Skip to main content
Foto: James Wheeler, Pexels.com

Astrologisk blikk på oktober 2023

Den harmoniske og fredsorienterte Vektens oktober ankommer sammen med mørkets slør, og serverer oss en magisk eklipsemåned. Nå gjelder det å slippe helt taket på sommeren for de som enda ikke har klart det, og ønske nye kosmiske begivenheter velkommen.

Det blir mindre dagslys og mer av nattens mørke, bladene på trærne begynner å gi slipp og de gjør seg klare for vinteren. Naturen vi har ute nå minner oss på at også vi har en syklus med ulike sesonger, og slik trærne vet at de må gi slipp på sine blader uten motstand oppfordres vi til å gjøre det samme nå. Vi inviteres til å se på vårt eget tre og finne de bladene som har begynt å visne, for å tillate dem å gi slipp slik at moder jord kan bruke dem som gjødsel til noe nytt for oss.

Mørkere tider og Skorpionens tegn er ofte noe man frykter, men akkurat slik som naturen viser oss er det en sesong for alt som hver for seg kommer med gaver dersom vi velger å benytte oss av dem på en konstruktiv måte. Mørket er ikke mer skummelt enn den feminine energien, yin. Det er vår motstand, frykt og trossystemer om hva mørket handler om som ofte gjør det skummelt.

Stjernehimmelen ber oss om å mentalt og emosjonelt forberede oss på sterke energistrømmer denne måneden, og vi kan med den vissheten gå forberedt inn i den kommende tiden. Plutselige hendelser kan dukke opp, følelser og emosjoner kan komme til overflaten, og vi kan bli tatt på sengen av uforventede hendelser. Vi kan se på dette som enda en sjanse til å bli bedre kjent med oss selv, vårt indre følelsesliv, og relasjonene rundt oss.

Ingen energier kan styre vår frie vilje, så planetenes posisjoner og deres påvirkning er mer en invitasjon til å flyte med det uunngåelige, for å motta gavene de kommer med i aksept, enn å bli et offer for disse energiene. De er her for å hjelpe oss, ikke for å gjøre livet vårt ubehagelig. Planetene vil heller aldri sette i gang noe personlig i oss som ikke allerede var der fra før.

Merkur inn i Vekten

Med Merkur i Vekten kan det bli lettere å se to sider av samme sak. Dette er en flott tid å til å ta et standpunkt i valgene du har utsatt på grunn av ubesluttsomhet.

Planeten for kommunikasjon, intellekt og tankevirksomhet – Merkur går inn i den harmoniske og diplomatiske Vekten onsdag 4. oktober 2023. Vi vil ønske å kommunisere på en mer harmonisk måte, med et ønske om enighet og fred. Samtidig er Vekten også et diplomatisk og stilfullt tegn, så måten vi velger å forhandle oss frem til den beste løsningen på vil også være på agendaen.

Vekten assosieres ofte med ubalanse, men det er et handlekraftig tegn som bringer mennesker, ideer, samtaler og avtaler sammen. Mange av oss vil kanskje denne perioden lettere se to sider av én sak, men noen bør også tenke over at husfreden ikke skal gå på bekostning av en selv. Dette er en flott tid til å ta et standpunkt i de valgene du har utsatt på grunn av ubesluttsomhet, for disse energiene kan være til din fordel slik at du kan stå rakrygget i valget ditt med stil.

Venus inn i Jomfruen

Kjærlighetsplaneten Venus går inn i Jomfruens tegn søndag 8. oktober. Da kan det dukke opp flere utfordringer i relasjoner, spesielt der utgangspunktet var tøft.

Kjærlighetsplaneten Venus går ut av den stolte, romantiske og kreative Løven og inn i den analytiske, serviceinnstilte og jordnære Jomfruen søndag 8. oktober.

Nå skal vi av scenen og heller jobbe bak kulissene istedenfor, hvor vi med ydmykhet bes om å ta den jobben ingen andre hopper i taket for å ta. Vi går mer fra en holdning av «jeg er verdt det», til «dette har jeg gjort meg fortjent til».

Siden Venus styrer kjærlighet og relasjoner, kan det dukke opp noen utfordringer på den fronten, spesielt der hvor relasjoner har et utfordrende utgangspunkt. Man kan bli ekstra oppmerksom på feil og mangler partneren har, over-analysere og kjenne på en liten dose perfeksjonisme.

På den gode siden kan man oppleve seg selv eller sin partner som mer hjelpsom og mer til stede denne tiden. Noen kan kjenne seg mer oppmerksomme på kropp og utseende, i form av detaljer og ting som skulle sett annerledes ut. Så her gjelder det å omfavne totaliteten av alt det vakre du ser i speilet, til fordel for å dytte deg selv ned med kritiske øyne.

Pluto går direkte

Planeten Pluto går direkte igjen fra 10. oktober.

Tirsdag 10. oktober 2023 går Pluto, planeten for makt og transformasjon, direkte igjen etter å ha vært i retrograd bevegelse. Mange har i denne perioden vært gjennom store transformasjoner med nye innsikter, dører som har blitt lukket og nye dører som har åpnet seg.

Siden Pluto har vært retrograd i Steinbukkens tegn, med karmaens vokter Saturn som hersker, har denne tematikken trolig handlet om orden, struktur, regler og disiplin. Så forhåpentligvis har flere av oss funnet frem vår kreative side, sett over strukturen av eget indre og ytre liv og kvittet oss med de tingene som faktisk ikke fungerer lenger. Noen av oss har heller ikke hatt noe annet valg da trykket har vært for stort til å ikke gjøre en endring.

Nå skal vi nyte fødselen av den nye strukturen, etter at vi lot den gamle dø. Noen av oss vil også kjenne den direkte bevegelsen Pluto nå gjør som en kraftfull vind, og da er det bare å rette opp ryggen og fortsette med høstrengjøringen.

Mars inn i Skorpionen

Den lidenskapelige og krigerske Mars går inn i herren av transformasjon den 12. oktober 2023. Mars trives i Skorpionens tegn på grunn av dens makt og dybde, for her kan den kultivere sin lidenskap igjen for å nå de målene den ønsker. Det er blant annet planeten Mars vi bruker på veien til våre mål.

Det kan komme noen oppbyggende energier i oss nå som vil ha et ønske om å komme ut. Noen kan kjenne på et behov for å søke innover, og andre kan kjenne at innvendige energier trenger å komme ut – gjerne ved for eksempel å slå på en boksesekk, jogge, skrike i en pute, gråte, eller danse av jubel. Følelser vi har inni oss trenger nemlig å komme ut på en eller annen måte, og tar vi ikke ansvaret for det vil kroppen vår gjøre det for oss på mindre optimale måter.

Når Mars i Skorpionen setter seg mål vil den som regel få det til, koste hva det koste vil, og den går gjennom prøvelser og utfordringer så lenge de leder til ønsket destinasjon. Denne kombinasjonen er heller ikke være redd for skyggene i mørket, for den har som hensikt å transformere dette.

Nymåne og solformørkelse i Vekten

Lørdag 14. oktober 2023 har vi en nymåne og solformørkelse i den harmoniske, rettferdige og balanserte Vekten. Aspektene som denne solformørkelsen står i, peker mot en kraftfull «reset» knapp, for med den sørlige noden i miksen vil det trolig peke mot en større avslutning av noe før en ny begynnelse.

Det er flere måter vi individuelt kan oppleve denne solformørkelsen på, men mange kan kjenne på en anspenthet i nære relasjoner, og relasjoner generelt. Dette kommer selvfølgelig an på hva slags fundament våre relasjoner allerede er bygget på.

Denne solformørkelsen står i et uharmonisk aspekt til Pluto, som er planeten for død, gjenfødsel, transformasjon, intensitet og makt. Med Pluto holdes ingenting hemmelig, for den vil dypdykke helt til den finner det som bør bringes opp til lyset. Noen kan også oppleve sterkere bånd i sine relasjoner. Dette er en flott tid å jobbe med usunne relasjoner og mønstre vi har, for så å kunne starte på blanke ark.

Solen i konjunksjon med Merkur

Solen danner et harmonisk aspekt med Merkur fredag 20. oktober 2023. Dette kan være en fin dag å manifestere det vi ønsker oss på, om det er et prosjekt, materielle goder, følelsesmessige ønsker, nye mål, samarbeid, avtaler og lignende.

Pluto stikker også hodet innom denne dagen, så denne manifestasjonen kan bli svært intens og transformerende dersom vi jobber med energiene.

Skorpionens sesong

Solen går ut av den harmoniske Vekten og inn i den mørkere Skorpionen mandag 23. oktober 2023 – den mørkeste, men også mest glamorøse tiden på året.

Vektens sesong er mer som den koselige lunsjen med veloppdragne gjester, mens Skorpion-sesongen er mer som et middagsselskap hvor én av gjestene sporløst forsvinner. Skorpionen er det tegnet folk flest frykter, og tidligere har den blitt assosiert med direkte ondskap. Denne myten og disse tankeforestillingene må vi endre en gang for alle. Selv om dette mørke ryktet ikke er helt ubegrunnet, blir det likevel feil avbildet.

Livet er ikke og skal ikke være lyst hele tiden, for hvordan skal vi få en sjanse til å se under overflaten og erkjenne vår egen og hverandres dybde og skyggesider uten å ta et dykk i mørket fra tid til annen?

Merkur, planeten for kommunikasjon, intellekt og tankevirksomhet går også inn i Skorpionens tegn søndag 22. oktober 2023. Merkur i Skorpionen bringer med seg en direkte og skarp tunge som ikke duller på overflaten av noe som helst. Intellektet vårt kan kjennes skarpt og fokusert, klar for å avdekke det som skjuler seg under overflaten. Vi vil ønske meningsfulle forbindelser og kommunikasjon nå, og mange av oss vil ikke ha noe til overs for overfladiske samtaler.

Merkur i Skorpionen fra 22. oktober bringer med seg en direkte og skarp tunge som ikke duller på overflaten av noe som helst. Intellektet vårt kan kjennes skarpt og fokusert, klar for å avdekke det som skjuler seg under overflaten.

Skorpionen er et intuitivt og emosjonelt tegn som styres av elementet vann, og i vårt eget dype vann finnes det steder vi enda ikke har utforsket. Skorpionens transformerende energi, og denne sesongen er absolutt intens og kraftfull, og dens kjerne er full av tapperhet, viljestyrke, med et laserskarpt fokus og et sterkt ønske om å komme til sannheten en gang for alle. Denne sesongen handler ikke om det overfladiske og harmoniske, slikt vi ofte gjemmer sannheten bak. Men den handler om det dype, autentiske og det som er ekte.

Skorpionen har ingen frykt, selv ikke for den mørke sannheten, og den møter deg og tar deg imot akkurat sånn som du er, med dine feil og mangler, med alt du skammer deg over og med alle dine synder. Den forteller deg at du er det du gjemmer, og her er det plass til det.

Det er en sesong hvor vi kan kjenne på mer intensitet og mange kan kjenne på en motstand av å la ting gå og å være mindre tilbøyelige. Noen kan oppleve sterkere sjalusi og mistenksomhet, andre kan oppleve at mennesker i livet deres handler med denne type intensitet. Vi kan oppleve oss selv som mer fryktløse, at vi ikke blir like fort skremt som vi vanligvis ville blitt, og vi aksepterer ikke lenger kamuflerte løgner. Mange kan nå gjøre noe de tidligere ikke våget å gjøre, som å dra på fest alene, gå på en skogstur i mørket eller våge å gå innover i seg selv for selvutvikling, helbredelse og transformasjon.

Skorpion-energien handler også om livskraft – den seksuelle skaperkraften, så mange kan kjenne på en seksuell drivkraft i denne perioden. Energier vi har undertrykt kan lettere komme til overflaten i form av det vi ønsker å gi liv til. Det handler ikke kun om begjær og lyst, men om ønsker og lengsel om intimitet og intensitet, om å føle en personlig og umiddelbar tilknytning til verden i all dens villskap og dybde. Ikke nøy deg med mindre enn du fortjener og ønsker for deg selv nå. Finn ut hva du virkelig vil ha, hva du ønsker å gi liv til, og ikke minst finn ut hvorfor du vil ha det. Hva liker du? Hvem er du? Og hvordan vet du det? Flyt med bølgene av Skorpionens sesong og vit at uansett hva du søker, så vil alt du finner kun bare være mer av deg selv. Det er trygt, du er trygg.

Fullmåne i Tyren

Lørdag 28. oktober 2023 har vi en fullmåne og måneformørkelse i den sta, tålmodige, sanselige, jordnære og materialistiske Tyren. Merkur, herskeren over vårt intellekt, har samtidig en liten uenighet med den krigerske Mars.

Det blir fullmåne i Tyren 28. oktober, som kan belyse tema i forhold til økonomi, materielle verdier og også indre verdier og egenverdi.

Dette kan bringe opp noe i forbindelse med materielle verdier og økonomi, i forhold til hvordan vi har brukt pengene våre den siste tiden, hva slags endringer vi ønsker å skape i vår økonomi, eller noe aktuelt rundt materielle verdier vi allerede besitter.

Dette kan for noen handle om indre verdier og den verdien vi setter på oss selv, for verdier viser seg ikke kun i form av penger og eiendeler. Valg, tanker og følelser vi har hatt om oss selv og vår egenverdi kan være noe som kommer på banen nå.

Det kan være lurt å avslutte denne eklipsen i Tyrens ånd, være i nuet, ta steg for steg, nyte naturen og jordens ressurser, la sansene få omfavne behagelige lukter, smak, berøring, lytte til lyder som gir ro i sjelen og tilbringe tiden i flotte utsikter som øynene trygt kan lande i. Slipp alle dine byrder til Jorden og la dem bli til gjødsel for ny vekst.

Jupiter, planeten for lykke og ekspansjon er i harmoni med denne eklipsen som gir en positiv og optimistisk energi til sinnet. Du kan med stor fordel bruke denne fullmånen til å bryte karmiske mønstre, slik at du kommer på banen igjen med sjelens reise og intensjoner for denne inkarnasjonen.

Les også:

Fullmåne i Værens tegn 29. september

Dette skjer på himmelen i oktober

Horoskopet for september og oktober 2023


Denne artikkelen handler om…


Amina Bergliot El-Katat Monsen

Amina Bergliot El-Katat Monsen jobber som astrolog og spirituell veileder. De siste syv årene har hun jobbet med klarsynte tarot readinger, og nå driver hun i tillegg med livsveildning, astrologiske tolkninger og holder kurset Vekket sjel. I tillegg studerer hun sjamanisme for det moderne mennesket ved Yggdrasil sjamanskole og driver med podkastene Feminin Frekvens sammen med Sandra Josefine og Intuisjonsinspektørene sammen med Kristian Trejos. Amina er opptatt av å bygge bro mellom mennesket og åndeligheten, få spiritualitet ned på bakkeplan og ikke opp i skyene. Hun brenner for selvutvikling og ser på spiritualitet som reisen inn i vår egen underbevissthet. Instagram: Yppersteprestinne Instagram-side for podkasten: Femininfrekvens og Intuisjonsinspektørene Podcast på Spotify: Feminin frekvens og Intuisjonsinspektørene
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode