Skip to main content
Når Una jobber som spådame på teletorget, bruker hun klarsyn og tarotkort i alle farger og størrelser. De hun bruker mest, er noen gamle heksekort hun fikk av mormoren. Foto: Privat

Kjenner på dine energier og gir healing under samtale

Una er født klarsynt og har lang livserfaring. Hun elsker å spå og spår også komplekse livssituasjoner. Hun kjenner på dine energier og kan også gi deg healing under samtale. Una er spesielt glad i sine gamle heksekort som hun fikk av sin mormor.

Una (51) er født på Vestlandet og bor fortsatt i nærheten av fødebyen. Hun kaller seg for Una på teletorget, da det har vært navnet hun har brukt innen det alternative i en årrekke. Derfor er det blitt mange som kaller henne for Una også privat. (NB: Redaksjonen kjenner hennes identitet.) I gamle dager hadde alle kunstnernavn for å beskytte privatlivet. Nå er det igjen blitt vanlig å bruke et eget navn innen det alternative.

– Det forteller meg at mange har et stort behov for å kunne få være i fred, sier Una, som etter grunnskolen tok noen år på videregående og ulike småjobber før hun fikk to barn.

– Jeg var i et forhold som krevde mye av meg for at det i det hele tatt skulle være et forhold. All min energi ble brukt på barna og forholdet. Det ble mange år som hjemmeværende, og det var ikke alltid frivillig, men et valg av nødvendighet, forteller Una, som er en rolig og behersket person. Hun har alltid bena trygt plantet på jorden og er opptatt av dagen i dag og de nære ting.

– Jeg lærte tidlig å holde evnene for meg selv, noe som gjorde at jeg var mye alene. Aleneheten ble en boost for kreativiteten min, så jeg tror jeg best vil beskrive meg som en kreativ person. Alle bør egentlig beskrive seg selv med store og flotte ord. Men her er jeg nok som de fleste andre beskjeden med å beskrive meg selv. Noen kaller det et norsk fenomen. Jeg vet ikke, men jeg vet at andre har beskrevet meg som snill og annerledes. Så får jeg håpe det er ment positivt. Livet mitt har vært den ene utfordringen etter den andre. Av og til føles det som en person får alt av utfordringer, mens andre blir spart. Selv er jeg en av de som har gått gjennom mye. Etter hvert som årene går og det blir lettere å ta det frem, vil jeg gjerne dele det med andre, forteller hun.

Vanskelig oppvekst

Oppveksten til Una var vanskelig og påførte henne flere sykdommer. Etter det som føltes som en evighet innen skolemedisinens løpehjul, ble hun både utslitt og mye verre. Det tok nærmest en evighet før hun tok skrittet inn i det alternative for å få hjelp.

– Det reddet helsen min. Det er viktig å forstå hvor stort skritt dette var i «gamle dager» da healere og klarsynte ble uthengt som sjarlataner og det som verre var i media og på folkemunne. Dette var ikke noe jeg kunne snakke med andre om eller på butikken. Den alternative verdenen var noe de fleste latterliggjorde da. At det gjorde meg frisk og reddet meg, torde jeg derfor ikke si noe om. De fleste regnet nok med at det var medisiner eller operasjoner som hadde utført mirakler, så jeg holdt munn.
Det var ikke før hun ble reddet av den alternative verdenen at hun fikk energi og pågangsmot nok til å gjøre ting for sin egen del, og etter hvert ble det mye kursing innen det alternative.

– Jeg klarte å åpne opp for mye av det jeg hadde iboende i meg, og selvsagt ble det naturlig å jobbe innen det alternative. Selv om jeg nå er 51 år, er lærelysten fortsatt stor. Jeg studerer ulike emner ved siden av å jobbe som spådame. Etter hvert er det mitt ønske å være i mer normale jobber også.

Una synes det er artig at man som klarsynt også ser når andre er det. Noen ser det på energien, men hun ser det på øynene. Foto: Privat

Paranormal opplevelse som barn

Som barn hadde Una en paranormal opplevelse som har preget henne. Da hun var liten pleide hun å leke med en hund som ingen andre så. Dette forstod hun ikke – hunden var jo der den! Den kunne vise seg enten som valp eller voksen. Som oftest var den som hunder er når de er rundt 2 år. Uansett hvilken alder den viste seg i, var det den samme hunden, og den var hennes beste venn. Etter hvert forsvant den, spesielt dersom andre mennesker kom nær henne, og til slutt ble den helt borte.

– 20 år senere møtte jeg hunden på nytt. Nå var den ekte og en liten valp. Jeg kjente henne igjen umiddelbart, og hun var til stor glede både for meg og barna. Da dagen kom og hunden var trett av dage og skulle forlate oss, begravde vi den i hagen. Men jeg visste hvor den var. Nå var den hos meg som liten jente. For tiden er . Dette med fortid og fremtid er egentlig også . Vi lever på flere plan. Det er et stort emne å forklare, men det å se i fremtiden handler egentlig mye om å kople seg på eller tune seg inn på en annen frekvens som også skjer , forklarer Una.

Klarsynt magnet

Una er klarsynt og kjenner mange andre klarsynte. Hun føler det som om de er magneter for hverandre.

– Den som står meg nærmest, er en verdenskjent klarsynt som levde til langt opp i 90-årene. Hun fortalte meg at hun ikke hadde kjent noen klarsynte som ikke har vært gjennom store prøvelser. Et medium fortalte meg at det er en nødvendig prosess for å få lov til å bruke evnene. Det forstår jeg nå i ettertid. For hvordan kan man «tune seg inn» på et annet menneske om man ikke har oppnådd egenskaper man får under smerte og konflikt? For eksempel empati og forståelse. Det finnes ingen fordømmelse. Man må være helt nøytral til alt det man tar inn, forteller Una, som iblant føler det som om hun ikke fikk noe annet valg enn denne veien.

– Gudene skal vite at jeg har prøvd å være «normal». Jeg har mange ganger forsøkt andre veier og andre yrker, men blir alltid ledet tilbake til dette. Jeg har grått over alt jeg har vært gjennom og ting jeg har sett. Det er ikke nødvendigvis slik at man kan forandre på ting. Ofte går tingene sin gang uansett. I forrige uke søkte jeg meg inn på et kurs om kriminologi. Jeg gleder meg som et barn til å få lese om dette emnet og krysser alle fingre for at jeg kommer inn. Jeg har alltid hatt et behov for å gjøre andre ting. Dette kurset og andre lignende ting er også grunnen til at jeg ikke vil vise ansiktet mitt, forteller Una. Hennes verdenskjente venn hadde store evner.
– Det var med hennes kraft at jeg virkelig blomstret! Hun inspirerte meg på alle måter. Det gjør hun fortsatt, hun er unik!

Har ingen forbilder

Una synes det er artig at man som klarsynt også ser når andre er det. Noen ser det på energien, men hun ser det på øynene.

– Selvfølgelig er det fint å treffe andre mennesker som er som en selv. Det hender også at jeg blir presentert for et menneske som skal være klarsynt, men jeg ser det ikke … Hva det kan skyldes, vet jeg ikke. Kanskje er vi bare på forskjellige plan?

Hun er litt usikker om hun har noe forbilde, men det hun vet, er at vi mennesker er like mye verdt. Det er bare det at noen er flinkere til å vise det enn andre. Derfor ser hun opp til sterke og gode mennesker som tør å være seg selv.
– For meg er det et forbilde.

– Har du noen interesser du liker å drive med?
– Jeg har hatt ulike hobbyer, og vært mye glad i strikking. Nå fremover i livet blir hobbyen min å ta vare på meg selv og sørge for at jeg får trent. Det er nemlig lettere sagt enn gjort i en travel hverdagskabal, så jeg må prioritere å ta meg tid til å trene min fysiske kropp og å spise det som er bra for meg. Jeg lærer meg ulike vegetariske oppskrifter og kurser meg om hvordan jeg best kan trene og holde meg frisk.

– Hvis du skal gi ett generelt råd til andre mennesker, hva vil det være?
– Ikke gi deg selv om du er blir utsatt for urett. Er du sterk nok i deg selv, så vær gjerne åpen om hva du har vært utsatt for. Vit at de fleste forstår – du er ikke alene. Oppsøk hjelpeapparatet om du ønsker, og gjør det med hodet høyt hevet. Vit at du er et fantastisk menneske!

Una jobber på teletorget som spådame. – Innimellom føler jeg det som en ære å få lov å spå. Jeg kan bli fylt av indre bilder som gir meg mange gode følelser. Det er nesten som om jeg lærer noe nytt hver gang jeg tuner meg inn på andre. Foto: Privat

Jobben på teletorget

Når Una jobber som spådame på teletorget, er hun som andre. Hun bruker klarsyn og tarotkort, som hun har i alle farger og størrelser. De hun bruker mest, er noen gamle heksekort som kom inn i livet hennes en gang hun var hos mormoren. Alle snakket om at hun var klarsynt, men det var ikke noe tema til hverdags. I festlige lag var det derimot alltid noen som ville ha henne til å spå i kaffegrut og annet.

– Jeg var så liten den gangen og husker bare at jeg fant kortene i et hulrom bak treet i hagen. De var nydelige, og jeg følte at de snakket til meg. For meg så det ut som om de strålte av gull. Alle andre syntes det var bare noen gamle, skitne og stygge kort. Min mormor lot meg beholde dem. Hun sa de tilhørte meg, men ikke noe om hvor de kom fra. I dag tror jeg at jeg vet hvor de kom fra, sier hun og smiler lurt.
Una har tatt flere tarotkurs, og vet at man bør følge intuisjonen eller klarsynet når man tolker fordi kortene har ulik betydning for alle. Tolker man etter boken eller googler betydningen av et kort, stemmer ofte ikke dette, selv om det finnes ulike måte å tolke kort på.

– Neste gang du ringer en klarsynt, prøv å tolke et legg på egenhånd først. Hvem vet, kanskje svaret er ganske likt. Det krever en del intuisjon, men det er verdt å prøve, oppmuntrer hun til.

Vil du snakke med Una? Hun kan kontaktes på tlf. 829 95 572 eller tlf. 21 05 86 72
Se Unas profil og prisopplysning på minkrystallkule.no

Kjøp ringeminutter via kortbetaling eller Vipps på veiledertjenesten.no

Ingen spesiell kundegruppe

På teletorget møter Una kunder som er like forskjellige som ellers i livet. Nå merker hun ikke lenger at det er en spesiell kundegruppe som søker svar. Det kan være alt fra ingeniøren som trenger et overblikk på et prosjekt, til en ulykkelig kvinne som er blir forlatt av kjæresten. Hun føler ung kjærlighet er noe av det mest smertefulle følelsesmessig, spesielt når det ikke går rett vei. Ærlig og rett frem er hun også.

– Jeg sier bare det jeg ser og det kortene viser meg. Det er ingen dans rundt grøten her. De fleste setter pris på ærligheten min, mens andre kan vise misnøye. Det å lyve skaper dårlig karma, så jeg ofrer heller en kunde enn å si ting som jeg ikke kan stå inne for. Det har hendt at jeg har tipset en kunde om at de kanskje bør ringe noen andre. Det er ikke noe negativt ved det. Er det noe den ene ikke kan se, så kanskje noen andre kan se svaret. Noen ber også om healing under samtalen, og da gir jeg det mens vi snakker. Healing er god og lindrende energi. Det er ikke mulig å skade et annet menneske med healing. De som føler for å prøve, bør oppsøke en healer. Noen er selvsagt bedre enn andre, men om man ikke merker noe, så ikke kast bort pengene, oppsøk heller en annen neste gang.

Alltid positiv

Når hun jobber på «linja», er hun alltid positiv og lyttende, på samme måte som hun ønsker å være som menneske til daglig. Det er heller ikke uvanlig å få en kunde som er på «ringerunde». Dette er kunder som gjerne ringer mange spådamer samme kveld, men som er misfornøyd med det som er blitt spådd. Da ringer de helt til de får svaret de vil ha. De fisker etter det «rette» svaret.

– De som ringer meg skal vite at de kan stole på meg! Innerst inne tror jeg de fleste andre som jobber innen det alternative også føler det slik. Derfor er det fint med litt respekt tilbake også. Selv har jeg fått en veldig god venninne blant kundene mine som er snill, modig og sterk. Jeg føler det som en fest hver gang hun ringer fordi jeg er blitt glad i henne. Det er utrolig mange flotte mennesker der ute. Innimellom føler jeg det som en ære å få lov å spå. Jeg kan bli fylt av indre bilder som gir meg mange gode følelser. Det er nesten som om jeg lærer noe nytt hver gang jeg tuner meg inn på andre.

Død og alvorlig sykdom

Død og alvorlig sykdom er et sårt tema som hun må avvise. Om det gjelder noen som allerede er død, anbefaler hun dem å ta kontakt med et medium.

– Jeg har aldri i min tid som spådame svart på spørsmål om alvorlig sykdom eller død. Det er mye annet rundt situasjonen man kan se på. Ofte ser jeg at kunden bør bruke energien på seg selv og ikke på alle bekymringene. Heldigvis er det sjeldent noen ringer med spørsmål rundt dette.

– Har du opplevd at det i løpet av den tiden som du har vært på teletorget har skjedd noen endringer?
Den største endringen som jeg opplever på teletorget, er antall menn som ringer. Tidligere hadde jeg inntrykk av at det bare var kvinner som ringte for å bli spådd. Nå har det snudd.

– Hvordan var det å «gå ut» med det du driver med første gang?
Å gå ut med det jeg driver med var overraskende enkelt. Det virker som andre bare føler at det er en naturlig del av meg. Og det er sant. Det er en del av meg. I møte med andre mennesker snakker jeg mest om andre temaer.

– Hva vil du si er din beste egenskap?
At jeg har bena trygt plantet på jorden.

– Hvis det var en egenskap du kunne forbedret, hva ville du valgt da?
Det er så utrolig mye jeg ønsker å lære her i livet. Jeg skulle gjerne hatt alle gode egenskaper som finnes. Men slik er det jo ikke. Vi har alle både gode og mindre gode egenskaper. Enkelte ganger føler jeg meg ikke særlig klarsynt, for da burde jeg vel klart å unngå nye problemer, ikke sant?

– Hva gjør deg skikkelig glad og forbannet?
Kjærlighet, støtte og forståelse er det som gjør meg glad. All ondskapen som et menneske kan utøve mot et annet levende individ gjør meg forbannet.

– Hva slags musikk liker du?
Teknomusikk. Du vet sånn musikk som man hører på når man trener. Men jeg liker mye ulik musikk, som listepop, disco, heavy og klassisk. Jeg har nettopp oppdaget Mozart. Hvorfor har jeg ikke hørt på slik musikk før?

– Hva er drømmeferien din?
Min drømmeferie inneholder natur og sjø og alle som jeg er glad i. God mat, god helse og gode samtaler, avslutter Una.

Vil du snakke med Una? Hun kan kontaktes på tlf. 829 95 572 (kr.32,90 pr min) eller tlf. 21 05 86 72 (kr.29,90 pr min) Se Unas profil her: minkrystallkule.no
Kjøp ringeminutter via kortbetaling eller Vipps på veiledertjenesten.no

Les også:

Dette sier tarotkortene om 2024

− 2024 blir et år for kjærlighet og healing

Her kan du lese flere mediumprofiler, som er portrettintervjuer av mange forskjellige veiledere som tilbyr samtaler på telefon.

Leif B. Kristiansen Freyvoll

Leif B. Kristiansen Freyvoll har en bachelor i organisasjonsutvikling og personalledelse. Han har jobbet som journalist, redigerer og designer i aviser, magasiner og på nett. Fokus i dag er på helse og parapsykologi. Han har vært ansvarlig redaktør i Medium siden 2007. E-post: leif@mediumforlag.no
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Kalkuler frakt
   Bruk kode