Skip to main content
Foto: Maximilian Jähnichen, Pexels.com

Astrologisk blikk på november 2023

November ankommer med en energetisk bakrus og et helt nytt lerret etter oktobers eklipse-sesong, hvor vi kan male kunstverket vårt i akkurat de fargene vi måtte ønske. Dette gjennom hånden av ærlighet, sårbarhet, autentisitet og integritet, skriver astrolog Amina Bergliot Monsen.

Her er en invitasjon til å forkaste alle pregninger og trossystem som ikke er våre, slik at vi kan male fra vår sjel med vår egen fargepalett, våre egne nyanser og kontraster. Slik løvet nå omfavner sitt fall på jordens overflate etter å ha gitt slipp på sitt fundament, skal vi også omfavne vekst og fornyelse i denne episke sjelelige reisen inn til overgangen av alt som nå er nytt.

Vi er i hjertet av Skorpionens sesong, hvor de av oss som omfavner denne dype og potente yin-energien vil kunne gå ut av stormen på en helt annen måte enn hvordan de gikk inn i den.

Hvor mange transformasjoner og nye fødsler skal vi egentlig gjennom? Mange lurer på dette, og åpenbart er det mer enn det vi kan telle på to hender i løpet av et liv. Men det er noe vakkert i dette, for det tillater oss å kunne rive bort alle lagene som egentlig ikke handler om vårt virkelige selv. Det er den eneste måten vi kan komme tilbake til vår sanne essens på, den eneste måten vi kan ta valg, tenke og føle fra den vi faktisk er, og ikke fra den vi har måttet bli.

Akkurat slik naturen viser oss er det en sesong for alt, og alle bringer med seg ulike gaver og behov. Nå som det har blitt mindre dagslys blir mange minnet på sin frykt for mørket, men det er ikke mørket som er skummelt, det er alt vi finner der som vi ikke ønsker å forholde oss til.

Trærne er våre største læremestere nå, og kan til stor fordel bevitnes for deres villighet til å gi slipp på de delene av seg som ikke skal bringes med inn i mørket, inn i vinteren. Naturens rytmer og stjernehimmelen gir oss et kosmisk dytt nøyaktig der vi trenger det, men det er vår frie vilje om vi ønsker å flyte med energistrømmen.

Svært mange av oss ser høstens sesong som vakker – se på alle fargene som ligger spredt rundt oss hvor enn vi snur hodet. Vi hyller nesten trærne for deres kreativitet og utfoldelse, men mange tenker ikke på hva det er vi egentlig omfavner og hyller. For det vi hyller er transformasjon – det å gi slipp, det å tillate, og vi ser det vakre i forvandling. Dette er ikke annet enn påminner om vår egen natur, en påminnelse fra disse delene av oss som ønsker å gi slipp, som ser det vakre i transformasjon. Frydefullheten av å gi slipp, for å gå videre til neste sesong i livet.

Endring av spilleregler

Når det er sagt vil november komme med en forandring av spillereglene og type energi. På det personlige planet vil november kunne oppleves som en mer oppløftende, positiv og frydefull måned enn oktober. Nå gjelder det å ta ansvar, ta de valgene som leder til aktiv handling og nyte de neste stegene inn mot vinteren.

Husk at månedens energi vil påvirke oss alle individuelt basert på vårt personlige fødselskart, og at dette er den generelle kollektive atmosfæren den kommende tiden. Planetene kan heller ikke få opp og frem noe personlig i oss som ikke allerede ligger i vårt indre som et egg, klar til å klekke. Så bruk disse energiene til å virkelig bli kjent med deg selv og hvordan de personlig påvirker deg.

Solen i opposisjon til Jupiter

Fra 2. november 2023 til 3. november 2023 står Solen i Skorpionen og Jupiter i Tyren i opposisjon til hverandre, noe som kan bringe muligheter og suksess. Her kan vi oppleve at gode nyheter komme vår vei og en ellers positiv energi.

Solen handler om vårt ego og Jupiter handler om overflod og vekst, så vi kan føle oss bra og ha et optimistisk sinn. Denne energien kan også lede til grådighet og et oppblåst ego, så man skal også passe seg for ikke å bli for høy på seg selv og ellers ha god selvkontroll.

Saturn går direkte

November starter med at Saturn, kongen av karma og restriksjoner går ut av sin retrograde bevegelse og direkte i drømmende og sjelelige Fiskene den 4. november 2023.

Saturn, kongen av karma og restriksjoner, går ut av sin retrograde bevegelse inn i drømmende Fiskene den 4. november 2023.. Foto: Shutterstock

Den siste måneden har mange hatt dype personlige prosesser og Saturn har utfordret oss på vår tilpasningsdyktighet i forhold til å følge våre drømmer. Nå kan vi ta tilbake kontrollen over eget liv, skjerpe våre rutiner og få ting til å skje både på hjemmebane og i karrieren, siden Saturn er fremtidsorientert.

Nå oppfordres vi til å tenke både modig og stort, finne en ny struktur og legge gammel karma bak oss. Denne energien spør oss hvordan vi kan overgi oss til å tenke større og være mer drømmende, samtidig som vi holder oss selv ansvarlige for å de praktiske stegene som er nødvendige.

Noen kan få noen plutselige overraskelser rundt dette skiftet da kommunikasjons planeten Merkur får et lite møte med den noe plutselige og eksentriske planeten Uranus rundt samme tid, som kan bringe med seg noen sjokkerende nyheter eller uvanlige måter å kommunisere på.

Venus i opposisjon til Neptun

Den 3. november 2023 til 4. november 2023 møtes Venus i Jomfruen og Neptun i Fiskene i en noe utfordrende setting. Så her kan vi oppleve en energi av illusjoner, at vi lyver til oss selv og at vi ønsker å se ting slik de kunne ha vært istedenfor hva de faktisk er.

Kommunikasjon vil være viktig under denne transitten. Og dersom noe virker for godt til å være sant, så er det kanskje også akkurat det nå.

Venus inn i Vekten

Venus går inn i Vekten 8. november.

Planeten for kjærlighet, harmoni og skjønnhet går inn i sitt favoritttegn, den sosiale, balanserte og rettferdige Vekten den 8. november 2023. Dette bringer med seg nydelig romantikk, noe som kan være svært velkomment etter eklipsen som for mange har kjent seg testet i relasjoner og samarbeid den siste tiden.

Venus er nå i et tegn den føler seg svært styrket i, og den ønsker seg sosiale sammenkomster, kunstforestillinger og det å kunne nyte vakre omgivelser. Derfor kan det være en god idé å prioritere hyggelige stemninger, om det er alene eller sammen med andre.

I denne perioden vil det kunne være lettere å ta valg basert på hjertet, komme til enighet og rettferdighet, så disse energiene bes vi om å omfavne slik at vi kan skape harmoni for oss selv og alle mennesker involverte. Ting vil rett og slett oppleves mindre kritiske og mer harmoniske.

Merkur inn i Skytten

Når Merkur, planeten for kommunikasjon, intellekt og tankevirksomhet går inn i den eventyrlige og sannhetssøkende Skytten den 9. november 2023 vil vi kunne utvide synsnerven vår slik at vi nå i stor grad får benyttet oss av sidesynet. Dette vil gjøre at vi vil kunne tenke mer ut av boksen, få nye ideer og ambisjoner. Noen kan i denne perioden kjenne seg usikre på hvor de skal gå eller hvordan de skal legge opp planene sine, og oppleve at det blir for mange armer og bein. Skytten kan ofte tenke litt for stort og ofte mye større enn det Merkur setter pris på, så mange kan oppleve en for rask strøm av ideer, og utfordringer med å komme til bunns av både egne tanker og kommunikasjon med andre mennesker.

Nymåne i Skorpionen

Den 13. november 2023 har vi en nymåne i den mystiske, transformative og lidenskapelige Skorpionen. Nå bes vi om å notere ned våre ekte og autentiske behov og ønsker, slik at vi kan få et overblikk og prøve å forstå hva vi faktisk ønsker, trenger og fortjener.

Ved nymånen i Skorpionen 13. november kan det være smart å notere ned dine ekte og autentiske behov og ønsker. Forsøk å få et overblikk over hva du faktisk ønsker, trenger og fortjener.

Denne nymånen bringer med seg en invitasjon til å dykke dypere inn til vår kjerne i introspeksjon, tillate oss selv å være sårbare og ærlige med oss selv og våre relasjoner. Det skjulte kan komme til overflaten, og for de av oss som har forsøkt å løpe bort fra våre skyggesider kan vi oppleve at disse faktisk vil følge etter oss til jordens ende om de så må, for å få vår oppmerksomhet.

Siden nymånen handler om en ny begynnelse og potensielle muligheter, kan det være lurt å virkelig kjenne på følelsene under denne fullmånen og se etter hvor våre emosjoner og lengsler faktisk ønsker at vi skal sette søkelyset mot. Men først må vi våge å være ærlige mot oss selv, våge å bringe inn hele totaliteten av oss selv inn i bildet, og ikke bare den vi er på overflaten.

Denne nymånen danner en konjunksjon til Mars i Skorpionen, så noen vil kunne kjenne på en tøffere oppoverbakke og en maktkamp under disse energiene, men det kan også lede til en god viljestyrke i valgene vi tar og et ønske om å virkelig komme til bunns i våre ambisjoner og mål.

Nymånen står i tillegg uharmonisk aspektert med den eksentriske Uranus, agenten for forandring og frihet fra det kjente, noe som kan bety at vi kan oppleve uventede eller plutselige hendelser.

Skyttens sesong

Skyttens sesong ankommer med pilen først den 22. november 2023, og minner oss på at det faktisk er en større mening med livet – at det er noe mer der ute som venter på vår bevissthet. Vi vet det vi vet, men vi vil aldri kunne vite det vi ikke vet, og dersom vi ikke er åpen for at det alltid er noen spørsmål som ikke er stilt eller besvart vil utviklingen av vår bevissthet stoppe.

Dersom vi velger å spille på lag med energiene til Skyttens sesong vil vi kunne bringe mer lykke og optimisme inn i livet vårt slik at drømmene kan manifesteres. Men det er ikke slik at Skyttens sesong i seg selv vil servere oss eventyr i et vinglass, sannheten på et sølvfat og en strøm av penger på kontoen, for vi er faktisk nødt til å ta et valg om å velge utvikling, ekspansjon, sannhet, glede og suksess. Benytt Skyttens energier til å være mer spontan, søke nye eventyr og hygge etter mye introspeksjon og dypdykking i kroppens indre mørkere rom den siste perioden.

Solen i opposisjon til Uranus

Fra den 14. november 2023 til den 15. november 2023 vil Solen i Skorpionen stå uharmonisk aspektert med Uranus i Tyren, noe som bringer frem en noe aggressiv og kaotisk energi. Plutselige hendelser, nyheter og kaos kan oppstå i det kollektive. Det betyr ikke nødvendigvis at dette vil skje på det personlige planet, men man kan føle seg som et offer for disse energiene på et eller annet plan.

Solen i konjunksjon til Mars

Fra den 15. november 2023 til 21. november 2023 kommer Solen sammen med Mars. Når Solen og Mars leier hender kan man oppleve en mer aggressiv energi, men man kan også kjenne denne kraftfulle energien av ild som ønsker å komme ut i lidenskap på en positiv måte. Vi kan få utrettet mye på kort tid.

Mars går inn i Skytten

Når den lidenskapelige krigeren Mars også går inn i Skyttens tegn den 24. november 2023 vil vår eventyrlyst skrus opp og bli enda mer tent, noe som er velkomment etter at Mars har vært en tid i Skorpionen.

Denne kombinasjonen er som en kosmisk heiagjeng som oppfordrer oss til å utforske og søke eventyr i hvert eneste øyeblikk og ha en leken holdning, uten å være altfor impulsiv i handlingene vi foretar oss. For Skytten kan noen ganger føre oss på villspor med all dens energi og utforskelsestrang, så det er viktig at vi ikke slipper alt vi har i hendene, starter altfor mange prosjekter på en gang eller drar det for langt på andre områder.

Mars i kvadratur til Saturn

Fra den 24. november 2023 til 27 november 2023 vil Mars i Skytten danne et uharmonisk aspekt til Saturn i Fiskene, noe som kan bety en opplevelse av motstand mot å få ting gjort, litt som å trykke på både gasspedalen og bremsene på samme tid.

Fullmåne i Tvillingene

Vi avslutter måneden med en fullmåne i den den tosidige, morsomme og kommunikative kosmiske spøkefuglen, Tvillingene den 27. november 2023. Dette vil åpne horisonten i vårt sinn og intellekt, noe som vil bringe med seg nye friske tanker og ideer, og vil tillate oss å se ting fra et ørneperspektiv.

Dette er stor fest energi, hvor mange av oss kan vise frem noe vi har jobbet med lenge til verden. Noen kan også kjenne at spenninger kommer til overflaten under denne fullmånen, hvor man kan kjenne seg forvirret.

Fullmånen i Tvillingene 27. november vil kunne åpne horisonten i vårt sinn og intellekt, noe som vil bringe med seg nye friske tanker og ideer.

Vi oppfordres til å følge vårt indre kompass. Det dannes noen aspekt under denne fullmånen som kan legge en skygge av utydelighet når det kommer til klar og tydelig tale. Kanskje vi vil tro at vi har forstått noe, for å innse at vi ikke forstod noe i det hele tatt. Tydelighet og tålmodighet vil være viktig nå.

Denne fullmånen spør oss om vi virkelig har levd ut vårt autentiske selv, eller om vi egentlig bare har på oss en maske. Eller to.

Amina Bergliot El-Katat Monsen

Amina Bergliot El-Katat Monsen jobber som astrolog og spirituell veileder. De siste syv årene har hun jobbet med klarsynte tarot readinger, og nå driver hun i tillegg med livsveildning, astrologiske tolkninger og holder kurset Vekket sjel. I tillegg studerer hun sjamanisme for det moderne mennesket ved Yggdrasil sjamanskole og driver med podkastene Feminin Frekvens sammen med Sandra Josefine og Intuisjonsinspektørene sammen med Kristian Trejos. Amina er opptatt av å bygge bro mellom mennesket og åndeligheten, få spiritualitet ned på bakkeplan og ikke opp i skyene. Hun brenner for selvutvikling og ser på spiritualitet som reisen inn i vår egen underbevissthet. Instagram: Yppersteprestinne Instagram-side for podkasten: Femininfrekvens og Intuisjonsinspektørene Podcast på Spotify: Feminin frekvens og Intuisjonsinspektørene
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode