Fikk ny bevissthet etter spirituell oppvåkning

Wenche Dragvoll ble sendt på barnehjem rett etter fødselen fordi moren var syk. Store deler av livet har hun derfor følt seg avvist, noe som har ført til at hun har slitt med et negativt handlingsmønster i store deler av livet. Etter å ha gått gjennom en spirituell oppvåkning til en ny bevissthet, har hun fått et nytt liv og er i dag lykkeligere enn noen gang!

Wenche Dragvoll fra Trondheim fikk en brå start på livet. Hun ble sendt på barnehjem nærmest i samme øyeblikk som hun ble født fordi moren var syk og måtte være på sykehuset. Hvor lenge hun var der husker hun ikke, men mormoren kom fra Hammerfest for å besøke moren. Hun dro innom barnehjemmet for å se til Wenche før hun skulle reise tilbake.

– Jeg har senere fått høre at jeg lå der helt utmagret, og at pleierne fortalte min mormor at jeg ikke ville spise, så de lot meg bare bli liggende. Slik var det på barnehjem den gangen. Hun tok meg til seg og fikk liv i meg igjen og ble i Trondheim til mamma kom hjem fra sykehuset, forteller hun.

Det lille vesenet, som var Wenche, overlevde på tross av alt det som skjedde. Allerede som nyfødt ble hun avvist av en mor som var for syk til å kunne ta seg av henne. Disse følelsene, som ble vekket i henne der og da, har fulgt henne gjennom hele livet.

– Jeg fikk ofte høre da jeg var barn at jeg var født med seierslua på, noe jeg ikke visste hva var. Men jeg forsto at mine foreldre hadde store forventninger til meg. Det sies at «å være født med seierslua på» etter gammel overtro betyr at en har synske evner, og betyr lykke og fremgang, forteller Wenche, som mener hennes beste egenskap i dag er å formidle og å sette sine medmennesker i sentrum.

Det som gjør Wenche glad, er det helhetlige med gode kommunikasjon med kunder, og et godt stabilt familieliv. Urettferdighet gjør henne forbannet eller hvis noen prøve å tvinge henne inn i roller hun ikke trenger lenger.

 Fant «sin identitet»
Wenche har heldigvis fått oppleve mye lykke og fremgang i voksen alder da hun fant sin identitet. Hun var et veldig sensitivt, harmonisk og nysgjerrig barn de første leveårene. Hun likte godt at familien var samlet med tanter, onkler og søskenbarn.

– Min familie på farssiden var veldig musikalske, så det var mye sang og musikk når vi møttes, forteller hun.
På den tiden hadde hun også veldig vinnerlykke! Kjøpte hun lodd vant hun alltid. De voksne begynte å spørre henne om hjelp til tippinga, og det gjorde henne veldig stolt og glad. Det var en lykkelig tid.
– Jeg gledet meg til sommerferiene, for da hendte det at vi dro til Hammerfest for å besøke mormor. Jeg hadde et veldig nært forhold til henne. Hun utstrålte både fred og ro, og det ga meg trygghet, forteller Wenche.

Som barn fortalte hun masse levende historier om hva hun så og opplevde, og alle lo. Det ble sagt at hun hadde livlig fantasi, men for henne var det ikke fantasi, det var virkelighet. Hun ble etter hvert usikker på hva hun kunne si, for moren ble redd da hun forsto at hun hadde arvet de samme evnene som både moren og mormoren hadde.
– Jeg fikk beskjed om ikke å si alt jeg opplevde og så. Som barn er jo det foreldrene sier riktig. Men jeg ble forvirret og redd, og da ble avvisningen jeg hadde fra fødselen vekket igjen og jeg begynte etter hvert å føle at jeg ikke var verdt noe.

Ble mer og mer innesluttet
Wenche ble mer og mer innesluttet og forsto etter hvert at andre ikke så det hun så. Hun ble ensom og fikk mye uro og angst, var full av følelser og hadde ikke noen plass å putte dem. Det igjen førte til at hun trakk seg inn i seg selv og ble etter hvert et «usynlig» barn.
Da hun begynte på skolen startet de store problemene. I ettertid har hun følt seg utenfor familien. Hun var stillferdig på skolen og i nære relasjoner. Det er ikke noe hun har valgt, det ble bare slik.

– Jeg var konstant redd for skolen. Redd for å ikke passe inn, og det gjorde jeg heller ikke. Alle har behov for aksept og tilhørighet. Uroen og angsten tok seg opp. Det jeg ikke forsto da var at jeg tok inn energier, informasjon og så skygger. Jeg fikk hele tiden opp indre bilder som var forstyrrende. Forvarslene jeg fikk var de verste. De ga meg mer angst og jeg visste ikke hva det var eller hvor de kom fra. Noe var bra, mens andre ting var slettes ikke bra. Hvis jeg fortalte dette til andre, fikk jeg igjen bekreftet at jeg ikke var som alle andre. Det førte til mye mobbing, forteller hun.

Vil du snakke med Wenche, ring 829 95 476
(kr. 26,00/min).
Du når henne også på 21 05 87 76
(kr 26,90/min)
Kjøp ringeminutter på veiledertjenesten.no.

Manglet mestringsfølelse
Alt dette gikk ut over skolearbeidet og hun slet på skolen. Hun klarte ikke å konsentrere seg på grunn av alt kaoset på innsiden, noe som førte til at hun ikke fikk mestringsfølelse. De eneste fagene som interesserte henne og som hun var flink til, var kristendom og gym. Hun var også flink til å løpe, og oppdaget at hun fikk uante krefter når hun skulle konkurrere.

– I idretten fikk jeg utløp for min kreativitet og jeg likte konkurranser. Dette var mitt fristed og dette mestret jeg! Men smerten jeg hadde på innsiden bare vokste og vokste. Dette førte til anoreksi, og etter hvert gikk det også ut over mage og tarm. Da jeg vokste opp opplevde jeg at det var riktig å være tro mot systemet, og jeg følte etter hvert mange krav jeg ikke greide å leve opp til, forteller Wenche, som nå jobber med å få mot til å gå videre.
Drømmen er å holde foredrag, kurs og ha samtaler på nett.

Etter ungdomsskolen begynte hun i frisørlære. Faren var frisør og ville at hun skulle ta over salongen hans en gang. Det skapte nye forventninger i henne som hun ikke innesto for. Hun følte en plikt til å gjøre noe hun ikke ville gjøre.
– Jeg hverken kunne eller ville ta ansvaret, og selvfølgelig kom den følelsen igjen om at jeg ikke var bra nok, forteller hun.

Wenche har etter mange år frigjort seg fra offerrollen. Hun har etablert seg på egenhånd, og har et selvstendig liv. Nå gjør hun jobben som hun elsker.

Drømmen om den perfekte familien
Wenche giftet seg i ung alder og fikk etter hvert tre barn. Drømmen var den perfekte familien hvor alle vokste opp i lykke og harmoni. Men sånn ble det ikke.
– Jeg var mye alene med barna. Mannen min var sjømann og var ute ni måneder og hjemme tre av gangen. Igjen fikk jeg føle på avvisningen. Jeg var mye syk og gikk inn og ut av sykehus. Det jeg forstår nå, er at jeg gikk inn i forhold med en forventing om at det måtte en mann til for å dekke behovene jeg manglet. Dette har jeg også gjort mange ganger etter at jeg ble skilt, forteller hun.

I dette smertehelvetet startet den vondeste tiden i livet hennes. Hun tydde til alkohol for å få bukt med følelsene som var så vonde.

– Til å begynne med fikk jeg fred og ro fra det innvendige trykket og kaoset jeg hadde. Men etter hvert skapte det bare mer og mer problemer og vanskeligheter. Jeg var fremdeles på jakt etter «den store kjærligheten» og gjorde valg som for andre kan se ut som dårlige valg. Men for meg – når jeg ser tilbake – var ikke dette dårlige valg! Jeg måtte lære og erfare. Jeg hadde en indre drivkraft, en frykt som styrte meg. Jeg gjorde alt for å bli elsket. Følelsen av å ikke være bra nok og følelsen av avvisning forfulgte meg, forteller hun.

Alkoholen tok mer og mer overhånd, og etter hvert ble det en tvang å drikke. Wenche hadde en indre stemme som sa at det ikke var slik det skulle være, men hun fortsatte i samme sporet. Forsøk på gjentatte forhold som ikke fungerte holdt hun på med i mange år, helt til hun kom til en personlig krise og fikk en oppvåkning.

– Da var jeg 42 år gammel. Jeg var helt nede og hadde ligget i sengen i flere dager med masse skyld og skam overfor barna. Det greide jeg ikke lenger å leve med. Jeg greide hverken å leve med flaska eller uten flaska! Da skjedde det – hele rommet lyste plutselig opp, og fra det øyeblikket forsvant all frykt og angst, forteller hun.

Oppdaget den røde tråden
Wenche kjente på en enorm glede og lykkefølelse, og beskriver det som om det må ha vært en hellig ånd som brøt gjennom.
– Jeg fikk en sjanse til og kom etter hvert til en erkjennelse av hvem jeg er. Jeg oppdaget den røde tråden i livet mitt. Det var en åpenbaring og jeg kom tilbake til det jeg er en del av. I mange år har jeg strevd for å bli godtatt og akseptert av andre, noe som førte til mye sykdom og alkohol. Nå kunne jeg endelig leve livet jeg var ment å leve. Jeg er ikke lenger «offer» for andres «usannheter», slår hun fast.

Kravene og forventningene fra familie, skole, venner og andre miljøfaktorer stemte ikke overens med det hun hadde på innsiden. Oppvåkningen startet en aktiveringsprosess hvor hun tok tak i alle traumene. Alle følelsene hun hadde fortrengt gjennom mange år.

– For meg har det ikke vært mulig å komme i kontakt med kjernen og essensen i meg selv før jeg hadde tømt alt jeg hadde fortrengt i mange år. I den prosessen vekkes det opp mye frykt, men nå var jeg i stand til å ta tak i det. Jeg har fått en ny sjanse til å leve det livet jeg skulle leve. Jeg har tatt det hele og fulle ansvaret for livet mitt. Da jeg drakk hadde jeg ikke noe valg, men nå er jeg ansvarlig for hvordan jeg vil ha det og jeg går ikke lenger inn i negative energier. Jeg ser annerledes på verden nå. Jeg har gått gjennom en spirituell oppvåkning til en ny bevissthet. Vi er ikke bare mennesker, vi er så mye mer! Vi har en ånd der inne. En bevissthet, og det betyr at jeg hele tiden er i forandring. Vi er energi og ingenting kan stoppe meg på utviklingsveien jeg er på. Jeg har i årevis levd utenfor meg selv, men nå kan jeg hjelpe folk med å utvide deres egen bevissthet og gi dem håp. Det er jeg så takknemlig for! Vi er i en oppstigning til 5. dimensjon nå, og flere og flere vil våkne opp. Man kan bli ensom om man ikke greier å utvikle seg, det har jeg fått erfare, mener hun.

Wenches drømmeferie er å oppleve nye plasser i Norge og ha god tid på disse stedene. – Jeg har opplevd mesteparten av verden også, men nå er Norge mitt ferieland, sier hun.

En gave å hjelpe andre
Wenche er typen som lett får kontakt med folk som har problemer. Hun føler det er en gave å få hjelpe andre mennesker som har det problematisk. Det gir henne en indre styrke og ballast.

Selv beskriver hun seg som en undrende person som elsker å lære nye ting, også om seg selv.
– Jeg er trygg, jordnær og har tilstedeværelse. Det som er viktig for meg – bortsett fra jobben min med å hjelpe andre mennesker – er familien min. Jeg har et harmonisk familieliv nå. Tre barn med gode utdannelser, og vi har blitt en trygg familie. Jeg fikk stoppet det dysfunksjonelle mønsteret i familien da jeg begynte å ta tak i mitt eget liv, forteller Wenche, som liker å lese og gå turer i naturen hvor sansene får fullt utkomme. Hun trener også en del, og når hun skal slappe av, maler eller strikker hun.

Måtte bli trygg
Wenche begynte på teletorget i 2005. Det var først da hun følte seg klar etter at hun hadde hun fått en del erfaring med å jobbe med andre mennesker.
– Jeg ventet med å jobbe med andre mennesker til jeg hadde fått tryggheten og tilliten til hvem jeg var. Først «laget jeg meg selv» og følte meg moden og trygg nok. Det var regresjonsterapeuten Rune Amundsen fra Florø som sa til meg da jeg var på behandling hos ham i 2002, at hvis jeg skulle komme videre nå, måtte jeg begynne å jobbe med evnene mine. Da jeg kom hjem til Trondheim åpnet alt seg. Forløsningen skjedde ved at det dukket opp et lokale som jeg kunne jobbe fra. Jeg hadde også mye samarbeid med Rune som for meg også er en nær venn og mentor. Det var en berikende tid som stadfestet at det er dette jeg vil drive med, sier hun entusiastisk.

Spirituell rådgiver, coach og healer
På teletorget er hun først og fremst en spirituell rådgiver, coach og healer. I tillegg renser hun også hus.
– Det sentrale er først og fremst å lytte. Hva slags behov har egentlig det mennesket som ringer? Jeg føler energien når jeg snakker med kunder. Jeg kan hjelpe dem med å se seg selv hvis de ønsker det. Gi dem tilbakemeldinger så de kan få øye på hvor de befinner seg i livet. Jeg bruker både klarsyn og kort som redskap, forteller hun.

Wenche har flere utdannelser innen alternativ medisin. Hun er aromaterapeut og har tatt anatomi og fysiologi som er sykdomslære, samt akupunktur. I tillegg har hun tatt kurs i kinesiologi, tarot, regresjonsterapi og i transcendental meditasjon.

– Jeg har mye kunnskaper og erfaringer, men for meg er det mest klarsyn, veiledning og healing jeg driver med, sier hun.

Wenche opplever ikke at det er en spesiell type mennesker som tar kontakt. Det kan være faste kunder og mennesker i krise som trenger råd og veiledning for å komme videre i livet sitt.
– Jeg er flink til dette, og jeg er veldig takknemlig for at jeg kan være et redskap for at andre kan få det livet de ønsker seg. De fleste som ringer lurer på spørsmål om kjærlighet, økonomi og jobb. Jeg gir dem en forståelse av hvordan ting henger sammen. Det kan være forhold, nære relasjoner og økonomi, og hva fremtiden kan bringe ut fra det ståstedet de er på nå. Jeg hjelper dem på vei. For meg er det viktigste at kunden føler seg trygg. Jeg er ærlig og pedagogisk på en klar og tydelig måte. Det er viktig å gi trygghet og forståelse, og selvfølgelig er alt taushetsbelagt.

Viktig med god kjemi
Det betyr mye for Wenche at kjemien mellom henne og kunden er god, og at de får tillit til henne. Da tør de å åpne seg, noe som er vanskelig når man står i tøffe ting.

– Når åpenheten og tryggheten har festet seg, kan vi se tilbake på ting som kunden har fått bekreftet, og da kan det komme både tårer og latter. Kundene har heldigvis forståelse for at jeg ikke kan svare på spørsmål om alvorlig sykdom, død og lignende. Blir det spørsmål om dette, henviser jeg dem til lege eller at de må søke hjelp der det er hjelp å få. Jeg opplever at mange nå er mye mer bevisste og begynner å bli mer åpne, samt er mange er villige til å gjøre en forandring. Jeg får også dypere spørsmål nå enn før. Det viktigste verktøyet jeg kan gi dem er realisme så de blir mer årvåkne og lærer å lytte til seg selv og sin egen indre stemme. Dette kan jo selvsagt være vanskelig når man står i et kaos, men det er her jeg kan hjelpe dem, forteller hun.

For Wenche er det den universelle kjærlighetskraften som gjelder. Hun tror fremtiden blir mye bedre.
– Nå er vi i et bevissthetsskifte. Det skjer en spirituell oppvåkning til en ny bevissthet. Vi er ikke bare mennesker. Vi er så mye mer. Vi har en ånd her inne, en bevissthet. Det betyr at vi hele tiden er i forandring. Vi er energi, sier Wenche, som drømmer om å få hjelpe flere mennesker med å få balanse i livet sitt. Gi dem håp og veiledning.

– Målet mitt er ufullstendig. Det er alltid nye veier som blir til underveis. Personlig har jeg bestandig strekt meg etter nye mål. Horisonten er uendelig. Husk du er et menneske med mange gaver og følelser, og du tar hele tiden til deg lærdom.

Vil du snakke med Wenche, ring 829 95 476
(kr. 26,00/min).
Du når henne også på 21 05 87 76
(kr 26,90/min)
Kjøp ringeminutter på veiledertjenesten.no.