Skip to main content

Astrologisk blikk på juli

Vi har nå landet med begge beina på gresset i denne late juli måned, men planetene senker ikke energi nivået sitt av den grunn. Himmelhvelvet sørger for at vi fremdeles kan nyte en god dose dramatikk, og med det ønsker vi etter hvert Løvens sesong velkommen. Inntil da er vi fremdeles i den følsomme og familiekjære Krepsens sesong, og selv om du kanskje akkurat holder på å ta slurk av den kalde isteen din, kan det være lurt å være oppdatert med hva planetene har på lur den kommende tiden.

Noen kan kjenne på en introspeksjon den kommende tiden, for denne måneden stiller oss noen spørsmål: vil vi virkelig ha det vi tror at vi vil ha? Blir vi holdt tilbake av fortiden vår? Til tross for disse dype spørsmålene blir vi heldigvis oppfordret til å ha det gøy på samme tid.

Siden vi tilbringer første delen av juli måned i den emosjonelle Krepsens tegn, vil vi kjenne behovet for kontakt med familie og venner, og søke tilflukt til de stedene som gir oss trygghet og comfort. Det kan være lurt å ha i bakhodet at Krepsens energi kan gjøre oss lettere emosjonell og trist enn vanlig, derfor oppfordres vi til å huske på hvilken sesong vi er i dersom vårt indre liv skulle by på ubehageligheter.

Fullmåne i Steinbukken

Vi har en fullmåne i Steinbukkens tegn den 03. juli 2023, noe mange av oss vil komme til å kjenne på kroppen. Steinbukken handler om kontroll og restriksjoner, og med en fullmåne som ønsker å følge flyten, og bringe ting opp til overflaten kan vi kjenne bølgene i vårt indre landskap. Dette betyr at vi nå får en gylden mulighet til å dykke dypere inn i vårt indre, inn til kjernen av følelseslivet vårt, slik at vi kan få en dypere forståelse av hvorfor vi har de følelsene vi har. Vi oppfordres til å legge av tid til å kjenne på det som kan dukke opp i oss nå, for når Månen nå skinner lys på dette vil ikke disse skyggene lenger kunne være i mørket.

Det kan også være en fin tid å reflektere over hva suksess og det materielle liv betyr for deg, og hvor du står i henhold til dette. Jobber du mot målene dine? Driver du med det du virkelig ønsker å drive med? Får du den anerkjennelsen du fortjener? Retter du fokus der du får størst personlig gevinst?

Denne fullmånen minner oss på vår vekst potensiale, og med de andre aspektene på stjernehimmelen kan den nå også enklere gi oss troen og selvsikkerheten til å knuse målene som blir satt. Bli kjent med hva du virkelig ønsker å oppnå, og bruk disse energiene til å sette det i gang.

Mars inn i Jomfruen

Den lidenskapelige og krigerske Mars går inn i den analytiske og service innstilte Jomfruens tegn, den 10. juli 2023. Mars forteller noe om vår drivkraft og lidenskap, så når denne planeten går inn i Jomfruens tegn kan vi kjenne at vi ønsker å gi en hjelpende hånd ut til andre. Her må vi huske på å ikke helle fra en tom kopp, så det viktigste vil faktisk være å gi en hjelpende hånd til oss selv først dersom vi trenger det.

Jomfruen er praktisk og analytisk, så med Mars her vil vi ønske å få ting gjort, og helst på riktig måte. Denne komboen serverer oss en cocktail av » jeg kan gjøre alt» energi. Sett ting i gang, rydd opp rundt deg, og ta tak i tingene du har utsatt i altfor lang tid nå. Her bør vi bare passe oss for å ikke bli for overkritisk og overanalyserende på vei mot mål. Vi har heldigvis god tid på oss dersom vi ønsker å legge Mars i Jomfruen energien litt til side til over felles ferien, da den vil bli værende her helt til 27. august 2023.

Merkur inn i Løven

Merkur, planeten for kommunikasjon, intellekt og tankevirksomhet går inn i den stolte Løvens tegn den 11. juli 2023, og blir værende her i noen uker. Dette er en fantastisk tid til å snakke din sannhet, være ærlig, si ting rett ut, øke selvtilliten din, og jobbe med å uttrykke deg på en kreativ måte. Løven er grasiøs, dramatisk og selvsikker, noe som kan hjelpe oss litt ut av dette Krepse skallet vi nå kan ha krabbet inn i, under Krepsens sesong. Bruk disse energiene til å fortelle nøyaktig hva du ønsker, hvordan du ønsker det, og omfavne stolthetens uttrykk.

Nymåne inn i Krepsen

En nymåne er som en astrologisk reset knapp, og den møter vi nå den 17. juli 2023. Da havner nymånen i den nærende og sentimentale Krepsens tegn, og dette gir oss muligheten til å få klarhet i vårt indre liv, våre røtter, og vår familiære relasjoner. Noen kan kanskje kjenne at de har behov for å trekke seg inn skallet sitt for å komme i kontakt og bringe harmoni i sitt indre liv, slik at det kan være lettere å ta bevisste avgjørelser for å sikre at ens behov blir møtt. Nymånen i denne juli måned vil i år minne oss på at sårbarheten vår også kan gi oss styrke, så vi inviteres til å åpne opp hjertene våre og finne frem den iboende kraften vi har i oss.

Det er flere transformerende krefter i sving under juli måneds nymåne, så ikke vær redd for å dykke dypt og stå ansikt til ansikt med sannheten. Pass bare på så du ikke tar ting for personlig, eller at du blir for sensitiv for kritikk, og ta deg tid til å besøke hjertet ditt en tur.

Løvens sesong

Når temperaturen stiger, og vi kjenner Solen varmer hjertene våre med glede og kjærlighet vil vi nå gå inn i Løvens sesong. Solen går inn i den lidenskapelige Løven den 22. juli 2023, og ber oss om å ta tak i selvtilliten vår og omfavne vå guddommelighet. Det er en fin tid å finne nye måter uttrykke seg selv på, komme nærmere drømmene sine og tenke proaktivt og optimistisk. Dagene er lange, fylt med deilig sollys, latter, jord energier, og hyggelig sosial omgang. Nettopp derfor vil det være enklere å få tak i drivkraften og skaperkraften vår, og våge å stå i rampelyset. Løven er kreativ, elsker å uttrykke seg, og har et stort ønske om å skape for deretter å få anerkjennelse for mesterverket sitt. Så dans som om ingen ser deg, syng for full hals, ta opp malerkosten selv om du tror du ikke kan male, skriv det diktet, gå inn i barnligheten, lek med barn, og omfavn den lekne siden ved deg selv.

Nodenes skifte

Kort tid etter at nymånens energi er på sitt høyeste, vil den Nordlige og Sørlige noden bevege seg inn i Væren og Vektens tegn. Nodene handler om skjebnen, fortiden og fremtiden, og er et viktig punkt i astrologien i forhold til å bringe frem det som er ment til å skje, samtidig som den beveger seg bort fra det som har skjedd tidligere.

Det kan inspirere til noe konflikt når den Nordlige noden nå går inn i den lidenskapelige, krigerske og individualistiske Væren sitt tegn. Vi blir med denne energien oppfordret til å de valgene som er riktig for oss, og vekke oss selv med nye måter å se verden på. Mange vil kjenne et behov for å bryte ut av gamle vennskap og grupper, og kanskje også føle seg utstøtt når de

begynner å bruke sin egen stemme. Vi vil kjenne et kosmisk dytt til å sette oss selv først, bygge selvtillit og finne vårt mot. Vi vil også måtte lære å finne balansen mellom det å gi og ta.

Chiron går retrograd i Væren

Chiron kalles for den sårede healeren, og er et vondt sår vi er født med som har vanskeligheter for å gro. Når dette såret får pleie og oppmerksomhet gjennom praktiske steg og helbredelse ligger det store gaver vi kan hente herfra. Chiron peker altså på en sårbarhet i oss. Det er delte meninger blant astrologer om dens betydning da det er en asteroide og ikke en planet, men den går allikevel nå retrograd i disse varme sommerdager.

Den 23. juli 2023 vil den optiske illusjonen som en retrograd er inntreffe, og den vil gå retrograd i den ildfulle og lidenskapelige Værens tegn. Den vil vare i fem måneder, og kan hjelpe oss med å rense gamle sår og prosessere smertefulle hendelser fra fortiden. Det er viktig å aktivt jobbe med hva enn som kommer opp i oss i form av triggere og reaksjoner nå, og vit at du kommer ut av denne jobben mye sterkere enn da du gikk inn i den. En trigger handler alltid om noe vondt fra vår fortid, så det å inspisere det som er smertefullt i oss vil kunne fri oss selv fra fortidens lenker.

Venus går retrograd i Løven

Væren

Planeten for kjærlighet, skjønnhet og nytelse går retrograd i den selvsikre, kreative og ambisiøse Løven den 23. juli 2023. En planet som går retrograd er i teorien en illusjon, for det ser ut som den går baklengs på himmelen når den i realiteten ikke gjør det. Dette betyr at vi vil måtte stoppe opp og revurdere vår nåværende situasjon, og tenke gjennom ting enda en gang. En retrograd periode reflekterer det vi har unngått eller undertrykt i oss selv, og inviterer oss til å se ting fra et helt nytt perspektiv dersom vi tillater energien å nettopp gjøre dette. For med vår frie vilje kan vi nekte å se realiteten i øynene, og bli sittende fast i en indre lidelse helt frem til vi omfavner realiteten for hva den faktisk er.

Denne retrograden vil vare i to måneder, og kan komme med flere uforutsette hendelser og forandringer i våre relasjoner som vil kreve en viss fleksibilitet av oss. Valgene vi tar kan komme fra et mer egosentrisk sted, som kan frembringe uenigheter og frykt. Vi blir samtidig bedt om å åpne oss opp for kjærlighet, tillit og vekst. Noen kan kjenne at det sitter langt inne å gi våre nære og kjære nåde i denne perioden, og nettopp derfor er det så fint at vi kan se hvordan astrologien frem i tid ser ut, slik at vi kan huske å lede fra et sted av kjærlighet når disse følelsene oppstår.

Dersom vi klarer å omfavne kaoset og forvirringen vi opplever i relasjonene våre vil denne retrograden kunne gi oss klarhet i hvilke steg vi trenger å ta for å bevege oss fremover. I denne perioden kan det være fint å se over ressursene, gavene og talentene dine, og å se om du får brukt dette i ditt daglige liv, eller om du er på et sted du ikke får brukt dine iboende ressurser. Vi er aller mest suksessfulle når hjertet vårt ligger i arbeidet vårt. Bruk denne transitten til å omfavne kjærlighet, selvtillit, tålmodighet, og empati.

Merkur inn i Jomfruen

Merkur, planeten for kommunikasjon, intellekt og tankevirksomhet går inn i den praktiske, analytiske og godt rutinerte Jomfruens tegn den 28. juli 2023. Dette vil bringe frem en super produktiv og effektiv energi i våre samtaler, det vi formidler videre til andre både muntlig og skriftlig, og måten vi tilegner og prosesserer informasjon på. Dersom du har prokrastinert et større prosjekt, vil dette være tiden for å ta i bruk disse magiske energiene som stjernehimmelen byr på for et mer effektivt og presist utfall. Det kan være lurt å dobbeltsjekke de små detaljene i denne perioden.

Da Merkur føler seg hjemme i Jomfruen vil denne transitten velsigne oss med et øye for detaljer, og den hjelper oss med å uttrykke oss med presisjon og omtenksomhet.

Om artikkelforfatteren:

Amina Bergliot El-Katat Monsen jobber som astrolog og spirituell veileder. De siste syv årene har hun jobbet med klarsynte tarot readinger, og nå driver hun i tillegg med livsveildning, astrologiske tolkninger og holder kurset Vekket sjel. I tillegg studerer hun sjamanisme for det moderne mennesket ved Yggdrasil sjamanskole og driver med podkastene Feminin Frekvens sammen med Sandra Josefine og Intuisjonsinspektørene sammen med Kristian Trejos. Amina er opptatt av å bygge bro mellom mennesket og åndeligheten, få spiritualitet ned på bakkeplan og ikke opp i skyene. Hun brenner for selvutvikling og ser på spiritualitet som reisen inn i vår egen underbevissthet.

Instagram: Yppersteprestinne

Instagram-side for podkasten: Femininfrekvens og Intuisjonsinspektørene

Podcast på Spotify: Feminin frekvens og Intuisjonsinspektørene


Denne artikkelen handler om…


Amina Bergliot El-Katat Monsen

Amina Bergliot El-Katat Monsen jobber som astrolog og spirituell veileder. De siste syv årene har hun jobbet med klarsynte tarot readinger, og nå driver hun i tillegg med livsveildning, astrologiske tolkninger og holder kurset Vekket sjel. I tillegg studerer hun sjamanisme for det moderne mennesket ved Yggdrasil sjamanskole og driver med podkastene Feminin Frekvens sammen med Sandra Josefine og Intuisjonsinspektørene sammen med Kristian Trejos. Amina er opptatt av å bygge bro mellom mennesket og åndeligheten, få spiritualitet ned på bakkeplan og ikke opp i skyene. Hun brenner for selvutvikling og ser på spiritualitet som reisen inn i vår egen underbevissthet. Instagram: Yppersteprestinne Instagram-side for podkasten: Femininfrekvens og Intuisjonsinspektørene Podcast på Spotify: Feminin frekvens og Intuisjonsinspektørene
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode