Skip to main content

Sunt alternativ til sukker

Planten stevia og salgstillatelsen i Norge har gjort det mulig å skaffe naturlige og sunne alternativer til sukker. Ren stevia er opptil 300 ganger søtere enn sukker.

Planten stevia og salgstillatelsen i Norge har gjort det mulig å skaffe naturlige og sunne alternativer til sukker. Ren stevia er opptil 300 ganger søtere enn sukker. For å gjøre stevia mer anvendelig i matlaging har det kommet ulike produkter som kombinerer stevia med blant vannet sukkeralkoholet erytritol. Dette finnes naturlig i pærer og meloner. Verken stevia eller erytritol gir noen kalorier, og de påvirker ikke blodsukkeret.

Soma Nordic har en serie steviaprodukter under navnet Steviosa, med sukker, pulver, dråper og tabletter. Sukkeret er en blanding av stevia og erytritol, som er fem ganger søtere enn sukker og kan brukes omtrent som vanlig sukker. Man må bare dele oppskriftens dosering for sukker på fem. Steviosa pulver er konsentrert steviapulver som er mye søtere og må doseres forsiktig. Det kan brukes i varme og kalde drikker, bakverk, müsli og grøt. Dråpene kommer i doseringsflaske – en nøytral, og en med vaniljesmak. Tablettene kan brukes akkurat som vanlige suketter. Husk at den vanligste begynnerfeilen med stevia er å bruke for mye. For oppskrifter og nettbutikk, se www.soma.no.

Produktene fås kjøpt på helsekostbutikker og på nett.

Leverandør: Soma Nordic, www.soma.noinfo@soma.no, tlf. 69 23 27 70


Denne artikkelen handler om…


Trine Åldstedt

Trine Åldstedt driver Sjelscoaching og er en av Norges første sertifiserte coacher og stiftet MetaResource i 2004, som hun ledet helt til hun bestemte seg for å gi det bort i 2018. Der drev hun mentaltrening, coaching, studier i nevrolingvistisk programmering (NLP), sertifiseringer, kortere kurs og opp til 2 ½ års lange kurs. I dag tilbyr hun Sjelscoaching, healing og ulike kurs i personlig utvikling, både på nettet og med fysisk oppmøte. Nettside og blogg: www.trinealdstedt.no