Skip to main content
Sissel gikk på en smell som 37-åring. Hun fi kk hjelp av den lokale healeren, en hjelp som har ført henne dit hun er i dag.

Sissel er klarsynt, klarfølt, healer og medium: – Det handler om å se helheten!

Da Sissel Høyne selv ble syk, fikk hun erfare hva en healer kan utrette. I dag bruker hun sine egne erfaringer og helsefaglige bakgrunn for å hjelpe andre – både hjemme, på besøk ute hos folk og på telefon. Hun oppfordrer andre til å bli flinkere til å dykke dypere ned i seg selv for å finne svar på livets utfordringer

Sissel Høyne er født på Lillehammer, har tre barn og er forlovet. Etter ungdomsskolen tok hun det gamle handel og kontorfaget på videregående. I tillegg har hun grunnmedisinske fag og helsefag, selvutviklingskurs fra blant annet Agape Instituttet og halvannet år på Bio Medicus Akademiet, som er en privat skole i Oslo som har undervisningstilbud innen helsefag og alternativ behandling. Det meste av det hun har lest seg opp på, er helserelatert.

Sissel har jobbet 25 år i Nord-Aurdal kommune i Valdres. Hun er også utdannet spedbarn barselpleier og har jobbet på fødestua i bygda i 14 år frem til den ble nedlagt. Etter det jobbet hun i kommunen, men for to år siden sa hun opp sin kommunale stilling. Siden da har hun jobbet som alternativ naturterapeut på heltid i tillegg til jobben på teletorget. På fritiden elsker hun å kjøre motorsykkel, og i tillegg har den spreke damen tatt jegerprøven, noe som passer godt når man bor i Valdres og elsker å være ute i naturen.

– Jeg er veldig glad i naturen. Det er der jeg kobler av og henter energien min, for ikke å snakke om at det er her jeg «åpner opp», forteller hun.

Har alltid likt å prate med folk

Faren jobbet i forsvaret, noe som har ført henne til mange steder i landet frem til hun ble 11 år da familien slo seg ned i Valdres. Selv tror hun kanskje at rotløshet-delen som flyttingen medførte, gjorde at hun ble en stille, rolig og følsom jente som likte å prate med folk.

– Jeg har alltid fått høre at jeg likte å prate med andre. Foreldrene mine var aldri redd for meg. Jeg kunne sitte utenfor en butikk og prate lenge med gamle folk. Jeg har nok alltid likt å være i nærheten av andre og å «lese» og «føle» dem. Jeg er opptatt av folk generelt. Det er mange som sier at det å flytte mye når man er ung kan bli en negativ spiral, men jeg tror faktisk det har gjort meg mer utadvendt og at jeg mer tør å komme meg ut av «komfortboblen» som mange sitter så innmari fast i, mener hun.

Sissel beskriver seg selv og sine personlige egenskaper som utadvendt og omsorgsfull.

– Jeg tror og håper at jeg har evne til å være lyttende. Jeg prøver å se ting fra flere sider, noe som selvsagt også har litt med både klarsynet og «følerne» jeg har. Det er ikke sånn at jeg er låst på en ting. I tillegg vil jeg vel si at jeg er veldig empatisk og diplomatisk.

Det er ute i naturen Sissel finne roen og freden, og ikke minst er her hun «åpner opp».

– Er det noe som er spesielt viktig for deg?

– Alt jeg nettopp snakket om har jeg videreutviklet i livet mitt. Jeg er egentlig glad for at jeg har evnene. Jeg skjønte ikke før jeg ble godt voksen at jeg var klarsynt. Jeg måtte faktisk bli syk før jeg åpnet opp dette i meg. Da Sissel var 37 år ble hun syk. Hun hadde både egne barn og bonusbarn, drev med restaurering av et gammelt hus i tillegg til full jobb. På den tiden var hun både fysisk, psykisk og emosjonelt dårlig.

– Det gjorde noe med meg. Jeg fikk hjelp av en healer som både så og forstod meg. Sammen med ham staket jeg ut veien videre. Det har påvirket og gjort noe med meg. Det er egentlig den livserfaringen jeg bruker når jeg jobber med folk, forteller hun.

Det var den lokale healeren Knut Holmen hun fikk hjelp av. Han er også den personen som har påvirket henne mest i livet. Han døde i fjor, men rakk å bli godt kjent i Valdres for sine evner.

– Han hadde helt spesielle evner. Han var en som så, hørte og forstod meg, og behandlet meg helt uten bivirkninger. Derfor er jeg veldig opptatt av alternativ behandling. Jeg synes det er rart at det ikke er mer fokus på komplementær behandling. Helse er jo både det fysiske, psykiske og emosjonelle – alt henger sammen. Han var ikke bare healeren min, han gjorde også at jeg åpnet opp for evnene mine. Med sine varme hender hjalp han meg med å åpne opp for klarsynet og klarfullheten i meg. Det lå der allerede, men det kom ikke fram før etter at jeg ble healet av ham.

Handler om å se helheten

Sissel er healer og reiser både ut til folk og har folk hjemme hos seg. Hun er medlem i foreningen for naturterapeuter. Jobben på teletorget er mer som coach og terapeut. Hun bruker heller ikke hjelpemidler.
– Jeg går inn i energien til personen jeg jobber eller prater med. For meg handler det om å se helheten, både det fysiske, psykiske og emosjonelle. Når folk kommer til meg med en «fysisk greie», kan det like godt være psykisk. Jeg får på en måte opp et «signal» om at det for eksempel kan være jobben som har «stengt følerne» for vedkommende, og at det er der problemene stammer fra.

Vil du snakke med Sissel Høyne? Hun kan kontaktes
på tlf. 829 95 627 eller tlf. 21 05 86 27
Se Atinas profil og prisopplysning på minkrystallkule.no

Kjøp ringeminutter via kortbetaling eller Vipps på veiledertjenesten.no

Sissel kan ikke tidfeste når hun skjønte at hun var klarsynt, men hun har vært klarfølt siden hun var liten. Hun pratet mye med gamle folk og følte på sinnsstemningen deres. Hun kunne raskt «lodde stemning» i et rom. Klarsyntheten har utviklet seg etter hvert som hun har blitt eldre.

– Jeg «ser» mer og mer nå enn før. Jeg skal ikke skryte av meg selv, men jeg kan fort si om andre har det bra eller ikke. Jeg er litt forsiktig med klarsynet. Det å være helt bombastisk og si at det og det vet jeg, skal man ikke gjøre. Jeg er ydmyk når det gjelder klarsynet. Det er mange som har det i seg, men å være påståelig kan fort bli litt skummelt, sier Sissel, som ikke bruker hjelpemidler, unntak pendel til privat bruk.
Kundene hennes er alle typer mennesker. Siden hun primært jobber som coach, healer og klarsynt på teletorget, når hun ganske bredt.

– Det kan være «Olga» på 70 som har vanskelige relasjoner til barna sine, eller det kan være en ung gutt som sliter. Det er nok likevel flest kvinner som ringer. De er mye flinkere enn menn til å søke alternative løsninger og ønsker å komme i dypere i kontakt med seg selv, sier hun.

Kjærlighet, økonomi og fremtiden

De fleste spørsmålene handler om kjærlighet, økonomi og fremtiden. Det handler ofte om hvordan løse problemer i relasjoner eller hvordan komme seg videre i relasjoner som ikke fungerer. Sissel er overrasket over hvor mange som sliter.

– Noen føler at de står stille og vet ikke hvordan de skal komme seg videre etter et brudd, eller hvordan de skal ta vare på seg selv, men det er veldig individuelt. Kjærlighet handler ofte om de kommer til å møte noen. Jeg er litt forsiktig med å si tid og sted. Hvis den jeg snakker med «låser» seg til dette, slutter de å tenke selv. De fleste spørsmålene om økonomi handler om å selge eiendom og om de kommer til å tjene noe på det. De ønsker ofte noe som koster mindre. Det har blitt flere spørsmål om økonomi den siste tiden, sier Sissel.

I relasjon med kunder er det viktigste å vise respekt, og at kundene forstår at hun virkelig bryr seg om dem. Det er også viktig for henne å være lyttende og at de skal få tillit til henne.

– Det høres kanskje litt stort ut, men jeg tror de vil skjønne og merke at jeg går «all inn». Jeg kjenner på hvordan kundene mine har det både fysisk, psykisk og emosjonelt. Da forstår de at jeg oppriktig bryr meg om dem. Det er i hvert fall det jeg får tilbakemeldinger om, sier Sissel, som alltid synes det er artig når det kommer menn som er sendt til henne av «kjerringa».

Menn er ofte veldig skeptiske og tror ikke på dette. Så setter jeg meg ned og begynner å fortelle litt om dem. Etter hvert ser jeg jo at skuldrene senker seg når jeg forteller ting om dem som det er umulig å google seg frem til. Og da ler de litt; «dette var jo ikke skummelt», sier de gjerne. Det synes jeg alltid er morsomt, for jeg er ikke skummel i det hele tatt.

Sissel gikk på en smell som 37-åring. Hun fikk hjelp av den lokale healeren, en hjelp som har ført henne dit hun er i dag.

Spørsmål om sykdom og død

På spørsmål om sykdom eller død, svarer Sissel høflig at hun av etiske grunner ikke kan svare på dette. Spør de om sykdom, ber hun dem oppsøke lege. Hun er veldig opptatt av at det hun driver med er seriøst. Hun har jobbet på teletorget i tre år, men begynte i SanaVia i vår etter å ha blitt anbefalt av andre. Her kan hun jobbe når hun vil, og det passer henne bra.

Sissel er mest opptatt av helse. Hun mener helseutfordringer alltid bunner i et eller annet, om det er en dårlig relasjon enten på jobb eller i familien, så er det alltid helserelatert. Har du dårlig helse, mister du mye.

– Mitt råd er å tørre å ta grep hvis du står fast, sier Sissel, som tror på noe større i oss, om det er universet eller Gud. Religion er jeg ikke så opptatt av. Jeg er mer fokusert på den sjelelige utviklingen vi får gjennom læring og erfaring, sier Sissel, som tror at den kollektive oppvåkningen og bevisstgjøringen kommer til å øke mer og mer.

– Hvis jeg skal si noe personlig til hver enkelt, tror jeg mange vil søke mer innover seg selv enn å jage materialisme. Jeg håper det blir mer nært og at folk går mer inn i hjertene sine og kjenner etter hvem de er og får et mer normalt forhold til seg selv enn at de blir en del av saueflokken som går samme veien som alle andre. 

Sissel strekker seg alltid mot nye mål. Hun tenker at det som kommer, er en del av henne som fortsatt utvikles.
– Hvis jeg ikke strekker meg etter noe mer, føler jeg at det stenger meg. Å jobbe på teletorget er en fin måte å nå ut til flere. Valdres er jo ikke så stort, og jeg tenker at det å være seg selv og tørre å ha ryggrad nok i Valdres hvor alle kjenner alle, så har jeg den styrken nå. Jeg hadde nok ikke det da jeg var i 30-årene, men nå har jeg det. 

Sissel elsker å kjøre motorsykkel, en interesse hun deler med forloveden Gudbrand.


Forbildet Marcello Haugen

Marcello Haugen er forbildet til Sissel. Han inspirerte henne da hun sa opp jobben sin etter 25 år i kommunen. Hun fikk et kall om å komme seg ut av komfortsonen. Marcello døde i 1967, samme år som Sissel ble født. Hun oppsøkte ham på Sameti, en liten toromshytte som han bygde på Thokampen i Sel Kommune i 1912.

– At det er en forbindelse der, er jeg ikke i tvil om. Han er mitt forbilde, og jeg har telepatisk kontakt med ham. For et år siden dro jeg dit sammen med tre venninner. Jeg gikk inn i hytta mens de andre stod et stykke unna ved utsikten. Da jeg stod ved tømmerveggen hvor han har skrivepulten sin, hørte jeg tre høye bank i veggen. Jeg trodde det var venninnene mine som tullet, så jeg sa; «slutt å tulle, jenter». Men jeg ser ingen ute. Det går noen sekunder til, og så kommer det to nye tydelige bank. Jeg går ut og ser meg rundt, og får øye på jentene som fortsatt står på utsikten et stykke unna. Da gikk det litt kaldt gjennom meg, men på en god måte. I sommer hadde jeg også en spesiell opplevelse sammen med kjæresten min, Gudbrand. Vi var alene der oppe i to timer, og Gudbrand hadde på seg Marcello-hatten sin.

– Jeg har alltid håpet at jeg en dag kunne få se ham, ikke bare høre ham, men se ham. Jeg får «inn» at jeg kommer til å få se ham, men ikke slik jeg tror. Jeg sa dette til Gudbrand da vi satt på kjøkkenet og spiste nista vår før vi gikk ut på utsikten. Gudbrand hadde fortsatt på seg hatten. Først ser jeg en sommerfugl, og så ser jeg en Ravn og tenker at, «jaja, det var de tegnene liksom». Mens vi står på utsikten, kysser jeg Gudbrand. Jeg drar opp hatten litt, og når jeg kikker på Gudbrand, er det Marcello Haugens ansikt med sine mørke, runde og intense øyne jeg ser. Det høres sikkert helt rart ut, men det var akkurat slik det var på bokomslaget hvor han har på seg hatten. Gudbrand har store, knallblå øyer … Jeg formelig skvatt to meter til siden mens Gudbrand kikket rart på meg og lurte på hva som skjedde. Jeg må gni meg i øyene og tenker; «er det mulig»? Jeg så ham – jeg er 110 prosent sikker! Det var den rareste opplevelsen i min spirituelle utvikling.

Filmen om Snåsamannen

– Har du lest en bok eller sett en film som betyr noe spesielt for deg?
Filmen om Snåsamannen har jeg sett flere ganger, og jeg gråt da jeg så den.

– Hvordan var det å gå ut med det du driver med første gang?
Valdres er jo et lite sted hvor alle kjenner alle, og mange er jo påvirket av gamle mønstre, men jeg føler faktisk at jeg har blitt møtt med både anerkjennelse og respekt. Det er det jeg har hørt, men det er jo alltid være noen som er skeptiske og ikke tror på overnaturlige ting. Det børster jeg egentlig bare av meg. Det får være opp til den enkelte hva de tror. Da jeg ble dårlig, var jeg helt åpen på at det var en healer som hjalp og veiledet meg.

– Hvordan tror du dine venner vil beskrive det med tre ord?
Omsorgsfull, snill og selvsikker.

– Kan du nevne tre ting som du er stolt over å ha gjort?
Det jeg er mest stolt av, er at jeg har fått de tre barna mine, selv om det er litt mammahjertet som snakker. De er blitt voksne, fine og omsorgsfulle mennesker. I tillegg er jeg stolt over at jeg har kommet dit jeg er i dag med de erfaringene jeg har fått. Selv om det var tøft å stå i det da jeg var syk, har mine svakheter blitt min styrke. Jeg har også laget et kurs for spirituell og åndelig oppvåkning på Facebook, noe jeg har brukt en del tid og energi på. Der har jeg også ærlig og åpent fortalt at jeg har vært syk.

– Hva vil du si er din beste egenskap?
Jeg tror min beste egenskap er å være lyttende og at jeg er en problemløser.

– Hvis det var en egenskap du kunne forbedret, hva ville du valgt da? 
Det må vel å bli enda flinkere. Men det er jo ikke noe man bare kan bestemme seg for.

– Hva er det som gjør deg skikkelig glad, og hva er det som gjør deg skikkelig forbannet?
Jeg er veldig lett å glede og har masse humor. Latteren sitter løst hos meg. Det løser også fort opp stemningen når jeg jobber. Å være ute i naturen gjør meg glad, det får jeg også energi av. Det som gjør meg forbannet, er politikere som lover ting de ikke holder, og minstepensjonister og studenter som fryser på grunn av de høye strømregningene.

– Hva slags musikk liker du?
Jeg liker alt fra Bruce Springsteen til Sigvart Dagsland. Det er litt etter hvordan humøret er.

– Hva er drømmeferien din? 
Jeg og Gudbrand har nettopp vært på en 14-dagers ferie i Kroatia. Det var drømmeferien det! Ikke gjøre for mye, ikke for lite, slappe av, kose oss, bade og koble helt av.

Vil du snakke med Sissel Høyne? Hun kan kontaktes
på tlf. 829 95 627 eller tlf. 21 05 86 27
Se Atinas profil og prisopplysning på minkrystallkule.no

Kjøp ringeminutter via kortbetaling eller Vipps på veiledertjenesten.noLeif B. Kristiansen Freyvoll

Leif B. Kristiansen Freyvoll har en bachelor i organisasjonsutvikling og personalledelse. Han har jobbet som journalist, redigerer og designer i aviser, magasiner og på nett. Fokus i dag er på helse og parapsykologi. Han har vært ansvarlig redaktør i Medium siden 2007. E-post: leif@mediumforlag.no
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode