Ta kontroll over egoet

Kortet for søndag 3. april er «Cernunnos» eller Djevelen som han kalles i tradisjonell tarot. Det står for egoet, frykt, materialisme og avhengighet. Lar du frykten styre livet ditt?

Mange kan bli litt avskrekket når dette kortet dukker opp. Men det er et viktig kort som gjør oss oppmerksomme på uvaner og usunne mønstre vi har lagt oss til. Hvis vi ikke er bevisste og tar tak i disse mønstrene, vil de etter hvert bli helt fastgrodde, og vanskeligere og vanskeligere å komme seg ut av.

I dag har du en mulighet til å bli bevisst på hvilke mønstre du har laget for deg selv og hvilke grep du kan ta for å bryte ut av dem. Hvis du er plaget av negative tanker som du ikke klarer å kontrollere, kan du prøve å bryte denne begrensingen ved å utfordre deg selv litt.

Djevelen symboliserer de illusjonene vi tror på, som holder oss fanget. Hvis du for eksempel er redd for å kjøre bil fordi du har en illusjon om at det er livsfarlig, så må du utfordre deg selv, innenfor din tålegrense selvfølgelig, og kjøre en liten tur. Neste gang kjører du en litt lengre tur og slik fortsetter du til begrensingen du hadde laget er borte.

Djevelen handler også om avhengighet. Ofte kan vi komme i en ond sirkel hvor vi blir avhengig av det som ikke er bra for oss. Det kan være sukker, mat, alkohol eller andre ting man inntar, men det kan også handle om avhengighet til andre personer eller ting som spill, shopping eller lignende. Disse tingene kan også være måter å døyve vonde følelser på. Tenk over om du bruker usunne substanser eller aktiviteter for å distrahere deg fra noe som er ukomfortabelt å forholde seg til. For å bli kvitt avhengigheten må du jobbe med roten til de vonde følelsene.

Generelt kan vi si at Djevelen symboliserer våre selvpåførte begrensninger. Når vi unngår å møte det vi er redde for, blir handlingsrommet vårt mindre og mindre, og vi blir slaver av vår egen frykt. Det krever styrke å bryte disse illusoriske lenkene, og styrke er ikke noe man bygger opp over natten. Derfor er det viktig å øve seg, presse seg, utfordre seg selv. Du er uendelig mye sterkere enn du tror.

Kortet er hentet fra kortstokken «The DruidCraft Tarot» av Philip og Stephanie Carr-Gomm, illustrert av Will Worthington. Les om kortene her: www.philipcarr-gomm.com/book/druidcraft-tarot