Skip to main content
Anita er flink til å se ting fra flere sider og ikke være så bastant. Hun mener vi har fått et samfunn som er blitt litt nedenfra og opp med mange som tror de kan alt. Hun er opptatt av at alle skal føle seg verdifulle. Foto: Privat

Klarsynte Anita er Atina på teletorget: Treffer best med tarotkortene!

Anita Kvalsund (63) er en treffsikker og klarsynt dame med lang erfaring som har erfart livets skole på god og vondt. Når Anita, som kaller seg Atina på teletorget jobber, er det viktigste for henne at hun finner tonen med kundene slik at de kan åpne opp og hun kan få inn de riktige energiene.

Klarsynte Anita Kvalsund (63) er født og oppvokst med hav på alle kanter på Herøy på Sunnmøre. Da hun kom i 30-årene tok hun utdannelse som lærer, et valg hun aldri har angret på. Trebarnsmoren, som fortsatt jobber som lærer på barneskolen, hadde en tradisjonell, trygg og god oppvekst på et lite gårdsbruk i en storfamilie med seks søsken og en bestemor som bodde sammen med dem, noe som var vanlig på den tiden. Nå bor hun litt mer sentralt på et tettsted.
– Jeg erfarte tidlig at livet kan være lunefullt, og følte vel allerede da at jeg var litt annerledes siden jeg drømte om ting som kom til å skje frem i tid. Jeg følte og sanset ting. Jeg delte disse synene med min mor, og hun forklarte på en rolig måte at menneskene jeg så ikke levde lenger. Hun var også sanndrømt og forstod at jeg hadde arvet hennes evner. Jeg forstod ikke da at jeg var sanndrømt og tenkte ikke mye på det på den tiden. Min mor ufarliggjorde det da jeg fortalte om hva jeg hadde drømt.

Vil du snakke med Atina? Hun kan kontaktes på tlf. 829 95 639 (kr 29,90 pr min)
eller tlf. 21 05 86 39 (26,90 pr min)
Se Atinas profil på minkrystallkule.no

Tar inn andres energier

For Anita har det alltid vært naturlig å få syner om kommende hendelser. Med tiden har hun blitt flink til å håndtere dem når de kommer.

Intuisjonen har vært god å ha. Å ta inn andres energier har også vært en del av min oppvekst. Jeg sanser fort sinnsstemninger om de er gode eller dårlige, forteller Anita, som har lært seg å sette grenser for seg selv ved «stenge ned» når hun trenger det og åpne opp når hun jobber. Det ble slitsomt å ta inn andre mennesker eller hendelser hele tiden.

– Etter en hendelse i en nær relasjon stengte jeg av i en periode. Jeg drømte så livaktig at jeg hadde mareritt, og det jeg drømte skjedde 2-3 måneder etter drømmene, forteller hun.

Anita sender healende energi under samtaler med klienter, og det er mange som gir tilbakemeldinger på at de føler seg roligere etter at de har pratet med henne. Hun kan bruke tarotkort om du ønsker og hun mener hun er veldig treffsikker. Kortene bruker hun først og fremst som en bekreftelse på at det hun tar inn stemmer. Av og til kan ting se litt usannsynlig ut, selv om det stemmer. Hun kan også bruke pendel på ja- og nei-spørsmål. Du kan spørre om absolutt alt, ingen spørsmål er feil. Hun har mange tilbakevendende kunder som kommer igjen og igjen.

Løsningsorientert

Når jeg spør Anita om hvilken mennesketype hun er, synes hun det blir litt vanskeligere.

– Jeg er veldig løsningsorientert, positiv og omsorgsfull. Jeg er veldig glad i barn og unge og vil at de skal ha det bra. Jeg kan nok være veldig direkte i talen, jeg sier det som det er. Jeg pakker ikke inn ting i det uendelige, det har ingen hensikt. Har du tatt ansvar for noe, må du stå for det. Jeg hjelper også alltid til når det trengs. Det er viktig at både mennesker og dyr har det bra, mener Anita, som liker å lese, brodere og trene litt for å holde seg i form. Hun er også med i et voksenkorps hvor hun spiller eufonium, som er et musikkinstrument i messingblåserfamilien.

Mange klarsynte har opplevelser tilbake til barne- og ungdomstiden som har vært med på å forme dem til det de er i dag. I Anitas tilfelle stemmer ikke dette helt.

– Jeg har egentlig ikke hatt noen store hendelser som har påvirket meg i slik grad. Klarsynet mitt har alltid ligget der. Det ene har ført det andre med seg over tid. Det er jo én historie da. Da minstebroren min døde plutselig, gikk det veldig inn på meg. Men den natta kom han på en måte tilbake. Da begynte det å gå litt opp for meg at jeg hadde evner. Moren min skjønte at noe hadde skjedd og ville vite hva jeg hadde sett. Hun spurte blant annet om hvilke klær han hadde på seg da han forlot verden. Jeg kunne fortelle dette til punkt og prikke helt korrekt. Dette var informasjon som bare kom. For meg har det hele tiden vært små og store hendelser som har ført meg dit jeg er i dag, forteller hun.

Moren har vært viktig for Anita. Hun kunne både se og drømme om liv og død. Det gjør Anita også, noe som er veldig energikrevende. Som barn fortalte hun moren en gang at hun hadde sett en rar mann. Hun kunne forklare helt tydelig hvordan han så ut.
– Da sa min mor mens hun lo at det er lenge siden han var her. Det var en mannsperson som moren visste hvem var. Som barn kan man bli redd, men hun var flink til å avdramatisere og forklarte ting på en naturlig måte. Jeg har aldri vært redd eller skremt fordi jeg snakket med min mor om hva dette kunne være. Jeg tenkte jo også at det var litt alternativt, men jeg har ikke tenkt mye om evnene mine på den måten.

Anita mener man må være åpen for å ta ansvar selv for å endre på ting og for å lykkes – det finnes ingen enkel løsning. – Jeg kan ikke love at du får masse penger på kontoen din i morgen bare du åpner opp. Det er ikke slik det fungerer, sier hun. Foto: Privat

Klarsynt

Anita kan «få inn» andre mennesker som har levd før. Hun kaller seg selv for klarsynt – hun sanser, ser og fornemmer mennesker og hva som har skjedd før.

– Jeg kan vel også kalle meg et medium fordi jeg tar inn energier fra andre. Jeg pleier å se ting veldig klart, men noen ganger er det akkurat som om det er et gardin foran meg som jeg ikke kan se gjennom. Det handler rett og slett om at man ikke skal ha svar på alt – det tror jeg nemlig vi mennesker ikke skal. Svaret kan jo komme senere – alt fra uker til år, men først når det er riktig.

Anita bruker tarotkort om fortid og nåtid. Men det man leser i kortene handler ikke bare om at kortene har en historie å fortelle, det ligger også energier der. Det er ikke alle som klarer å sette sammen kortene og finne den riktige meningen. Hun mener det ikke er en oppskrift på hva kortene betyr. Kortene blir lagt for den enkelte – det er ikke slik at hvert kort betyr det samme for alle. Det nytter heller ikke å legge kortene på nytt. Er kortene dårlige, så er de dårlige. Man kan ikke endre på hva kortene sier. Det finnes ingen lett fiks. Det som kommer, det kommer. Man kan ikke påvirke det. Gjør man endringer i livet, vises dette også i kortene man legger. Man skal ikke be om nye kortlegg bare i håp om at kortene endrer seg. Det hjelper ikke å ringe dagen etter og tro at kortene har endret seg.

– Det er viktig å leve livet som det er, men noen ganger må man tenke over de valgene man tar og ta konsekvensen av det. Tarotkort er egentlig bare en bekreftelse på de valgene man tar, og det livet man lever. Kortene gir en bekreftelse på ting man har lurt på. Det kan være nok til at man kan gå videre i livet. Sånn er det, slår hun fast.

Treffsikker med tarotkortene

Hvilken utdannelse eller erfaring har du med tarotkortene, og hvorfor bruker du akkurat disse?
– Jeg har tatt flere tarotkurs og mener jeg er veldig treffsikker med kortene. Det er mange som har ringt meg opp igjen og fortalt at jeg har truffet godt. Jeg er alltid ærlig og sier kun det kortene forteller meg.

− Hvem er kundene dine?
– Det eralle typer mennesker, alt fra rike til fattige, gamle og unge. Når man bestemmer seg for å ringe, er det for å søke råd og få bekreftelser, og det er noe både unge og gamle trenger fra tid til annen. Det er flere kvinner som ringer, men jeg har merket at det er flere menn som ringer nå enn før.

Hva kan du hjelpe andre med?
– Jeg kan hjelpe både med kjærlighet, jobb, økonomi og fremtiden. Men det er viktig at de som ringer inn «åpner opp», slik at jeg kan lese energien deres. Hvis de er helt lukket, kan det være vanskelig å lese dem. Man må være åpen for å ta ansvar selv for å endre på ting og for å lykkes – det finnes ingen enkel løsning. Jeg kan ikke love at du får masse penger på kontoen din i morgen bare du åpner opp. Det er ikke slik det fungerer, men jeg kan fortelle noe om at ting kan endres til det bedre. Jeg kan hjelpe til med å forstå det store bildet. Men har du dårlig økonomi, vet du selv hvilke grep du må ta for å få orden på den. Det kan ikke jeg gjøre. Det jeg kan gjøre er å åpne opp for veien videre hvis du for eksempel har dårlig økonomi. De som vil ha mer enn de trenger, kan jeg ikke hjelpe. Den veien må de finne selv. Når det gjelder kjærlighet handler det ofte om at de ikke greier å gå slipp. Mange ser heller ikke fremover, men rett ned. Mange vil ofte se på fortiden – ikke fremtiden. Derfor er det viktig å finne rett fokus. Jeg kan hjelpe dem med å se det store bildet og være realistisk med tanke på mange spørsmål. Det handler mye om at kunden selv må ta ansvar og gjøre noe med situasjonen.

– Hva er det viktigste for deg når du snakker med kunder?
– Det viktigste er kontakten som oppstår. Jeg har mange faste kunder som ringer igjen og igjen fordi de har fått god kontakt med meg. Det er også viktig at de føler seg ivaretatt. De skal vite at jeg lytter og forstår hva som er problemet. Da klarer de lettere å gå videre.

– Hva kan kundene dine forvente av deg?
– Taushetsplikten er veldig viktig. Og at jeg er oppriktig.

En av Anitas beste egenskaper er at hun er veldig tålmodig selv om hun en sjelden gang også kan være det motsatte. Foto: Privat

Skulle sjekke om hun ble svindlet

Jeg spør Anita om hun har en morsom opplevelse hun kan dele med Medium-leserne. Etter kort tid begynner hun å le og forteller om en eldre dame som ringte henne og lurte på hun kunne få inn «energien» fra en mann som hun hadde truffet på nettet. Hun var nok litt ensom og ønsket seg litt selskap. Problemet var at Anita ikke fikk inn noen energier i det hele tatt.

– Hun lo godt da jeg sa at det var ikke mulig å få inn noen energier. Mannen hun skrev med hadde hun allerede avslørt som en svindler som brukte datamaskiner for å kommunisere, så det bekreftet bare hennes egen mistanke om at det var en svindler på gang. Hun hadde sagt han gjerne kunne komme på besøk, men han fikk betale flybilletten selv, sier Anita, og legger til at de begge to lo godt av dette.

– Hvordan takler du alvorlige spørsmål om død eller alvorlig sykdom?
– Jeg får faktisk veldig sjelden spørsmål om liv eller død. Vi har ikke lov til å svare på dette. De fleste kundene vet også dette og godtar det, sier Anita, som har vært på teletorget i fem år.  

– Hvis du skal gi ett råd til andre mennesker, hva vil det være?
– Det må være at de tenker seg godt om. Svaret de søker ligger der allerede. Folk må bli flinkere til å følge magefølelsen, sier Anita, som ikke tror på tilfeldigheter.
– Karma er en del av livet som handler om valg i livet som viser veien videre. Tar du et dårlig valg, får du også et dårlig resultat. Jeg tror på en gud, men ikke i en religiøs betydning.

Vanskelig tider

Når jeg spør Anita om hva hun tenker om fremtiden på kort og lang sikt, blir hun stille. Dette er noe som opptar henne personlig og hun synes det er vanskelig å snakke om.

– Jeg er veldig er opptatt av at alle skal ha det bra, men slik er det ikke alltid. Flere og flere som før var i flytsonen og som hadde det bra, sliter nå. Jeg tror at fremtiden på kort sikt kan oppleves tøff for mange. Vanligvis holder jeg meg unna politikk, men styringen av Norge føles lite oppløftende for tiden.

Politikerne som styrer vingler og er lite standhaftige. De som styrer skyter for høyt! De tar ikke vare på «fotfolket». Høye renter og økte priser har gjort at hverdagen har blitt vanskelig for mange. Vanlige folk merker på usikkerheten og mange opplever fremtiden som usikker, og det skaper frykt. På sikt ser jeg ta ting vil roe seg. Men de som styrer virker veldig tafatte og handlingslammede, fordi ting ikke har gått som de håpet. Det svinger på en måte som de ikke har kontroll på. Det er korttenkt politikk. De bruker store ord, men mangler virkelighetsoppfatning.

Drømmer ikke om å bli pensjonist

Hva er drømmen din?
– Vi flyttet for tre år siden, og det har vært en drøm jeg har hatt i mange år. Jeg tenker at vi som mennesker alltid bør strekke oss etter noe – uansett alder. Det har med selve livet å gjøre. Vi skal ikke sette oss ned på en stol for å hvile, da kan vi ende opp med å sitte der og vingle med føttene resten av livet. Når folk spør om jeg skal pensjonere meg snart, sier jeg klart og tydelig fra at det har jeg ingen planer om. Jeg skjønner tankegangen til de som spør, men vi er jo alle forskjellige. Jeg er veldig takknemlig for livet mitt som det er.

– Hvordan var det å «gå ut» med det du driver med første gang?
– Det var jo en terskel å trå over da jeg bestemte meg for å gjøre det, men jeg har aldri snakket høyt om det – det er bare de nærmeste som vet om det.

– Hvordan tror du dine venner ville beskrive deg med tre ord?
– Positiv, ærlig og en god venninne.

– Kan du nevne noe du er veldig stolt over å ha gjort?
Det å ta utdannelse i voksen alder var tøft, men det er tross alt mulig. Å komme seg på beina igjen etter kreftdiagnosen, er noe jeg er veldig takknemlig og stolt over at jeg klarte.
– Hva gjør deg skikkelig glad og forbannet?
Når dyr og mennesker har det bra blir jeg glad. Jeg hater at folk blir lurt.

– Hva slags musikk liker du?
– Jeg hører mest på rock og dansemusikk. Jeg hører for så vidt på mye forskjellig musikk med unntak av piggtrådmusikk. Det liker jeg ikke.

Hva er drømmeferien din?
– Selve opplevelsen og bare ta det helt med ro og slappe av uten stress, avslutter hun.

Vil du snakke med Atina? Hun kan kontaktes på tlf. 829 95 639 (kr 29,90 pr min)
eller tlf. 21 05 86 39 (26,90 pr min)
Se Atinas profil på minkrystallkule.no

Leif B. Kristiansen Freyvoll

Leif B. Kristiansen Freyvoll har en bachelor i organisasjonsutvikling og personalledelse. Han har jobbet som journalist, redigerer og designer i aviser, magasiner og på nett. Fokus i dag er på helse og parapsykologi. Han har vært ansvarlig redaktør i Medium siden 2007. E-post: leif@mediumforlag.no
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode