Skip to main content

Visste du at du har ditt eget intuisjonsspråk?

Sansene er intuisjonens inngangsport, forteller intuitiv coach og spirituell veileder Susanne Borge. Her introduserer hun oss for intuisjonsspråket, for hvordan vi kan bli flinkere til å lytte til intuisjonen og for hvordan vi lettere kan skille mellom tanker og intuisjon.

Når du skal bli kjent med intuisjonen din, har du noen gang følt at det er nesten som å lære seg et nytt språk? Det er ikke sikkert selvet begrepet intuisjonsspråk er så kjent for deg, siden dette er et samlebegrep jeg har jobbet med i mine egne prosesser, men som intuitiv coach og spirituell veileder får jeg stadig spørsmål om hvordan man kan bli flinkere til å lytte til intuisjonen eller magefølelsen som det også kalles.

Særlig i løpet av de siste 10-12 årene har jeg opplevd en stor oppblomstring og interesse for selvutvikling og selvrealisering. Jeg merker godt denne endringen hos de som kommer til meg for veiledning. Det virker som om det er en mye større aksept for å prate om personlig transformasjon og spirituell oppvåkning nå enn for bare noen få år siden. Samtidig hører jeg mange si at det er vanskelig å skille mellom tanker og intuisjon, og ofte blir tankene dominerende.

Ideen om intuisjonsspråket kom på bakgrunn av en økende interesse etter å bli tryggere på intuisjonen. Jeg syntes det var en spennende tanke å lage en slags formel for å bli kjent med sin egen intuisjon. Jeg bestemte meg for å utforme en grundig og personlig sjekkliste ved bruk av NLP-teknikker jeg lærte under min NLP-utdannelse. Disse NLP- teknikkene er ment for å  luke ut og sortere tanke- og adferdsmønster, slik at det blir et tydeligere skille mellom tankene og sansene. Dette ble etter hvert basen for å komme i dypere i kontakt med intuisjonen.

(Red.anm.: NLP står for nevrolingvistisk programmering og er en lære om hvordan du finner frem til de beste ressursene i deg selv og hos andre.)

Essensen i intuisjons-kombinasjonen

Du har din egen intuisjonskombinasjon som utgjør ditt intuisjonsspråk. Du er unik, og du har din egen måte å se og oppleve verden på − basert  på oppvekst, miljø, DNA, personlighet, erfaringer, læring og så videre. På samme måte har du også ditt eget intuisjonsspråk, som vi kan kalle din unike intuisjonskombinasjon.

Inngangsporten til din intuisjon er sansene dine og det er sansene vi først og fremst blir bedre kjent med.

Du har din egen måte å intuitivt kommunisere på og ta imot informasjon fra omgivelsene rundt deg, altså ditt autentiske jeg. For å få tilgang til denne informasjonen kan det hjelpe deg å vite hvilke sanser du primært og sekundært bruker. Det er ingen tvil om at du er intuitiv, for alle mennesker har intuisjon. Og du får store og små beskjeder og signaler hele tiden fra ditt høyere selv gjennom intuisjonen, selv om du ikke alltid er bevisst på dette.

Kanskje har du opplevd å få beskjeder uten at du har visst at de var ment til deg? Det kan være at du ser symboler som tallrekker gjentatte ganger eller hører sangtekster som føles som direkte beskjeder til deg. Kanskje hører du at noen gir deg en beskjed i drømmer og/eller i våken tilstand, eller at du kjenner duften av parfyme fra din kjære bestemor som ikke lenger lever.

Signaler du får kan for eksempel være fysiske reaksjoner til noe negativt du har opplevd og som kan ligge helt tilbake til barndommen eller til og med tidligere liv. Det kan være en dag at du har vondt i hodet eller magen eller kanskje du er helt tappet for energi, uten å vite nøyaktig hvorfor. En enkel hendelse kan utløse minner som ligger lagret i kroppen, selv om du ikke går rundt og husker dette til vanlig.

Beskjeder og signaler kommer i mange former, og de kommer til deg for å hjelpe deg når du trenger det.

Så når du blir bevisst på blant annet hvordan du tenker, føler, reagerer og uttrykker deg, så vil du også gradvis bli kjent med ditt unike intuisjonsspråk. Høres det spennende ut?

Nøkkelen til intuisjonsspråket

Det handler om å møte mennesker der de er i livet akkurat nå. Og ofte så er hodet mer aktivert enn sansene. For å forklare nærmere prosessen bak intuisjonsspråket, inviterer jeg deg her inn i en intuitiv coaching-sesjon.

Ofte erfarer jeg at de som ber om spirituell veiledning eller kanskje veiledning generelt, har det travelt og vil egentlig bare ha et svar på en utfordrende situasjon eller et vanskelig valg som de har slitt med over lenger tid selv. I begynnelsen av sesjonen kan jeg godt merke på energien til den jeg møter at hodet er mer aktivert enn hjertet. Dette var også tilfelle for kunden jeg vil bruke i dette eksempelet, la meg kalle henne Lene.

Lene ønsket bare å vite hvordan hun kunne være sikker på at retningen hun velger nå i livet er riktig, fordi hennes tidligere erfaringer var at hun alltid endte opp med kjærlighetssorg. Vi starter med en kartlegging av situasjonen til Lene.

Jeg spør Lene: «Vet du at du har ditt eget intuisjonsspråk? For det handler om å ta tilbake kraften sin.» Lene svarer at intuisjonen føles som en veldig usikker kilde å basere livet på og at det er mye tryggere med faktabaserte svar og tidligere erfaringer.

Jeg spør så videre: «Hva er viktigst i ditt liv, eller hvordan ser drømmelivet ditt ut»? Her kommer det mange fine visjoner og drømmer, hovedsakelig om hvordan livet skal se ut, med jobb, familie, hus, hytte, bil, ferier, økonomi og så videre.

Dette øyeblikket er viktig i prosessen, for Lene smiler og sier at dette er drømmen. Jeg kan se at dette øyeblikket er spesielt og nesten magisk for henne, for akkurat i dette «øyeblikks-rommet» er Lene i balanse. Det vil si at det hodet og tankene uttrykker, matcher det hjertet føler. Og jeg som er sensitiv for energier føler nå en ren energi i rommet i dette øyeblikket.

«Bra!» sier jeg og spør videre: «Hvordan føles det? Nå når du har beskrevet drømmelivet ditt?»

Nå begynner det å bli interessant og det er her svarene begynner å sprike. Jeg kan formelig se et energiskifte i Lenes ansikt, selv om det bare varer i et kort sekund. Drømmeboblen er borte og bekymringsrynken i pannen er igjen fremtredende. Lene smiler og svarer: «Det er lett å drømme. Hadde livet vært så enkelt i virkeligheten som i drømmen, så hadde jeg ikke hatt noen problemer med å ta valg.»

Så spør jeg: «Hva stopper deg fra å gå etter drømmelivet ditt?» Lene svarer at hun synes det er vanskelig å vite hva hun skal velge, for hun vil så gjerne lytte til intuisjonen, men er ikke sikker på om det er intuisjonen eller tankene hun følger.

Jeg stopper sesjonen her, men du kan sikkert kjenner deg igjen i mye av det Lene forteller.

La du merke til da jeg fortalte at Lene var i balanse i det øyeblikket da hun forestilte seg drømmelivet? Dette er nøkkelen til intuisjonsspråket. Dette er et energiskifte og starten på en endringsprosess i hvordan Lene kommer til å forstå sitt forhold mellom tankene og sansene.

Intuisjonen er som en muskel − den er der, men den trenger trening som alle andre muskler du har. Det kan absolutt forbindes med å lære seg et nytt språk, og derfor kaller jeg det også for intuisjonsspråket.

Kan jeg finne mitt intuisjonsspråk på egenhånd?

Det er mange måter man kan lære seg til å bli tryggere på intuisjonen, og dette er bare en av mange muligheter som kanskje kan hjelpe. Man kan selvfølgelig også finne sitt intuisjonsspråk på egenhånd.

Jeg pleier å beskrive denne prosessen med å bli kjent med hele deg som å skrelle en løk. Det er mange lag av deg du trenger å bli bedre kjent med, men også gamle emosjonelle sår du har behov for å slippe fri.

Det er ikke selve stegene i prosessen som tar tid, de kan du gå gjennom ganske raskt. Men når du skal bli kjent med hele deg − altså hva som gjør deg unik, hva som er ment for deg i dette livet og ikke minst hva som ikke tjener deg lenger − er det selve kjernen i prosessen som du har med deg resten av livet. Med andre ord: Hva er det sjelen din forsøker å fortelle deg?

Jeg har laget et interaktivt nettbasert kurs som kan hjelpe deg til å bli kjent med ditt eget intuisjonsspråk. Nettkurset heter «Sjelen din snakker til deg» og har et 4 ukers forløp, med praktiske øvelser og morsomme tester som hjelper deg til å styrke «intuisjonsmuskelen». Kurset er egnet for alle som er interessert i å bli tryggere på egen intuisjon og vil bruke intuisjonen som et verdifullt styringsapparat.

Veien er målet?

Tilbake til innledningen, der min erfaring er at mange har dårlig tid og ønsker raske svar. Jeg liker å minne om målet med hele denne prosessen. Hva er det vi alle egentlig ønsker å oppnå i livet, hvis vi oppsummerer alle drømmene? Hvilken følelse er det vi ønsker å sitte igjen med?

Slik jeg har forstått denne livsreisen så langt, ligger det et sjelelig ønske om en dypere personlig læring bak alle disse drømmene og målene vi strever med å oppnå i livet. Og den veien blir bare tydeligere og lettere å følge jo mer vi lytter til og blir kjent med intuisjonen og intuisjonsspråket.

Her er noen eksempler på spørsmål og hva vi trener på for å bli kjent med vår egen intuisjonskombinasjon:

 • Hva gjør du for å få energi?
 • Hva blir du trigget av (sint, lei deg, frustrert, etc.)?
 • Hvordan reagerer du når du blir trigget?
 • Hvor i kroppen kjenner du det når du blir lei deg, sint, e.l.?
 • Hvilke følelser ønsker du ikke å kjenne på (blokkerer)?
 • Hva gjør deg sliten?
 • Hvordan kjennes din intuisjon ut?
 • Hva er din primære intuisjonskanal? (syn, hørsel, lukt, følelse, osv.)

Om artikkelforfatteren:

Susanne Borge jobber som spirituell veileder, intuitiv coach og driver i dag selskapet Intuitive Coaching som hun startet opp i 2017. Hun har en lang bakgrunn og utdannelse innen salg, lederutvikling og rekruttering og har tidligere vært eier av flere butikker selv.

− Selv om jeg alltid har vært klar over mine intuitive evner og at jeg har med meg mine sjels hjelpere, ble min overgang til den spirituelle livsgangen åpnet for fullt i 2008. Da ble hele min livstilværelse endret på ganske kort tid. Kort oppsummert; et langt forhold over 10 år ble avsluttet og i samme momentet døde vår 10 år gamle briard-hund. Etter at min daværende samboer flyttet ut, bodde jeg alene i huset en liten stund før jeg i 2010 kjente behov for å gjøre endringer i livet. Jeg startet prosessen med å selge huset. Like etter sa jeg ifra meg butikkene som jeg eide på den tiden, og i 2011 flyttet jeg til ny by, Oslo. Jeg startet opp i en ny jobb og ble eier av ny butikk med 30 ferske ansatte. Tempoet var like høyt som jeg var vant til fra tidligere og jeg holdt ikke tilbake på noe. Jeg ville ikke kjenne etter signalene som kroppen fortalte meg, nemlig at jeg var utslitt, både mentalt og fysisk, forteller Susanne.

Susanne Borge er spirituell veileder og intuitiv coach.

Det gikk ikke lenge før hun ble sykemeldt, og beskjeden om at hun var utbrent kom egentlig ikke som noen overraskelse.

− Jeg brukte lang tid på å godta at tiden var moden for gjøre større endringer i livet, som å ta bedre vare på meg selv, forteller hun.

Dette er litt av bakgrunnen for at hun nå legger sin styrke i å veilede andre til å finne en bedre balanse mellom jobb, helse og relasjoner. Susanne har særlig erfaring med å hjelpe mennesker gjennom prosesser i forbindelse med karriere, kjærlighetsliv og spirituell og personlig utvikling.

Les mer på hennes nettside og sosiale medier:

www.susanneborge.com

www.intuitivecoaching.no

www.instagram.com/intuitivecoaching.no

www.facebook.com/intuitivecoaching.no

Link til nettkurset «Sjelen din snakker til deg».

Relaterte saker: 

  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Bruk kode