Skip to main content
Enrique er født i Norge. På skolen opplevde han utenforskapet og gikk mye alene. Likevel er han ikke bitter på alt som skjedde i løpet av oppveksten. Han er mer opptatt av at vi alle kan finne kjærlighjeten bare vi jobber for det.

Åpner opp for kjærligheten

Enrique Ruzafa (34) bruker både kort og intuisjon når han jobber på teletorget. Ved hjelp av kortene, skaperkraften og kontakten med det åndelige, hjelper han kundene sine til å finne trygghet i seg selv og åpne opp for kjærligheten og det gode alle mennesker fortjener.

Medium er på vei til Askim for å møte Enrique Ruzafa. (34). Han er denne utgavens Mediumprofil. Vi har avtalt å møtes på en kafé i sentrum. Når jeg kommer inn, skjønner jeg raskt at her kan vi ikke sitte. Det er for mye bråk. Vi går ut av kafeen, og rett på utsiden er det en liten park som fortsatt er preget av vinterens mange herjinger. Her slår vi oss ned på en ledig benk. Vinden suser rundt oss og sender av og til kuldebølger gjennom kroppen mens sola kjemper for å slippe gjennom et tynt skylag over oss, og løvet som falt i fjor høst kommer til syne her og der på bakken.

Jeg slår på lydopptakeren og ser på Enrique for å spørre om han er klar. Det er han tydeligvis, for før jeg får stilt et eneste spørsmål, har han allerede startet sin «analyse» av meg.

– Jeg kunne lese auraen din med en gang. Du er en mann som er veldig jordnær, en som er en lytter, og du er en empatisk mann. Tidligere i livet har du vært sjømann, og du har vært en leder. Men det som er spesielt med deg, det er at du ikke har vært en vanlig sjømann, du har vært fyrtårnet i seg selv. Du er den som har gitt lys, du er lys. Du kunne faktisk guide andre, og det kan du fremdeles gjøre, sier han og kikker meg dypt inn i øynene. Jeg føler ordene treffer meg, og det gir meg noe å tenke på mens jeg gjør klart resten av utstyret.

Har mye på hjertet

Jeg merker fort at dette er en ung mann som har mye på hjertet. At han tar sin oppgave og jobb seriøst, er det ingen tvil om. Han er rolig og behagelig å prate med, men på navn, utseendet og måten han snakker på, skjønner man jo at han ikke er helt norsk.

– Enrique, nå må du forklare meg noe. Du er født i Norge av spanske foreldre, men likevel sier du at du føler deg mer spansk enn norsk?

– Oppveksten min var ikke så lett. Jeg ble født i Fredrikstad, men er oppvokst i Askim. Jeg vokste opp sammen med pappa og mamma, bestemor og bestefar og ble veldig påvirket av den spanske kulturen hjemme. Det ble veldig begrensende i forhold til å bli kjent med det norske. Det førte til at det ble vanskelig for meg å tilpasse meg på skolen, blant annet. På skolen ble jeg utestengt av de andre, og jeg gikk alltid alene i mine egne tanker. Men det var også andre problemer i oppveksten, det var en del problemer i familien min som også var vanskelig å forholde seg til. Da jeg ble litt eldre mistet jeg min far, noe som gikk veldig hardt inn på meg, forteller Enrique, som er stefar til tre nydelige barn. Utdannelsen hans er livets harde skole.

Mange av de som ringer Enrique, spør om kjærlighet og økonomi, hvordan de kan forbedre forholdet til partneren sin og hvordan de kan få bedre økonomi. – Jeg får også en del spørsmål om hvordan de kan finne den store kjærligheten, forteller han.

Skyldfølelse og depresjon

Etter at faren døde, fikk han skyldfølelse og ble deprimert. Han gikk til psykologer og prøvde mange forskjellige måter for å bli frisk, men ingenting førte frem. Midt i alt det tunge og vanskelige vokste det frem et ønske om å finne sin vei i livet.

– Jeg følte at jeg ble avvist av alle jeg kontaktet, så jeg måtte finne min egen vei. Det som skjedde, var at jeg klarte å komme meg ut av det spirituelle fengselet som jeg hadde laget rundt meg selv. Jeg trodde at verden var et fengsel. Men fengselet er noe som kun er inni oss. Det jeg klarte, var å tilgi meg selv for ting jeg ikke har valgt og å tilgi andre mennesker for det jeg ikke har valgt, forklarer Enrique, som i stedet for hat og sinne, oppdaget at hans beste våpen var å gi kjærlighet til sin egen smerte.

– I dag har ikke jeg noen skyldfølelse lenger. Jeg har på tross av den vanskelige oppveksten ingen «issues» i det helt tatt lenger. Det eneste jeg ønsker, er at verden skal bli et bedre sted å være og at jeg kan hjelpe andre mennesker med å finne seg selv og kjærligheten, forteller han.

Vil du snakke med Enrique? Han kan kontaktes på tlf. 829 95 757 (kr.32,90 pr min) eller på tlf. 21 05 87 57 (kr.29,90 pr min) Se Enriques profil på minkrystallkule.no
Betaling via mobilregning og faktura.
Kjøp ringeminutter via kortbetaling eller Vipps på minkrystallkule

Alternativ og spirituell

Jeg spør Enrique om hvordan hans bakgrunn med foreldre og besteforeldre som kommer fra en annen kultur har påvirket ham. Han forteller at det hjemme var ganske åpent. Både faren og bestefaren var katolikker, mens moren og bestemoren er mer spirituelle. Moren er i dag aktiv innen det alternative og spirituelle, bestemoren hans spådde blant annet i kort, mens oldemora faktisk drev og healet med varme kjeler.

– Jeg kunne også ha utviklet meg innen dette området. Man blir alltid påvirket av kjærligheten på en eller annen måte. Det er kjærligheten som gjorde at jeg klarte å finne meg selv. Jeg er ikke en typiske klarsynt eller liknende, jeg er en mystiker som bedre liker å finne det som er på innsiden av et menneske og grave dypt i det, selv om jeg ikke alltid finner svaret. Jeg pleier alltid å si at hvis jeg skal skyte mot himmelen, så prøver jeg å treffe månen. Jeg treffer kanskje ikke månen, men jeg treffer jo alltid en stjerne. Det er alltid et håp om å komme til enheten i seg selv.

Sexy å bli avvist

– I hvilken grad tenker du at denne avvisningen i oppveksten påvirker deg i dag?
– For å være helt ærlig og direkte, så må jeg si at det å bli avvist faktisk er veldig sexy, kommer det kjapt fra Enrique.
Svaret hans kommer overraskende med tanke på hans vonde oppvekst at han i dag klarer å se det på denne måten. Det er tydelig at han har lært ting som verken er enkle å forklare eller forstå, og derfor ber jeg ham utdype.

– Det er at vedkommende ikke er klar for kjærligheten ennå og aviser seg selv. Det gir deg mulighet til å utvikle deg og bli bedre kjent med deg selv. Når du blir avvist av andre, så er det ikke personen som avviser deg, det er personen som avviser seg selv. Det gjør de fordi de ikke er klar for kjærligheten og derfor avviser seg selv. De er ikke klare ennå, og derfor avviser de andre i stedet for å lete etter kjærligheten. Så nei, jeg ser ikke på avvisning som noe negativt. Det er sexy med avvisning!

Hvordan vil du beskrive deg selv som person i dag?
– Jeg liker ikke å bruke ordet jeg, fordi når jeg bruker ordet jeg, så er det egoet som snakker. Jeg er mer glad i å bruke ordet «vi», for jeg tenker at alt er ett. Det finnes ikke noe separat fra enheten, alt er kjærlighet. Som person tenker jeg vel at det som jeg kan endre på, det har jeg makt over. Og det som jeg ikke har makt over, det gir jeg slipp på for jeg kan ikke endre på noe som jeg ikke har makt over. Hvis jeg møter på personer som har kjærlighet og lys i seg, er det gjensidige verdier mellom oss hele veien. Men hvis det er folk som begrenser seg, så tenker jeg at det er ikke mennesket i seg selv som avviser meg. Hvis jeg møter en person som alltid har vært grei mot meg før, men som plutselig oppfører seg annerledes, tenker jeg at det jeg kan gjøre da, er å gi denne personen kjærlighet og gå videre og ikke ha noe «issues» av den grunn.

Enrique er opptatt av å gjøre verden til et bedre sted å være og å spre kjærlighet. ‒ Alle mennesker skal få en mulighet til å bli lykkelige. Alle skal smile. Alle skal ha glede. Det er mitt mål i livet, sier han.

Rettferdighet og kjærlighet

Hva er det som er viktig for deg i livet ditt i dag?
– Det som er viktig for livet mitt, er rettferdighet og kjærlighet. Det er det viktigste i livet mitt. Verden skal ikke være perfekt, men vi mennesker må bryte ut av det spirituelle fengselet og være oss selv. Det som er trist nå til dags, er at de fleste er opptatt av å være som alle andre. Det er jo bare en fasade. Alle går med samme klær, har samme frisyre og samme stil for å føle at de passer inn. Det er dessverre alt for mange som ikke kan være seg selv fordi de bruker all energien på å tilpasse seg alle andre og gli inn.

Er det noen viktige hendelser som kan ha påvirket ditt liv og ført deg dit du er i dag?
– Jeg har jo studert og lest ganske mye. Det er flere som har påvirket meg, som Nelson Mandela og greske filosofer. Dette har jeg på en måte brukt for å utvikle meg. Jeg har også studert alle de religiøse bøkene, som Bibelen og Koranen, men jeg er ikke en religiøs person selv. Det jeg fant er at religion er kjærlighet, men kjærlighet er ikke religion.

En person som lytter

Hvordan vil du beskrive dine egenskaper og hva du kan hjelpe med?
– Min beste egenskap er at jeg er en person som lytter. Jeg lytter til energien. Jeg lytter, og så hører jeg hva kunden forteller meg. Jeg kjenner med en gang om kunden bare er opptatt av seg selv og sitt ego, eller om kunden kommer med kjærlighet. Hvis jeg møter på en som bare er opptatt av seg selv, prøver jeg så godt jeg kan å fjerne egoet slik at personen kan ta imot ekte kjærlighet. Jeg får mange telefoner fra folk som er ensomme og lurer på når de finner ekte kjærlighet. Ekte kjærligheten ligger faktisk rett foran nesa på dem! Det å ikke finne kjærligheten, er en begrensning de har laget selv. Når man fjerner det spirituelle fengselet og slipper ånden fri, da er man villig til å ta imot alt og alle. Da er du kjærligheten, da kan du ikke begrense deg. Da vil du få tilbake det du gir til deg selv så lenge alt er gjensidig.

Bruker du noen hjelpemidler når du jobber?
– Jeg bruker kort. Jeg har blant annet noen keltiske kort som min bestemor og oldefar brukte. I tillegg har jeg også englekort og andre slags kort.

En mystiker

Hva vil du omtale deg selv som?
– Jeg vil egentlig kalle meg selv for mystiker. Jeg er ikke så opptatt av å finne … Jeg føler at alt kommer. Jeg er på en måte ikke en som leter, jeg er en som får. Jeg ser ikke på mennesket utvendig, jeg ser på mennesket innvendig. Jeg tolker auraen. Auraen er jo alltid god, men jeg merker også når det er en fasade i auraen, så jeg graver veldig dypt. Jeg er alltid ute etter å finne det som er dypest inni oss mennesker.

Hvordan har du fått denne kunnskapen?
– Det er en guddommelig gave som jeg har fått. Og jeg mener at alle har denne gaven i seg. Men det betyr ikke at jeg er en bedre mystiker enn andre. Jeg er en vanlig person som alle andre, men jeg har klart å fjerne det spirituelle fengselet som har begrenset meg.

Hvordan oppfatter du kundene dine?
– De fleste er faktisk veldig positive! Mange ringer meg for å fortelle hvor stor endring de har opplevd i livet sitt. Når de ringer, så er det av kjærlighet og de er også veldig takknemlige. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på at jeg har hatt rett i det jeg har sagt, og mange har takket for hjelpen de har fått. Da blir jeg veldig rørt. Så lenge jeg kjenner at et menneske har det godt etter å ha fått hjelp av meg, vil også jeg automatisk får det bedre.

Hva tenker du om fremtiden?
– Når det gjelder fremtid og nåtid, så skjer alt på en gang. Jeg mener det ikke finnes en fremtid eller fortid. Alt skjer samtidig. Mennesker blir født hvert sekund, og mennesker dør hvert sekund – alt skjer samtidig. Det er som jordkloden. Den går rundt og rundt, ikke sant? Men den går alltid samme sted uansett.

Enrique synes det er trist at så mange mennesker i dag virker som de er opptatt av å være som alle andre. Det er jo bare en fasade, mener han.

Kjærlighet og økonomi

Hva er det folk flest lurer på når de ringer deg?
– Generelt spør de mye om kjærlighet og økonomi, men det er også mange som lurer på hva andre tenker om dem. Mange spør også om hvordan de kan forbedre forholdet til partneren sin, mens andre lurer på hvordan de kan få bedre økonomi. Jeg får også en del spørsmål om hvordan de kan finne den store kjærligheten. Målet mitt er i første omgang å hjelpe dem med å fjerne fasaden de har laget, så kan vi begynne å jobbe med kjærligheten.

Hva er viktigst for deg i relasjon med kunder?
– Det må være at vi skal kunne gi og få – at vi skal har en god dialog. Vi skal jo jobbe sammen. Noen ganger møter jeg på kunder som jeg ikke får like god dialog med, men jeg prøver likevel å hjelpe så godt jeg kan. Men da legger jeg på en måte ikke like mye energi i det. Jeg velger heller å jobbe med en kunde som faktisk vil endre seg og bli fri og leve i kjærligheten enn en som ikke ønsker dette eller forstå det.

Hva kan kundene dine forvente av deg?
– De kan forvente at jeg faktisk kan hjelpe dem, eller at vi kan hjelpe hverandre som jeg liker å si. Målet er å finne kjærligheten sammen og oppnå det vi har lyst til.

Død eller alvorlig sykdom

Hvordan takler du alvorlige spørsmål om død eller alvorlig sykdom?
– På teletorget kan jeg ikke snakke om verken død eller sykdom. Det er et tema som jeg ikke berører i det hele tatt. Hvis jeg for eksempel merker at et menneske føler seg dårlig, anbefaler jeg at de sjekker kostholdet sitt. Jo sunnere de spiser, jo bedre. Jeg anbefaler også at de beveger seg mer og bruker kroppen sin. Mange kunne også hatt stort utbytte av å begynne å trene.

Hvis du skal gi ett råd til alle mennesker, hva vil du si da?
– Det er å gjøre kjærligheten til en religion og praktiser dette. Fortell deg selv hvor mye du er verdt, og hva du er god til. Husk alltid at du må tenke på deg selv, men ikke glem å hjelpe andre mennesker. Vær empatisk, men ikke glem deg selv!

Tror du på skjebnen, er du åndelig eller spirituell?
– Jeg tror på enheten. For meg er det alt. Det er rett og slett kjærligheten. Folk kan gjerne kalle det for Jesus eller for Allah, Krishna eller Buddha. Jeg tror på kjærligheten.

Har du en drøm i livet ditt?
– Det er å gjøre verden til et bedre sted å være og å spre kjærlighet. Alle mennesker skal få en mulighet til å bli lykkelige. Alle skal smile. Alle skal ha glede. Det er mitt mål i livet, også nå som jeg jobber på teletorget. Jeg ser ikke på det bare som en jobb, det er mer som å drive med en hobby fordi jeg trives så godt med dette. Her kan jeg utvikle meg selv samtidig som jeg lærer andre å utvikle seg.

– Har du lest en bok eller sett en film som betyr noe spesielt for deg?
– Vet du hva. Jeg har lest mange bøker og sett mange filmer. Men en av favorittfilmene mine, er faktisk Rocky 1 fra 1976. Jeg forbinder egentlig ikke filmen med boksing, jeg forbinder det med et menneske som sliter. Et menneske som ikke har blitt godtatt av folk og som jobber for å bli den han vil være. Da må han gjennom en del ting. Det var jo en mann som ingen trodde på. En mann som ble verdensmester fordi han trodde på seg selv. Han klarte å komme seg ut av dette helvete og bli den han ble. Det ser jeg på som utvikling, og utvikling kan skje på mange forskjellige arenaer, avslutter han.

Vil du snakke med Enrique? Han kan kontaktes på tlf. 829 95 757 (kr.32,90 pr min) eller på tlf. 21 05 87 57 (kr.29,90 pr min) Se Enriques profil på minkrystallkule.no
Betaling via mobilregning og faktura.
Kjøp ringeminutter via kortbetaling eller Vipps på minkrystallkule

Leif B. Kristiansen Freyvoll

Leif B. Kristiansen Freyvoll har en bachelor i organisasjonsutvikling og personalledelse. Han har jobbet som journalist, redigerer og designer i aviser, magasiner og på nett. Fokus i dag er på helse og parapsykologi. Han har vært ansvarlig redaktør i Medium siden 2007. E-post: leif@mediumforlag.no
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode