Gi slipp ved årets første fullmåne

Årets første fullmåne natt til tirsdag 18. januar står i Krepsens tegn. Hver fullmåne gir oss en mulighet til å komme videre fra fortiden, og årets første fullmåne gir en glimrende anledning til nettopp dette.

Tenk godt over hva du kan gi slipp på fra 2021 ved denne fullmånen i januar. Hva var det som ikke fungerte så bra som du ønsket og fikk deg til å føle deg mindreverdig? Nettopp dette skal du nå forløse og frigjøre fra bevisstheten.

Krepsens fullmåne går har et spesielt healende element ved seg, på grunn av en justering (alignment) mellom sinnets planet Merkur og healingkometen Chiron, skriver astrolog Yasmin Boland i Moonology Diary 2022. Hennes råd er å sette på noe 528 Hz eller 963 Hz musikk og gjøre deg klar til frigjøring. Slik musikk finner du lett på nettet, for eksempel på  YouTube, Spotify eller iTunes.

Spesielt anbefaler hun å gi slipp på drama du har hatt enten i familien eller på jobb, eller i balansen mellom jobb og privatliv. Husk også å tilgi alt som har opprørt deg fra 2021 og fra tidligere. Vi trenger også å frigjøre motstand og negativitet som holder deg tilbake. Fullmånen gir en kraftfull anledning til å gi slipp, tilgi alt fra fortiden og gå videre.

Skriv, brenn og takk

Hent gjerne et ark og skriv ned hva du faktisk jobber med å forløse og frigjøre fra fortiden. Notér spesielt opplevelser du enda er opprørt eller traumatisert over, og brenn listen etterpå. Å brenne noe du vil gi slipp på psykisk kan være effektivt på et energetisk nivå.

Brenn lappen hvor det står alt du ønsker å gi slipp på og frigjøre deg fra. Foto: David von Diemar, Unsplash

Erstatt så listen du brant med en liste over hva du er takknemlig for. Vær ekspansiv!

Spørsmål å stille deg selv ved fullmåne:

  1. Har jeg tillatt arbeidslivet mitt å påvirke privatlivet mitt negativt, eller vice versa? I så fall, hva bør jeg gjøre med dette?
  2. Har jeg vært for tøff med meg selv og/eller andre i det siste? Hvordan har dette påvirket mine viktigste relasjoner og hva kan jeg gjøre for å forbedre dette?
  3. Hvem er det jeg har størst behov for å ha en samtale med, og hvorfor? Hvordan kan jeg få det til å skje denne måneden?

Balanse mellom indre barn og forelder 

Krepsen er et vanntegn og står blant annet for det indre barnet i oss, følelsene våre og det sårbare. Det er også Steinbukkens motsetningstegn og det er dette tegnet Solen står i nå. Jordtegnet Steinbukken representerer den voksne i oss og kan hjelpe oss med å ta ansvar for eget liv, for å lage en god struktur og sørge for at livet fungerer godt på et grunnleggende nivå. 

Astrolog Karianne Stenshagen skriver i et nyhetsbrev at vi ved denne fullmånen kan prøve å finne en balanse mellom Steinbukken og Krepsen i oss selv slik at disse to motsetningene samarbeider. Dette kan tyde på at du kan jobbe med å være en kjærlig og tydelig far eller mor for deg selv, ditt indre barn. 

Månen styrer over Krepsens tegn, så når Månen står i Krepsen kan man si at den er «hjemme i sitt eget tegn». Det er derfor fullmånen kan bringe følelser opp til overflaten, og dette forsterkes også nå siden månen står i sitt eget tegn. I tillegg til å at fullmånen kan åpne opp følelseslivet vårt, kan den også minne oss om de naturlige rytmene og syklusene både i oss selv og i naturen. 

Ønsker deg en fin fullmånedag! 

Kilder:
Moonology Diary 2022 av Yasmin Boland
Nyhetsbrev fra Karianne Stenshagen: Steinbukken sin fullmåne, årets første fullmåne, utsendt 16. januar 2022. Hennes nettside: femininastrologi.no