Skip to main content

Tredje generasjons synsk: – Jeg har aldri tatt feil valg

­– Jeg har alltid vært sanndrømt og synsk, og alltid vært intuitiv og overfølsom for andre menneskers humør og situasjoner. Jeg leser energier og folk umiddelbart, men har også lært meg og stenge av, forteller Kristin på Veiledertjenesten.

­Hun er tredje generasjons synsk i sin familie og har per april 2024 jobbet totalt seks år på Veiledertjenesten på telefon. Ved siden av dette jobber hun som terapeut med videreutdanning og spesialitet i kognitiv terapi. Hun holder også en del foredrag, underviser og tilbyr hesteassistert psykoterapi.

­– Klarsynet er en del av meg. Jeg tar ikke dårlige valg for meg selv. Og jeg ønsker sterkt at andre skal få evnen til å se gode valg for seg selv i ulike situasjoner, oppnå egne ønsker, få stabile relasjoner og lykkes i livet. Er ikke det noe vi alle vil? spør Kristin Eide.

De siste 25 årene har hun bodd i Oslo, men den siste delen av oppveksten bodde hun i Stavanger. Man kan høre det på dialekten, som for mitt første øre hørtes Sørlandsk ut, men selv sier hun det er en «veldig avslepet» Stavangersk.

Evner som går i arv

Kristin er oppvokst med historier om forfedre som har opplevd gjenferd komme gående fra sjøen og opp til huset. Flere hadde sett avdøde folk komme gående opp mot huset fra sjøen på Bokn, og da de nærmet seg huset kunne man høre fottrinn inn i gangen, men så stoppet det. Kristins mormor er blant de som fortalte om dette.  

– Jeg vet at flere av mine kusiner har paranormale evner. Min mor var sanndrømt og synsk, hun så Putin komme til valg dagen før han ble valgt. Da hun så ansiktet hans på TV ble hun helt sjokkert og ringte meg. Alt som har skjedd har hun forutsett. Hun forutså at min store kjærlighet ikke ville vedvare av årsaker jeg ikke kunne påvirke, og at det blir altfor mye individualisme versus kollektivisme i verden fremover, og mye mer.  

Det å være sanndrømt og kunne forutse hendelser har hun arvet, forteller hun. Likeså gjelder fornemmelse hun har om farer, evnen til å riktig valg, det å kunne «se og lese» folk, samt en evne til å se det skjulte. Det å kunne forutse hendelser beskriver hun som en evne hun har til å kunne se en film live mens hun sover, og da er det som oftest forvarsler og advarsler.

­– Det kommer også inn tydelige beskjeder om utfall avhengig av valg. Det å lære seg og handle etter dette og ikke fortsette samme kurs er en måte og lykkes i sitt liv og ikke angre i ettertid. Etterpåklokskap er jeg ferdig med, sier hun.

I bunnen har Kristin en lang profesjonsutdanning innen helse bak seg, med master i helsefag og en beskyttet helsefaglig grad. Etter fullført masterutdanning i USA arbeidet hun som lektor i flere år. Som stipendiat ved OUS senere fikk hun fullfinansiert et stort forskningsprosjekt på flere millioner kroner via organisasjonen Helse og Rehabilitering. Prosjektet skulle belyse effekten av kognitiv atferdsterapi i forhold til angst, helt kort fortalt. Av ulike årsaker, blant annet egen, helse valgte hun å avslutte stipendiatet.

Etter en lengre sykemelding, tok hun avstand fra akademia og konkurransen der, og startet opp som næringsdrivende og tilbød konsulenttjenester.

Helomvending i livet

Livet er en reise, men vi endrer ofte kurs underveis. Akkurat slik Kristin bestemte seg for å ta en helomvending i livet idet hun var gang med doktorgraden i 2006. Hun underviste også studenter og alt så rosenrødt ut på utsiden, men hun var ikke egentlig så glad.

– Vi endrer ofte mål og må korrigere oss i forhold til akutte livshendelser. Jeg hadde vondt i skuldrene gikk mye på bare viljen. Jeg kom i konflikt med hovedveileder og ville ha en ny – da ble det mye bråk. Når du er stipendiat blir du veldig liten i systemet, og du er veldig avhengig av at hovedveileder mestrer oppgaven og helst er litt smartere enn en selv. Når jeg samarbeider med andre forventer jeg profesjonalitet og fremgang – slik var det ikke. Og en dag fikk jeg nok og jeg ble utslitt. Jeg avsluttet doktorgraden, og siden har jeg aldri sett meg tilbake, forteller hun.

Man skal ikke alltid velge den lette veien, mener Kristin, og man skal stå opp for seg selv og rettferdighet. Hun er fremdeles en sterk tilhenger av forskning, vitenskap og alt som kan etterprøves og testes ut, men hun nådde et punkt da det ble nok idet hun følte hun ble hindret i å nå egne mål. Stipendiatet hadde også tatt alt hun hadde av fritid til å få drive med alt annet i livet som gir henne energi.

– Jeg reorienterte meg, og etter en lengre sykemelding tok jeg avstand fra akademia og konkurransen der. Jeg startet opp som næringsdrivende og tilbød konsulenttjenester. Samtidig hadde min far blitt syk og jeg påtok meg omsorgsoppgaver for ham og etter hvert min mor da hun ble dårlig til bens, sier Kristin.

Parallelt med alt dette skjedde mye nytt idet hun begynte å omgås sine mer alternative venner.

­– Noen av dem er virkelig gode healere som gjorde meg oppmerksom på at jeg selv er healer. Jeg ble godkjent som healer i Det Norske Healerforbundet og oppsøkte foredrag i mediumskap ved Olav Moldestad. Ved siden av tok hun opp igjen en gammel lidenskap – hun kjøpte seg konkurransehest etter nærmere 20 år uten hest. Dette var begynnelsen på en nytt lykkeligere liv med flere hester, yoga, meditasjon og klarsynt veiledning.

­– Jeg har aldri tatt feil valg. Jeg har alltid vært god på å følge intuisjonen min. Men når jeg overser intuisjonen, egoet tar over og karrieren blir viktigere enn alt, da går det galt. Det jeg gjorde var å kjøpe meg ny hest. Jeg har aldri angret på det. Det gjør meg lykkelig i dag er jeg veldig glad. Nå lever jeg et ekte liv som jeg trives med, smiler hun.

En av Kristins spesialiteter er at hun kommuniserer mye dyr og hun tilbyr fjernhealing og healing for både dyr og mennesker.

Her henter hun energi

Nå har hun tid til å drive med både hester, dyr, friluftsliv, yoga og meditasjon – aktiviteter hvor hun henter energi. Ja, for Kristin har mange spennende interesser og jern i ilden.

­– Yoga og meditasjon er veldig viktig for meg for å holde kroppen i gang. Som profesjonell veileder på teletorget er jeg helt avhengig av energipåfyll og glede. Jeg har faste åpningstider og holder på rutiner som fungerer, sier hun.

Yoga er noe hun faktisk anbefaler alle.

­­– Det er øvelsene jeg har nytte av, ikke filosofien, og det er helt uvurderlig når du skal ri for eksempel, hvor også fokuset må være på plass. Harmoni og samspill er viktig for meg og en drivkraft. Hestene gir meg ren lykke – det og være i stallen og å kunne gi og motta så mye ubetinget kjærlighet fra disse dyrene en den reneste glede.

– Når jeg rir krever det fullt nærvær med hesten, det er kun nåtiden som hesten forstår og man skal ri hesten sin med kjærlighet og søke samspill. I både sprang og dressurridning er målet en harmonisk hest hvor grunnridningen er nøkkelen inn i konkurranser. Å ha mål å arbeide etter er en drivkraft.

Klarsynte nådegaver

Det å kjenne på en indre glede, en glede som tar deg uten at det er stimulert av noe ytre, føler Kristin er en nådegave som har kommet sterkere inn i livet hennes liv etter at hun levde mer etter sin personlige overbevisning, et kristent livssyn. Etter dette følte hun også hun fikk en oppblomstring av klarsynet som trengs for å gi kundene på veiledertjenesten konkrete og gode svar.

– Dette ble et paradigmeskifte for meg, siden jeg var svært glad i tarotstokken min. De snakket til meg og jeg brukte dem i årevis, men de ble feil. Jeg måtte finne en måte å kunne jobbe som profesjonell klarsynt uten å komme i åndelig konflikt med meg selv. Min mor medvirket sterkt og påvirket meg i den retningen. Hun hadde rett, det ble en velsignelse. En av disse er denne innvendige gleden og roen jeg føler.

Moren er et stort forbilde for Kristin.

­– Jeg tror ikke det finnes noe menneske som er mer uselvisk, lojal og pålitelig som henne. Hun står støtt i sin overbevisning og har åpnet opp for hvordan hennes egen synskhet var i konflikt med Bibelens ord. I forlengelsen av dette har hun i ettertid anerkjent at det som «kommer til henne» også er åndelige veivisere, det å lytte innover og ta imot Guds ord, og at engler er budbringere. Vi har hatt mange dype og personlige samtaler om det og være synsk, blant annet om hvordan vi velger våre venner og forholder oss til omverden, forteller veilederen.

Trygge rammer i oppveksten

Som helsehjelper vet Kristin at barndom og oppvekst påvirker alles personlige liv og valg, kanskje spesielt i forhold til sårbare temaer som håp, tilhørighet og det å føle seg elsket – altså grunnleggende behov i alle mennesker.

– Oppveksten min var i trygge rammer, i det man kalte et kristent hjem. Men det bar også med seg noen stramme rammer – rammer jeg er glad for i dag. Mine besteforeldre var også viktige for meg. De var både mine beste støttespillere og omsorgspersoner. Min mor ble aleneforsørger på et tidspunkt og samtidig var hun yrkeskvinne og tok en lang utdanning i en tid som var uvanlig. Hun skulle mestre harde og krevende roller, som blant annet det å oppfostre barn er.

Faren vokste opp på en gård i Nord-Norge og moren kom fra en gård i Ryfylket i Rogaland. De møttes i Oslo og stiftet familie der.

Reddet av en stor hund

Kristin vokste opp på Ormøya sør i Oslofjorden med hus og hage like ved sjøen. Her hadde de en kjempestor blandingshund med masse pels. Han ble en viktig kompis i barndommen, ja til og med en slags barnevakt og badevakt for Kristin!

­­– Jeg har alltid hatt stor kjærlighet til dyr. Denne store hunden var min barnevakt da jeg var ute i hagen og lekte. Siden eiendommen grensen til sjøen var dette et stort uromoment. Da jeg var på full fart mot strandkanten, reagerte hunden raskere enn de voksne og blokkerte meg fysisk for å hindre meg å gå ut i vannet. Den passet bare på meg. Jeg elsker dyr!

Kristin elsker også alle slike historier om oppveksten sin, spesielt de med dyr involvert. Som barn leste hun mye og ble lest mye til – en leseglede som har fulgt henne hele livet. Hun slukte alt om eventyr og det overnaturlige, troll og alver, som for eksempel Sagaen om Isfolket av Margit Sandmo.

Snakker med dyr og healer

En av Kristins spesialiteter er at hun kommuniserer mye dyr og hun tilbyr fjernhealing og healing for både dyr og mennesker. Hennes store kjærlighet til dyr mener hun kommer mest fra faren.

– Han red rundt i full galopp uten sal og trinse i sin ungdom i den nordnorske naturen. Han lærte meg mye om hester og stell, og han var god til å lese dem. Jeg ble tidlig innprentet at dyr skal behandles med respekt og omsorg, forteller hun.

I dag klarer hun ikke se på et skadet eller hjelpeløst dyr uten å gi det healing. Den samme kjærligheten føler hun for hjelpeløse barn og unge, de som ikke har en egen stemme og de som er avhengige av hjelp fra andre. Hjertet hennes renner over for dem. På den andre siden kan hun være veldig hard og bestemt hvis folk og dyr blir utsatt for vold og urettferdighet.

­­– Jeg healer dyr hele tiden, som den stakkars hunden utenfor butikken som skjelver av kulde, kalven som står tett i tett i båsen med ring i nesa. Hjertet mitt blør for dyra i matindustrien, så jeg spiser ikke svinekjøtt blant annet. Jeg kjøper aldri kjøtt som ikke er norsk. Jeg tenker også på de misforståtte hestene som bare skal prestere – ryttere skjønner ofte ikke at jo mer det kaves og mases, jo dårligere dyrevelferd og glede blir det.

Kristin ser virkelig dyrene, det kommer helt naturlig for henne.

­– Jeg snakker med dyr, mentalt med telepati. Av og til får jeg klinkende klare beskjeder. Jeg skjønner ikke at andre ikke ser dyr og klarer å tolke dyr. Når jeg forteller eiere sannheten om dyret de har, kan de bli veldig sinte og gå selvforsvar. Mange hester har det ikke bra. Det blir jeg trist og hjelpeløs av.

Healing er noe hun tilbyr både mennesker og dyr om hun blir bedt om det. Men dette tar hun seg aldri noe betalt for. Kunder som spør om fjernhealing på Veiledertjenesten får dette av henne, enten under eller etter samtalen.

­– Jeg anbefaler ingen å oppsøke alternative behandlere på bekostning av helsevesenet. Når det gjelder healing, skader det ikke å nevne for sin behandler at man mottar dette – som et allment tips.

Ærlig og løsningsorientert

Kristins kunder på Veiledertjenesten kan forvente en ærlig og løsningsorientert måte å være klarsynt på, og hun liker kompliserte saker.

– Jeg er rolig og fokusert. Jeg er opptatt av å formidle det jeg får inn, og er best på de ærlige spørsmålene og sakene uten skjult agenda.

Kundene hennes er ofte ressurssterke og kommer fra alle samfunnslag – med helt ulike temaer og bekymringer. Noen ønsker å prate gjennom sin situasjon og må ta en rekke valg. Noen spør direkte, andre ønsker en støttesamtale hvor oppgaven min blir mer å lytte. En samtale kan ta alt fra 10 minutt til 90 minutt.

Hvis du ønsker at hun skal ta i bruk synskheten, må du spørre Kristin om dette selv, for hun ønsker at man gir tillatelse til dette først. Det skjer altså ikke automatisk.

– Hvordan tror du dine venner ville beskrive deg med tre ord?

Du kan gjerne ta en ringerunde og høre, men jeg tror det vil være omsorgsfull, lojal og pålitelig, sier hun.

Kontakt med åndeverden

Kristin renser gjerne hus og veileder og hun kan fjerne uønskede avtrykk og tilstedeværelse av ånder, men hun kontakter ikke åndeverdenen for å påkalle svar, tilstedeværelse og lignende. Forskjellen er betydelig, mener hun.

­– Jeg har hjelpere med meg, men ingen er ukjente. Jeg senser åndetilværelser og spøkelser – ja man kan kalle dem mye, men jeg tillater dem ikke å påvirke meg og jeg stenger dem av, sier hun.
En stund etter at hennes far døde følte hun et dypt savn og merket ham veldig godt en gang hun satt i bilen og kjørte.

­– Han dumpet ned i setet ved siden av meg. Jeg følte et sterkt nærvær.

En annen gang renset hun også sitt eget hus.

­– Det var et uhyggelig nærvær der som vokste seg sterkt på kvelden. På et bestemt klokkeslett hadde dette overtatt stua og det var umulig å være der. Jeg ble kvitt damene som satt i den ene vinduskarmen. Mannen som hadde parkert seg i et hjørne på kjøkkenet var derimot fredelig, men hans plass var ikke der, forteller hun.

Tanker om fremtiden

­– Hva tenker du om fremtiden på kort og lang sikt?

– Våre politikere fører folket bak lyset. Det snakkes blant annet varmt om EØS-avtalen, om at det grønne skiftet vil medføre mindre klimaavtrykk og at vi ikke lenger skal være en oljenasjon, men energinasjon. Vann og korn vil bli en mangelvare og strøm vil bli dyrere. Samtidig er Norge et velsignet land med store rikdommer, både kulturelt og økonomisk, men velferdsstaten slik vi kjenner den er på vei nedover. Vi bør bli litt mer som franskmenn og tyskere: Gjør opprør mot urett! Den norske valutaen har null tillitt ute i verden, men den norske børsen vil gjøre det bra i år på tross av det, sier Kristin.

­– Hvis du skal gi ett generelt råd til andre mennesker, hva vil det være?

– Å få fred med fortiden. Ikke se bakover, gjør opp med fortiden om noe er ugjort her, ha fokus på nåtiden og ikke bli bitter.

Vil du snakke med Kristin? Du treffer henne på tlf.: 829 95 645 (kr 32,90 pr min) eller 21 05 86 45 (kr 29,90 pr min)
Du kan lese henne veilederprofil på minkrystallkule.no/veiledere/kristin-e

Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Kalkuler frakt
   Bruk kode