Skip to main content

Lær å lese deg selv!

Å få alle til å forstå at vi har evnen til å ta kontakt med vår egen sjel og være vår egen klarsynt, er noe av det Marit Reitan brenner for. Hvis alle forstod dette, tror hun verden ville blitt mye bedre.

Tekst: Elisabeth H. Reynolds   Foto: Kathleen Convery og Elisabeth H. Reynolds

− Vi er sjeler, og vi er alle er født med evnen til å kunne lese oss selv. Jeg brenner for å få folk til å forstå at de kan finne svarene og fasiten i seg selv. Tenk deg verden hvis alle hadde visst dette og våget å tro på det, smiler Marit Reitan, som har jobbet profesjonelt med reading siden 2004.

Da hun begynte med readinger, var pågangen så stor at hun raskt skjønte at hun måtte bringe evnen til å søke etter svar i sin egen sjel ut til mange flere enn dem hun kunne lese én til én. Så bare ett år etter at hun begynte å lese personer individuelt, grunnla hun reading- og selvutviklingsskolen Agape Instituttet i hjertet av Oslo.

− Vi mennesker er mye mer fantastiske enn vi tror. Det er så mye dårlig selvbilde rundt omkring, fordi vi tror at vi ikke er noe mer enn tankene og følelsene våre. Vi har stort sett de samme tankene hver dag, sier Marit.

Nå brenner hun for å grave frem det iboende magiske og fantastiske potensialet som hun vet at hvert enkelt menneske har inni seg. Hun mener at alle skulle lært å lese seg selv for å få et bedre og enklere liv.

Veien til deg selv

Å lese seg selv handler om å finne veien til seg selv, gå innover og søke kloke råd. Man tar kontakt med sin egen sjel for å finne sine egne svar og løsninger, ta gode valg og følge sin egen indre drivkraft. Marit er overbevist om at dette er noe alle kan lære seg.

− Jeg skulle ønske vi kunne fått bort dette med at noen er så veldig synske og klarsynte. For det er vi alle sammen. Noen føler, noen hører og noen ser ekstra klart, men alle kan bli såkalt klarfølt, klarhørt eller klarsynt. Jo mer vi trener på disse sansene og kjenner på dem, jo klarere og sterkere blir de. Det er så enkelt!

På kurs lærer man å trene sin sjette sans, altså evnen til intuisjon og klarsyn. Man lærer å se med det tredje øyet, jorde seg for å lande i kroppen, fylle seg med energi, rense energifeltet sitt og skape balanse i hjernen. Man lærer også å kutte energitråder fra andre som tapper oss for energi, og hvordan vi kan manifestere det vi ønsker oss.

Energiøvelse: Slik fyller du deg med energi 

− Janteloven er sann

Marit Reitan. Foto: Kathleen Convery

For mange høres klarsynthet og reading veldig mystisk, alternativt og vanskelig ut, men ifølge Marit er det lett å lære.

− Vi er så mye mer enn vi tror. Men vi er lært opp til at mange ting er for godt til å være sant. Vi er et produkt av Jantelov-landet vi bor i, for vi er undertrykt av den loven. Gjennom morsmelken har vi fått innprentet begrep som: «Vær forsiktig!» «Tenk på hva naboen vil si!» Vi skuler bort til USA hvor alt skal være så stort og flott, og vi tenker: «Hva tror de at de er?»

− Jeg pleier å si at Janteloven er sann. Men vi skal ikke gå rundt og tro at vi er noe, vi skal vite at vi er noe. Vi er fantastiske vesener!

På skolen har Marit et uttrykk som sier: «Det er så godt at det er sant.»

− Folk skal vite sannheten, at sannheten er det vi har inni oss. Det er en menneskerett å få lov til å ha vår egen sannhet. Og min sannhet trenger ikke være lik din sannhet.

Går opp i det tredje øyet

Det første man lærer på readingkurs, er å lukke øynene for å visualisere at man går inn i det tredje øyet midt i hodet, hvor pinealkjertelen sitter.

− Det er veldig enkelt. Det er det vi gjør når vi drømmer oss bort og «detter litt ut».

Når vi gjør dette bevisst, blir effekten mye sterkere, sier Marit.

Selv har hun erfaring med at hun fikk en rød flekk i panna etter at hun gjorde mange readinger på rad i en periode.

− Energien var så sterk at jeg ble «solbrent» i panna og begynte å flasse, ler Marit.

Rett etter at hun begynte å lese mennesker profesjonelt, fikk hun 60 ubesvarte anrop og opptil 40–50 tekstmeldinger i løpet av en dag. Til slutt måtte hun sette begrensninger på hvor mange ganger hver person kunne bli lest, så nå er regelen at man kan bli lest av henne maksimalt to ganger i året. Men hvis man gjennomgår en personlig krise og behovet er veldig akutt, så gjør hun unntak.

− Jeg vil ikke at noen skal bli avhengig av å bli lest av andre. Vi skal oppdage hvor fantastiske vi er selv, og forstå at vi kan bli selvhjulpet, sier hun.

Kontakt med kropp og følelser

Det å ha bakkekontakt og lære å jorde seg er et viktig element på Marits kurs. Dette handler om å trekke energiene nedover i hele kroppen.

− Når vi tar kontakt med det tredje øyet, plugger vi kontakten inn i sjelen, og så har vi kontakt med energien i hele kroppen. Det tredje øyet er hovedsetet, hvor du setter inn kontakten. Alt man opplever når man sitter i det tredje øyet, vil legge seg i hele kroppen, helt ned på cellenivå.

− Hvis vi kun sitter og visualiserer i hodet, så tar vi bare imot 10 til 30 prosent informasjon, og hukommelsen sletter en del. Når vi i stedet tar imot med energien og følelsene, tar vi imot 100 prosent, og så lagres det i hele systemet – i underbevisstheten, hodet og kroppen. Det er mye sterkere, forklarer Marit.

Reaksjoner som er vanlig under dette arbeidet er at man kan bli svimmel, småkvalm og litt emosjonell. Mange setter i gang så mye energier i hodet at de får det Marit kaller «vekstøyne». De får så mye press på innsiden av øynene at de blir grå i hvitøyet og blank i øynene. Det skjer når de tar inn en sannhet som setter i gang mange andre sannheter, slik at det blir massiv aktivitet i hodet – de går i vekst.

Det er vanlig å gå i vekst i løpet av emosjonelle hendelser og kriser i livet, som traumer, sorg, begravelser og bryllup. Da er det fint å kunne ha evnen til å knytte kontakt med energiene i kroppen og få opplevelsen av «å lande i kroppen».

− Jeg skulle ønske alle mennesker kunne lære å jorde seg, for da står de mer stødig og blir ikke så lett vippet av pinnen.

Manifesterer ønsker

Marit Reitan. Foto: Kathleen Convery

Readingkurs hos Marit handler ikke bare om å finne ut hva man vil og hva man ønsker, men også om å manifestere ønskene slik at de blir realisert.

− Jeg kunne fortalt tusen manifesteringshistorier. Mange har manifestert veldig konkret det de ønsker seg, slik at akkurat det de har manifestert skjer i virkeligheten.

Marit har flere eksempler både fra sitt eget liv og andres liv på hvordan «bevisst dagdrømming» også har gått i oppfyllelse.

− Når vi går opp i det tredje øyet og «dagdrømmer», lagres energien i kroppen vår, sier Marit.

Som små fikk mange av oss høre at vi skulle slutte å dagdrømme: «Vær i virkeligheten nå! Det skulle tatt seg ut at verden var så bra som du vil ha det til. Penger vokser ikke på trær!»

Men Marit oppfordrer alle til å dagdrømme mye mer.

− Tenk alle de gode energiene vi skaper da!

Beskyttelse

På readingkursene lærer man å beskytte seg selv mot «dårlige energier» fra omgivelsene og andre mennesker.

− Alle skulle vært beskyttet, for da tar vi ikke alt så personlig, sier Marit.

Hvis du har beskyttelse og partneren din har en dårlig dag der han begynner å kjefte på deg for småting, kan du forstå hva som skjer og hvorfor. Da er det lettere å reagere med forståelse og empati, i stedet for å ta alt innover seg og bli såret eller sint.

− Når du har beskyttelse, tar du ikke inn andres sinne, smerter og vonde følelser. Paradoksalt nok kan du også bli mer sympatisk og mer kjærlig dersom du ikke tar det inn.

Velger du å ikke ta alt innover deg, betyr det at du kan stå mer stødig i deg selv mens det stormer rundt deg. Da lar du deg ikke vippe av pinnen så lett. Det betyr ikke at du skal distansere deg eller bli kald. Det betyr bare at reaksjonene dine blir styrt av rasjonelle tanker heller enn irrasjonelle følelsesutbrudd som ofte gjør vondt verre.

Stol på innskytelser

Det å følge intuisjonen handler om å stole på sin første innskytelse, ifølge Marit.

− Når vi får en innskytelse, hører på den uten å tvile og følger den tvert, da er det ren intuisjon. Hvis du tar den ned i magen og kjenner på om du kan stole på den, da går det ikke an å stole på den lenger. For der møter vi begrensningene og følelsene våre, sier Marit.

Når vi begynner å tvile, går vi ned i magen og begynner å argumentere følelsesmessig.

− Da er det ikke rent lenger. Følger du din første innskytelse, da er det rent.

Noen har sterke innskytelser og er flinke til å lytte til dem og følge dem, mens andre har svake innskytelser. Noen er veldig lukket, mens andre er veldig åpne, men graden av åpenhet kan endre seg i løpet av livet.

− Vi tar imot med mottaksapparatet vårt, som enten er en «parabolantenne» eller «bordantenne» på hodet. Dette energifeltet kalles kronechakra. Det er her vi tar imot energi fra omgivelsene. Så går det videre ned i hodet og treffer pinealkjertelen, som er energipunktet (chakraet) som kalles det tredje øyet. Her er intuisjonen og klarsynet vårt. Når vi responderer rett herfra før følelsene, er det «rent». Det vil si at vi kan stole på at det er riktig, sier Marit.

Ekspresstog for selvutvikling

Marit Reitan. Foto: Kathleen Convery

Grunnkurset «Lær å lese deg selv» er åpent for alle.

− Det eneste kriteriet er at de må ha opplevd å bli lest, slik at de vet hva det handler om og får et «sannhetsbevis».

Etter grunnkurset kan man velge å gå temakurs, som er helgekurs over to dager. Temaet er forskjellig fra gang til gang, for eksempel healing, foreldre og barn, kjærlighet og forhold eller rikdom og suksess.

Man kan også gå videre til utdannelsen i reading, hvor en lærer å lese andre mennesker.

− Det er enda lettere enn å lese seg selv. De må ha lært å lese seg selv ordentlig og bli ferdig med sine egne problemer før de begynner å lese andre profesjonelt, sier Marit.

Skolens semestre går fra februar til midten av juni og fra september til november, totalt syv måneder. Selve utdannelsen tar tre semestre, men de fleste velger å gå fra fem til åtte semestre.

− Elevene trenger tid til å integrere etterpå, for de blir ganske mettet, så derfor har vi såpass lang ferie mellom semestrene. Dette er et slags ekspresstog for selvutvikling, sier Marit.

Grunnteknikkene hun lærer bort på kurset, stammer opprinnelig fra Berkeley Psychic Institute, som også er grunnlag for andre readingskoler i Norge. Marit har studert teknikkene hos en av disse skolene og har derifra «lest seg selv» på hvordan hun på best mulig måte kan lære bort å lese seg selv og andre til dem som kommer til hennes skole.

Les mer på skolens nettside: www.agapeinstituttet.no

Energiøvelse: Slik fyller du deg med energi 

Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode