Spør Manuela: Den andre siden

Her kan du stille spørsmål til Manuela Hofer som finner svarene i tarot, astrologi eller numerologi, samt drømmetyding og bruk av englekort ved behov. Lær også litt om urter og krystaller – denne gangen får vi lære litt om krystallen Zirkon og om bruk av reveamarant i naturmedisin.

Tips for å maksimere sitt potensial

Hei! Jeg er en kvinne som er interessert i vitenskap, selvutvikling og forskning. Jeg er også veldig opptatt av å optimalisere og maksimalisere mitt potensiale. Har du noen tips til meg?

Kvinne, Løve 33

Det er flere ting som kan være til hjelp. For eksempel er det viktig med riktig ernæring – få i seg vitaminer og mineraler, samt at søvn og fysisk aktivitet også er viktig for å holde seg i form. Sosiale aktiviteter sies også å være viktig. Andre ting du kan gjøre er hjernetrim. Det finnes egne apper på mobil som går på hukommelse, analytisk tenkning, problemløsning og mental fleksibilitet. Det er for eksempel et såkalt «Brain Training Game» som heter lumosity, som er forskningsbasert, og går for å være blant de beste innen sitt felt. Andre ting man kan gjøre, er å bruke forskjellige krystaller. Meditasjon kan også være fint.
Lykke til!

Hvordan bruke tarot?

Hei! Jeg er ei jente som er interessert i tarot og er litt nysgjerrig på hvordan kan man bruke tarotstokken?
Kvinnelig vær, 28

Tarotkortene kan bruker på flere måter. En tarotreading kan hjelpe en person til å forstå hva han eller hun kan ha nytte av å vite om en bestemt situasjon. Kortene kan brukes som et verktøy for å komme i kontakt med sin indre visdom og veiledning, ettersom readinger kan gi en person innsikt i fortid, nåværende og fremtidige hendelser basert på personens nåværende vei på tidspunktet for readingen.

Kortene kan også være til hjelp for å få ny inspirasjon og nye perspektiver på ting dersom man føler at man står litt i samme spor. Prøv deg litt frem – eventuelt kan du jo trekke et inspirasjonskort for dagen og så kan du se hvordan det relaterer seg til eventuelle hendelser i løpet av dagen.
Lykke til!

Anbefalte podkaster?

Hei! Jeg er en mann fra England som har bodd i Norge i åtte år. Jeg trives svært godt. Min familie er svært religiøs, men jeg er ikke religiøs selv. Jeg vil vel heller kalle meg for spirituell. Jeg er ikke tilhenger av noen former for organisert religion. Jeg har også den siste tiden fått litt dilla på podkaster og lurte på om du kunne anbefale noen?
Mannlig tyr, 33

Mange vil nok si at det er en ganske vesentlig forskjell på religion og spiritualitet. Den spirituelle vei er individuell og høyst personlig. Det har jo begynt å bli ganske mange podcaster for tiden, men noen av de jeg kan anbefale, er blant annet Oprah Winfrey sin Super Soul Conversation der hun har samtaler med forskjellige gjester innen spiritualitet og livets store spørsmål. Gwyneth Paltrow sin podcast Goop kan også være verdt å sjekke ut. Mindbodygreen er også en jeg liker å lytte til som har med mange forskjellige temaer og gjester innen holistisk helse.
Lykke til!

Naturmedisinen reveamarant, amaranthus caudatu

Reveamarant ble kultivert av Aztekerne og kalles ofte Inkaenes vidundergryn. Den er rik på proteiner, vitaminer og mineraler, og sies å kunne brukes som et urindrivende middel. De grønne bladene er spiselige og kan brukes som spinat. Frøene kan brukes i stedet for valmuefrø på bakverk og i grøt. De popper som popkorn, og da får de en sprø smak.

Frøene kan også spires på samme måte som alfalfa-frø. Det sies å være blant de mest næringsrike frøene som finnes på jorda, med både proteininnhold og vitaminer på linje med quinoa. De er rike på blant annet vitamin A, vitamin C, kalsium og magnesium, samt diverse aminosyrer. Spesielt gunstig for de som har et plantebasert kosthold og som vil prøve å få seg nok proteiner uten å spise kjøtt og andre animalske produkter.  

Kilde: Rolv.no

Krystallen Zirkon

Zirkon er diamantens nærmeste konkurrent på grunn av dens kraftige stråleglans og diamantspill, skriver Aage Dragsted. Zirkoner heter også Hyacinth (det er den rødbrune) og er et zirkonium-silikat, som består av kiselsyre og zirconjord. Transparent zirkon har høy briljans og utgjør derfor en relativt rimelig diamanterstatning.

Den sies å kunne hjelpe oss med å styrke våre kreative sider, vår lyst til å leke med ord, farger og former. Den skal kunne formidle forståelse for kunst, og blir også brukt som lykkestein av mange kunstnere. Den skal også kunne formidle forståelse for vår egen underbevissthet og hjelpe med å tyde våre drømmer. Du kan få rettet oppmerksomheten mot nye innfallsvinkler, det kan virke som om portene åpnes for deg. Zirkon relaterer seg til alle chakraer, men skal kunne rette sine stråler spesielt mot kronechakraet. Energier sies å svinge mellom harachakraet og kronechakraet og forbinder energien slik at du kan føle deg mer hel.

Kilde: Lars Rolle