Skip to main content

Klarsynt i generasjoner

Therese Karlsen alias «Carla» og hennes familie på morssiden har vært klarsynt i generasjoner. Sine evner til å lese energier, ta inn tanker og følelser – både fra mennesker i denne verden og sjeler i åndeverden – har hun hatt så lenge hun kan huske.

Tekst: Elisabeth H. Reynolds  Foto: Leif B. Kristiansen

Etter et års pause fra teletorget er «Carla» tilbake som klarsynt livsveileder på telefon.

− Det er en så utrolig god følelse når du får gode tilbakemeldinger, når folk ringer deg og takker deg for at du virkelig har hjulpet, sier «Carla».

Hennes egentlige navn er Therese Karlsen, og hun er oppvokst i Bærum og syv år i Spania.

− Jeg har alltid vært en hobbypsykolog som hjelper andre med ting, så venner og familie ringer alltid meg hvis de har utfordringer eller ønsker svar på noe. Jeg har alltid hatt evner litt utenom det vanlige og har veldig sterk intuisjon. Jeg ser mennesker veldig godt og ganske kjapt. Her kan jeg jobbe med det også, og det er veldig gøy, sier hun.

− Er intuisjon og klarsyn dine sterkeste evner?

− Ja, ofte kan jeg se personen med en gang, hva det gjelder, og hvorfor du har havnet der du er. Noen er mer åpne enn andre. Da kan jeg se et bilde jeg tolker, eller så får jeg inn dine energier med en gang. Jeg kan også kjenne tanker. Det høres kanskje rart ut, men… det er litt forskjellig, sier hun.

Ånder på besøk

Therese begynte på teletorget i 2011, men evnene har hun hatt så lenge hun kan huske. Da hun var barn, var det mange som syntes hun var litt smårar fordi hun kunne se underlige ting.

− Jeg har alltid kunnet se spirits (ånder), auraene til folk (energikropp) eller ting som andre ikke kunne se. Jeg kunne si til mamma at «nå står det noen her», og jeg kunne se hvem det var. Ofte var det hjelpere, forteller hun.

Oldefaren hennes døde da hun var ni år, og da opplevde hun at han kom til henne et par dager etter begravelsen. Han ville gi en beskjed om at konen hans lette etter en ring. Therese fortalte steoldemoren sin hvor ringen var, og de fant den akkurat der hun sa at den lå.

− Jeg skjønte ikke noe av evnene mine den gangen. Steoldemor fikk helt sjokk. Jeg sa til henne at jeg skal bare hilse fra oldefar og fortelle hvor du kan finne ringen. Jeg skulle hilse fra ham og si at det går bra, forteller Therese.

Fremdeles ser hun mange ånder og hjelpere, men det var en periode over flere år da hun stengte av for dem fordi hun ble så påvirket av dem. Hun opplevde dem som både gode og dårlige ånder. Men så begynte hun å åpne opp igjen, og det begynte for alvor da hun gikk tre mediumkurs hos Lilli Bendriss.

− Lilli sa noe veldig fint. Da jeg fortalte at jeg hadde stengt av, sa hun at jeg ikke trenger å gjøre det. «Du kan bare si til dem at akkurat nå passer det ikke. Akkurat som du ville sagt til en vanlig person som vil komme på besøk.» Det var jo så enkelt!

I dag er det helt greit for Therese at ånder formidler budskap gjennom henne. Men hvorvidt ånder blir et tema under telefonveiledninger, kommer helt an på personen som ringer inn. Noen ønsker kontakt, mens andre ikke ønsker å vite noe om dette.

 Kan man spørre deg om å ta kontakt med visse avdøde personer, eller er det slik at bare de som kommer inn til deg får komme?

− Jeg er veldig allsidig, men det kan være at vedkommende – selv om han/hun vil ha kontakt med deg – ikke nødvendigvis alltid vil komme. De må være tilstedeværende for at de skal komme inn. Jeg kan ikke tilkalle dem hvis de ikke er der. Ikke vil jeg det heller. For jeg har veldig stor respekt for både den som savner og den som er savnet, sier Therese.
 Det er vel ikke mulig å få kontakt med alle. Det kommer kanskje an på hver enkelt sjel – hvor de befinner seg?
− Det stemmer. Ofte dukker de opp av det blå. Plutselig er det noen der. Da må jeg ta imot og spørre hva de vil og hvorfor de kommer. Jeg får beskjeder via tanker om hva det gjelder, sier Therese.

Finner mistede gjenstander

En av Thereses spesialiteter er at hun kan finne forsvunne gjenstander.

− En dame ringte og sa: «Jeg blir helt sprø, jeg finner ikke nøklene mine.» Jeg sier: «De har falt ned i konsollen i bilen.» Og så finner hun dem der.

En annen ringte og spurte om en katt som var borte. Hun var helt på gråten. Therese sa: «Den står i en bod cirka 50 meter nedi veien.»Hun beskrev kattens utseende. Innringeren gikk rett ned og fant katten sin. Den hadde blitt låst inne i et lite vedskjul.

En dag hadde Thereses stedatter mistet ringen sin på en gressplen på Bygdøy.

− Da tunet jeg inn på den energien og gikk rett bort og fant ringen i høyt gress. Den var helt umulig å finne, som eksen min sa, men jeg visste at den var der. Det er ikke alltid at det kommer inn, men stort sett så gjør det det, sier hun.

En annen kunde ringte inn og lurte på hvor hun hadde lagt lommeboken sin. Therese sa at den ligger i skuffen på kjøkkenet. Og det gjorde den.

Finnes det en forklaring?

Hvordan er det egentlig mulig å treffe så presist?
−Det er vanskelig å forklare. Men energiene på for eksempel en ring har sittet på fingeren og tiltrukket seg energier fra deg. Hvis du ringer og spør hvor ringen din er, vil jeg få inn den energien. Det er din energi. Du vil finne ringen, og ergo så kan jeg finne den. Energien sitter der, og den er veldig viktig for deg. Den eneste forklaringen jeg har er at jeg får energien inn, sier hun.

Angående gjenstander sier Therese at hun ser klare og tydelige bilder. Hos personer som ringer inn, får hun også inn energier, tanker og klare, tydelige bilder.

 Kan du lese og kjenne hva jeg tenker?

− Ja, men det spørs litt hvem du er og hvordan jeg får inn ting. Noen er mer lukket enn andre. Hvis det er vanskelig å få inn ting, kan jeg styrke det med kort – englekort eller vanlige kort. Men stort sett bruker jeg ikke kort, for det kommer inn med en gang.

Fjernhealing

Før Therese begynte på teletorget i 2011, tok hun imot mange pasienter til healing. I dag tilbyr hun også fjernhealing over telefon. Noen kunder ringer igjen og igjen for å motta dette.

− Da går jeg inn i en slags meditativ tilstand, hvor jeg bare åpner opp for deg, sier hun.

Therese sier at hun også er veldig god på å formidle riktige tidspunkt for hendelser. Ifølge de faste kundene hennes har mye av det hun spådde for det året hun var borte fra teletorget stemt med hva som faktisk skjedde i den perioden.

Fjernrens av hus

Husrens, altså det å lede fastlåste ånder bort fra bygninger, er noe Therese har gjort mange ganger. Hun tilbyr også fjernrensing av hus over telefon.

− Noen ganger får jeg inn energier som er så dårlige at jeg begynner å grøsse. Jeg merker at de ikke er lykkelige hjemme. Det er noe i veggene som ødelegger dagen for dem. Fjernrens er litt som fjernhealing. Da fjernrenser jeg i stedet.

− Det er så rart at det går an.

− Ja, jeg vet. Det er merkelig. Men hele familien min er slik. Evnene stammer tilbake til så vidt jeg vet mormor i hvert fall, sier hun.

Både mormoren, moren og søsteren sies å ha evner utenom det vanlige. Søsteren hennes har jobbet med slikt tidligere, men har nå valgt å satse på en annen jobb.

− Jeg og søsteren min har telepatisk kontakt. Hvis det er noe med henne, så vet jeg det med en gang. Det samme gjelder mormor og morfar. Hvis noen av dem er dårlig, så får jeg inn at nå må jeg bare ringe. Og da er det alltid et eller annet, forteller Therese.

Mye må holdes skjult

Therese merker fort når noen av innringerne har behov for en legetime, enten det gjelder fysiske eller psykiske problemer. Ofte trenger innringerne bare en bekreftelse på at de bør gjøre det. Men det er ikke alt Therese kan si noe om.

 Får du inn folk som har selvmordstanker?
− Det har jeg også fått, da ber jeg dem gå rett til legevakt eller ringe Kirkens SOS. For jeg kan ikke snakke om slike ting. Jeg kan hjelpe deg til å bygge deg opp. Men noen orker ikke å se noen, og derfor ringer de meg i stedet, sier hun.

Hvis hun sanser at en person er syk, kan hun ikke gjøre annet å anbefale vedkommende å gå til lege med en gang.

− Noen får jeg fryktelig dårlig energi fra, og de lurer på om de skal dø snart. Da kan jeg se at det stemmer. Det er ikke noe morsomt, men jeg kan ikke snakke om det! Da får jeg inn tidspunkt. Jeg kan få inn at energiene er dårlige slik at jeg ikke ser noe videre på dem. Det er en mørk energi som bare stopper opp og jeg får ikke inn noen bilder. Da er det slutt, om tre måneder for eksempel. Det er krevende, for det har jeg ikke noe lyst til å se. Og folk ringer jo inn og lurer på dette, men jeg kan ikke si noe om dette, sier Therese med alvor i blikket.

Andre har vært hos legen og fått en veldig dårlig prognose. De lurer på om de fortsatt har noen sjanse.

− Det er vanskelig. Det er ikke min oppgave å si hva som skjer. Min oppgave er å hjelpe folk der de er på best mulig måte. Jeg må være veldig taktisk med hvordan jeg sier ting. Det handler også om å kjenne hvor jeg er akkurat nå, og tenke på hvordan jeg snakker til personen og fokusere på hva vedkommende trenger av meg, sier Therese.

Noen kunder er veldig åpne, mens andre er litt vanskeligere da de ønsker svar på et spesifikt problem akkurat nå. Men det er ikke alltid at man får svar på absolutt alt man spør om.
− Jeg kan få inn noe annet i stedet som er det du burde gjøre. Ikke alle er lydhøre for det, men de fleste aksepterer det, sier hun.
Mange menn ringer

Mange tror at menn er mer lukket for følelser og åndelige energier enn kvinner. Det er ikke nødvendigvis sant, men kanskje de holder denne interessen mest for seg selv? Mange av Thereses kunder er nemlig menn. Dette overrasket henne, spesielt da hun begynte på teletorget.

– Det har blitt flere og flere menn som ringer. Veldig mange faste kunder er menn som lurer på alt mulig rart, og som jeg følger opp over tid. Det er litt artig. Men det overrasket meg litt, for jeg trodde ikke menn gjorde slikt, sier hun.

Therese satser fullt på arbeidet som veileder nå, og i dag har hun også to andre veiledere som jobber for henne, Dana og Trond. Tidligere jobbet hun med casting i forskjellige TV-formater, blant annet til Sinnasnekker’n. Men dette er sesongbetont og man ansettes i prosjekter, så man blir sjelden fast ansatt.

− Nå vil jeg bare gjøre dette. Man blir sikrere og sikrere etter hvert som årene går. Første gangen jeg satt på linjen, holdt jeg på å få nervesammenbrudd fordi jeg tenkte at dette går ikke, dette kan jeg ikke. Men det kan jeg. Det handler om å bygge folk opp fra usikkerhet og dårlig selvfølelse. Det er veldig gode følelser når du får tilbakemeldinger, sier Therese.

VIL DU SNAKKE MED CARLA? DU TREFFER HENNE PÅ TLF: 829 95 167 (KR 26,00/MIN)


Denne artikkelen handler om…


Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode