Mindfulness fra telefonen

Oppmerksomhetstrening eller mindfulness og meditasjon er eldgamle og velutprøvde teknikker som kan hjelpe oss med å takle stress og å et mer balansert, harmonisk og gladere liv.

Noen ganger er det ikke så lett å meditere på egenhånd, spesielt når livet er travelt – selv om det muligens er da du trenger det mest. Da kan det hjelpe å ha et godt hjelpemiddel på smarttelefonen.

Headspace er en app med sesjoner og teknikker for mindfulness, mental trening og meditasjon. Det er gratis å laste ned det grunnleggende kurset, som består av 10 sesjoner på 3 til 10 minutter. Du velger selv om hver sesjon skal vare i 3, 5 eller 10 minutter. Språket er britisk-engelsk.

Teknikker du får med i tillegg med gratisversjonen er «body scan» og «focused attention». Om du vil kan du få daglige påminnelser om å være mindful. Den som ønsker seg mer av appen kan abonnere.

Spotify har inngått et samarbeid med Headspace. Det betyr at de som har et 149-kroners abonnement på Spotify kan logge inn på Headspace med samme brukernavn og passord, uten ekstra kostnad.

Headspace kan lastes ned gratis på Google Play eller App Store.