Skip to main content

Astrologisk blikk på august

August har ankommet, og astrologien denne måneden har flere kosmiske begivenheter i vente. Mange har kjent på en energetisk tøff sommer, hvor relasjoner, gammel oppvask, mål, verdier og ønsker kan ha stått i et stort spenn. Spørsmålet som har ligget i luften er: Hva er egentlig mitt autentiske selv?

Vi starter måneden i den stolte Løvens tegn, noe som får hjertene våre til å boble over, og hjelper oss med kreativitet og selvtillit. Kjærlighetsplaneten Venus er for øyeblikket retrograd i Løvens tegn, noe mange allerede kjenner effekten av. Vi har også to fullmåner denne måneden, samtidig som vi venter på at Saturn, Pluto, Uranus, Jupiter, Neptun og Merkur skal gå retrograd.

Måneden vi har fremfor oss nå kan gjøre at vi vil kjenne på en sterk indre kraft til å frigjøre oss selv, rense ut, og forlate alt det som ikke lenger gir ro i sjelen vår.

Retrograd planet

En planet som går retrograd er i teorien en illusjon, for det ser ut som at den går baklengs på himmelen når den i realiteten ikke gjør det. Dette betyr at vi vil måtte stoppe opp og revurdere vår nåværende situasjon, og tenke gjennom ting enda en gang. En retrograd periode reflekterer det vi har unngått eller undertrykt i oss selv, og inviterer oss til å se ting fra et helt nytt perspektiv dersom vi tillater energien å nettopp gjøre dette. Med vår frie vilje kan vi nekte å se realiteten i øynene, og bli sittende fast i en indre lidelse, eller omfavne realiteten for hva den faktisk er og slippe oss selv fri.

Fullmåne i Vannmannen

Måneden starter med en super fullmåne i den nytenkende og humanitære Vannmannens tegn den 1. august 2023. Under en super fullmåne vil månen være nærmere jorden, noe som gjør at vi vil kjenne energiene sterkere. Fullmånen representerer avslutningen på en syklus, og inviterer til refleksjon rundt hva vi ikke ønsker å ta med oss videre inn i den kommende syklusen.

Fullmånen står i den nytenkende og humanitære Vannmannens tegn 1. august.

Denne fullmånen kommer med en inspirerende energi som hjelper oss med å reflektere over hva vi virkelig ønsker for fremtiden, våre ønsker og personlige mål. Vår individualitet og unikhet vil stå i fokus, og vi blir bedt om å omfavne sannheten som brenner i hjertet vårt. Vi bør nå kvitte oss med uvaner og mønstre som holder bak vårt autentiske uttrykk, men for å gjøre det vil det være viktig å være bevisst på, skrive ned og reflektere over hvordan dette kommer frem i livet vårt. Noen kan kjenne seg misforstått og alene, da denne fullmånen kan dra opp minner og emosjoner. Det beste vi kan gjøre for oss selv rundt dagene av denne fullmånens energier, er å gå opp i ørne perspektiv, ut av følelser og tanker, for å reflektere over hva vi da bevitner.

Venus i utfordrende samspill med Uranus

Kjærlighets planeten Venus, som allerede er i retrograd vil stå i kvadratur til den uforutsigbare Uranus den 9. august 2023. Under denne innflytelsen kan noen av oss kjenne på noen uventede utfordringer, og her bes vi om å tenke på utsiden av boksen for å komme til løsninger gjennom å bruke nye måter å tenke på.

Her kan det være lurt å ta ting rolig og unngå forhastede beslutninger når det kommer til avgjørelser rundt relasjoner og andre temaer som omhandler skjønnhet, velbehag og nytelse. Dette er en fin tid til å reflektere over de tingene vi liker og behager, som kanskje ikke får sett dagens lys på grunn av skam, tabu og sosiale normer.

Venus i harmoni med Solen

Venus som går retrograd kommer i et harmonisk aspekt med Solen i Løvens tegn den 13. august 2023. Dette vil være en magisk dag for alt som har med kjærlighet å gjøre. Denne dagen kan inspirere oss til å ta større kreative hopp sammen med den kommende nymånen.

Nymåne i Løven

Vi har en nymåne i den stolte og kreative Løven, den 16. august 2023, noe som får temaer som omhandler lojalitet og vennskap opp til overflaten. Energiene fra nymånen kan hjelpe oss med å styrke våre relasjoner, men vi kan også samtidig kjenne på et konkurranseinstinkt. Vi bes om å se på hvilke mennesker i livet vårt som løfter oss opp, og hvilke mennesker som tar av energien vår, for å investere mer tid på de menneskene og tingene som gjør oss godt. Dersom vi har vært for avhengig av ros og tilbakemeldinger fra andre, er det nå tiden for å omfavne vår uavhengighet og utvikle selvtilliten innenfra, slik at vi virkelig kan eie den scenen vi står på i full bragd.

Hva får deg til å skinne? Hvilken gave av kreative talent er du ment å vise verden?

Jomfruens sesong

Når sommeren begynner å avta går Solen ut av den stolte og kreative Løven, og inn i den service innstilte og organiserte Jomfruen, noe som vil skje den 23. august 2023. Det er ikke tilfeldig at Jomfruens sesong kommer på samme tid som butikkene fyller opp hyllene sine med mapper, kalendere, og verktøy for planlegging og organisering. Sommerens siste stjernetegn ønsker at vi nå skal komme oss tilbake til det hverdagslige liv, rydde, vaske, organisere, planlegge og få ting i orden.

Jomfruen

Siden Jomfruen er et jordtegn som er nært forbundet med kroppen, minner denne sesongen oss også på at vi skal behandle kroppen vår med respekt. Dette ved å spise næringsrik mat som gjør oss godt, få nok søvn, være i fysisk aktivitet for å få ut overflødig energi, og lettere fysisk aktivitet som turer i skogen eller yoga for å roe ned sinnet. Tiden er inne for å bestille den legetimen vi lenge har utsatt, følge opp de bortgjemte rutinene som vi vet er godt for kroppen vår, og ta vare på oss selv på samme måte vi ville gjort for en vi elsker.

Merkur retrograd

Den 23. august 2023, samme dag som vi går inn i Jomfruens sesong, går planeten for kommunikasjon og tankevirksomhet i retrograd bevegelse. Denne perioden er nådeløs når det kommer til retrograde energier, da vi allerede har en oppstilling av planeter som går retrograd.

Merkur retrograd har fått et litt dårlig rykte, og får ofte skylden for uheldige hendelser i en spøkefull tone. Men Merkur retrograd er ingenting å frykte, da den kun er skummel når vi ikke vet hvordan vi kan bruke disse energiene på en konstrukiv måte og til vår fordel.

En planet som går retrograd er en illusjon, for det ser ut som den går baklengs når den i realiteten ikke gjør det. Det ser ut som om Jorden og Merkur reiser i motsatt retning. Så denne illusjonen betyr bare at vi vil stå ansikt til ansikt med våre egne illusjoner, som selvfølgelig er en svært ektefølt illusjon.

Vi kan bli konfrontert med tanker, situasjoner, følelser og vrangforestillinger fra fortiden som kan føre til store frustrasjoner. Denne perioden er kjent for å tukle med elektroniske verktøy, og for å utsette og avlyse avtaler og reiser. Siden Merkur er planeten for kommunikasjon og tankevirksomhet, vil vi lettere kunne oppleve misforståelser som kan skape en ordentlig forvirring.

Det vil være en utfordrende periode dersom vi til vanlig er altfor avhengig av kontroll og at alt må gå nøyaktig som planlagt. Her blir vi bedt om å lære å takle livet når ting ikke går slik vi først tenkte, og flyte med bølgen om at alt uansett går bra til slutt. Det vil være mer gunstig for oss å ri på disse bølgende av denne retrograden og la den grave opp det som ligger dypt og gjemt i oss, for det er det den er ment for.

Merkur retrograd tilbyr oss et stort energetisk dytt i retningen til å re-eksaminere områder av livet vi ikke lenger trenger å ta med oss videre. Denne perioden reflekterer det vi har unngått eller undertrykt i oss selv, og den får oss til å se ting fra et nytt perspektiv. Dette gjør at vi kan samle opp de løse trådene i livet vårt, og vi får muligheten til å rydde bort det gamle slik at vi får plass til det nye. Helt perfekt når vi nå er i Jomfruens sesong.

Dersom vi viser sterk motstand til retrogradens energier vil den oppleves enda mer utfordrende enn den behøver å være. Vi bes om å ikke ta ting så personlig i denne perioden, passe på hvordan vi selv kommuniserer med andre, gå med flyten og akseptere ting akkurat sånn som de er. Dette er en gylden mulighet til å se hva universet forsøker å individuelt belyse for oss.

Mars går inn i Vekten

Vekten

Den lidenskapelige og krigerske Mars går inn i den rettferdige og fredsorienterte Vektens tegn, den 27. august 2023. Nå vil det handle om samarbeid og lagspill. Med denne energien vil vi mye enklere kunne se to sider av samme sak, men samtidig også kjenne på en usikkerhet og en ubesluttsomhet i forhold til hvordan vi skal reagere og hvilke avgjørelser vi bør ta. Vi ønsker at alle parter skal være tilfreds, på samme tid som vi ikke ønsker å være den som tar de upopulære avgjørelsene. Her bør vi passe oss for å ikke havne i en passiv utgave av oss selv. Det vil være en periode hvor vi kan kjenne oss mindre direkte og konfronterende. Slår vi på stortromma kan vi bruke disse energiene til å bringe frem humor og ikke ta ting altfor alvorlig.

Fullmåne i Fiskene

Månedens andre fullmåne får vi i den drømmende Fiskenes tegn, den 30. august 2023. Dette er en svært emosjonell fullmåne, og gir oss nå sjansen til å koble oss på våre fantasier og drømmer midt i den noe pragmatiske energien fra Jomfruen. Det settes nå lys på balansen mellom kaos og orden. Energiene rundt denne fullmånen kan inspirere oss til å gi slipp på urealistisk dagdrømming, og heller sette disse drømmene sammen til mer praktiske planer.

En fullmåne i Fiskene inviterer oss til å få en dypere forståelse av hvem vi er, hva vi gjør her, og hvordan universet egentlig fungerer. Det er fint om vi nå tillater oss selv å dykke dypere, kjenne på kjærlighets energien, medfølelse, og flyte med energiene. Mens Jomfruen har røttene sine i Jorden, vet Fiskene at vi alle er laget av det samme lyset, så denne fullmånen kan hjelpe oss med å slå sammen vårt individuelle selv med enheten av den universelle bevisstheten.

Det settes nå lys på hvor vi har kontroll, og hvor vi ikke har kontroll i livet vårt, og hvordan vi kan finne en sunn balanse mellom disse to.

Les også:


Denne artikkelen handler om…


Amina Bergliot El-Katat Monsen

Amina Bergliot El-Katat Monsen jobber som astrolog og spirituell veileder. De siste syv årene har hun jobbet med klarsynte tarot readinger, og nå driver hun i tillegg med livsveildning, astrologiske tolkninger og holder kurset Vekket sjel. I tillegg studerer hun sjamanisme for det moderne mennesket ved Yggdrasil sjamanskole og driver med podkastene Feminin Frekvens sammen med Sandra Josefine og Intuisjonsinspektørene sammen med Kristian Trejos. Amina er opptatt av å bygge bro mellom mennesket og åndeligheten, få spiritualitet ned på bakkeplan og ikke opp i skyene. Hun brenner for selvutvikling og ser på spiritualitet som reisen inn i vår egen underbevissthet. Instagram: Yppersteprestinne Instagram-side for podkasten: Femininfrekvens og Intuisjonsinspektørene Podcast på Spotify: Feminin frekvens og Intuisjonsinspektørene
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode