Skip to main content

Klarsynt medium hjelper deg å finne veien

Anette jobber som klarsynt medium og har hjulpet mennesker så lenge hun kan huske. Allerede som tenåring merket hun at hun hadde spesielle evner. Hennes styrke er å hjelpe deg å finne din vei og gi deg styrke slik at du kan finne nye muligheter.

Anette har vært på teletorget i en årrekke og er opptatt av å finne løsninger som passer for deg. Hun mener vi alle har «hjelpere» fra den andre siden – og disse kan hun hjelpe deg til å få kontakt med. Hun formidler også beskjeder fra den andre siden, inkludert fra dyr. Anette kanaliserer og bruker hovedsakelig klarsynet sitt når hun jobber, men hun kan også bruke kort som hjelpemiddel. Hun har vært med på å løse flere «spesielle» saker i media, og driver også med husrens. Hun prater både engelsk, tysk og spansk. Når jeg spør henne hva som er viktig, kommer svaret kjapt.
– Her er det du som er i fokus! Og det er bare å ringe hele døgnet, jeg er et utpreget B-menneske, sier hun.

Vurderte å bli lærer
Anette er utdannet innen språk, pyskologi og markedsføring. For en del år siden ble hun enke. Hun har ingen barn, men har en hund som betyr mye for henne. Hun er født og oppvokst på en øde øy i havgapet helt ytterst i Sognefjorden hvor det verken var butikker eller biler. Det eneste hun husker fra stedet, er at det var et fyrtårn der og noen få hus. Hun flyttet til Bergen da hun var fire år.

Da hun var ung vurderte hun å bli lærer, men slo det fra seg. Hun jobbet en del som lærervikar før hun begynte å jobbe som eiendomsmegler, noe hun drev med frem til hun begynte på teletorget. Anette bor i Spania av helsemessige grunner, selv om jobben som eiendomsmegler også var en medvirkende årsak til at hun flyttet til Spania permanent.
Jeg spør henne om det var noe i oppveksten som har påvirket henne til å bli den hun er i dag.
– Det er vanskelig å si. Jeg kan ikke sette fingeren på noe spesielt, ting har bare utviklet seg gjennom årenes løp og de erfaringene jeg har fått underveis. Jeg hadde en veldig god oppvekst og ble veldig knyttet til besteforeldrene mine. Dersom det er noen som har påvirket meg i livet, så må det være dem.

Trykk på bildet for å se om Anette er ledig!

 –Hvordan vil du beskrive deg selv som person og dine personlige egenskaper?
– Det er først og fremst at jeg er veldig lojal. I tillegg er jeg veldig ærlig og hjelpsom.

 

Hvilken mennesketype vil du karakterisere deg selv som?
Jeg er veldig utadvendt, men jeg verner om meg selv. Jeg er ikke typen som må ut hele tiden, jeg er veldig personlig, elsker å prate med folk og er en god lytter.

Hva er viktig for deg i ditt liv?
– Jeg setter stor pris på fred og ro, og så liker jeg ikke baksnakking. Jeg ønsker å leve i harmoni med meg selv og andre.

Treningen forandre livet
Jeg lurer på hva hun liker å drive med på fritiden. På grunn av sykdommen har Anette fått erfare på kroppen hvor viktig det er med trening.
– Treningen har nærmest forandret livet mitt. Jeg trener på helsestudio i hvert fall to ganger i uken. Jeg leser veldig mye og liker å følge med på alt som skjer, både når det gjelder politikk, samfunn og økonomi. Jeg er veldig vitebegjærlig. Og så selvfølgelig hunden min da! Jeg er veldig glad i dyr.

Er det noen viktige hendelser som har påvirket livet ditt og ført deg dit du er i dag?
Min mann døde i 2009. Han var alkoholiker og drakk seg rett og slett i hjel. Jeg hadde også en venninne som gikk samme veien for bare fire år siden, så jeg har sett en del vonde ting opp gjennom årene. For 13 år siden – like etter at mannen min døde – fikk jeg en kreft. Etter en operasjon og mange behandlinger ble jeg bra etter 1,5 år. Jeg er opptatt av hele tiden å tenke positivt selv om ting er vanskelige, men jeg visste hele tiden at det kom til å gå bra. Disse tingene har jo vært litt spesielle, men ellers har jeg hatt et veldig godt liv.

Er det noen mennesker i livet ditt som har påvirket deg?
– Alle mennesker vi møter på vår vei er vel egentlig viktige, er de ikke? Gode venner er viktig, og det har jeg en del av både i Spania og i Norge. Og familien selvsagt. Jeg er veldig selvstendig og ble oppdratt til å ta vare på meg selv uten å være avhengig av andre.

Mange som ringer til Anette er nysgjerrige på når ting skal skje. Hun forteller at hun som regel har rett i sine spådommer, men hun er nøye med å påpeke at det er vanskelig å tidfeste når ting skal skje fordi den som ringer selv kan påvirke hva som skjer underveis.

Bordkort og intuisjon
Anette bruke av og til bordkort når hun jobber, men først og fremst er det intuisjonen som «kicker» inn. Da hun begynte på teletorget, ble hun opplært til å bruke vanlige bordkort.
– Jeg bruker nok mindre kort nå enn før, nå går det mer på min intuisjon. Kort kan være gode å bruke som et hjelpemiddel noen ganger, spesielt dersom man ikke kjenner de som ringer. Kortene er greie å bruke for å få folk til å åpne seg. Tarotkort har jeg aldri brukt, forteller hun.

Anette er en person som liker å lytte, analysere situasjonen for så å løse problemene. Mange traumer går tilbake til barndommen, mener hun. Derfor er hun også opptatt av å finne de underliggende problemene og lede folk videre i livet sitt.
– Det er viktig for meg å få folk til å forstå at det beste alltid ligger foran dem. Mental helse er blitt et større problem etter pandemien, eller at dette rett og slett har kommet mer frem i lyset. Kjærlighet, økonomi og helse er det som de fleste er opptatt av. Jeg ser ofte hvordan den fysiske og psykiske helsen henger sammen med hvordan man har det. Jeg konsentrerer mye om å lette trykket på det psykiske, for da løser ofte det fysiske seg også. Min hovedoppgave er å hjelpe deg å finne din vei videre i livet. Det er viktig å finne både roen og gleden innenfra seg selv, forteller hun.

Healing og chakraer
Anette driver også med healing og åpner chakraene slik at man får inn positiv energi. Energier er mye av det som gjør oss til den vi er i dag. Alle typer kunder er viktige, men åpenhet og gjerne det å kunne sette ord på problemene synes hun er det viktigste, for da er det enklere å nå frem.
– Kundene kan forvente at jeg gir 100 prosent og at det kun er de som er i fokus når vi prater. Husk at ingen spørsmål er for dumme. En annen ting, og dette er interessant, jeg er nesten alltid tilgjengelig – både dag og natt. Ringer du meg klokken fem om morgenen, så er jeg der for deg! Noe annet jeg synes er viktig og som jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på, er at det er mange som har kommet seg videre i livet eller funnet tilbake til partneren sin etter et brudd. Disse har gjerne ringt meg i mange år – og ringer meg fortsatt for å få hjelp og støtte. Det synes jeg er veldig hyggelig. Blant annet har jeg en fast kunde som er på vei tilbake til livet etter store mentale utfordringer etter å ha blitt feilbehandlet av diverse terapeuter i mange år, forteller Anette og legger til at mye av det folk ønsker svar på går igjen, men det er mer helseproblemer nå enn da hun begynte på teletorget i 2009.
– Ha tro på at det finnes noe positivt i dette livet vi lever nå. Det er en mye tøffere verden nå enn før, det er blitt mye lettere å fallet av lasset. Er det noe som gjør meg forbannet, er det dersom noen plager eller bare forlater dyr. De har så mye å lære oss mennesker, de er også gode å ha for mental helse.

Forskjellige mennesketyper
Kan du fortelle litt om kundene dine?
– Det er mange forskjellige mennesketyper. Noe som kanskje er litt interessant, er at det er nesten like mange menn som kvinner som ringer meg. Mange tror jo at det bare er kvinner som ringer, men det er nesten like mange menn som ringer. De er blitt mye flinkere til å åpne seg. Jeg føler at jeg er flink til å nå frem til menn. Og så er jo kjærlighet selvfølgelig en gjenganger. Noen er også opptatt av økonomi og jobb. Det med jobb handler ofte om at man ikke trives på jobben eller ikke liker sjefen, dette har det også blitt mer av de siste årene.

Trykk på bildet for å se om Anette er ledig!

 Hva er det viktigste for deg i relasjon med kunder?
– Det viktigste er å få ordentlig kontakt og få dem til å åpne seg, noe jeg tror jeg er veldig flink til. I tillegg er det viktig å bygge en relasjon til de som ringer slik at de ringer tilbake. Det er jo ikke alltid man kan gjøre alt på en gang eller i løpet av 10 minutter. Noen kan det ta litt lengre tid å løse problemene for, men som regel ordner det seg. Av og til må man være litt forsiktig, men jeg sier det som det er når det passer seg slik. Jeg er nok blitt litt av en menneskekjenner med tiden. Noen trenger den typen medisin, mens andre trenger en annen medisin. Man kan ikke behandle alle likt. Åpenhet er veldig viktig. De fleste kundene mine er fantastiske der. Ingen spørsmål er tabu, man kan spørre meg om absolutt alt.

 Død og alvorlig sykdom
Hvordan takler du spørsmål om død og alvorlig sykdom?

– Når det gjelder død, vet jo de fleste at vi ikke har lov til å uttale oss om dette. De sier som regel at de skjønner dette. Alvorlig sykdom kommer det også opp spørsmål om noen ganger. Helsevesenet har ikke alltid vært like flinke til å hjelpe folk har jeg inntrykk av – det er i hvert fall mange som ringer meg som sier det. Mange føler seg avvist eller får ikke den hjelpen de trenger. Da pleier jeg av og til å anbefale alternativ behandling som homeopat for eksempel. Jeg levde i 20 år med sterke smerter i kroppen. I 2001 gikk jeg til en kinesisk akupunktør og tok seks behandlinger. Etter det har jeg ikke tatt noe medisin mot sykdommen min. Jeg er stiv i kroppen, men har ikke vondt. Det brant ut hele greia. Av og til finnes det alternative løsninger, men jeg er selvfølgelig veldig opptatt av å si at man først skal gå til legen. Man skal ikke prøve noe alternativt i stedet for å gå til legen.

Anette flyttet til Spania for mange år siden. De første årene jobbet hun som eiendomsmegler, men siden 2009 har hun kun jobbet på teletorget.

 Har du opplevd at i løpet av den tiden du har vært på teletorget at det har vært noen endringer?
– Flere av de som ringer er mer opptatt av mental helse nå enn før. Det er det ingen tvil om. Spesielt etter pandemien har dette kommet mer til overflaten, noe mange andre også mener. Etter hvert som årene går, blir man jo også mer erfaren selv og kan hjelpe folk på flere måter enn man gjorde i begynnelsen.

Ikke gi opp
Hvis du skal gi ett generelt råd til andre mennesker, hva vil det være?
– Først og fremst å være positiv og ikke gi opp! De negative energiene kan ødelegge veldig mye. Jeg har mange ganger erfart at har man positiv energi, så er det denne energien som vinner. Som jeg sier, vi har en nisse på hver skulder – en god nisse og en dårlig nisse. De kjemper hele tiden mot hverandre, men som oftest vinner den gode nissen. Men noen ganger vinner den dårlige nissen, og da gjør man av til dumme ting eller tar dårlige valg. Man må alltid bekjempe den dårlige nissen. Man er sin egen lykkes smed. Selvfølgelig finnes det tragedier det er vanskelig å gjøre noe med. Jeg har også hjulpet en del mennesker med sorgprosess etter at nære og kjære har gått bort. Her gjelder det å ta ting i etapper. Det tar den tiden det tar å komme seg gjennom den første fasen.

Har du en tro – religiøs, tror du på skjebnen, åndelig, spirituell eller noe annet?
– Jeg vil ikke kalle meg kristen som går i kirken, men jeg tror det finnes en Gud og noe etterpå. Hva – det er det jo vanskelig å si. Jeg har god tro på sjelevandring.

Hva tenker du om fremtiden på kort og lang sikt?
– På kort sikt ser jeg endel problemer med mange tøffe tak, men på lang sikt skal det nok bli bedre. Dersom noen har lyst til å diskutere politikk og samfunn med meg, gjør jeg gjerne det, men jeg legger ikke opp til dette selv, sier hun og ler.

Hva er drømmen din? Har du nådd målet ditt eller strekker du deg mot nye mål?
– Det er viktig for meg at helsen holder slik at jeg kan fortsette å være frisk. Jeg er blitt 65 år nå. Jeg er veldig opptatt av å holde meg frisk. Da kan man fortsette å drive med det man vil. Jeg synes jeg har nådd de fleste målene.

Har du lest en bok eller sett en film som betyr noe spesielt for deg?
– Jeg liker å lese nyheter, kronikker og historier fra virkeligheten. Jeg ser litt på tv for å slappe av. Da går det helst i dokumentarsjangeren, en film eller et underholdningsprogram.

Hvordan var det å «gå ut» med det du driver med første gang?
– Jeg opplevde ingen problemer. Jeg vet at mange opplever det, men det gikk veldig bra for meg. Jeg fikk støtte av både venner og familie.

Du kan se om Anette er ledig nå ved å trykker på lenken!


Denne artikkelen handler om…


Leif B. Kristiansen Freyvoll

Leif B. Kristiansen Freyvoll har en bachelor i organisasjonsutvikling og personalledelse. Han har jobbet som journalist, redigerer og designer i aviser, magasiner og på nett. Fokus i dag er på helse og parapsykologi. Han har vært ansvarlig redaktør i Medium siden 2007. E-post: leif@mediumforlag.no
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode