Gi deg selv tid og rom i dag

Tirsdag 18. mai ble dagens kort «Five of Cups», på norsk fem begre ‒ et kort som handler om å la det vanskelige i livet få tid og rom til å bearbeides og heles.

Tekst: Kirsten Lucie

Tarotkortet «fem begre», på engelsk «Five of Cups», fra The Druidcraft Tarot av Philip og Stephanie Carr-Gomm, illustrert av Will Worthington.

Det trenger ikke være store ting. Kanskje gikk planene dine i vasken eller du gjorde en feil. Eller kanskje hva du bærer på er så stort og vondt at du ikke orker å ta tak i det. I dag ber kortene deg om å anerkjenne hva som har skjedd, akseptere følelsene dine og være omsorgsfull med deg selv. Gi deg selv tid til å sørge, bearbeide og gi slipp på fortiden.

Når vi møter motgang kan det virke som om alt er svart. Dette kortet minner oss på at selv i den mørkeste natt finnes det lyspunkter om vi bare leter etter dem. Se etter hva du kan lære av situasjonen du er i, se etter hvem du kan hjelpe, se etter hvordan du kan bruke erfaringene dine til noe positivt. Å jobbe med deg selv er den viktigste arbeidet du gjør.

Fem begre handler om å gi mening til det meningsløse. Det handler om å gi slipp på det vonde. Det handler om å tilgi mennesker som har såret deg. Det handler om å tilgi deg selv.

Øvelse for å gi slipp på fortiden:

Ta frem penn og papir, skriv ned alt som plager deg eller skriv et brev til deg selv eller den/de som har såret deg. Hvis det føles riktig kan du brenne arket på et sikkert sted. Se for deg at du gir slipp på det vonde mens arket brenner.

Kortet er hentet fra kortstokken «The DruidCraft Tarot» av Philip og Stephanie Carr-Gomm, illustrert av Will Worthington.

Kirsten Lucie

Om artikkelforfatteren:

Kirsten Lucie er spirituell veileder, tarotist og heks. Hun driver Hekseriet hvor hun tilbyr spirituelle veiledningstjenester med fokus på selvutvikling og indre vekst. Kirsten bruker tarotkort og intuisjon som verktøy for å hjelpe andre med å finne sin vei i livet.