Skip to main content

Brenner for psykisk helse og healing

Etter å ha vært ute i nokså hardt vær i sitt voksne liv har Grethe Røsnes reist seg opp igjen og blitt sterkere og mer intuitiv. Nå ønsker hun å hjelpe andre mennesker med å komme seg ut av nedbrytende relasjoner og mønstre for å kunne bygge dem opp igjen etter tøffe tider.

Tekst og foto: Elisabeth Hægeland Reynolds

Healing og coaching for å styrke menneskers psykiske helse er det Grethe Røsnes brenner for i sitt arbeid. Både over telefon og på en klinikk tilbyr hun reikihealing, veiledning og coaching.

Nå har hun flyttet til Argana Helse på baksiden av Olavsgaard Hotel på Skjetten. Men på skrivende tidspunkt var klinikken et koselig, lite rom i kjelleren under den alternative butikken Sariel, midt i Strømmen sentrum. Underskrevne besøkte henne der, og før intervjuet ønsker Grethe å gi meg en behandling som et utgangspunkt for samtalen. Det sier jeg gladelig ja takk til, så jeg legger meg frivillig på benken.

Etter å ha vært ute i surt vintervær er jeg temmelig kald i kroppen før jeg legger på benken, men jeg blir fort varm når Grethe brer et ullteppe over meg og begynner å holde hendene på skuldrene mine. En behagelig varmebølge sprer seg fra de stedene hun jobber. Hver gang hun løfter hendene opp og flytter dem, får jeg frysninger i hele kroppen. Kanskje det er blokkerte energier som slipper? Noe er det i alle fall, selv om jeg ikke kan sette fingeren på hva.

Etter healingen ble jeg stuptrett, så jeg måtte bare legge meg da jeg kom hjem. Men i dagene etter healingen kjente jeg meg lettere til sinns, og personlige relasjoner var mer i flyt. Det er akkurat som om jeg ble litt klarere i toppen, eller at jeg kom litt mer i kontakt med meg selv. Det ble lettere å sette grenser og ha fokus på det som er viktig for meg.

Reikihealing

Grethe har tatt mastergrad i tre ulike reikiretninger, både Reiki Network, som er den vestlige tolkningen av reiki, og den spirituelle, opprinnelige reikiretningen Usui Reiki.

− For meg er det mer naturlig å bruke den spirituelle metoden, fordi for meg er reiki healing, ikke et teknisk verktøy. Jeg liker veldig godt reikienergien fordi den er så kraftig. Jeg har innmari gode erfaringer med det, både fysisk healing og fjernhealing. Jeg blir alltid like forundret, selv om jeg ikke blir forundret, hvis du forstår. Det er helt forunderlig, smiler Grethe.

Healingen kombinerer hun med både coaching og veiledning, men også akupressur, lockfoot og kinesiologi der det er behov for det. Grethe er sertifisert coach, så coaching er en viktig del av behandlingen hun tilbyr.

Hellig overbevist

Selv om hun enda er forundret over hva slags effekt både fjernhealing og healing kan ha, så er hun ikke lenger i tvil om det virker positivt på både mennesker og dyr.

− Jeg er hellig overbevist om at det virker. Jeg har sluttet å lure, jeg vet det.

− Hvordan vet du det?
− Fordi jeg har fått så mange tilbakemeldinger, sier Grethe overbevisende. Så forteller hun om merkverdige erfaringer fra noen av pasientene hun har behandlet.

En kvinne hadde hatt kronisk eksem i mange år, og hun fikk kun et kvarters healing av Grethe på en alternativmesse i Kristiansand. Trekvart år senere ringte hun Grethe og fortalte at hun ikke hadde hatt noe eksem siden den kortvarige healingen. Hun spurte om ikke Grethe skulle tilbake på messen.

En av de første gangene Grethe tilbød fjernhealing over telefon, ble hun spurt om å sende healing til en syk far som lå for døden. Han hadde ligget i sengen i tre uker uten å ha vært ute, og han måtte ha hjelp til alt. Tre–fire timer etter at Grethe sendte healing, ringte datteren hans og sa: «Grethe, jeg vet ikke hva du gjorde, men kort tid etterpå reiste pappa seg opp fra sengen. Han ville ned på kjøpesenteret og spille på automatene!»

En mann som slett ikke trodde på healing, hadde veldig vondt i armen, men fikk ikke lindring fra noen annen behandling. Grethe behandlet ham, og en tid senere ringte han og sa at han ikke hadde hatt vondt i armen siden. Det samme skjedde med en annen mann som hadde veldig vondt i ryggen. Grethe gav ham healing og justerte på det ene beinet hans. Heller ikke han trodde noe på healing, men ett år etter behandlingen ringte han Grethe og sa: «Jeg må bare innrømme det… Det du gjorde med ryggen min – jeg har nesten ikke hatt vondt i ryggen etterpå.»

En del hunder og katter har også fått healing av Grethe. Når de viser svært tydelige og synlige tegn til bedring, så kan man kanskje ikke skylde på placebo-effekten?
− Jeg har hatt noen fantastiske opplevelser med healing av dyr. En katt var kjempedårlig, den lå bare i ro og måtte mates fra hånden. Etter 20 minutters healing hoppet den opp, spiste litt og ruslet ut. Det er et så fysisk bevis på at det skjer noe, forteller healeren.

Hjelp ut av nedbrytende forhold

Noe av det Grethe brenner mest for, er å hjelpe mennesker å komme ut av nedbrytende relasjoner, angst, depresjon, utbrenthet, utmattelse og overbelastninger. Temaet psykisk vold og nedbrytende relasjoner engasjerer henne spesielt mye, fordi hun selv har mye erfaring med dette.

− Jeg har selv hatt det veldig trøblete i mitt voksne liv, og jeg måtte bygge meg opp igjen etter denne tøffe tiden, sier hun.

I oppbyggingsfasen begynte hun å gå til healer, og hun ble overrasket over de resultatene det gav henne. I tillegg var hun med på «Åndenes makt» på TVNorge i 2010, fordi hun opplevde at det spøkte veldig i kafeen hun jobbet i på Nittedal stasjon. TVNorge kom med sine eksperter som bekreftet Grethes opplevelser.

− I lys av det kom Lilli Bendriss inn i livet mitt, og hun tok meg under vingene sine, både i programmet og etterpå. Hun sa: «Nå skal du høre her, jenta mi. Du har blitt tatt inn i dette fordi du skal lære å våkne, og du skal begynne å jobbe på teletorget som klarsynt og healer.»

«Hæ? Hva er det du sier?» svarte Grethe helt paff. Lilli sa: «Jo, bare stol på meg.» I sitt stille sinn tenkte Grethe at dette er ganske så sprøtt.

Men i etterkant dukket det opp andre tilsvarende «mestere» i livet hennes som sa akkurat det samme. Dermed tenkte Grete at hun kunne jo forsøke… Dermed begynte hun å gå en stupbratt læringskurve.

Lære å sette grenser

Allerede i februar 2011 begynte hun på teletorget som medium og klarsynt. Først jobbet hun mye med åndelige teknikker, men etter hvert kjente hun behovet for å lære mer tradisjonell coaching.

− Mange mennesker har ulike problemer basert på fastlåste tankemønstre, eller de er i nedbrytende forhold til andre mennesker. Man må lære seg å sette grenser og bryte med alt som bryter en ned, faktisk på en fysisk og mental måte. Det handler om å jobbe med å skape endringer, sier hun.

Hun hjelper mennesker med å lære seg å styre sine egne tanker og bruke teknikker for å reise seg selv opp igjen etter å ha vært i nedbrytende forhold og tankemønstre.

− Man er i et nedbrytende mønster når man ikke klarer å sette grenser og ikke tar avstand fra det som bryter en ned. Det er ikke alltid vi kan ta fysisk avstand, men du kan alltid ta mental avstand og ikke ta innover deg andres negativitet, beskyldninger og anklager.

Da setter du grenser som er nødvendige for deg selv. Du kutter ut mennesker som ikke vil deg noe godt, men som er er ute etter å ta deg hele tiden uten at du skjønner hvorfor. Slike mennesker trenger du ikke.

− Alle teknikkene jeg lærte meg gjennom tradisjonell coaching og åndelig utvikling, har gjort at jeg står som en bauta i dag og brenner for å hjelpe andre ut av samme situasjoner, sier Grethe.

− Alle har en sjette sans

Noe annet Grethe brenner for, er å formidle at alle mennesker er født med en sjette sans, og at alle kan lære å utvikle den.

− Alle har den sjette sans, som er intuisjon, klarsyn, healing og kontakt med åndeverden. Alle har den i en eller annen grad. Vi er alle født med evnen til å heale, hevder Grethe.

Det plager henne når folk sier at det bare er noen få som har denne evnen.

− Helt fra vi er små og gjennom hele livet legger vi hendene der vi har vondt. Men vi flytter hendene med en gang, for vi skjønner ikke at de skal ligge der. Det blir mer en instinktiv reaksjon. Personlig tror jeg at vi legger hendene der det er vondt for at de skal jobbe.

Du har kanskje lagt merke til at barns hender ofte er veldig varme? Den varmen er det mange som mister når de blir voksne.

− Jo mer vi er bevisst på denne evnen eller den delen av oss, jo sterkere blir evnen eller kraften.

Alle barn kan synge Bæ bæ, lille lam når de er små. Det betyr ikke at alle skal melde seg på «Idol» eller synge i Operaen, men du kan ta sangpedagogiske timer for å bli bedre til å synge.

− Reiki er en av teknikkene som gjør at healingevnen blir sterkere og mer kraftfull, sier Grethe. Reiki er også noe du kan gjøre på deg selv når du har vondt eller trenger fred i sjelen. Da kan du bare la hendene få hvile der du har vondt. Hvis du er litt stresset, la hendene ligge på hjertet, anbefaler Grethe.

− Det er veldig virkningsfullt. Bevisstheten din er som en antenne. Når du fokuserer på at energiene jobber, så skjer det noe. Det skjer jo noe uansett om vi er bevisst eller ikke, men jeg mener at vi intensiverer prosessene ved å være bevisst på det.

Slik er det med mediumskap også, tilføyer hun. Idet du begynner å bli bevisst på at det er energier omkring oss og fokuserer på dette i stedet for å stenge det ute, så forstår du naturligvis mer av hva det er.
− Jeg kan både lukte, føle, høre og se usynlige energier. Jeg tar det ikke inn hele tiden, men jeg oppfatter det med en gang hvis det er noe i rommet eller i nærheten av meg. Jo mer man er bevisst og har antennen ute, jo mer kan man oppfatte.

Ta ansvar for egen lykke

Tidligere jobbet Grethe mer som medium og klarsynt, men det var mer på hobbybasis. Da hadde hun jobb som informasjonsansvarlig i en offshore teknologibedrift. I dag er hun mer opptatt av coaching og healing, og hun jobber nå fulltid med dette. Men hvis noen likevel spør henne om å lese energier, så vil hun få inn intuitive beskjeder om dette.

− Hvis noen spør meg om ting blir bedre i fremtiden, så vil jo alle høre at det blir mye bedre. Men faktum er at det skjer ikke noe før vi gjør noe selv. Lykken banker ikke plutselig på døren. Jeg er opptatt av at alle tar ansvar for egen helse og egen fremtid, for den må vi skape selv. Vi er nødt til å gjøre noe før det skjer noe, sier Grethe.

− Prinsen kommer ikke ridende på en hest?

 Prinsen kan komme ridende, men da må du passe på at han finner deg. Du må gjøre noe for å være synlig. Vi må alltid gjøre noe selv uansett. Drømmejobben kommer ikke til deg uten at du har søkt på den, sier hun.

I helgene holder Grethe reikikurs og Mind Power-kurs, som er kurs i åndelig utvikling. Sistnevnte går på alt fra å forstå den sjette sans og rense et rom for energier til healingteknikker og pendulering.

− Her er mye informasjon og verktøy man kan bruke i sin egen hverdag, hvis man klarer å ha et naturlig forhold til sin egen spiritualitet, sier hun.

Ellers er hun også veldig opptatt av å formidle kunnskap om ADHD og diettstyring, spesielt når det gjelder syntetiske tilsetningsstoffer i mat. Hun holder foredrag og kurs om hvordan man kan gjøre hverdagen litt enklere med barn som har atferdsproblematikk ved at man får i seg mindre e-stoffer og kjemikalier.

Ønsker du å snakke med Grethe? Ring tlf. 829 95 365 (26,00 kr/min)

Nettside: www.mindpowerhelse.no


Denne artikkelen handler om…


Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode