Finner årsaker og styrker kroppens regenerasjon

Ved hjelp av analyser og en omfattende elektronisk test kan biopat Carl-Erik Farnes finne ubalanser og svakheter i kroppen og sette opp individuelle kurer og behandlinger. Et hovedfokus er å finne årsaken til ulike symptomer og regenerere kroppen ved hjelp av ulike kosttilskudd og preparater.

Carl-Erik Farnes er Norges første biopat og har vært en aktiv pådriver for biologisk medisin i årevis. Han har jobbet som terapeut siden 1986 og i nesten like mange år som foredragsholder og lærer innen naturmedisin.

I dag driver Carl-Erik BIO-klinikken på Jar i Bærum, hvor han i tillegg til å jobbe som biopat også tilbyr testing og behandlinger med Vitatec. Biopat er et helhetlig naturmedisinsk analyse- og behandlingssystem. Vitatec er et elektronisk apparat som undersøker kroppens indre evne til å fungere optimalt.

‒ Poenget er ikke å stille noe form for diagnose. Det er et testsystem som hjelper meg å se hva som er hovedproblematikken. Det vi gjør er å finne årsaksrelaterte feil eller ubalanser vi kan gå videre med rent terapeutisk, sier Farnes. På bakgrunn av både informasjon fra pasienten og testresultatene settes det opp en plan for 4 til 10 uker.

Testing og behandling

Vitatec er skapt for å finne ut enkeltpersoners svake punkter i kroppen – uavhengig av symptomene. Med to elektroder festet til innsiden av anklene, går det en mikrostrøm som inneholder mange frekvenstog. Disse frekvenstogene går inn i kroppen, men kommer ut med et helt annet mønster. Dette gir grunnlaget for analysen der en rekke algoritmer gir en pekepinn på tilstanden i kroppen.

‒ Slik testing er den store trenden i all biologisk medisin, sier Carl-Erik som har brukt Vitatec i 10 år og er veldig fornøyd med det. Han synes resultatene stemmer veldig med symptomene folk har, og han synes det er veldig nyttig å bruke for å finne ut årsaken til de ulike symptomene folk har. Ikke minst får pasientene gode resultater på biopatiske kurer han setter opp ut ifra både symptombildet pasienten har og resultater fra testene.

Carl-Erik Farnes jobber med Vitatec, et elektronisk apparat som undersøker kroppens indre evne til å fungere optimalt og som kan behandle med frekvenser.

I en biopatisk kur kan det inngå både urtemedisin, probiotika, vitaminer, mineraler, antioksidanter, immunmodulerende midler fra Sanum-Kehlbeck i Tyskland og ikke minst tilpassede kostholdsråd. Kuren har mål om å bedre kroppens indre miljø slik at kroppen kommer inn i en god regenerasjonstilstand og blir friskere og friskere.

Hos Farnes kan den biopatiske kuren testes og følges opp med Vitatec. Hvis man har en kronisk sykdom, anbefaler han å teste cirka hver fjerde uke for å optimalisere kuren og få veiledning innimellom for videre tiltak.

Med Vitatec kan man også behandle med frekvenser. Farnes anbefaler slik frekvensbehandling hver andre til sjette uke, avhengig av hvor alvorlig og dyptsittende problemet er, fordi han har sett at det kan gi raskere og bedre resultater enn bare en kur.

Men slett ikke alle biopater bruker elektronisk testing med Vitatec eller andre elektroniske testapparater som bioresonans, biotron eller lignende. Mange bruker irisanalyse, tungeanalyse, hårmineralanalyse, blodprøven Polysantest, koagulert blodtest med lysmikroskop og mørkefeltsmikroskopiering av levende blod, samt matintoleransetest. 

Farnes har også brukt mørkefeltsmikroskop i mange år, og det går fint ann å kombinere dette med både Vitatec og andre testmetoder for å få et klarere bilde av pasientens problematikk.

Test viser svak tynntarm

Farnes tilbyr å teste underskrevne med Vitatec under intervjuet. For den som lurer på det, gjør det slett ikke vondt, for man sitter bare og slapper av i en lenestol med to elektroder på innsiden av anklene. Jeg kjente heller ingen strøm eller noe. Testen tar 10 minutter, og hos Farnes får man se alle resultatene på en skjerm.

Testingen med Vivatec foregår ved at man sitter godt avslappet i en stol med to elektroder på innsiden av anklene. Man kjenner ingen strøm og det gjør ikke vondt. Testen tar 10 minutter.

Jeg er veldig spent, for jeg har vært opptatt av å leve sunt i mange år. Men de siste årene har det nok ikke blitt helt optimalt, da jeg har blitt mor til to små tvillinggutter og har ei fra før, ved siden av 80 prosent jobb, pendling og en mann som jobber mye kvelder og helger. Mine «svakheter» er kaffe, mørk sjokolade og salt lakris.

Testen viste at mitt svakeste punkt er tynntarmen, og at jeg har en del tungmetaller og slaggstoffer i kroppen som bør renses ut. Der er altså en kronisk belastning på tynntarmen, og det kan jeg bekrefte. Jeg lever glutenfritt fordi jeg har cøliaki, men føler likevel at tynntarmen er veldig følsom og den føles lett oppblåst.

‒ Hvis du behandler cøliakien pent, bør det ikke vises noen belastning på tynntarmen, sier Farnes.

Trenger real utrensing

Avfallsstoffer har jeg altfor mye av, ifølge Vitatec-testen. Rød farge og høy prosent betyr at der er det høy belastning.

‒ Her er det sjeldent mye rødt. Det betyr at det må være noe som lager disse toksinene, og de kommer stort sett fra mikroorganismer i kroppen selv, fra slimhinnesystemet vårt. Ellers er det hormonhermere. Tungmetallbelastningen er relativt høy hos deg, sier Farnes.

‒ Bør jeg ta en tungmetallrens?

‒ Absolutt i ditt tilfelle, men dette er en av de vanskeligste behandlingene. I verste fall sender jeg folk til EDTA-keleringsbehandling i Danmark, hvor de binder tungmetaller. Dette gjøres i resten av verden, men ikke i Norge, sier Farnes. EDTA står for ethylen diamin tetra acetat, som binder kalk og forskjellige metaller til seg i oppløselige forbindelser som kan utskilles med urinen. Intravenøs injeksjon med EDTA går for å være effektivt ved spesielt blyforgiftning, ifølge ernæringsterapeut og naturopat Frede Damgaard.

Lymfesystemet mitt viser rødt på skjermen, så det bør ha prioritet, tilføyer biopaten. Også milten, som er filteret i lymfesystemet, er rødt. Og bindevevet mitt har en del på lager…

‒ Du har en tilstand med for mye toksiner i systemet. Mye av dette går ut over det muskulære og indikerer hypersensitivitet og irritasjon.

Ellers kommer det frem at jeg har for mye oksidativt stress og for lite glutation, en av kroppens viktigste antioksidanter som beskytter cellene mot oksidasjon og frie radikaler.

‒ Du har egentlig ganske mye energi på 83 prosent, og man kan ikke forvente så mye mer. Da går det gjerne bra uansett. Det kan tyde på at binyrene dine dropper litt i energi innimellom. Og kroppen din jobber ikke like dynamisk som den kunne gjort. Den prøver å gjøre tre ting om gangen, sier Farnes. Samtidig kommer det frem at jeg har en reguleringskapasitet på 83 prosent, som betyr at kroppen er veldig omstillingsvillig.

Videre finner han ut at slimhinnen i magesekken min er belastet, og så har jeg en blokkering i spinal dura, som er den ytterste av de tre hinnene som omgir ryggmargen. Det er en del av sentralnervesystemet.

‒ Det betyr at kroppens kommunikasjon mellom hodet og kroppen ikke er så optimal som den skulle vært, sier biopaten. På bakgrunn av dette anbefaler han at jeg setter i gang tiltak som kan forbedre kraniosakralsystemet, slik at jeg blir klarere i hodet.

‒ Du har en viss sykdomsutvikling, noe som bremser for deg. (Degenerative prosesser viser 49 prosent). Og det er noe i immunforsvaret som er mer belastet enn vanlig (45 %), sier Farnes. Det viser seg at jeg også har for mye clostridier og midd! Jøss, jeg må innrømme at jeg er ganske overrasket, for jeg trodde egentlig jeg var temmelig frisk! 

− Du er ikke veldig syk, men du har hatt noen store ubalanser du har hatt i mange år. Bare ved å kjøre en kur vil du få ut mye av avfallsstoffene. Etter kuren kan vi teste om tungmetallene henger igjen i kroppen, for å se om du trenger særskilte tiltak, anbefaler han.

Behandler med frekvenser

Med Vitatec kan man også behandle med to behandlingssystemer. Det ene er de to samme lappene jeg har på anklene, som er en bærestrøm det legges frekvenser i. Det andre er digisoft, en plate som legges på magen og lager et magnetisk felt.

Behandlingen jeg får varer i 7 minutter. Da får jeg en generell behandling samt motfrekvenser på de de dårlige bakteriene.

− Det vanskeligste er å få ut alle gamle toksiner, fordi det tar tid og de gir mye symptomer. Kroppen er laget slik at den dumper ut toksiner i perioder. Da dumper den ut en stor mengde innimellom, så under en kur i regenerasjonsfaser kan det gå veldig opp og ned.

− I ditt tilfelle er lymfesystemet for svakt i forhold til mengden toksiner. Så drikk mer urteteer som har svære armer som griper disse tingene, så kommer det ut ganske fort.

− Jeg er ganske glad i kaffe…, må jeg dessverre innrømme. Men som mor til tre små barn føler jeg at jeg trenger det!

− Ulempen med kaffe er at den inneholder veldig mye toksiner, sier Farnes.

Økologisk kaffe også?

− Ikke nødvendigvis. Men kaffe binder stoffer, slik at det blir vanskeligere for kroppen å få ut avfallsstoffer hvis man drikker mer enn 1 eller 2 små kopper. Drikker du mye kaffe påvirker det evnen til å få ut avfallsstoffer, sier Farnes.

Anbefaler 5:2-dietten

Hvis avfallsstoffene sitter veldig fast et sted, anbefaler han å regenerere tynntarmen. Men først bør man ta en grunnleggende utrensing. Det er ikke smart å gi mye immunterapi i begynnelsen for å behandle kroniske infeksjoner, før man har renset kroppen. For når du gjør det blir det enda mer avfallsstoffer som må ut og da kan man få mange flere symptomer, ifølge biopaten.

Da kan man faste, men dette er vanskelig for mange. Farnes anbefaler ofte 5:2-dietten, som går ut på å ha ganske vanlig, men sunt kosthold i fem dager i løpet av uken og to dager med lavkalori diett på totalt 500 kalorier. De dagene du spiser lite kan fordeles i løpet av uken slik at du slipper lavkaloridiett to dager på rad.

− De dagene du spiser lite renses kroppen. Hvis kroppen får avlastning, kan den rydde opp i alle cellene og metabolittene og bruke de til forbrenning, slik at ting ikke bygger seg opp. Mange slanker seg på denne dietten, da den har en ganske god slankeeffekt hos de som har mye avfallsstoffer i kroppen, sier Farnes.

Men før jeg eventuelt begynner på en slik diett for å bli kvitt magefett, skal jeg begynne med en enkel kur.

Før kuren viser Vitatec-testen at journalisten har mye aktive toksiner og tungmetaller i kroppen, henholdsvis 86 og 80 prosent belastning. Samt 53 prosent belastning på hormonhermere og farmasøytiske produkter.

Urter, probiotika og grønn te

Basert på testresultatet anbefaler Farnes meg å rense opp i lymfesystemet og styrke tynntarmen ved hjelp av tre ting: Grønn te, det probiotiske tilskuddet Regulat Bio og urtemedisinen Lymfogard. Dette skal jeg ta i 6-8 uker.

Regulat er flytende probiotika og enzymer som er fremstilt av økologiske grønnsaker, frukt, hirse, belgfrukter, nøtter og urter. Disse er tilsatt sunne bakterier og fermentert i syv forskjellige omganger, kalt kaskadefermentering.

− Når du gjør disse grunnleggende tingene, kommer du langt. Du får grunnleggende ryddet en del i systemet og du får ut avfallsstoffene, sier Farnes.

Så jeg kjøper produktene på nettet og setter i gang på sensommeren. Da drikker jeg 2-3 store kopper grønn te daglig, og hver morgen og kveld tar jeg 10 ml Regulat og en tablett Lymfogard. Så kutter jeg ned fra tre til to kopper kaffe daglig. Dette er null problem!

Helt på begynnelsen av kuren og mot slutten av kuren får jeg en dyp hoste som varer i cirka to uker hver gang. Det er en type dyptgående bronkitthoste jeg ofte får når jeg er forkjølet. Men hosten går over og etter seks-syv uker på kuren føler jeg meg mindre oppblåst i magen, men jeg merker ikke så mye mer.

Stor opprensingseffekt

Omtrent syv uker etter at jeg startet kuren drar jeg på en oppfølgingstime hos Farnes for å teste meg på nytt, for jeg er veldig spent på resultatet!

‒ Nå går regenerasjonen lettere. Organsystemene jobber lettere, men du lekker fortsatt energi. Kroppen din klarer å gjøre ting og fikser opp. Energien din har gått litt ned, men det er fordi du bruker energien din i stor grad. Dette ligger på det personlige plan. sier Farnes. Ja, slik er det å være småbarnsmor i arbeid, tenker jeg. Nettopp rett etter en helg er faktisk da man er mest sliten, enn så rart det høres ut!

Alle organene unntatt binyrene viser grønn farge nå, så det er jo flott og viser at kuren har hatt resultater. Belastningen av toksiner har blitt halvert, fra 86 til 40 prosent, så det er jo kjempebra! Også lymfesystemet har fått grønn farge nå. Binyrene er de eneste med rød farge nå, altså med stor belastning, og de er relatert til produksjonen av «stresshormoner» (kortisol og adrenalin). Tynntarmen som var veldig svak forrige gang, har kommet seg betydelig.

‒ Der er fortsatt en blokkering i kraniosakralsystemet og iliosakralleddet (korsbeinet) på høyre side, sier Farnes. Dette synes jeg er veldig greit å vite om, i forhold til annen behandling senere og hva jeg bør passe på.

Tungmetallbelastningen har gått ned fra 80 til 33 prosent og hormonhermere fra 53 til 23 prosent. Belastningen av farmasøytiske produkter har gått ned fra 53 til bare 13 prosent. Dette er virkelig stor forskjell, og det viser at kuren jeg selv påkostet og gjennomgikk hadde veldig gode resultater! Det viser at det virkelig nytter å gjøre slike forebyggende helsetiltak, selv om jeg ikke merker så mye bedring selv.

Etter kuren har belastningen av toksiner blitt mer enn halvert fra 86 til 40 prosent. Også tungmetaller er over halvert fra 80 til 33 prosent belastning, mens farmasøytiske produkter har gått ned til fra 53 til 13 prosent. Dette er jo stor forskjell! Hormonhermere har gått ned fra 53 til 40 prosent.

Det stemmer at det på det private plan hjemme er en del stress og jeg er ikke overrasket over at jeg lekker energi. Her må jeg bli flinkere til å ta vare på meg selv og sette av tid til å lade batteriene, også psykisk og åndelig. Siden jeg begynte kuren har jeg laget en liten koselig meditasjons-, lese- og hvilekrok på kontoret hjemme. Dette trenger jeg ekstra mye nå i den hektiske småbarnstiden, for å roe ned og få energigivende inspirasjon, påfyll og tid til refleksjon.

Fem måneder etter kuren er tarmen min fortsatt fin og jeg merker knapt at den finnes, i motsetning til før jeg startet. Det er faktisk stor forskjell fra tidligere. Så at kuren hadde en god effekt er jeg ikke i tvil om.

Om biopat Carl-Erik Farnes

Carl-Erik Farnes ble utdannet biopat i Danmark i 1982 og er Norges første biopat. Siden har han vært en aktiv pådriver for biologisk medisin og medvirket til at biopatien ble etablert som en viktig naturmedisinsk utdanning og terapiform i Norge.

Farnes har holdt kurs, foredrag og vært ansvarlig for immunterapi på biopatskoler i Norge i over 20 år. I dag er han aktiv terapeut på Jar i Bærum, foredragsholder hos Faglig forum for utøvere av biologisk medisin og lærer i immunterapi på Skolen for biologisk medisin.

Carl-Erik har kontinuerlig videreutdannet seg i en rekke emner både innen biologisk medisin og andre terapiformer og er svært oppdatert også når det gjelder naturmedisinsk utvikling internasjonalt. Han er terapeutmedlem i Norges Landsforbund av Homøopraktikere og i Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon hvor han også er æresmedlem. 

Nettside: www.biopati.no

Her har biopat Carl-Erik Farnes klinikk, i Bjerkelundsveien 5 på Jar i Bærum.

 

Hva er biopati?

Biopati er et helhetlig naturmedisinsk analyse- og behandlingssystem som baserer seg på å gjenopprette balanse og likevekt i menneskekroppen. For å skape sunnhet og helse anvendes naturlige og bivirkningsfrie midler og behandlingsmetoder. Faget ble grunnlagt av den danske naturterapeuten Kurt Wienberg Nielsen i 1981 og er sammensatt av kinesisk og vestlig medisin, amerikansk biologisk medisin, tysk immunterapi og skandinavisk urtemedisin. Analysemetoder som brukes av biopater er blant annet irisanalyse, tungeanalyse, soneterapi (føtter/ører), blodprøver (polysantest, mørkefeltsmikroskop og koagulert blodtest) og eventuelt elektriske apparater. Behandlingen består av individuelt tilpassede kurer bestående av kosttilskudd, urtemedisin og immunterapi.

Les mer om biopati her: www.tunmed.no

Biopat Carl-Erik Farnes om utvalgte helsetema


DAGENS MAGE-TARM PROBLEMER

Stadig flere opplever mage- og tarmrelaterte plager. De fleste medisinske undersøkelser gir ingen funn og ingen løsning. Ufarlige plager i fordøyelsessystemet kan godt være ufarlig, men allikevel svært ubehagelige og nedsette livskvaliteten betydelig og være sosialt hemmende.

‒ Min vurdering etter mange år er at grunnlaget oftest er reaksjon på matvarer og deres innhold av fremmedstoffer (toksiner og sprøytemidler osv). Ett eksempel er utbredt intoleranse for gluten. Det viser seg at gluten ikke problemet, men derimot sprøytemidler som «henger» på glutenproteinet. Det er også et faktum at omlag 20 prosent av nordmenn har nedsatt laktase, et enzym for nedbrytning av melkesukker. Disse problemene kan ofte bedres sterkt ved å endre det indre levende miljøet i tarmen. Ubalanse og overvekst clostrider, gjæring, candida, parasitter og kronisk virus infeksjon i tarm er problemstillinger som kan løses med en individuell terapiplan, ifølge biopat Carl-Erik Farnes.


PARASITTER

Dette er et økende problem for nordmenn som er et «reisende folk». Vi plukker opp parasitter i diverse miljøer og utenlands import kan være en årsak til at dette øker.

‒ Tradisjonelle tester gir stort sett negative svar. Men elektronisk testing gir konkrete svar, og ofte overraskende positive svar. Mange års erfaring viser gang på gang at mage- og tarmsymptomer bedres og elimineres etterhvert som «bugs i tarmen» forsvinner ut og ny sunn flora etableres. Dr. Hulda Clarke påviste med sine testinger allerede i 80-årene at parasitter var en viktig faktor for mange alvorlige lidelser, sier Farnes.


BIOLOGISK MEDISIN: LAVGRADSINFEKSJONER

Alle miljøer innenfor biologisk medisin har lavgradsinfeksjon, eller sub-infeksjon, som et utgangspunkt for å kunne reversere kroniske lidelser. De fleste er enige om at såkalte «autoimmune sykdommer» ikke eksisterer, men at det er en tilstand av skjult kronisk lavgrads infeksjon. Ofte kalles en gruppe av disse CBD-infeksjoner som kan forklares med stor grad av muterte bakterier, ofte med manglende eller ødelagt cellevegg.


BIOLOGISK IMMUNTERAPI

Ifølge biopat Carl-Erik Farnes er det stort potensial for å behandle alle typer kroniske og muterte former for lavgradsinfeksjoner. Dette gjøre av profesjonelle terapeuter i hele verden og har pågått i minst 50 år.

‒ De har ikke bivirkninger og bygger som oftest på homøopati (produksjon). De er kjent innenfor homotoxiologi, nosoder, isopati osv. Disse sammen med plantemedisiner med aktive stoffer kan utgjøre en stor forskjell ved mange kroniske lidelser og nye sykdommer uten påviselig grunn som ME og lignende, sier Farnes.


ME – UTMATTELSE

ME er en «ny sykdom» som rammer mange unge ned til 15 år. Blodprøver og tradisjonelle medisinske tester gir oftest negative svar. Men syndromet har eksistert i flere tiår.

‒ Svært ofte skyldes dette lavgradsinfeksjon. Derfor kan også denne gruppen få hjelp med enkle naturlige midler. Unge med ME har også veldig ofte nevrale ubalanser som skyldes blokkeringer i struktur. Det vil som oftest si ryggvirvler som er låst, nakkeproblemer som innbefatter atlas-axis, og osteopater, kraniosakralterapeuter, naprapater og de tradisjonelle kiropraktorer kan løse avgjørende problemstillinger for et «nytt og bedre liv». Det er tragisk at det i dagens Norge ikke er et utvidet godt tverrfaglig samarbeid mellom de medisinske profesjoner, sier Carl-Erik Farnes.