Skip to main content

Motbydelig positiv

Du åpner Faceboook og der, sikkert som Amen i kirken, har en eller annen venn postet et oppbyggelig solskinnsitat. «Livet er nå! Gled deg over hvert sekund!» Hva skjer med deg da? Hvorfor være så innmari positiv?

Tekst: Annie Vist Hageløkken

Det er som om morgenkaffen truer med å snu og returnere dit den kom fra. Nyt hvert sekund, nyt kontoen som nærmer seg sperregrensen, regningsbunken som når uante høyder og alt maset med å sjonglere familie, jobb, hus og diverse fritidsaktiviteter som er must i enhver godt samfunnsmessig tilpasset husstand. Det er ikke dette du assosierer med nytelse. Irritasjon over andres idioti slår inn, det skulle ikke vært lov å være så motbydelig positiv i en tøff verden.

Tren gledesmuskelen

Er det verdt det, å prøve å finne solgløttene i enhver sitasjon? Hva gjør det med oss dersom vi prøver å sette på oss rosa brilleglass og betrakter livet vårt igjennom dem?

Du kan jo prøve en enkel øvelse i dag. Sett deg fore å smile til alle ukjente du møter, på butikken, på bussen, på jobb eller på en spasertur. Bare smil og se hva som skjer. Smiler de tilbake? Overrasker du dem? Hvordan føler du deg etter å ha gjort det? Det kan føles kunstig og rart i starten, men jeg tror nok at du vil kjenne etter hvert at det faktisk løfter humøret ditt også. Du vil antagelig oppleve at det blir lettere og lettere å smile, og til slutt smiler hele ditt vesen. Du mener virkelig smilet ditt.

Hvordan påvirker dette dagen din? Går ting lettere, eller lugger det? De dagene vi trenger positivitet mest, er de dagene vi føler minst av det.

Det å stoppe seg selv når hodet fylles med negative tanker, og bevisst tvinge frem solgløtt kan snu hele stemningen hos deg. Vi legger masse energi og tid i å grave oss selv ned i frustrasjon og negativitet, men er det noe å tjene på det? Gir det verdi til livet vårt?

Se på positivitet og glede som en muskel. Den trenger å bli brukt, helst trenes jevnlig for å vokse seg stor og sterk.

Hvis du ikke benytter deg av denne muskelen, så visner den og det blir mindre og mindre av den til den blir helt umulig å finne. For at vi skal oppleve glede, så må vi faktisk la det få innpass i livet vårt. Det er vi som styrer dette, vi som bestemmer og har kontrollen. Ingen kan gi oss glede hvis vi ikke tar imot.

Takk hver morgen i fem minutter

Mitt tips til deg, er at selv om dagene er tunge og stressede på et dusin ulike måter og av like mange grunner, ta fem minutter hver morgen hvor du takker dagen som ligger foran deg. Takk for den fantastiske dagen du har i dag, de flott opplevelsene du får og de herlige menneskene du møter. Takk for at du har muligheten til en deilig varm dusj, en god kaffekopp eller en flott genser. Fokuser på det du liker og takk for det. Takk på forhånd og sett stemningen for dagen. Det er rart med det, forventer du en katastrofedag så er sjansen ganske stor for at du får det også. Du har fullt fokus på det negative.

Syns du det er vanskelig? Det føles kanskje kleint og uekte, i alle fall uvant? Vel, «fake it til you make it!» Øvelse gjør mester, og den mesteren har du inni deg.

Annie Vist Hageløkken

Om artikkelforfatteren:

Annie Vist Hageløkken anser seg for å være en oppdagelsesreisende i den spirituelle verden. Hun er healer, klarsynt og medium under opplæring. Hun har hele livet jobbet innenfor omsorg og veiledning av andre mennesker, og brenner for å hjelpe andre til å finne styrken og livsgleden i seg selv.

Nettside: aktivsjel.no