Skip to main content

Manifestering – hokus pokus eller faktisk mulig?

Manifestere. Ordet er fremmedartet, litt tungt og ikke det vanligste i hverdagsspråket vårt. Hva betyr det egentlig, og hvordan og hvorfor jobber man med det?

Tekst: Annie Vist Hageløkken

I følge nettutgaven til Store Norske Leksikon betyr det å åpenbare, legge for dagen, ofte brukt refleksivtmanifestere seg, vise seg, ytre seg, gi seg (fysisk) til kjenne. Når vi snakker om å manifestere noe i et spirituelt perspektiv dreier det seg som oftest om å skape noe man ønsker seg i livet sitt. Det kan være følelser som glede og lykke, penger og et liv i overflod eller sjelevennen som fortsatt ikke har banket på døren din. Det handler om å bruke seg selv til å virkeliggjøre den fremtiden du vil ha, skape de mulighetene og utfallene du drømmer om.

Dersom du har sett filmen The Secret eller eventuelt lest boken som er skrevet av Rhonda Byrne (jeg anbefaler begge på det sterkeste), så vet du hva jeg snakker om. Flere store navn i filmen presenterer teorien om å bruke tankene til å skape et drømmeliv. 

Bare å svinge tryllestaven?

Tanken er besnærende, er det virkelig så enkelt? Kan jeg bare tenke hardt på det jeg vil ha så dukker det opp som ved trylleslag? Kan jeg slutte å jobbe og bare heller sitte med akterspeilet godt plantet i sofakroken og bare fantasere frem den ene juvelen etter den andre? I så fall, hvorfor gjør ikke alle det da?

Vel, riktig så enkelt er det ikke. Å manifestere noe krever faktisk litt innsats og jobbing, og mest med oss selv. Det er mange som tilbyr kurs i hvordan skape drømmelivet via manifestering. Det er utallige metoder og vinklinger på temaet som tilbys fra guruer over hele verden, og alle hevder å ha knekket koden og kan gi deg den beste metoden. Jeg har sett på flere og jobbet meg gjennom et par kurs, og slik jeg oppfatter det så er det et felles utgangspunkt for dem alle uavhengig av metode. Jeg velger å bruke ordene til Mike Dooley for å definere kjernen i dette; «Thoughts become things!» Tanker blir til ting.

Energi og metafysiske lover

Tanker er energi på lik linje med alt annet her i verden. Energi kan omskapes fra en form til en annen. I tillegg spiller loven om tiltrekning inn, likt tiltrekker likt. Vi får med oss en annen universallov/metafysisk lov også i ligningen, loven om tifoldighet. Det du sender ut får du (minst) tifold igjen. Dette er selvsagt kortversjonen, det er litt mer enn som så som er med på å sette hjulene i sving, men disse prinsippene gjør det mulig å forstå hvordan manifestering virker.

Vi er alle en del av den store bevisstheten/Universet/Gud (kjært barn har mange navn) og vi er energi. Når vi tenker så skaper vi livet vårt, tanker er faktisk makt. Ved å tenke negative tanker så påvirker vi ikke bare vårt eget humør, men også de som er rundt oss. Vi sender ut energi som påvirker andres energi, og hva får vi igjen da – jo mer negativitet. Vi både tiltrekker oss det og sørger for at det vokser i mengde. Det er ikke så ofte at den du skjeller ut for dens uendelige idioti, smiler tilbake til deg og ønsker å gi deg en bamseklem.

Så hvis du ønsker å oppnå positive ting i livet er det viktig at du er bevisst dine egne tanker og holdninger. Du må fokusere på å sende ut positive vibrasjoner som igjen skaper nye positive opplevelser, tanker og følelser hos deg selv og andre.

Mike Dooley er forfatter, foredragsholder og lærer i manifestering. Han underviser at tanker blir ting, i tråd med teorien i Rhonda Byrnes bok og dokumentar om loven om tiltrekning, «Hemmeligheten» («The Secret»). Foto: Tutadvenclub (Wikipedia)

Ifølge Mike Dooley, en av mange manifesterings-lærere, så ønsker Universet, altså egentlig oss selv, at vi skal ha et godt liv. Vi er ikke satt her på jorden i denne kroppen for å lide oss gjennom tilværelsen. Vi er satt her for å erfare og vokse.  Vi har uendelige gode muligheter dersom vi åpner oss for hva vi egentlig er og jobber ut ifra kjærlighet og godhet til både oss selv og andre. Vi må lære oss å føle at vi fortjener å ha det bra, tillate oss selv å ta vare på oss selv og sørge for å spre det positive indre lyset vi alle innehar.

Hva innebærer «Tanker er makt»?

Tilbake til tanker er makt. Ved å bruke den makten kan vi manifestere det vi ønsker. Universet kjenner ikke ord, eller rettere sagt forstår ikke ord. Universet er energi/frekvenser. Det kjenner igjen de frekvensene du sender, det føler på de vibrasjonene du utstråler og sørger for å matche dem. Det betyr at det ikke er nok å tenke at jeg vil ha en ny bil. Du må føle at du virkelig vil ha og fortjener en fantastisk og flott bil med alle de nyeste bekvemmelighetene. Du må faktisk skape følelsen av å allerede kjøre rundt i den, nyte den og kjenne på den gleden det gir deg. Da sier du til Universet, «tusen takk for at jeg har en så flott bil i livet mitt, den er drømmebilen, jeg elsker den!» Takknemmelighet er en utrolig forsterker i denne sammenhengen.

Så vi bør altså snakke og føle som om vi allerede har det vi ønsker å manifestere. Desto mer glede og takknemmelighet vi klarer å legge i prosessen, desto lettere er det å manifestere. Universet kjenner på vår energi og matcher den. Ting er egentlig bare energi i «fast form».

Desto mer glede og takknemmelighet vi klarer å legge i prosessen, desto lettere er det å manifestere. Universet kjenner på vår energi og matcher den.

Er det slik da at bilen bare magisk dukker opp på gårdsplassen din en dag? Neppe, men det som skjer er at Universet setter i gang en hendelsesprosess som leder frem til at du får den drømmebilen plassert foran huset ditt. Du må sannsynligvis betale for den, men Universet sørger for at du faktisk har mulighet til å gjøre det og dermed kan du virkeliggjøre drømmen din.

Babyskritt

OK, så når du har hoppet rundt i opparbeidet glede på stuegulvet mens du i tankene svevet bortover motorveien i din nye bil, da er jobben din gjort og det er bare å vente på resultatet? Jeg må dessverre skuffe deg litt der også, du må faktisk legge inn litt mer innsats.

Manifesteringsarbeid sammenlignes med å legge inn målet på e GPS. Foto: Brecht Denil, Unsplash

Selve manifesteringsseansen eller tankeprosessen må du nok gjenta ganske ofte, helst fra 4 til 10 minutter flere ganger i uken, heter det seg ifølge ekspertene. Og så må du faktisk sørge for å gjøre noe, om enn ubetydelige småting for at det skal være en mulighet for at bilen skal kunne dukke opp. Mike Dooley kaller det å ta babyskritt, han sammenligner prosessen med å bruke en GPS. Du legger inn målet du skal til, altså sluttresultatet, og så setter du bilen i gir for å starte reisen. Du bryr deg ikke om hvordan du skal komme dit, det er oppgaven til din GPS å gi deg instrukser om det, men du må faktisk sette bilen i bevegelse for å komme dit.

Hva kan et babyskritt være da? Kanskje det er å begynne å se på forskjellige biler som er til salgs for å finne den typen du aller helst vil ha? Det kan være å se om du har mulighet til å selge noe du ikke lenger trenger for å få fortgang i å skape finansielle mulighet for nybilen, eller kanskje å snakke med folk for å gjøre dem oppmerksom på hva det er du søker etter? Poenget er at du sender ut intensjonen, dine tanker og handlinger som viser at den bilen, den er faktisk din. Så er det opp til Universet å lede deg på veien frem til den. Men du, ikke glem å være åpen for de mulighetene som Universet presenterer for deg da.

Finnes det begrensninger for hva man kan manifestere?

Kan man manifestere hva som helst? Kan jeg sørge for at «Trond» blir forelsket i meg og frir? Nei, man kan ikke manifestere hendelser og ting som innebærer at man maner frem handlinger og meninger hos andre mennesker. Vi har alle fri vilje, så vi kan ikke påtvinge noen andre våre ønsker og drømmer. Ja, du er muligens forelsket i «Trond», og du tror antagelig at han er mannen med stor M for deg, men hvordan kan du være sikker på at han virkelig er den aller beste løsningen for deg? Det finnes utallige menn på jorden, og Universet kjenner dem alle. Det kan godt være at Universet vet at du vil få det mye bedre sammen med «Per» eller «Morten».

Det er viktig at vi i en manifesteringsprosess ikke henger oss for mye opp i detaljene, eller prøver å kontrollere utfallet for mye i forhold til hva vi tror er best for oss. Når vi detaljstyrer manifesteringen så begrenser vi de faktiske mulighetene våre. Vår kunnskap om hva som finnes der ute er ganske så mangelfull i forhold til Universet sin. Vi må gi rom for det som er bedre enn det vi klarer å forestille oss. Det betyr at du ikke skal kreve en Mercedes Benz når du jobber for å få drømmebilen, men heller definere den ut fra de egenskapene du ønsker deg hos den. La merket være opp til Universet.

Hvor lang tid tar det?

Hvor lang tid tar det å skape resultat via manifestering? Tar store drømmer lengre tid enn små ønsker?

Tid er et konsept vi forholder oss til, men Universet har ikke den begrensningen. Det er en velsignelse at manifestering tar litt tid for oss, for tenk om alle våre tanker ble til virkelighet umiddelbart etter at de gikk gjennom hodet vårt. Da snakker vi kaos da!

Vi kan ikke fastslå hvor lang tid en manifesteringsprosess tar, det vil være ulikt for oss alle. Det kan gå fort, eller det kan ta år. Jeg tror det avhenger noe av oss selv. Hvor lydhøre er vi for de mulighetene som dukker opp på veien vår? Hvor flinke er vi til å jobbe med tankene og følelsene våre? Hvor takknemlige er vi i utgangspunktet for det vi har? Setter vi bilen i gir og starter prosessen, eller blir vi bare sittende og vente?

Det er viktig at vi lærer oss å nyte den reisen livet vårt er, leve i takknemmelighet for det vi allerede har oppnådd. Når vi sørger for at glede, takk og positivitet er hoved-holdningen i tilværelsen vår, så sender vi ut til Universet at «dette er det jeg vil ha, mer av dette takk». Dette forsterker vibrasjonene og sørger for en raskere prosess.

Jeg tror ikke at noen ting tar lengre tid fordi de er store drømmer – det handler mer om hvor mange ting du prøver å skape på en gang og hvor dedikert du er til prosessen.

Når vi sørger for at glede, takk og positivitet er hoved-holdningen i tilværelsen vår, så sender vi ut til Universet at «dette er det jeg vil ha, mer av dette takk».

Tillit til Universet

Foto: Benjamin Davies, Unsplash

Uansett hvor lang tid det tar så er det viktig at vi har tillit til at Universet jobber for oss. Det kan ofte føles totalt motsatt, men vi ser jo bare ting fra vårt lille ståsted. Det store bildet er umulig å se før vi er i mål.

La oss gå tilbake til vår GPS. Når vi legger inn målet, så vet ikke vi hvordan vi skal komme dit. Under reisen ser vi bare deler av veien foran oss, men vi stoler på duppedittens klokskap og følger instruksjonene. Vi klør oss kanskje i hodet over noen av sideveiene vi blir styrt inn på, kanskje vi til og med lar oss irritere såpass at vi begynner å argumentere med veiviseren vår, men vi har allikevel en ganske stor tro på at vi kommer frem til slutt.

Når vi så parkerer bilen der vi ønsket å være og ser tilbake på ruten, kan vi oppdage at det var en mening med alle sidesporene. Vår veiviser hadde overblikket og så alle stedene på ruten som ville blokkert oss, og derfor sendte den oss i noen til tider uforståelige retninger.

Mirakler i hverdagen

Store og små mirakler skjer hver eneste dag i livet vårt, enten vi ser dem eller ikke. Det er utrolig vanskelig å se noe som et mirakel når du står midt oppi en situasjon, men i ettertid når du kan se deg tilbake oppdager du at jammen var det bra at det skjedde. Så utrolig bra at du ble permittert, det førte til at du mistet en jobb du ikke trivdes spesielt godt i og fant en ny og bedre etter en stund. Du hadde aldri turt å slutte av egen maskin. Så flott at du måtte gå inn på en annen butikk for å få tak i det den vanlige ikke hadde, da møtte du en venn du ikke hadde sett på mange år. Hmm, var det en ulykke at bikkja rev den stygge vasen fra svigermor i gulvet så den knuste?

Store og små mirakler skjer hver eneste dag i livet vårt,
enten vi ser dem eller ikke.

«Guds veier er uransakelige» sies det, og det er jammen noe i det. Ikke la lugging i hverdagen komme i veien for positiv tenkning og tillit til at du klarer å manifestere det livet du vil ha. De gangene du snubler så er det erfaringer og visdom du kan få god nytte av videre på veien. Og hvem vet, det var kanskje akkurat den kunnskapen du manglet for å nå målet ditt.

Mye vil ha mer

Å manifestere betyr ikke at vi stadig skal hige etter mer, større, bedre og nyere, det betyr at vi kan være med på å skape det livet vi ønsker oss. Det betyr ikke at du skal bli millionær for enhver pris, eller ha alt som kjøpes kan for penger, det betyr at du skal være bevisst dine egentlige behov og skape en tilværelse som gjør deg lykkelig. Tenk gjennom hva du egentlig trenger og hva du egentlig mener, det gjør livet ditt verdt å leve.

Glede og lykke er det vi alle higer etter, det er det ultimate manifesterings målet. Hva innebærer det for deg?

Å manifestere betyr ikke at vi stadig skal hige etter mer, større, bedre og nyere, det betyr at vi kan være med på å skape det livet vi ønsker oss.

Annie Vist Hageløkken

Om artikkelforfatteren:

Annie Vist Hageløkken anser seg for å være en oppdagelsesreisende i den spirituelle verden. Hun er healer, klarsynt og medium under opplæring. Hun har hele livet jobbet innenfor omsorg og veiledning av andre mennesker, og brenner for å hjelpe andre til å finne styrken og livsgleden i seg selv.

Nettside: aktivsjel.no

Annie Vist Hageløkken

Annie Vist Hageløkken anser seg for å være en oppdagelsesreisende i den spirituelle verden. Hun er healer, klarsynt og medium under opplæring. Hun har hele livet jobbet innenfor omsorg og veiledning av andre mennesker, og brenner for å hjelpe andre til å finne styrken og livsgleden i seg selv.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode