Har du fått med deg uønsket energi fra loppemarkedet?

Har du vært på loppemarked eller arvet noe kan det være du får med deg hjem mer enn det du har kjøpt for en billig penge eller fått. Vi får ofte spørsmål om det kan være uønskede energiavtrykk i «lopper», om dette kan påvirke oss og hva vi kan gjøre med det. Her får du svaret!

For å se litt mer på dette tok vi en tur både på et loppemarked og på et av bruktmarkedene til Fretex. Stoler måtte prøvesittes og ting måtte undersøkes. Her fant vi mange fine saker som kunne tatt seg godt ut hjemme og en del vi ikke likte. Vi skal starte med å se på hvordan gjenstander kan få en positiv eller negativ energi. Føler du et behov for å rense en gjenstand vil du også lære dette lenger ned i artikkelen.

Hva skaper avtrykk?

Alt vi gjør etterlater seg energetiske avtrykk. Det er på samme måte som med et fingeravtrykk. Når vi tar på et glass, etterlater vi fingeravtrykk på glasset. Har vi litt fett på fingrene er det lett å se. Samtidig som vi etterlater et fingeravtrykk, etterlater vi også et energiavtrykk. Dette avtrykket kan sette seg i hus, men det kan like godt sette seg i en gjenstand eller et møbel.

Vi skal først se på hvilke faktorer som spiller inn når vi skaper et slikt avtrykk. Det er hovedsakelig tre ting som spiller en stor rolle. Den første er hvilken emosjonell energi personen hadde da avtrykket ble skapt, det andre er hvor lang tid tingen eller objektet har vært påvirket av personens energi, og det tredje er hvor nær du har vært gjenstanden.

Energiavtrykk kan sette seg i hus og hjem, men det kan også sette seg i gjenstander og møbler. Foto: André Kirsebom

Den viktigste av disse faktorene er den emosjonelle situasjonen som personen var i da avtrykket ble skapt. Hvis en person har sterke positive eller negative følelser, vil det skape et mye sterkere avtrykk enn om man ikke har det. Noen av de sterkeste følelsene vi har er frykt, sinne, smerte, sterk glede eller kjærlighet. Om gjenstanden har vært hos en person som har hatt en meget sterk opplevelse kan dette etterlate seg et langt sterkere avtrykk enn hos noen uten spesielle følelser.

La oss ta en bil som et eksempel. Hvis bilen har vært i en kollisjon, kan den ha med seg avtrykk av frykt til de som var med i ulykken. Bilen kan bli reparert slik at en ny eier ikke ser de synlige skadene. Men likevel kan energien til de som var med i ulykken ligge igjen i bilen. Det kan sette seg i kupeen og i setene der føreren og passasjerene satt. Om den nye eieren er sensitiv, kan denne personen få en uggen følelse når vedkommende setter seg i bilen. Det kan også resultere i en utrygghet når man er ute og kjører.

Dødsulykke

Hva så om noen døde i bilulykken? Hva slags energi vil bilen ha da? Svaret er hvor fort døden inntraff. Hvis personen ikke så at ulykken kom og døde momentant, vil det være lite negativ energi i bilen. Hvis personen skjønte at det kom til å skje en ulykke, kan det sette igjen frykt. Om personen ble hardt skadet, hadde store smerter og ikke kom seg ut av bilen, vil det kunne sette igjen avtrykk av smerter og redsel. Jo lengere tid det tar før personen dør, jo sterkere avtrykk vil det bli hengende igjen i bilen.

Har du fått med deg uønsket energi hjem etter å ha vært på loppemarked eller arvet, kan du lære selv å rense gjenstandene for denne energien. Foto: André Kirsebom

En stol som har blitt kjøpt på et loppemarked kan ha skiftet eiere mange ganger. Til slutt havner stolen på et loppemarked hvor den blir solgt. Alle som har brukt stolen har lagt igjen sin energi i den, og derfor vil stolen ha mange forskjellige energier i seg. Som oftest vil den siste energien være den tydeligste. Men likevel kan et avtrykk fra en tidligere eier være sterkere om denne personen hadde en sterkere energi eller emosjon når han eller hun brukte stolen.

Energien kan også gi en god følelse. Hjemme hos min mor har hun en grønn stol som tilhørte min mormor. Jeg elsker å sitte i denne stolen siden den har en meget god energi i seg. Min mormor var en hyggelig og god dame. Hun hadde ikke noen sterke emosjonelle følelser i denne stolen. Årsaken til at stolen har mye god energi med seg er at hun brukte den i mange år. Jo lenger tid en person bruker en gjenstand, jo mer energi vil sitte igjen i gjenstanden.

Tid er altså også et viktig kriteriene i forhold til hvor mye energi det er i en ting. Når jeg setter meg i stolen, blir jeg alltid rolig og føler meg vel. Dette er viktig, for vi må huske at energier i gjenstander like godt kan være gode eller dårlige. En god følelse er jo bare bra å få med seg når man kjøper noe gammelt.

Nærhet til personens energi

En tredje faktor som påvirker energien på et sted, er gjenstandens eller stedets nærhet til personens energi. En ring du har på fingeren vil ta til seg mer energi enn et nøkkelknippe som har ligget i jakkelommen og på bordet i gangen. Begge deler er i din besittelse i like mange år, men energiene vil være forskjellig avhengig av hvor nær kroppen du har hatt dem.

Hva så med klær, har de mye energi med seg? Ikke nødvendigvis. Noen kjøper klær, bruker det en gang, vasker det og gir det bort. Det blir ikke mye energi da. Hvis man derimot har gitt bort et koseplagg kan det være mer. Men var det et koseplagg, så er nok energien god!

Et spørsmål som jeg også har fått flere ganger, er om det spiller noen rolle hva gjenstanden er laget av. Folk tenker her at metall leder strøm, mens treverk ikke gjør det. Når det gjelder energi, spiller det ingen rolle. Vi vet at energien kan ligge like mye igjen i en tøydukke som i en ring. Materialet har ikke noe å si. Ja, energien kan til og med ligge i et tomrom.

Om vi tenker oss tilbake til stolen til bestefar, så vil hans energi både ligge igjen i stolen og på stedet han satt. Dette betyr at om jeg som medium kommer inn i stuen, vil jeg kunne kjenne energien og fortelle at i dette hjørnet satt bestefar i godstolen sin. Jeg kan kjenne det på hans energi som er igjen der stolen pleide å stå. Samtidig som dette skjer, vil jeg også kunne gå inn i et annet rom og kjenne igjen energien hans i stolen der den står nå. Jeg vil da kunne si at dette var godstolen til bestefar. Jeg kan kjenne energien i den. Hvis jeg er nøyaktig nok, vil jeg også kunne kjenne at den ikke står på det stedet som han pleide å sitte og kunne fortelle at stolen har blitt flyttet. 

Følger ånder med på lasset?

Et annet spørsmål vi ofte får i forbindelse med gjenstander, er om ånder kan følge med på lasset. Kjøper du en gammel klokke, vil bestefar som hadde denne klokken også følge med?

I utgangspunktet er det kun energiavtrykket som er i en gjenstand. Årsaken til det er at når vi går over til den andre siden tar vi ikke med oss materielle ting. Som ånd mister vi interessen for ting. Det som åndene fremdeles er interessert i, er sin familie og potensielt venner. Det er på grunn av dette at de besøker hus og at husrens kan være nødvendig.
Under en husrens tar vi kontakt med åndene og hører hva de ønsker å formidle.

Når man i en husrens kommer over en gjenstand som har sterk tilknytting til en avdød av familien, kan det skape en kontakt med ånden. Foto: André Kirsebom

Når man i en husrens kommer over en gjenstand som har sterk tilknytting til en avdød av familien, kan det skape en kontakt med ånden. Et eksempel på dette er om jeg er på en husrens og tar på en gammel klokke som en bestefar hadde. Når jeg gjør det og føler hans energi i klokken, kan jeg også opprette kontakt med ham. Han vil normalt ønske å komme til oss siden dette har med hans familie å gjøre. Hvis den samme klokken var kjøpt av noen andre på et bruktmarked, hadde han ikke kommet til meg. Årsaken er at han ikke har noe med disse nye og for ham ukjente eierne å gjøre, og da ikke har noe å si til dem.

Alt dette er logisk. Så derfor kan vi stadfeste at ånder normalt ikke kommer med gamle gjenstander. Hvorfor skriver jeg normalt? Jo det finnes unntak. Sett at en person jobber på et museum for gamle biler og ønsker å lære mer om historien til en bil. I et slikt tilfelle kan en ånd kunne komme for å fortelle historien til bilen og hvordan personen kan finnet ut mer om den.

Slik unngår du energiavtrykk

I denne artikkelen får du konkrete råd om hvordan du kan rense gjenstander for energi. Foto: André Kirsebom

Noen synes det er hyggelig at det ligger energi i gjenstander de kjøper på et loppemarked eller i et bruktmarked, men alle er ikke slik. Om du ikke vil kjøpe noe med energiavtrykk, hvordan kan du unngå dette?

Her må du bruke sensitiviteten du har – om den er liten eller mye utviklet. Når du er på et marked, hold på tingen. Stå så helt rolig og «føl» deg inn på den. Nå gjelder det å tømme hodet for vanlige sanseinntrykk. Når du holder på gjenstanden, lar du alle følelser, tanker og syn komme til deg. Nå er det opp til deg hvor åpen du er for inntrykk, men får du lite er det sannsynligvis lite energi knyttet til gjenstanden. Om du får inn masse sanseinntrykk, er det nok mer energi i gjenstanden.

Som sagt kan det være både god og mindre god energi som kommer. Har den en god energi er det jo bare å kjøpe. Er den mindre god, må du vurdere om du vil kjøpe den og rense den når du kommer hjem eller om du vil avstå fra kjøpet.

Krever trening

Husk at det å kunne føle energi kan kreve en del trening. Om du ikke er i stand til det, vil heller ikke energien plage deg om du kjøper noe som har mindre god energi. Da vi var på bruktmarkedet til Fretex fant vi både en liten gyngehest og en fin blikkboks. Da jeg holdt i blikkboksen, fikk jeg inn en god energi. Noen hadde vært glad i den og satt pris på den. På grunn av dette hadde den en god energi.

Gyngehesten var derimot delt. Langt tilbake hadde den en god energi, mens her virket som om den siste eieren ikke hadde likt den. Siden det var et arvestykke, var det nok vanskelig å kvitte seg med hesten. Og siden personen egentlig ønsket å bli kvitt den, hadde den bygget opp en mindre god energi før eieren endelig fikk gitt den bort.

Slik renser du

Om du har arvet noe, eller kjøpt noe som har en uønsket energi med seg kan du rense gjenstanden for denne energien. Det første du gjør er å tenke tilbake til et godt minne. Helst et av de beste fra hele livet ditt. Se dette minnet for deg og gjenskap de gode følelsene du hadde på den tiden. Synes du det er vanskelig å få en riktig god stemming i kroppen, kan du i tillegg sette på musikk som gir deg en god følelse eller tar deg tilbake til den tiden du opplevde den gode følelsen du har bestemt deg for å bruke.

Sett deg ned ved, i eller nær det du skal rense. Rensingen av gjenstanden er nå klar gjennom denne meditasjonen/visualiseringen. Lukk øynene og følg instruksjonene. (Les det gjerne gjennom først og så si det sakte til deg selv neste gang.)

Finn en behagelig stilling og lukk øynene. Start med å føle hvor du har hendene dine. Du trenger ikke å ta på dem, bare få en følelse av hvor de er. Omtrent som om du får energi inn i dem. Føl armene dine. Føl skuldrene og nakken. Få energien dit. Få følelsen opp i hodet. Føl hvor du har brystet, magen og hoftene. Føl hvor bena dine er, lår, knær, legger og føtter. Føl hele kroppen på én gang. Du har nå energi i hele kroppen.

Det neste du gjør er å ta energien ut i auraen din ca. 10-15 cm utenfor kroppen. Tenk deg at det ligger et lag av auraen din der som går rundt hele kroppen din som en boble. Ta følelsene dine ut i boblen. Det er omtrent som om nervebanene går utenfor kroppen og helt ut til denne delen av auraen. Du kan nå føle auraen og det som eventuelt er innenfor den ca. 15 cm fra kroppen.

Hold denne følelsen og fokuser på pusten. Den får lov til å gå rolig inn og ut – pust helt rolig. Se for deg at hver gang du puster ut, vil du puste inn i auraen – inn i den boblen som auraen din er. Hver gang du puster inn, er den stabil og holder seg lik. Hver gang du puster ut, lar du den få lov til å utvide seg litt. På denne måten kan du sakte utvide auraen. Fortsett med dette en stund nå, pust rolig … Etter hvert kan du merke at auraen utvider seg til ca. 40-50 cm utenfor kroppen. La energien bli større og omslutt det du ønsker å rense. Du har nå utvidet auraen til å omslutte og gjennomtrenge det du ønsker å rense.

Det neste du gjør er å ta frem det gode minnet. Finn fram gleden og lykken som du hadde på dette tidspunktet og la denne gleden fylle kroppen. Fyll deg selv med dette minnet. Så lar du denne gleden og lykken strømme ut i auraen din og inn i tingen du vil rense. Fortsett å puste. Nå kan du gjøre auraen og energien din enda sterkere. For hver gang du puster ut, vil energien din bli enda sterkere og vil fylle og rense gjenstanden. Den vil gjennomsyre det du vil rense.

La det gå en del tid mens du sier det som står nedenfor. Minst 2-3 minutter.

Fortsett å holde energien en stund til.
Kjenn hvordan energien strømmer.
Den gode energien som er din.
La den få feste seg i objektet.

Du har nå gjort en god jobb og sakte kan du la energien og auraen få lov til å slappe av. La den sakte få lov til å bli mindre, svakere og nærme seg kroppen din igjen. Du kan føle at den blir mindre og mindre. Til slutt har den blitt vanlig igjen ca. 10-15 cm utenfor kroppen. Slapp av. Ro ned. Når du nå er ferdig, kan du åpne øynene og komme tilbake til denne virkeligheten. 

Etterkontroll

Du har nå renset det du ønsket å rense. Du kan nå sjekke om rensingen har gått bra. Det første du gjør er å gå ut i gangen eller et annet rom – bort fra gjenstanden. Så ber jeg deg om å nullstille seg og å føle hvordan det er å være på et nøytralt sted borte fra tingen. Når det er gjort, går du tilbake inn i rommet der tingen er og føler på hvordan energien er nå. Hvordan føles den nå?

Svaret du bør få er at er at tingen føles annerledes. Den vil føles bedre og lettere. Kan hende at energien føles helt bra og at problemstillingen er eliminert. Hvis gjenstanden føles bra, er du ferdig med å rense og du har fått en viktig bekreftelse. Hvis du fremdeles føler at det er noe uønsket energi igjen, kan du gjenta rensingen en eller to ganger til.