Skip to main content
Nå som vi er inne i Jomfruens sesong kan mange kjenne et ekstra energetisk dytt til å få satt i gang personlige prosjekter og gjøremål, og med inspirasjon av det motsatte tegnet Fiskene bes vi om å finne harmonien mellom produktivitet og det å følge flyten. Foto: Sebastian Knoll, Unsplash

Astrologisk blikk på september 2023

Høsten er offisielt her, og mange lander fremdeles etter noen måneder med kraftfulle energier. Denne høsten handler om å se fremover med et glimt av håp og nytt giv, for nå skal ting struktureres til det bedre for kropp, sinn og sjel.

Vi er fremdeles midt i en periode med flere retrograde planeter, hvor vi bes om å stoppe opp og revurdere nåværende situasjon, følelser, tanker og opplevelser. Vi bes om å møte de delene av oss selv vi har undertrykt og unngått, og å se gamle mønstre i et nytt perspektiv. Med vår frie vilje kan vi omfavne realiteten for hva den er og slippe oss selv fri fra lidelse.

Nå som vi er inne i Jomfruens sesong kan mange kjenne et ekstra energetisk dytt til å få satt i gang personlige prosjekter og gjøremål, og med inspirasjon av det motsatte tegnet Fiskene bes vi om å finne harmonien mellom produktivitet og det å følge flyten.

Jomfruen minner oss om å behandle kroppen vår med kjærlighet og respekt. Foto: Millerium Arkay/Shutterstock.com

Jomfruens sesong

Vi gikk ut av den stolte, kreative, romantiske og lekende Løvens sesong, og inn i den serviceinnstilte og organiserte Jomfruen den 23. august 2023. Jomfruens sesong er et symbol på at sommeren er over og en påminnelse om våre hverdagslige rutiner og gjøremål. Mange kan få ånden over seg når det kommer til å rydde, vaske, organisere, planlegge og få ting i orden i denne perioden.

Jomfruen er et jordtegn nært forbundet med vår kropp og natur, så den minner oss også om å behandle kroppen vår med kjærlighet og respekt. Dette ved å spise næringsrik mat, passe på at vi får nok søvn, være i fysisk aktivitet, gå turer i skog og mark og ellers de tingene som individuelt gjør godt for kroppene våre. Tiden kunne ikke vært mer passende til å følge opp avtaler, bestille den legetimen som lenge har vært utsatt og å sette i gang med ønskene vi har for oss selv som vi fremdeles ikke har klart å gjennomføre.

Spørsmålet i enhver ubesluttsomhet bør denne måneden lyde på følgende måte: «Hva ville en som elsker både seg selv og sin kropp valgt?» Husk at et jordtegn spesielt er glad i natur, skog, trær, blomster, frisk luft og fuglekvitter, så det vil være svært gunstig å bade daglig i naturen i en tid som dette.

Jomfruen er et svært serviceinnstilt tegn som i stor grad representerer de tjenestene og den omsorgen vi gir til andre mennesker, men i dette tegnet kan fallgruven være at vi glemmer oss selv fordi vi setter andres behov foran våre egne behov. En annen skyggeside av Jomfruen er perfeksjonisme, at ingenting blir perfekt nok, så vi minnes også på at vi ikke skal la behovet for kontroll overta hverdagen vår og heller la oss inspirere av det motsatte tegnet Fiskene til å finne en avslappende flyt mellom rutiner og gjøremål.

Les også: Horoskopet for september og oktober 2023

Venus går direkte

Venus, planeten for kjærlighet, skjønnhet og nytelse har vært retrograd i den kreative, ambisiøse, selvsikre og romantiske Løven siden 23. juli 2023. Svært mange har følt effekten av denne retrograden, men med flere planeter i retrograd den siste tiden er det ikke alltid godt å si hvilken planet som trigger opp hva. At Venus nå går direkte den 3. september 2023 vil for mange føles ut som en stor lettelse, til tross for at vi nå går inn i skyggeperioden av Venus retrograd.

Venus retrograd har kommet med flere uforutsette følelser, hendelser og forandringer i våre relasjoner og hvordan vi ser på livet. I denne tiden har vi blitt bedt om å se på våre triggere en ekstra gang for å finne rotårsaken en gang for alle. Disse triggerne kan ha utspilt seg i parforhold, familiære forhold, vennskapelige forhold og generelt i våre relasjoner. Vi har blitt bedt om å åpne oss for kjærligheten, både til oss selv og livet, og å følge hjertets vei istedenfor frykten. Det har også vært en tid for å se over våre ressurser, gaver og talenter, og om vi virkelig får brukt oss selv og vårt fulleste potensiale. Vi er nemlig aller mest suksessfulle når lidenskap og hjertet vårt ligger i arbeidet vi utfører.

For de av oss som har klart å omfavne kaoset og forvirringen vi har opplevd i relasjonen til oss selv og andre, vil denne perioden ha gitt oss klarhet i hvilke steg vi bør ta for å kunne bevege oss fremover. For de som enda ikke har klart å omfavne denne transitten for hva den er, så er det fremdeles ikke for sent å se over hva de to siste månedene har invitert deg til å se på.

Merkur retrograd

Den 23. august 2023, samme dag som vi gikk inn i Jomfruens sesong, gikk planeten for kommunikasjon og tankevirksomhet i retrograd bevegelse. Og den vil være i sin retrograde bevegelse frem til 14. september 2023. Denne perioden har vært nådeløs når det kommer til retrograde energier, da vi allerede har hatt en oppstilling av planeter som har gått retrograd.

Merkur retrograd har fått et litt dårlig rykte og får ofte skylden for uheldige hendelser i en spøkefull tone. Men Merkur retrograd er ingenting å frykte, da den kun er skummel når vi ikke vet hvordan vi kan bruke disse energiene på en konstruktiv måte og til vår fordel.

En planet som går retrograd er en illusjon, for det ser ut som den går baklengs når den i realiteten ikke gjør det. Det ser ut som om Jorden og Merkur reiser i motsatt retning. Så denne illusjonen betyr bare at vi vil stå ansikt til ansikt med våre egne illusjoner, som selvfølgelig er en svært ektefølt illusjon.

Vi kan bli konfrontert med tanker, situasjoner, følelser og vrangforestillinger fra fortiden som kan føre til store frustrasjoner. Denne perioden er kjent for å tukle med elektroniske verktøy og for å utsette og avlyse avtaler og reiser. Siden Merkur er planeten for kommunikasjon og tankevirksomhet, vil vi lettere kunne oppleve misforståelser som kan skape en ordentlig forvirring.

Det vil være en utfordrende periode dersom vi til vanlig er altfor avhengig av kontroll og at alt må gå nøyaktig som planlagt. Her blir vi bedt om å lære å takle livet når ting ikke går slik vi først tenkte, og flyte med bølgen om at alt går bra til slutt uansett. Det vil være mer gunstig for oss å ri på bølgene av denne retrograden og la den grave opp det som ligger dypt og gjemt i oss, for det er det den er ment for.

Merkur retrograd tilbyr et stort energetisk dytt i retning av å re-eksaminere områder av livet vi ikke lenger trenger å ta med oss videre. Denne perioden reflekterer det vi har unngått eller undertrykt i oss selv, og den får oss til å se ting fra et nytt perspektiv. Dette gjør at vi kan samle opp de løse trådene i livet vårt, og vi får muligheten til å rydde bort det gamle slik at vi får plass til det nye. Helt perfekt når vi nå er i Jomfruens sesong.

Dersom vi viser sterk motstand til retrogradens energier, vil den oppleves enda mer utfordrende enn den behøver å være. Vi bes om å ikke ta ting så personlig i denne perioden, passe på hvordan vi selv kommuniserer med andre, gå med flyten og akseptere ting akkurat slik som de er. Dette er en gylden mulighet til å se hva universet forsøker å individuelt belyse for oss.

Nymåne i Jomfruen

Hver måned trykker månen på reset-knappen og serverer oss energier nok til en ny start med blanke ark dersom vi benytter oss av disse kreftene. Nymånen i Jomfruen den 14. september 2023 gir oss store muligheter til å nullstille oss for å gå inn i et nytt fokus, noe mange av oss allerede ønsker å gjøre i september. Tiden er inne for produktivitet og for å få ting gjort.

Dette jordtegnet handler om helse, organisering, planlegging, service, analytisk tenking og finjustering. Så det å virkelig gå inn for å fullføre de planene vi ønsker for oss selv, hjemmet vårt, menneskene rundt oss og andre prosjekter er helt ypperlig under denne nymånen. Denne nymånen minner oss om at vi kommer nærmere målet med små konkrete steg enn store uorganiserte steg, for dårlig tid har vi ikke. For noen kan dette også være en påminner om å ikke overtenke, overanalysere og om å slippe kontrollbehovet. Jomfruen har et rykte på seg for å være noe kritisk, så for de av oss som opplever at denne nymånen utløser selvkritiske tanker er det viktig at vi gir oss selv en god dose nåde.

Det er en fruktbar tid til å enten sette i gang med eller fornye vår spirituelle praksis, hva nå enn det betyr for deg. En flott rutine å love seg selv i tiden fremover kan for eksempel være daglige takknemlighetsøvelser, meditasjon for et stille sinn, gå turer i naturen, og ellers gjøre de tingene som får oss til å elske oss selv og livet generelt mer.

Denne nymånen inntreffer akkurat i det Merkur går direkte igjen fra sin retrograde bevegelse, noe som betyr at vi nå er i Merkur retrograd sin skyggeperiode. Det vil si at noen fremdeles kan kjenne på energiene fra denne perioden.

Vektens sesong

Vektens skinner lys på harmoni, balanse og rettferdighet i den kommende sesongen. Illustrasjon: Gokce Gurellier/Shutterstock.com

Den 23. september 2023 går Solen inn i Vekten, noe som skinner lys på balanse, harmoni og rettferdighet i den kommende sesongen.

Den første delen av måneden handler om å komme tilbake til daglige rutiner og gjøremål, mens nå inviteres vi til å søke ro og komme mer i kontakt med harmoni gjennom kjærlighet, relasjoner og kunst. Vekten er et sosialt tegn som er opptatt av kontakt med andre mennesker og det å gå i resonans med de vakre tingene livet har å tilby. Enhver balansert Vekt vil ønske å bringe orden til kaos og ta ethvert rotete, uttrykksløse rom og fylle det med skjønnhet. De ønsker å unngå konflikter og er svært opptatt av rettferdighet og likevekt.

Vektens sesong er den beste tiden på året til å sosialisere med kjente og ukjente, da denne perioden handler mer om fellesskap enn å gjøre ting alene. Det vil si at de tingene vi gjør med andre mennesker i denne perioden åpner opp flere muligheter og kan gi mer suksess. Ordet samarbeid er noe vi bør ta med oss videre inn i sesongen, både når det gjelder parforhold, i arbeidslivet og andre relasjoner i livet vårt.

Det vil være lettere å åpne seg opp for andre mennesker og nye situasjoner, og dersom vårt eget eller andres behov ikke er fylt vil det være lettere å finne enighet og harmoni istedenfor kamp og en «jeg først» mentalitet. Teamarbeid vil være ordet å ta med seg inn i ukene fremover.

Fullmåne i Væren

En fullmåne handler om avslutninger, og Væren er det første stjernetegnet i zodiaken. Så når vi har en fullmåne i den krigerske og lidenskapelige Væren den 29. september 2023 kan det bety begynnelsen på slutten, eller slutten på begynnelsen.

Vi kan bli omfavnet med mange følelser rundt denne fullmånen, noe som også vil påvirke handlingene våre og hva slags verktøy vi bruker for å utføre dem. Her kan vi bruke våre lidenskapelige følelser som drivstoff til vår inspirasjon, noe som vil være ypperlig dersom det er steder vi føler oss stagnerte. Vi bør på den andre siden ofre en liten tanke på det at følelsene våre også kan stikke kjepper i hjulene våre og stjele energi, noe som kan føre til utbrenthet.

Noen kan under denne fullmånen kjenne på sterke krefter som gjør at de våger å stå opp for seg selv og ta mer plass, og å snakke litt høyere og mer direkte for at sitt budskap skal nåes frem. Her vil det være ypperlig for de mer blyge å bruke denne energien til å omfavne sin indre styrke, sin indre kriger, og for å bruke stemmen sin uten å være redd for at noen skal komme med sure miner i retur.

Væren handler om vår identitet, så denne fullmånen handler om hvem vi er som individuelle vesener. De som har en god forståelse for hvem de er og er tro mot sine verdier og individualitet vil kunne fryde seg over disse energiene. Men de som ikke helt enda vet hvem de er, eller ikke tør å la sitt virkelige selv skinne kan kjenne på en usikkerhet rundt denne tiden. Det kan gjøre at usikkerheter blir skylt opp til overflaten og at blokkeringer kommer i veien, noe som betyr at det kun er én vei opp og ut, og det er å vende innover.

Hvem er du, og hvem ønsker du å være? Her kan det være fint å sette seg ned med penn og papir og virkelig se realiteten for hva den er, og hvordan den du er og den du ønsker å være kanskje ikke egentlig er i harmoni med hverandre. Dette kan brukes som inspirasjon til forandring.

Relaterte saker:

Amina Bergliot El-Katat Monsen

Amina Bergliot El-Katat Monsen jobber som astrolog og spirituell veileder. De siste syv årene har hun jobbet med klarsynte tarot readinger, og nå driver hun i tillegg med livsveildning, astrologiske tolkninger og holder kurset Vekket sjel. I tillegg studerer hun sjamanisme for det moderne mennesket ved Yggdrasil sjamanskole og driver med podkastene Feminin Frekvens sammen med Sandra Josefine og Intuisjonsinspektørene sammen med Kristian Trejos. Amina er opptatt av å bygge bro mellom mennesket og åndeligheten, få spiritualitet ned på bakkeplan og ikke opp i skyene. Hun brenner for selvutvikling og ser på spiritualitet som reisen inn i vår egen underbevissthet. Instagram: Yppersteprestinne Instagram-side for podkasten: Femininfrekvens og Intuisjonsinspektørene Podcast på Spotify: Feminin frekvens og Intuisjonsinspektørene
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode