Skip to main content
Foto: Ann Stryzhekin/Shutterstock.com

En ny astrologisk stjerne er født

Christian Paaske – en av de virkelige «grand old man» innen astrologien, har intervjuet Amina Bergliot Monsen, som er en kommende stjerne på den astrologiske stjernehimmelen.

Dette er lederen i Medium utgave 6-2023:

Amina Bergliot Monsen har en traumatisk og vanskelig barndom som gjorde at hun som voksen ønsket å finne sine røtter og tilhørighet med en norsk mor og libanesisk far som tidlig forsvant ut av livet hennes og en tyrannisk stefar som bakgrunnsteppe. Det har ført henne gjennom en lang vei for å finne seg selv.

Amina representerer et friskt pust i en verden som ikke er kjent for raske omstillinger. Astrologi har tross alt røtter tilbake til det andre årtusen før Kristus. Selv om astrologi regnes som en pseudovitenskap, er det heller ingen tvil om at planetene har hatt sin faste plass på himmelen mye lenger enn mennesket har vært på jorda, og dermed er det vel heller ikke å forvente at astrologien i seg selv endres særlig. Mennesker kommer og går, men planetene består.

Det som er spennende med Amina, er henne astrologiske reise som startet allerede i barndommen før hun i voksen alder fikk en spirituell oppvåkning.

– Det kom nærmest til meg som en åpenbaring at astrologien handler om så mye mer enn bare tegnene. Det er mye dypere. Det handler om jorden, naturen, energiene, frekvensene og dypest sett om hvem vi er, forteller hun blant annet i dette intervjuet:

En kommende stjerne på den astrologiske stjernehimmelen: Amina tar med det åndelige i astrologien

Amina representerer noe nytt og «fresht» i sin måte å tolke astrologi på. Både hvordan hun kommuniserer sin kunnskap på, blant annet gjennom podcasten Intuisjonsinspektørene på Spotify, men også ved at hun fortsetter å ta komplementære utdannelser og tar med seg det åndelige inn i astrologien. Du kan også lese artikler som Amina har skrevet på medium.no.

I Arendal jobber terapeuten Laila Vevik og healeren Torunn Anthonsen tett sammen. De brenner for samme sak – nemlig særlig sensitive barn – som de kaller diamantbarn. Dette er barn som ofte forbindes med å være uromomenter eller som på andre måter ikke passer inn i A4-bildet av barn, men som har en rekke karaktertrekk som gjør dem helt spesielle. Med de rette verktøyene kan Laila og Torunn hjelpe dem til å finne sin plass i samfunnet og få det bedre med seg selv. Begge var selv særlig sensitive som barn, og tror at de med de rette verktøyene kunne fått en mye bedre oppvekst.

For dem som kjenner seg igjen i beskrivelsen eller kjenner barn med disse karaktertrekkene, kan artikkelen om Laila og Torunn gi mye god informasjon om hvordan hjelpe disse barna til et bedre liv.

Det er flere saker om healing i denne utgaven. I Sarpsborg jobber Ole Petter Bråthe til vanlig som lagerarbeider, mens han i helgene er omreisende healer med Østfold som nedslagsfelt. Journalist Elisabeth H Reynolds ble nok litt skeptisk da kona hans kontaktet redaksjonen for å fortelle om hans evner. Hun sjekket dermed med tre andre som han har healet, og de viste til oppsiktsvekkende resultater. Elisabeth er selv litt skeptisk, men opplevde at nakken hennes ble bedre etter at han fjernhealet henne. Resultatet ble en spennende artikkel om en hverdagshealer som drømmer om å jobbe med dette på heltid.

Til slutt kan jeg anbefale å lese artikkelen til vår egen tarotheks Ragna, som denne gangen skriver om samhain – den opprinnelige feiringen av halloween 31. oktober.

God høst, god halloween og god lesing!

Les mer:

En kommende stjerne på den astrologiske stjernehimmelen: Amina tar med det åndelige i astrologien  

Jobber med særlig sensitive barn: De følsomme diamantbarna

Fikk healing ble bra etter flere år med sterke ryggsmerter

Samhain – naturen dør inn i vinteren

Leif B. Kristiansen Freyvoll

Leif B. Kristiansen Freyvoll har en bachelor i organisasjonsutvikling og personalledelse. Han har jobbet som journalist, redigerer og designer i aviser, magasiner og på nett. Fokus i dag er på helse og parapsykologi. Han har vært ansvarlig redaktør i Medium siden 2007. E-post: leif@mediumforlag.no