Skip to main content

Hilde ser både fortid og fremtid

Hilde Torkildsen (46) som kaller seg EREN på teletorget, er åttende generasjon på sin morsside som er født med evner. Healing og mediumskap er hennes sterkeste sider, og noe av det hun synes er viktigst, er å kunne hjelpe mennesker med å reparere sin indre smerte.

Hilde Torkildsen (46) fra Voss har hatt evnen til å se og vite ting som kommer til å skje i livene til mennesker helt siden hun var liten. Hun ser både fortid og fremtid.

– Jeg kan høre, lukte, smake, se og føle ting i andre dimensjoner, forteller Hilde. – Jeg er født med evnene mine, og det samme er min mor og hennes mor. Jeg husker spesielt godt at da jeg var liten, kanskje rundt 4-5 år, at jeg satt ute på trappen hos bestemor med en katt. Det skinte så fint i de grønne øynene til katten, den så på meg og det var kjekt å ha noen å snakke med. Det å snakke med dyr er noe jeg har gjort siden jeg var liten. Det var en vakker svart katt og solen skinte i pelsen. Bestemor hadde en gård og vi var mye der hver sommer. Det var mye arbeid å gjøre på gården, og jeg var alltid sammen med mamma og bestemor. Min far tok seg av det tunge arbeidet, han var en svært dyktig håndverker. Jeg husker at han spurte meg om hvorfor jeg satt der helt alene – han så jo ikke katten. Jeg så på katten og deretter på min far og tenkte «ser du den ikke»? Katten satt der og så på meg, og da kom også mor og bestemor. Det første mor sa, var; «sitter du her med katten min?». Bestemor tok tak i katten og løftet den opp og strøk den over pelsen. Kattens øyne glødet i solskinnet. Det var da jeg forsto at ikke alle kunne se det samme som jeg ser – at ikke var alle andre så katten. Men hvorfor det var slik, det visste jeg ikke, forteller Hilde, som er veldig takknemlig for å ha hatt fine foreldre som har gitt henne en god barndom. Hun har mistet sin mor, men er takknemlig for at hun fortsatt har faren.

Begge foreldrene var lærere, og hun har lært uendelig mye av dem. Hennes viktigste forbilde er moren. Hilde sier hun gjerne vil være som sin bestemor; hjelpsom, grei og hyggelig.

– Men også min far og hans mor har vært viktige personer for meg. Jeg har mistet alle utenom min far, og jeg er veldig takknemlig for at jeg har ham, sier hun.

Naturlig å ha evner

‘For Hilde er det helt naturlig å ha evner, det er noe hun egentlig ikke tenker så mye på.

– Hvordan var det å gå ut med det du driver med for første gang? spør vi.

– Det var aldri snakk om «å gå ut med det», for helt siden jeg var liten har jeg vært slik. «Hilde er bare sånn». «Hilde er som en trollkjerring», sa de. «Hun finner sauer og bortkomne dyr. Hun ser ting og vet ting som ingen andre ser eller som andre kan ha en forklaring på». Slike ting sa de andre om meg. Jeg har jo aldri gått ut med det jeg driver med, jeg er født sånn og har alltid vært sånn. Alle har alltid visst om at jeg har vært slik, så det er ingen hemmelighet, sier Hilde, som er spesielt stolt av den dagen hun var ferdig med utdannelsen sin. Ellers synes hun egentlig ikke hun har gjort noe spesielt, hun har brukt livet sitt til å hjelpe dyr og mennesker.

– Hvordan tror du vennene dine ville beskrive deg med tre ord?

– Det spurte jeg faktisk om, og da sa de sta, ærlig og omtenksom, noe som faktisk er sant. Selv tror jeg at tror min beste egenskap må være at jeg bryr meg. Skulle jeg forandret noe, så måtte det ha vært å ikke være så sta, forteller Hilde, som synes det å gifte seg har vært en av hennes fineste opplevelser.

Hilde er opptatt av å kunne gjøre en forskjell. For henne er det veldig viktig at hun kan være med og redde både mennesker og dyr og kan gi dem et godt liv.

– At en kan se at naturen blir tatt vare på, se sola komme opp, se maurene krype på bakken. Se vinteren komme, og vite at det blir vår. At dyrelivet blir godt ivaretatt. Disse tingene gjør meg glad, men også det å være sammen med familien min og vennene mine, er viktig, sier hun.

Hilde mener man ikke trenger å sitte i kirken for å tro på gud. Da synes hun det er bedre å sitte på høylasset og tenke på gud enn å sitte i kirken på søndager og tenke på høylasset.

Bruker sjeldent hjelpemidler

Når Hilde jobber bruker hun sjeldent spesifikke hjelpemidler, hun bare ser ut til å vite ting som kommer til henne. Hun bruker både hørsel- og luktesansen. Hun er også sterk på healing og mener hun har enda mer å tilby på dette området.

– I tillegg så «kjenner» jeg det, jeg plukker fort opp energiene til folk. Jeg leser chakra og aura og er healer. Men jeg har bestemor sine spillekort. Disse bruker jeg noen ganger og de er veldig nøyaktige. Jeg er veldig glad for at jeg har akkurat disse, forteller Hilde, som har kunder av alle mennesketyper som kontakter henne.

– Det ringer mennesker i alle aldre og spør om alt mulig. Jeg gjør alltid mitt beste for å hjelpe, sier Hilde, som selv mener hun er sterkest på veiledning innen kjærlighet. Da handler det som regel om hva som kommer til å skje i fremtiden, eller om det er et forhold å satse på.

Ærlighet og taushetsplikt

Hilde er opptatt av å være ærlig i relasjon med kunder, men det aller viktigste er taushetsplikten.

– Folk skal vite at når de ringer for å snakke med meg, så har jeg 100 prosent taushetsplikt. Jeg håper jeg kan gi de som ringer meg en god opplevelse når de får de svarene de ønsker, sier Hilde, som flere ganger har hatt morsomme opplevelser med kunder.

– Å, ja! Vi har hatt mye moro. For eksempel var det en hest som hadde vondt i beinet. Jeg er ikke dyrlege selv, men har hatt hest, så det var ikke vanskelig for meg å gjøre noe med det. Hesten hadde vondt i ryggen og problemer med å bruke bakbeina. Jeg holdt hesten på ryggen og strøk den nedover bakbeina. Like etterpå sparket hesten ut en planke i gjerdet mitt, og etter det hadde den ikke noen flere problemer. Et annet eksempel var en mann som ringte til meg angående en travhoppe som ikke ville springe. Jeg tok en «prat» med hoppa og fikk vite hva som var grunnen til dette. Hun var nemlig veldig forelsket i en svart hingst. Så jeg sa til henne at hvis hun var flink jente nå og sprang fort og vant løpet, skulle hun få pare seg med den svarte hingsten. Hesten sprang, vant løpet og fikk belønningen sin, ler Hilde, som også har hjulpet sin egen hest og hunden sin med hofteproblemer.

VIL DU SNAKKE MED EREN?
Ring 829 95 393 (Kr 26,00/min)

Sykdom og død

Hilde har også hjulpet mannen sin med å komme seg på beina igjen.
– Jeg har gjort dette i 25 år, så jeg har fått en del erfaring med årene. Mannen til en venninne av meg hadde en tennisalbue som var vond, og hun ba meg om hjelp. Jeg tok på armen hans i 10 sekunder. Etterpå var han smertefri og albuen har vært fin siden. Jeg har også hjulpet flere med problemer i rygg, knær og bekken.

– Hvordan takler du det dersom noen vil ha hjelp med alvorlig sykdom?

– Dersom noen ringer meg og vil vite hvordan og når de skal dø eller når de skal miste noen, så er det et etisk spørsmål. Jeg må enkelt og greit si at jeg dessverre ikke kan hjelpe med slike ting. Dette er noe vi ikke skal vite om. Vi blir født og vi dør, det er det eneste vi vet. Dersom jeg ser en alvorlig sykdom, henviser jeg dem til lege. Jeg sier at jeg ser noe og anbefaler at de tar en tur til legen.

– Hvordan reagerer kunder dersom du ikke vil eller kan svare?

– Noen blir veldig frustrerte, men de fleste synes det er greit og anstendig. De fleste forstår at jeg ikke kan svare på alt. Det kan også for eksempel være at energien deres overhodet ikke passer med min energi, og da pleier jeg å henvise dem til noen andre som jeg tror kan hjelpe dem. Man må være ydmyk og vite at andre kan være bedre for noen enn det en selv kan, forteller Hilde, som oppfatter at det generelt på teletorget har blitt en endring i hva folk vil ta opp.

– Før var folk veldig opptatt av om de kom til å tjene mye penger eller vinne penger, altså veldig fokusert på økonomi. Nå er ikke dette så mye i fokus. Tidligere var mange opptatt av om en person var deres sjelevenn, mens nå går det mer på om personen de spør om er verdt å være sammen med, om vedkommende har følelser for dem, sier hun.


Les også om Wenche som er født klarsynt og med mediale evner!


Hold sjelen ren

Når vi spør Hilde hvis hun kunne gitt ett generelt råd til andre, hva ville det vært, er hun ikke i tvil.

– Da vil jeg si at alle må huske på at de har en sjel, og at de må prøve å holde den så ren som overhodet mulig. Vær snill! Vær omsorgsfull! Hjelp alle levende individer. Verdsett alle. Ikke vær slem med noen. Da vil det gå deg godt. Vær grei, rett og slett. Behandle andre med respekt. Ikke tro at det vil føre frem å tråkke ned andre. Se på dyr som likeverdige som deg, for etter min mening er de det, mener Hilde, som selv er kristen, men det blir ikke så ofte til at hun går i kirka.

– Jeg mener at man ikke trenger å sitte i kirken for å tro på gud. Da er det bedre å sitte på høylasset og tenke på gud enn å sitte i kirken på søndager og tenke på høylasset. Det er i hvert fall min mening, sier hun.

VIL DU SNAKKE MED EREN?
Ring 829 95 393 (Kr 26,00/min)

Naturvern

Hilde er opptatt av naturvern og er bekymret for at vi mennesker er i ferd med å ødelegge planeten vi bor på, og at mange ikke ser ut til å ha en forståelse for at andre sine leveområder også er viktige. Hun mener at vi ikke kan fortsette utnyttelsen av naturen sånn som det er nå.

– Hvis du har et uberørt område i naturen – et habitat – som for eksempel et skogsområde, er det viktig å huske på at dette er leveområdet til planter og dyr, og at ingen må ødelegge dette området. Du ville ikke likt at noen ødela dine leveområder, så hvorfor skal vi mennesker ødelegge dyrenes leveområder? Dersom en dyreart utryddes, vil neste ledd også bli utryddet. Vi mennesker må være veldig forsiktig med å ødelegge balansen i naturen. Ødelegger man for naturen, ødelegger man sitt eget livsgrunnlag. Jeg synes det er veldig vondt å se at vi ikke klarer å redde naturen. Jeg vil så gjerne bevare skogen og nærområdene, men så er det andre sterke krefter som sier at «her skal vi bygge hus». Jeg synes ikke noe om det. Når det gjelder fremtiden på lang sikt, så håper jeg at folk våkner opp og at de ser at de ikke kan utnytte andre, at de ikke kan være slemme mot hverandre. De oppnår ikke noe med det. Hvis jeg kunne fått det som jeg ville, skulle jeg sørget for at alle hjemløse dyr og mennesker hadde tak over hodet og mat i magen, at de ikke frøys eller var ensomme. At livet kunne være godt for alle, sier hun.

Hilde er opptatt av naturvern og er bekymret for at vi mennesker er i ferd med å ødelegge planeten vi bor på, og at mange ikke ser ut til å ha en forståelse for at andre sine leveområder også er viktige. Hun mener at vi ikke kan fortsette utnyttelsen av naturen sånn som det er nå.

Dyr og natur viktigst

Hilde anser seg selv som en tålmodig, snill, hyggelig og hjelpsom person, slik hun har lært av foreldrene sine at man skal være.
– Jeg er spontan, tenker mye og arbeider mye. Jeg liker å være ute. Min kjærlighet til dyr er noe som er veldig viktig for meg. Det at dyrene har det godt er noe jeg prioriterer fremfor alt annet i livet. Jeg vil si at dyr og naturen er det viktigste i mitt liv. Jeg er glad i både hester, hunder og katter, og jeg prøver å være mye ute. Folk sier at jeg gir gode råd, er hjelpsom og hyggelig, men jeg synes det er svært vanskelig å definere akkurat hva slags mennesketype jeg er, forteller Hilde, som i 2001 var i en alvorlig trafikkulykke, noe som ga henne et helt annet syn på livet.
– Det har lært meg at det er viktig å gjøre det beste ut av hver dag du har, sier hun.

Drømte om dyresenter

Da Hilde var yngre var drømmen å lage et senter for dyr som hun skulle kalle Hestehoven. Dette skulle være et sted hvor man kunne ta inn skadde og syke dyr. Her skulle det være både veterinærer og healere, og folk skulle jobbe sammen mot et felles mål: å gi dyrene et godt liv. Etterhvert som hun ble voksen, skjønte hun at dette ikke var spesielt realistisk.

– Men hvis jeg skulle ha en drøm, så ville det nok være at alle dyr skal ha det godt. Det er nok den ultimate drømmen min. At ingen noensinne var slemme mot dyr, for dyr har også en sjel og en verdi. Jeg tror ikke jeg har nådd målet mitt, jeg strekker meg jo etter målet mitt hele tiden. Jeg tenker at når jeg har nådd ett mål, så finner jeg et nytt mål å strekke meg etter, forteller Hilde, som leser mye om andre verdenskrig for å forstå hvorfor mennesket tenker som de gjør og hva man kan gjøre for å unngå dette igjen.

– Det er mange historiske bøker som har betydd mye for meg. Hvis jeg skal nevne en bok som ikke har med krig å gjøre, ville det vært Silmarillion som er en samling av historier fra J.R.R. Tolkiens verden. Den boka ble jeg rett og slett målløs av, avslutter hun.
 

VIL DU SNAKKE MED EREN?
Ring 829 95 393 (Kr 26,00/min)

Les mer om EREN og sjekk om hun er ledig på krystallkulen!

Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode