Skip to main content

Drømmeferie til vennlig pris

I våre dager trenger ikke en drømmeferie av høy kvalitet robbe sparekontoen din. Du kan få en opplevelsesrik kulturell reise til et eksotisk middelhavsland til lav pris, med opphold på flotte hoteller og norsktalende reiseguide, spesielt hvis du reiser utenom høysesong.

Tekst: Elisabeth H. Reynolds

Kan du tenke deg en fantastisk tur i et spektakulært landskap gjennom Kappadokia, eller å se Pamukkale og Efesos med egne øyne – høydepunktene langs Egeerhavskysten? Savner du velorganiserte reiser med innhold, mening og kvalitet, kan du lese videre.

Når du er fast abonnent på Medium eller visse andre blader, hender det du får usedvanlig gode tilbud på flotte reiser i en vedlagt konvolutt som du får i posten sammen med bladet. Det er så lave priser på disse tilbudene at man kan begynne å lure på om kvaliteten også blir deretter. Men dette er langt fra sannheten, for det har vi selv erfart etter en slik reise til Tyrkia med TSS Travel Service Scandinavia. Turen var helt fantastisk og gikk over all forventning!

TSS Travel Service Scandinavia er en del av et internasjonalt konsern, RSD Reise Service Deutchland GmbH, som har base i Tyskland. De er representert i 16 europeiske land og er en av Europas største turoperatører for kulturreiser med over 300.000 fornøyde kunder i året og rundt 600 ansatte. Mange velansette firmaer, aviser og tidsskrifter bruker dem som partner for sine kunde- og leserreiser.

I Pamukkale (bildet øverst) sørvest i Tyrkia kan man se unike kalksteinterrasser som i 1988 kom med på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv. Det samme gjelder utgravingene i den antikke byen Hierapolis, som ligger på toppen av terrassene. Pamukkale er et tyrkisk ord for «bomullsborg». Terrassene av karbonatmineraler har mønstre som er formet av brusende varmt kildevann.

Lavsesongpriser

Med TSS reiser kan du få rimelige reiser inkludert fly, opphold på 4- og 5-stjerners hoteller av høy kvalitet, reiseguide, måltider og transport i destinasjonslandet. Grunnen til at prisene kan være så lave i lesertilbudene, er at reisekonsernet kjøper inn et stort antall flyreiser og hotellbestillinger i lavsesongen, altså i vinterhalvåret. Dette er en fordel for både flyselskapene og hotellkjedene, fordi de sikrer seg full dekning i perioder der de ellers ikke ville klart å opprettholde nok kunder.

− Prisene på turene våre er gunstige både for gjestene, flyselskapene, hotellene, restaurantene, busselskapene, museene og de arkeologiske stedene vi samarbeider med. Vi er overbevist om at de gunstige prisene er en stor fordel for Tyrkia, så vi støtter økonomien i landet. Våre gjester kan være sikre på at til tross for den gunstige prisen gir vi fremragende service, sier PR-sjef Cathrin Haas i RSD i Tyskland.

TSS i Norge tilbyr kulturelle reiser til Tyrkia, kombinert med noen dagers opphold på Kypros eller Rhodos. RSD i Tyskland har i tillegg reisemålene Marokko, Malta, Kina og Egypt, samt luksusferier til Dubai, rekrea

sjonsferier til Karlsbad i Tsjekkia, Russland-cruise, Holland og Donau-cruise. RSD er faktisk den største turoperatøren for kulturelle reiser til Tyrkia i Tyskland, så de har høy kompetanse på reiser dit.

− Vi gjennomgår uavhengige kvalitetskontroller og blir alltid vurdert med svært gode karakterer. Gjennomsnittlig vurdering fra våre kunder er 1,45, der 1 er best – 96 prosent av våre kunder fra alle land er svært fornøyde med reisen sin med RSD eller TSS. Derfor velger de fleste av dem å reise med oss igjen, enten til Tyrkia eller andre destinasjoner, sier Haas.

Antikkbyen Afrodisias, kalt «Antikkens juvel» (t.h.), sørøst i Tyrika er kandidat til UNESCOs verdensarvliste. Her ligger det monumentale Afrodite-tempelet og et nesten fullstendig bevart gresk-romersk stadion og teater.

Antalya og gamlebyen

På alle turene til Tyrkia med TSS får man et opphold i Antalya ved Middelhavskysten. Du vil også få en tur inn i hjertet av gamlebyen av Antalya, også kjent som Kaleiçi. Her er et bredt spekter av kultur og historiske steder som for eksempel den gamle romerske havnen, steintårn, den store kjente basaren og fine småbutikker. Man kan utforske de buktende gatene, de massive steinveggene og de pittoreske gamle husene som er bygd så tett at de ofte overskygger de trange gatene. Her får man virkelig nyte auraen av middelhavsk livsstil.

Prisen i alle TSS/RSD-reiser inkluderer fly, hoteller med sjenerøs frokost og transport til og fra flyplassen, samt utflukter i moderne busser med klimaanlegg og kvalifiserte turguider. Reisende fra Norge vil alltid få høyt utdannende norsk- eller engelsktalende guider. På hver reise kan antall deltakere variere fra rundt 20 til 35 personer.

I tillegg til alt som er inkludert i programmet, kan deltakerne kjøpe en anbefalt kultur- og middagspakke. Det er fordi noen av hotellene og attraksjonene ligger i idylliske landlige omgivelser et lite stykke utenfor byene. I løpet av utfluktene tilbys noen spesielle aktiviteter, som ballongturer, spa og massasje som må betales i tillegg til grunnprisen.

Gamlebyen i Antalya (bildet til høyre) har labyrintaktige smug omgitt av fargerike blomsterbusker og velpleide herskapshus som gir en herlig følelse av Middelhavets atmosfære.

For mer informasjon og bestilling: www.tss-travel.no eller tlf. 800 693 80


Denne artikkelen handler om…


Trine Åldstedt

Trine Åldstedt driver Sjelscoaching og er en av Norges første sertifiserte coacher og stiftet MetaResource i 2004, som hun ledet helt til hun bestemte seg for å gi det bort i 2018. Der drev hun mentaltrening, coaching, studier i nevrolingvistisk programmering (NLP), sertifiseringer, kortere kurs og opp til 2 ½ års lange kurs. I dag tilbyr hun Sjelscoaching, healing og ulike kurs i personlig utvikling, både på nettet og med fysisk oppmøte. Nettside og blogg: www.trinealdstedt.no