Er seieren verdt prisen?

Onsdag 17. november er dagens kort «Five of Swords». Fem sverd er et kort som er preget av uro, krangling og nederlag. Dette kan handle om både indre og ytre uro, en situasjon som er vanskelig å kontrollere eller at du rett og slett ikke kommer overens med en annen person.

Når dette kortet dukker opp er det et tegn på at videre forsøk på å løse en situasjon er fånyttes. Av og til må vi bare innse at det er ikke alt vi kan fikse, ting går ikke alltid vår vei og vi kan ikke styre andre mennesker. Det kan føles bittert å måtte gå videre med uforrettet sak når vi har lagt ned mye innsats for å få det som vi vil. Det er fort gjort å begynne å krangle og skylde på andre fordi nederlaget er så vanskelig å svelge.

Spør deg selv hva du vinner på å holde på slik. Kanskje får du trumfet igjennom viljen din, men til hvilken pris? Er det verdt å risikere et godt vennskap, et trivelig arbeidsmiljø eller husfreden?

Tenk over hvordan du håndterer tap, skuffelser og nederlag. Opplever du all motgang som et personlig nederlag? Ofte henger dette tett sammen med selvfølelsen. Da er det viktig å huske på at din verdi ikke avhenger av hvor «vellykket» du er. Du er god nok uansett.

Kortet er hentet fra kortstokken «The DruidCraft Tarot» av Philip og Stephanie Carr-Gomm, illustrert av Will Worthington. Les om kortene her: www.philipcarr-gomm.com/book/druidcraft-tarot