Skip to main content

På teletorget med telefonskrekk: Ærlighet er det viktigste!

Wenche Trondsen (47) startet på teletorget for å finansiere lærerutdanningen. – Det ga mersmak å kunne hjelpe folk. Jeg treffer jo så mange hyggelige mennesker av alle slag, forteller Wenche T, som også kaller seg Mika på teletorget. Og hvem skulle tro at en som jobber på teletorget, kan ha telefonskrekk?

Wenche T – eller Mika, som hun også bruker – er født på Fagernes, men oppvokst i Valdres. Som barn trivdes Wenche best alene, og hun kunne ofte drømme seg bort mens hun leste bøker eller tegnet. Hun hadde en god barndom og mange venner, men ofte hadde hun behov for å være enten alene eller sammen med dyr, spesielt hunder.
– Hvis jeg ikke lå på taket av hundehuset, var jeg som regel å finne oppi et tre med en bok, sier Wenche, som ofte diskuterte livet og døden med vennene sine som ung, et tema som fortsatt interesserer henne.
– Allerede som barn var jeg interessert i de store spørsmålene som hva befinner seg utenfor verdensrommet, hva skjer når vi dør, er det noe liv utenfor «utenfor», og liknende. Vi prøvde vel å mane frem noen ånder også uten helt å lykkes. Jeg hadde også en bestemor som spådde i kaffegrut. Hun var veldig god, og det var alltid spennende å besøke henne. Hun fortalte mye om uforklarlige ting hun hadde opplevd. Hun hadde stor respekt for haugafolk, nisser og vetter, og hun var veldig opptatt av at det skulle være plass til alle, uansett om de var store eller små, synlige eller usynlige. Rett skulle være rett.

VIL DU SNAKKE MED Wenche?
DU TREFFER HENNE PÅ tlf: 829 95 938
(kr 26,00/min)

Personlige egenskaper
Wenche ønsker å fremstå som en grei person som er trygg på seg selv. I begynnelsen slet hun av alle ting litt med telefonskrekk, men dette har hun lært seg å takle, selv om hun egentlig liker bedre å lytte enn å gi råd. Hun mener selv hun er «ganske så rund i kantene», men samtidig kan hun også være en veldig sta person.
– Jeg går mine egne veier, men har forståelse for andre og deres ve og vel. Jeg liker å hjelpe og komme med gode råd, forteller Wenche, som på tross av at hun jobber på teletorget, privat egentlig liker bedre å lytte enn å snakke.

– Jeg er en kreativ sjel som finne løsninger på de fleste områder. Jeg er kanskje litt direkte, for jeg er ikke en som liker å gå rundt grøten for lenge. Det enkle er ofte det beste – i hvert fall i enkelte tilfeller. Jeg er nok kanskje en typisk Vær både på godt og vondt.
Rettferdighet er viktig for henne, og hun er opptatt av at alle skal ha det bra. Urettferdighet er noe av det verste 47-åringen – som har tre barn og samboer – vet om.
– Det er mye som er viktig, men hvis jeg skal sette fingeren på noe spesielt, må det vel være at alle bør få like muligheter her i livet, og at ting skal kunne fungere godt for alle. Barna har selvfølgelig en stor plass i mitt liv, og det er vel dem jeg setter høyest i tillegg til å bygge gode relasjoner til mennesker, forteller Wenche, som har skyting som hobby!

– Da jeg var i ungdommen, startet jeg med baneskyting, noe jeg holdt på med i mange år. Så kom det andre interesser inn i bildet, og skytingen ble lagt på hylla. Men etter mange år har jeg nå tatt opp igjen sporten sammen med sønnen min på 12 år, forteller Wenche, som også liker fjell- og villmarksliv og å reise på ferie både i inn- og utland.
– Jeg bor sånn til at jeg har Jotunheimen som nærmeste nabo, og det har jeg vært kjempeglad for mer enn én gang. Når jeg er hjemme, liker jeg å være kreativ på de fleste måter. En god bok er heller ikke å forakte, sier Wenche, som har en medfødt nysgjerrighet for det meste. Det med den alternative verden har fenget henne på mer enn en måte. Hun synes det er interessant å lære nye ting, og å kunne gå i dybden og finne ut av ting som det ikke finnes et klart svar på.

– Som menneske utvikler vi oss hele tiden. Vi endres og får mer livserfaring. Og det er vel i denne takten at interesser også forandrer seg. Vi feiler og vi vinner, det er livets skjebne, mener Wenche, som først og fremst er tarotist. Selv kaller hun seg «intuitiv tarotist», og holder i tillegg kurs i tarot. I tillegg driver hun med coaching og er utdannet reikimaster, men har også lært seg kirurgisk healing, board of knowledge, traumebehandling og regresjon, blant annet.

På teletorget møter Wenche alle slags typer mennesker. – Det er mennesker i alle aldre, fra ganske unge til eldre, det er både kvinner og menn, og de spør om alt fra små til store problemer som de sliter med eller lurer på.

Viktig med ærlighet
I sin jobb på teletorget møter hun alle slags typer mennesker.
– Det er mennesker i alle aldre, fra ganske unge til eldre, det er både kvinner og menn, og de spør om alt fra små til store problemer som de sliter med eller lurer på. Det finnes ikke en fellesnevner for kundene mine siden alle er veldig ulike. Noen trenger råd angående forretninger, mens andre trenger hjelp til å kunne ta det beste valget med tanke på forskjellige utfordringer de har i livet. Det er en meningsfylt jobb å kunne hjelpe dem som trenger det. Selvfølgelig kan jeg ikke hjelpe alle, men i de fleste tilfeller går det veldig bra, sier Wenche, som mener kommunikasjon er det viktigste i relasjonen hun har med kundene.

– Jeg ønsker ingen opplysninger om kundene i forkant, jeg trenger kun fornavn og stjernetegnet til den som ringer. For meg er det veldig viktig å ha en åpen dialog og at kundene mine stoler på meg, men det er også viktig at jeg kan stole på kundene mine. Det er jo alltid slik at enkelte er det lettere å snakke med enn andre. Jeg tenker at jeg må være den personen jeg selv hadde forventet å treffe på telefon hvis jeg skulle ringe til noen. Det er viktig for meg å tilnærme meg andre på en naturlig og fin måte. Det er tross alt mange som er i en situasjon som kan ha det veldig vanskelig der og da, og da kan det være greit å lytte og være litt forsiktig. Jeg er fornøyd hvis kunden er fornøyd, sier Wenche, som er veldig opptatt av at kundene hennes skal få ærlige svar, både på godt og vondt.
– Jeg prøver så godt jeg kan å hjelpe hvert enkeltindivid på deres premisser, men jeg er alltid ærlig, formaner hun.

VIL DU SNAKKE MED
Wenche?
DU TREFFER
HENNE PÅ
tlf: 829 95 938
(kr 26,00/min)

Når alt går galt
Noen ganger er alt så uvirkelig at det er vanskelig å tro. Det fikk Wenche erfare for ikke så lenge siden da en venninne av henne spurte om hun kunne se hvordan resten av året ville gå.
– Jeg visste at hun hadde hatt noen utfordringer og uhell i det siste, blant annet noen store og dyre reparasjoner, men de siste månedene var alt fikset som måtte fikses, og livet gikk endelig på skinner. Dette var litt på gøy, for vi hadde spøkt med at alt som kan gå galt, går galt. Vi hadde sett for oss at siden det kun var noen få uker igjen av året, så kunne ikke ting gå galt resten av året. Men jeg får opp at ting ikke blir så bra. Det ligger masse anstrengte ting i familien, oppussing eller store økonomiske tap angående tidligere reparasjoner, energitap, flytting, motstand og mer. Det var liksom ikke måte på. Ingen av oss skjønte noe, så jeg «så på» henne igjen dagen etter. De samme tingene dukket opp, så da ga jeg opp og sa at jeg måtte se på dette igjen senere, for det stemmer liksom ikke. Noen dager etter kontaktet hun meg og fortalte om århundrets krangel på hjemmebane og at forholdet var over, og i tillegg hadde hun hatt oversvømmelse hjemme, og bilen – som nettopp hadde fått ny motor – hadde havarert og nektet å starte. Jeg fikk hakeslepp. Dette var i alle fall ikke forventet – men jeg hadde jo sett det, men ikke trodd det var mulig. Men hun klarte nå å få ryddet opp i ting, så nå er både ekteskap og reparasjoner utført, og de kan forhåpentligvis leve trygt og godt resten av livet. Sånne historier må jeg dra litt på smilebåndet av, selv om det er krise for dem det gjelder. Hovedpoenget her er vel at man skal ta ting på alvor når de dukker opp i kortene. Vi var nok begge litt for godtroende her, og vi fikk oss en trøkk i fleisen, vil jeg si.

Wenche går sine egne veier, men har forståelse for andre og deres ve og vel. Hun liker å hjelpe og komme med gode råd.

Sykdom og død
De fleste vet at man ikke kan eller skal spå om død og sykdom, og heller ikke sette diagnoser, på grunn av de etiske retningslinjene som finnes på teletorget. Dette har aldri Wenche opplevd som et stort problem.
– Når det en sjelden gang dukker opp slike spørsmål, er det viktig at man kan veilede folk til å se lyst på livet og kanskje hjelpe til med å finne rette instans som kan hjelpe dem. Det å hjelpe dem til med å ha en god dialog med sin egen lege eller sykehuset, som er kvalifiserte, er viktig. Jeg kan generelt tilby å finne ut hvordan livet vil se ut fremover, uten at jeg kan gi kundene 100 prosent sikkert svar. Det å kunne fokusere på å gi god livskvalitet i psykisk forstand og det å finne positive holdepunkter er viktig. Man må aldri gi opp, sier Wenche, som synes at ting har forandret seg i løpet av de årene hun har vært på teletorget.

– Folk i dag, inkludert meg selv, har fått større forståelse for livet. Folk har utviklet seg, de er blitt mer tenkende og undrende. Mange er heldigvis klar over at vi som jobber på teletorget, ikke kan og vet alt. Vi kan heller ikke trylle og «fikse» livet til andre. For noen år siden opplevde jeg av og til at folk fortalte hele livshistorien sin – ofte med mye bitterhet – og nesten forlangte at jeg skulle ordne opp i livet deres. «Vær så god, her har du livet mitt. Fiks det!» Men sånn er det nok dessverre ikke. Vi må ordne opp i livet selv, men vi trenger alle noen som er støttende, og som kan se ting fra flere vinkler og komme med gode råd. Det å få belyst et problem fra flere sider er alltid viktig. Og det at man er villig til å se ting fra flere vinkler. Folk er blitt mer åpne, og det er lettere å snakke om vanskelige ting i dag enn for noen år siden, konkluderer Wenche med.

Vær den du er
Jeg spør Wenche om hun har ett generelt råd til oss alle – hva ville det vært?
– Vær den du er! Ikke la noen prøve å forandre på deg, og vær til stede i ditt eget liv. Er du ikke det, kan det en dag gå opp for deg at du kanskje har gått glipp av selve livet i «søken» etter hva livet er, om du skjønner?

Wenche har troen på det gode og på det onde, men hun setter mange spørsmål ved religioner. Alle religioner har noen fellesnevnere, men ingen vet faktisk om hvem som har rett eller ikke. Er det riktig eller uriktig å ha en religion? Det samme gjelder skjebnen. Finnes den eller finnes den ikke, er skjebnen en del av livet, eller er alt forutbestemt, og hvordan kan vi eventuelt påvirke skjebnen?
– Dette er vel spørsmål ingen av oss noen gang vil få svar på. I alle fall ikke i dette livet. Så kanskje vi får svar når vi fortsetter til neste sted når tiden er inne? Hvis vi kommer noe sted da. Jeg tror nok vi skal «videre» til noe, men jeg er veldig usikker på hva det er. Energi er jo evigvarende. Når oppstod min energi, og hvor slutter den? Sjelsenergien er spennende å tenke på. Det dukker hele tiden opp flere spørsmål enn svar når jeg begynner å tenke på dette, så det blir fort kaos tankene mine, sier Wenche, som frykter at det blir mer fattigdom i verden, og at forskjellen mellom fattige og rike øker de neste årene. Hun etterlyser derfor økt samarbeid på tvers av landegrensene.

– Mange vil gå økonomisk under, og jeg tror det vil bli flere opprør i tiden fremover. Land vil ta noen store feilvalg som vil medføre landesorg. Norge kommer også til å stå overfor et vanskelig veivalg, og det vil bli tatt en avgjørelse som de fleste ikke er så veldig enige i neste år (2019). Folk kommer til å føle seg fastlåst, og ting vil bli hysjet ned i håp om å unngå mediedekning. Det vil også komme inn en sterk dame som tar grep om ting som har med eiendom å gjøre, mener Wenche, som tror at 2019 blir et år med mye futt og fart i!
– Det blir nok et år med mange opprenskninger på de fleste plan!

Wenche tror at hun aldri blir verken mettet eller utlært på noen som helst måte, og at hun alltid kommer til å ha et ønske om å strekke seg videre.
– Jeg er nok en evig elev. Jeg når stadig delmålene mine, og jeg synes det er viktig å ikke sette seg for store mål. Jeg higer etter mer lærdom og erfaring. I hverdagen tenker jeg ofte på at jeg alltid er fem centimeter for kort uansett hva jeg skal gjøre. Det vil vel si at jeg stadig tøyer grenser og søker ubevisst etter nye mål – altså hvordan nå de siste fem centimeterne, avslutter hun.


VIL DU SNAKKE MED

Wenche?
DU TREFFER
HENNE PÅ
tlf: 829 95 938
(kr 26,00/min)

Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode