Skip to main content

Astrologisk blikk på april

Den astrologiske værmeldingen for april måned er langt fra beskjeden da den kommer med flere kraftfulle kosmiske begivenheter, skriver astrolog Amina Bergliot Monsen.  

Vi befinner oss i en formørkelsessesong som legger vekt på hvordan vi kan forene vår fortid med vår fremtid, og som inviterer oss til å se over vårt relasjonsmønster, både med oss selv og andre mennesker. Den beryktede Merkur retrograd står også for tur før vi går inn i vårens søte kjerne, Tyrens sesong.

Sakte, men sikkert har vi beveget oss ut av mørket sammen med naturen, og markerte nylig det astrologiske nyåret da vi gikk inn i Værens sesong. Arketypen Væren er selveste oppvåkningen av naturen og fødselen av lyset som bringer med seg en forfriskende tid med oppfordringen om å omfavne glede, spontanitet og å sette søkelyset mot våre ambisjoner.

Det er sterke energier på stjernehimmelen den kommende tiden, og det kan se ut til at mange mennesker vil ha muligheten til å øke sin bevissthet og få dypere kontakt med hjertet og sitt sjelelige liv.

Det er ingen energier eller planeter som kan styre vår frie vilje, så hvordan planetene legger seg på stjernehimmelen og deres påvirkning er mer en invitasjon til å flyte med det som blir tilbudt i aksept enn å bli et offer for dem. Disse begivenhetene er her for å hjelpe oss til å vokse, ikke for å gjøre livet vårt ubehagelig. Planetene vil heller aldri sette i gang noe personlig i oss som ikke allerede var der fra før. De kommende transittene er kollektive og vil treffe våre individuelle horoskop på ulike måter.

Værens sesong

Vi befinner oss i Værens sesong den første delen av måneden. Arketypen Væren er til å ta og føle på, for den bringer oss ut av dvalen med dens drivkraft, lidenskap og motivasjon enten vi vil eller ikke. Det er det indre barnet som med frisk luft i sine lunger løper ut av døren i full fart, nysgjerrig på alt det som livet har å tilby.

Væren handler om vår identitet, drivkraft, vilje og lidenskap. Det er en kombinasjon av vårt indre barn og vår indre kriger, harmonien mellom tillit, uskyldighet og mot. Væren ønsker at vi skal få kontakt med vår egen selvtillit, våge å være spontan og klar for livet, og våge å kjempe vår sak. Dette er en kriger, men også en beskytter av alt som holdes kjært.

Det er den kreative strømmen som flyter gjennom årene våre og som minner oss på at vi alltid vil finne gode løsninger, så lenge vi har riktig innstilling. Men Væren kan også gå over alle hauger og bruke sin energi på en ustrukturert og ugjennomtenkt måte, som i verste fall kan ødelegge for seg selv og såre andre mennesker på veien.

Merkur retrograd

Mandag 1. april 2024 går planeten for kommunikasjon, intellektet og tankevirksomhet Merkur retrograd for første gang i år. En planet som går retrograd er i teorien en illusjon, for det ser ut som at den går baklengs på himmelen når den i realiteten ikke gjør det. Dette betyr at vi vil stå ansikt til ansikt med våre egne illusjoner. Vi vil måtte stoppe opp og revurdere vår nåværende situasjon, og tenke gjennom ting enda en gang.

Merkur går i retrograd fra 1. april 2024.

En retrograd periode reflekterer det vi har unngått eller undertrykt i oss selv, og inviterer oss til å se ting fra fortiden i et helt nytt perspektiv. Vi kan enten nekte å se realiteten for hva den er og bli sittende fast i en indre lidelse, eller omfavne realiteten for hva den er og da slippe oss selv fri fra fortidens lenker.

At Merkur går retrograd er hverken bra eller dårlig, for det handler egentlig bare om polariteten mellom høyre hjernehalvdel og venstre hjernehalvdel. Under en Merkur retrograd skifter vi fra venstre hjernehalvdel som handler om logisk tenking, til høyre hjernehalvdel som handler om intuitiv og emosjonell tenking.

Merkur retrograd har fått et litt dårlig rykte, og får ofte skylden for uheldige hendelser i en spøkefull tone. Men Merkur retrograd er ingenting å frykte, da den kun vil oppleves skummel ut når vi ikke vet hvordan vi kan bruke disse energiene på en konstruktiv måte og til vår fordel. Det er ingenting å frykte, det gjelder bare å være bevisst og å ta selvansvar.

Nå kan vi bli konfrontert med tanker, situasjoner, følelser og vrangforestillinger fra fortiden som kan føre til frustrasjoner. Denne perioden er kjent for å tukle med elektroniske verktøy, og for å utsette og avlyse avtaler og reiser. Siden Merkur er planeten for kommunikasjon og tankevirksomhet, vil vi lettere kunne oppleve misforståelser som kan skape forvirring og irritasjon.

Det vil være en utfordrende periode dersom vi til vanlig er altfor avhengig av kontroll og at alt må gå nøyaktig som planlagt. Nå blir vi bedt om å lære å takle livet når ting ikke går slik vi først tenkte, og flyte med bølgen i visshet om at alt uansett går bra til slutt.

Når Merkur går retrograd i den impulsive, lidenskapelige og krigerske Væren sitt tegn kan det tyde på en mer eksplosiv og kaotisk tid. Væren påvirker våre handlinger, drifter, begjær og lidenskap, noe som gir denne retrograden en rastløshet. Vi bes om å spesielt passe på impulsive handlinger og impulsive måter å kommunisere på den kommende tiden, og ikke minst se over våre kranglete sider. Værens energi kan presse på for raske avgjørelser, noe som kan skygge vår dømmekraft.

Siden Væren styrer vår identitet er dette en utmerket tid til å reflektere over hvem man egentlig er, og om man faktisk lever livet sitt på en autentisk måte. Mange vil møte på nye innsikter i forhold til sin egen kommunikasjonsstil, og kanskje det er noe man behøver å endre på for vekst og ekspansjon.

Det å tenke før man snakker vil være helt avgjørende den kommende tiden, for Merkur i Væren er direkte og skarp, noe som gjør at misforståelser er mer sannsynlig nå. En perfekt tid til å øve på og praktisere tålmodighet.

Når vi viser sterk motstand til retrogradens energier, vil den oppleves enda mer utfordrende enn den behøver å være. Vi bes om å ikke ta ting så personlig i denne perioden, passe på hvordan vi selv kommuniserer med andre, gå med flyten og akseptere ting akkurat sånn som de er. Dette er en gylden mulighet til å se hva universet individuelt forsøker å belyse for oss.

Neptun på bildet over er planeten for drømmer og spiritualitet, og fra 3. april danser den med Venus, planeten for kjærlighet og harmoni.

Venus danser med Neptun

Onsdag 3. april 2024 danser Venus, planeten for kjærlighet og harmoni med planeten for drømmer og spiritualitet. Disse to planetene representerer den høyere og lavere oktaven av kjærlighet, så dette er en svært god energi for relasjoner, kreativitet, kunst, kjærlighet og harmoni. Denne kombinasjonen er en ordentlig god kjærlighetsshot for de som er i kontakt med eller ønsker en dypere kontakt med sitt hjerte. Skyggesidene her kan handle om illusjoner, forvirring og det å ikke se realiteten for hva den er ettersom alt føles så godt.

Den nordlige noden danser med Solen

Torsdag 4. april 2024 møter den nordlige noden og Solen hverandre. Den sørlige noden representerer vår fortid, og den nordlige noden representerer vår fremtid. Denne aksen står nå mellom den diplomatiske og fredsorienterte Vekten sitt tegn og den lidenskapelige og krigerske Væren sitt tegn, en krig- og fredtematikk. Dette er interessant med tanke på verdensbildet vi står ovenfor i dag.

Dette handler om en utvikling fra vår fortid til vår fremtid, hvor den sørlige noden handler om vår karma og det vi ikke er helt ferdige med å jobbe med. Den nordlige noden handler om den nye retningen mot våre nye mål. Vi skal altså ta med oss det vi har lært fra vår sørlige node, våre gaver og talenter, inn mot den nordlige noden til vårt nye mål og destinasjon.

I dette tilfellet vil vi ønske at Vekten sine gode kvaliteter tas med inn mot Væren sine gode kvaliteter, men det kan ende ut dramatisk dersom Vekten ikke klarer å stå opp for seg selv og Væren feier over alle med sin «meg først»-mentalitet. Vekten kan nemlig ha vanskeligheter med å finne sin egen identitet, og dersom Væren kommer med sin krigerske adferd uten å tenke over andre enn seg selv kan vi få en utfordring.

Venus i Væren

Fredag 5. april 2024 går kjærlighetsplaneten inn i den lidenskapelige Væren sitt tegn. Væren sin energi kan ofte bli litt for mye for Venus, så her gjelder det å finne harmonien mellom motpoler. Denne energien gir oss en ekstra dose selvtillit, noe som gjør at vi kan kjenne oss mer spontane og direkte i vår fremtoning. Vi kan kjenne oss ekstra tøffe nå, noe som også kan lede til en utålmodighet og rastløshet.

Dette tegnet legger ingenting i sukkerlake og er en ordentlig forfører. Romantikk og kjærlighet vil få en brennende ildenergi over seg, og mange kan kjenne på lysten til å gjøre noe nytt.

Nymåne i Væren

Mandag 8. april 2024 har vi en nymåne og solformørkelse i den lidenskapelige og krigerske Værens tegn. En nymåne er som en ny frisk start med energier som støtter oppunder prosjektene vi ønsker å foreta oss den kommende månesyklusen. Tematikken rundt denne nymånen handler om hvordan vi kan finne fred i krig, og hvordan vi kan bruke krig til kreativitet.

Denne nymånen havner på nøyaktig samme grad og minutt som Chiron, asteroiden som representerer vårt bristepunkt og sår fra fortiden som vi fremdeles bærer med oss. Dette kan vekke noe sårt i oss, men vi har også muligheten til å helbrede dette såret og ikke ta det med inn i fremtiden ved å benytte oss av de kvalitetene vi var nødt til å lære oss for å kunne leve videre. Når vi integrerer vår Chiron, vil vi kunne bruke dens eliksir til å helbrede både oss selv og andre.

Dette er en svært potent nymåne på grunn av solformørkelsen, og for å utnytte dens fulle potensiale bør vi handle med besluttsomhet, mot og vilje for å nå de målene vi har satt oss. Det er en ypperlig tid for å ta fatt på nye utfordringer og våge å gjøre det vi tidligere ikke har våget. Her bør vi også være forsiktige med å ikke handle for raskt og aggressivt eller bite over mer enn det vi kan tygge.

Chiron viser oss hvor vi tidligere har blitt skadet og begrenset, men det er også vår største læremester når vi har begynt å helbrede det. Dette kan derfor vekke noe sårt i oss på et individuelt og kollektivt plan, og hvordan vi bruker vår frie vilje i forhold til hvordan vi handler nå vil ha svært mye å si for tiden fremover. Det er ingen bedre tid enn nå til å så våre frø av fremtidsrettet vekst i jorden.

Saturn danser med Mars

Onsdag 10. april 2024 møter karmaens vokter, Saturn, den krigerske Mars i den drømmende Fiskenes tegn. Mars handler om innsats og bekjempelse, og Saturn handler om blokkeringer og restriksjoner. Dette er ikke den mest samarbeidsvillige energien og kan tyde på at noe sinne, makt, hevngjerrighet og destruktivitet kan komme til synet. Denne energien kan dog kanaliseres gjennom fysisk aktivitet eller kreative prosjekter på et individuelt plan, istedenfor at all den hete energien imploderer.

Dette er en energi hvor utålmodighet må stå ansikt til ansikt med tålmodighet, og siden vi snakker om Fiskenes tegn handler dette i stor grad om vår medmenneskelighet og empati. Dette kan også gi en følelse av å prøve og prøve uten å komme noen vei.

Tyrens sesong

Fredag 19. april 2024 ønsker vi Tyrens sesong hjertelig velkommen etter en intens og lidenskapelig tid i Værens tegn. Dette bringer med seg en energi som gjør at vi lettere kan stabilisere oss selv og få kontakt med naturen. Vi går nå inn i vårens søte kjerne, når frø og trær begynner å spire, og det begynner å gå opp for oss at vinteren faktisk er helt over.

Tyren handler om å bringe ånd ned til materie for å kunne nyte det, og det å omfavne alle våre sanser som menneske til det fulleste. Det handler om å være her og nå i det nåværende øyeblikk, for dette vil føre til en vekst på et dypere plan enn alt det som er overfladisk. Tyren ønsker at vi skal bli kjent med kroppen vår og hva den forsøker å fortelle oss av behov, lyster og ønsker.

Det er en reise som handler om å finne vår egenverdi og selvkjærlighet gjennom bevissthet og aktiv omgang med naturen. Nå bes vi om å ydmykt omfavne vår egen verdi og sette pris på den menneskelige opplevelsen her på Jorden. Tenk at vi har muligheten til å ta på, lukte, se, høre, smake, og det å få lov til å elske et annet menneske.

Tyren minner oss på at vi er en del av naturen med en syklus av ulike sesonger, og at det aldri er for sent å komme tilbake til våre naturlige sunne rytmer. Vi inviteres til å omfavne forandringene som alle sesonger bringer med seg, både i vårt ytre, men også indre liv.

Som alle tegn har Tyren også sine skyggesider, så her skal vi passe oss for at vi ikke er altfor sta, eiesyk, dominant, rigid eller autoritær, men heller lære oss å flyte med livets bevegelser samtidig som vi beholder vår ryggrad. Tyrens energi kan ha stor motstand mot forandring da den liker det gamle vante, og den kan fort sitte fast i det materielle i form av hva som er «mitt», penger, konsumering og avhengighet.

Jupiter danser med Uranus

Lørdag 20. april 2024 møter lykkeplaneten Jupiter, den innovative Uranus i Tyrens tegn. Dette skjer ikke ofte, så denne energien bør utnyttes til å omfavne vårt fulle potensiale da det er store muligheter for større gjennombrudd nå. Jupiter kan også ha en tendens til å gjøre for mye av det gode, noe som på den andre siden ikke er like optimalt. Dette kan indikere et banebrytende skifte i den kollektive bevisstheten.

Jupiter ekspanderer, aktiverer og bringer vekst til alt den kommer i kontakt med, mens Uranus endrer og forstyrrer det den berører og kommer ofte med plutselige hendelser. Når disse planetene kommer sammen i Tyrens tegn, som er assosiert med stabilitet og materielle ressurser kan det bringe med seg store fremskritt.

Der hvor Jupiter ekspanderer, revolusjonerer Uranus, så dette er en oppfordring til å omfavne det nye samtidig som man anerkjenner verdien av tradisjon og bærekraft. Det kan hende vi vil se endringer i forhold til teknologiske og sosiale reformer.

Nå kan vi åpne oss opp for gjennombrudd, for denne dansen ber oss om å strekke oss etter innovasjon mens vi lar Tyren holde oss forankret i det jordiske og pragmatiske.

Fullmåne i Skorpionen

Tirsdag 23. april 2024 får vi en fullmåne i den mystiske og transformerende Skorpionens tegn. En fullmåne i Skorpionen bringer med seg dype og intense følelser, så mange kan kjenne at ting løftes opp til overflaten nå enten de vil eller ikke, for Skorpionen lar ingen stein være usnudd, men til gjengjeld gir den oss dypere psykologiske innsikter vi kan ta med oss videre.

Skorpionen handler om å bringe ånd ned til materie for å oppleve og mestre de dypeste følelsene i den fysiske verden. Det handler om å utforske sine dypeste lyster uten å bli en slave for dem. Mange kan kjenne behovet for å gi slipp på noe under denne fullmånen.

Skorpionen ønsker å dykke ned i følelsene så dypt som overhodet mulig, og ved hjelp av fullmånen vil alt som blir funnet på dypet bli brakt opp til overflaten slik at vi skal kunne gi slipp på det. Det er tegnet som søker transformasjon, så hva i deg kan du la dø slik at det kan transformeres til noe nytt? Introspeksjon og dypere samtaler vil være svært gunstig under denne fullmånen.

Mars danser med Neptun

Mandag 29. april 2024 byr den krigerske planeten Mars den drømmende planeten Neptun opp til dans i Fiskenes tegn. Denne kombinasjonen gir energien av en spirituell kriger. Neptun er følsom og empatisk ovenfor sine medmennesker i lidelse, men den bygger ofte luftslott og ser realiteten slik den skulle ønske at den var istedenfor hva den faktisk er.

Mars er planeten for krig og lidenskap, og kan ha lite empati og forståelse når ilden først er tent. Dette kan by på en ubesluttsom energi hvor man ikke riktig vet om man skal gå til høyre eller venstre, og ser man på verdensbildet kan denne energien være verdt å merke seg.

Venus i Tyren

Mandag 29. april 2024 går planeten for kjærlighet og harmoni inn i den jordnære og nytelsesøkende Tyren sitt tegn, noe som er en ypperlig plassering da Venus er Tyren sin hersker. Her er Venus på hjemmebane. Dette er energien av å komme tilbake til det nåværende øyeblikk og våre fem sanser, så den kommende tiden er ypperlig for å nyte og være takknemlig for alt det jorden og den materielle verden gir oss av overflod. Romantikk og fysisk berøring verdsettes nå, og mange kan ha behov for å virkelig vise andre at de verdsettes, samtidig som at det samme ønskes i retur.

Som alle plasseringer og tegn har dette også sine skyggesider, for Tyren kan ha en tendens til å bli altfor opptatt av verdier og materielle ting. Det er et tegn som er opptatt av å eie, så en skal passe seg for å ikke bli altfor eiesyk med menneskene i sitt liv. Dette er en perfekt tid til å bruke mer tid i naturen, sette pris på kunst og tilbringe tid på steder som gir øynene velbehag. Bruk den kommende tiden på det som gir deg og de rundt deg trygghet.

Mars i Væren

Mars spiller på hjemmebane sammen med Venus da den går inn i Væren sin kraftfulle og lidenskapelige energi tirsdag 30. april 2024.

Dette er en svært potent kraft full av mot, stå-på-vilje og spontanitet, og kan vekke konkurranseinstinktet til selv en stein. Selvtilliten er på topp og nå ønsker vi å skinne vår iver på alle rundt oss. Mars i Væren kan på den andre siden ha altfor dårlig tid, noe som ofte kan resultere i utålmodighet og arroganse.

Det er den perfekte energien til å legge i sine mål for den kommende mai måned, for vi vil kjenne oss mer direkte og rett på sak nå. Vi bes samtidig om å voktde oss selv for en «meg først»-mentalitet, da vi her fort kan såre andre på veien mot mål. Dette uavhengige tegnet kommer med en rastløshet som har behov for å få ut sin energi, så ekstra fysisk aktivitet vil være viktig så energien ikke imploderer.


Denne artikkelen handler om…


Amina Monsen

Amina Bergliot El-Katat Monsen jobber som astrolog og spirituell veileder. De siste syv årene har hun jobbet med klarsynte tarot readinger, og nå driver hun i tillegg med livsveildning, astrologiske tolkninger og holder kurset Vekket sjel. I tillegg studerer hun sjamanisme for det moderne mennesket ved Yggdrasil sjamanskole og driver med podkastene Feminin Frekvens sammen med Sandra Josefine og Intuisjonsinspektørene sammen med Kristian Trejos. Amina er opptatt av å bygge bro mellom mennesket og åndeligheten, få spiritualitet ned på bakkeplan og ikke opp i skyene. Hun brenner for selvutvikling og ser på spiritualitet som reisen inn i vår egen underbevissthet. Instagram: Yppersteprestinne Instagram-side for podkasten: Femininfrekvens og Intuisjonsinspektørene Podcast på Spotify: Feminin frekvens og Intuisjonsinspektørene
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode