amalie. Men jeg var avhengig av Ingunn for å komme dit jeg er nå, sier Anette takknemlig.

Raskere restitusjon med healing

En av Ingunn Ripes klienter, Geir K. Thorrud, ble operert for en cyste i hjernen for tre år siden. Restitusjonsfasen hans gikk over dobbelt så raskt som normalt, noe som kan ha sammenheng med healingen han mottok.

Thorrud kjente Ingunn litt fra før, og bestemte seg for å la henne behandle ham med healing i tiden rett etter hjerneoperasjonen. På Rikshospitalet hadde legene sagt at hvis alt gikk bra, så kunne Geir begynne å jobbe etter 6 til 7 måneder. Men Geir var tilbake i 20 prosent stilling allerede en måned etter operasjonen. Etter tre måneder var han tilbake i full jobb.

– Jeg klarer ikke se noen annen grunn til at jeg kom meg så raskt tilbake, enn at det var healingen som virket. Den eneste forklaringen på at min restitusjon gikk så raskt i forhold til andres tilsvarende restitusjon, er at jeg var hos Ingunn, sier Thorrud.

Det første Ingunn sa til Geir da han kom for behandling, var: «Vi må få i gang blodomløpet og funksjonene i kroppen din, for det fungerer ikke like bra som før operasjonen.» Den første tiden fikk han to healingbehandlinger i uken. Utenom fikk han ingen andre behandlinger eller medisiner, og han levde som normalt bortsett fra at han ikke jobbet den første måneden.

Ingunn Ripes nettside: www.divinelovepower.com


Denne artikkelen handler om…


Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode