Ta et oppgjør med gamle tankesett

Mandag 7. februar. I dag ble «Ten of Swords» dagens kort. Ti sverd varsler at gamle overbevisninger, livsstiler og tankemønstre tar slutt. Dette kortet blir ofte kalt «egoets død». Det er en symbolsk død som transformerer deg og fører til at du utvikler større bevissthet og tilstedeværelse.

Du har måttet tåle mye, gått gjennom vanskelige opplevelser og bærer med deg tunge livserfaringer du helst skulle vært foruten. Egoet bruker dette for å holde deg tilbake. Det lurer deg til å tro at du ikke fortjener bedre. Ofte kan man ubevisst sitte fast i en offerrolle og bære fortiden foran seg som et skjold mot verden. Vi bruker store og små traumer som unnskyldninger for å fortsette i samme spor.

Vi forteller oss selv ting som: «Hjertet mitt har blitt knust så mange ganger, så jeg fortjener ikke å bil elsket», eller «Jeg hadde en vanskelig barndom, så jeg er dømt til et ulykkelig liv». Eller den typiske: «Jeg har feilet så mange ganger før, så det er ikke noe poeng i å prøve å endre noe som helst». Dette er tankesett som blir sterkere og sterkere for hver gang du ubevisst gjentar dem. Bli bevisst på tankene som blir gjentatt, og bryt mønsteret for å få en utvikling i situasjonen.

Vær ærlig med deg selv: 

  • Føler du deg verdig en annen persons kjærlighet?
  • Har vonde opplevelser i fortiden gjort deg hard og kritisk mot deg selv?
  • Elsker du deg selv nok til å ta gode valg for deg selv?
  • Hva sier egoet og hva sier hjertet?

Reflekter over disse spørsmålene og ta et oppgjør med gamle og begrensende tankesett som holder deg tilbake. Husk at du fortjener å være lykkelig!

Kortet er hentet fra kortstokken «The DruidCraft Tarot» av Philip og Stephanie Carr-Gomm, illustrert av Will Worthington. Les om kortene her: www.philipcarr-gomm.com/book/druidcraft-tarot