Skip to main content

Lyst til å bli spådd?

Er det mulig å spå hva som skal skje i fremtiden? Kan vi betale en «sannsigerske» for å gi oss den infoen og vite med sikkerhet hva dagene foran kommer til å by på? Er det mulig å få vite hvor gammel vi blir, hva vår kommende partner ser ut som, og om vi arver en rik onkel i Amerika? Og bør vi egentlig vite det?

Tekst: Annie Vist Hageløkken

Jeg er den første til å innrømme at det har vært stunder i mitt liv hvor jeg hadde betalt en god slump gull for å få vite utfallet av situasjonen jeg var oppe i, eller karakteren på eksamen. Av og til skulle jeg så inderlig ha visst hva jeg burde gjøre og velge for å oppnå et flott resultat. Tenk så mye enklere livet hadde vært dersom jeg visste at jeg måtte starte pensjonssparing fordi jeg blir utgammal, eller at den typen DER bør jeg holde meg langt unna, han betyr bare hjertesorg. Tenk så mange bekymringer og spekulasjoner jeg ville sluppet, og blindveier jeg ville unngått.

Virker krystallkulen?

Er det mulig å se inn i fremtiden? Kan man ha absolutt viten om hva som skal skje med en person?  Her er jeg ganske så usikker, og også litt tvilende. Jeg vet at det er mange klarsynte som har veldig sterke og gode evner, og at de kan ta inn mye som skjer i en persons liv. Mange kan se både forover og bakover på tidslinjen din.

Det jeg stiller meg tvilende til er om de kan gi deg absolutt informasjon om fremtiden din, med andre ord forutbestemte utfall som du ikke kan påvirke. Grunnen til min tvil er vår utdelte frie vilje.

Du styrer skuta

Vi er alle utstyrt med retten til å bestemme over eget liv. Vi velger, eller velger bort det som skal skje på vår vei gjennom denne jordtilværelsen. Det betyr at dersom Madam Mim sier at du skal ut på en båtreise i sommer, og at båten kommer til å synke, så vil du jo, hvis du stoler på henne, sørge for å holde deg langt unna båter og vann denne sommeren. Kanskje hun spår at du en gang ender dine dager på havet, vel da setter du jo ikke dine ben i en båt i nærmeste fremtid. Dermed endrer du jo fremtiden, det som ble spådd skjer ikke.

Du styrer skuta di selv. Foto: Joseph Barrientos, Unsplash.com

Betyr det at informasjonen hun ga deg bare var oppspinn? Nei, det tror jeg ikke. Det er slik at vi har uendelig mange mulige utfall foran oss i livet, og alle avhenger av vårt neste skritt.

Da jeg var ungdom så dukket det opp blader og bøker som var såkalt interaktive. Du ble presentert for en historie, og på enkelte punkt i den måtte du velge blant flere forskjellige mulige fortsettelser. Du måtte bla deg frem til den du ville ha, og fortsette historien derifra. Slik kunne du sørge for å endre historiens gang og sluttutfall. Sånn er livet vårt også, ingenting er hugget i stein. Når den klarsynte forteller deg hva som skal skje fremover så er det en mulig fremtid basert på der du er i dag. Dersom du velger en helt annen retning i morgen, så endrer også livshistorien din seg. Du bør ikke leke på toglinjen selv om du ble fortalt at du skulle dø i en flystyrt.

Dette er selvsagt bare eksempler for å illustrere poenget. En klarsynt med god etikk ville aldri gi deg informasjon om din forestående bortgang.

Fremtidsprogrammering

Har du noen gang lagt merke til at det du er opptatt av, er det du ser mest av? Har du nettopp kjøpt deg ny bil så oppdager du plutselig så mange andre helt makene biler på veien, eller når du er gravid så ser du mager og barnevogner overalt?

Det som ligger fremst i tankene er det som fanger oppmerksomheten vår ellers i verden rundt oss. Helt naturlig selvsagt, det er der vi har fokus. Det kan imidlertid ha en viss innvirkning på spådommers oppfyllelse.

La oss si at du er lei av dating, hatt for mange håpløse og går til en klarsynt. Han forteller deg at drømmepartneren vil dukke opp ved juletider og at han/hun er høy og mørk. Hva skjer med deg når det nærmer seg jul da? Jo, du er ute og leter etter den høye, mørke sjelefrenden. Du ser ikke på en eneste blond eller rødhåret, de er jo ikke å regne for alternativer nå. Og de som eventuelt har dukket opp i tiden mellom besøket hos den klarsynte og julehøytiden, ble heller ikke tatt i betraktning som kandidater. Det kan jo selvsagt bli full klaff, eller det kan bli skivebom, uansett har du valgt bort utallige muligheter fordi du fokuserte bare på spådommen.

Foto: Sebastien Pilch, Pixabay.com

Når vi får presentert informasjon om hva som skal skje fremover, så kan vi bli så opptatt av det at vi sørger for at det skjer. Vi velger bevisst bort alle andre muligheter, vi sørger for at visjonen bli virkelig. Tanker er makt, tanker skaper ting.

A eller B?

I min spede begynnelse som spirituell oppdagelsesreisende så var jeg overmannet av tvil om dette virkelig var noe for meg. Og så jeg da, skulle jeg innbille meg at jeg hadde evner eller en fremtid innenfor det alternative? Var dette bortkastet tid og energi som hadde vært mye bedre å bruke på andre «ordentlig» ting? Jeg besøkte et par messer og la igjen noen kroner hos flere klarsynte. Jeg ville så gjerne ha svar, var det en fremtid her for meg? Aller helst ville jeg hatt hele bruksanvisningen slik at jeg visste nøyaktig hvordan jeg skulle gå frem for å bli kjappest mulig profesjonell ett-eller-annet.

Alle så en fremtid for meg innen denne verdenen. Alle ga positive og oppløftende vyer av mine muligheter her. Dessverre kunne ingen gi meg fremgangsmåten, den måtte jeg finne ut av selv. De ga meg altså motet til å satse på det alternative, og den selvutviklingen det ligger i denne reisen. De sa at det ville gå bra. Jeg var i en situasjon hvor jeg trengte hjelp til å velge, og de klarsynte var i stand til å gi meg det. Valget var imidlertid helt og holdent mitt.

Hvorfor søker vi svarene på forhånd?

Hvorfor føler vi at vi trenger å «juksa litt» ved å ta en sniktitt inn i fremtiden?

Som jeg nevnte tidligere drev min usikkerhet meg til å oppsøke de jeg mente kunne gi meg fasiten.  Jeg stolte ikke på min egen vurdering her fordi jeg hadde så liten innsikt og kunnskap om den verdenen jeg var på vei inn i. Og det er jo dessuten veldig greit å slippe å kaste bort tid på feil valg. Det er også mulig at det ligger en liten ubevisst ansvarsfraskrivelse i det. Går det galt så er det jo ikke min skyld. «Jeg forholdt meg jo bare til det som var min skjebne».

Vi vil jo alle at livet skal være behagelig og lett. Å få en bruksanvisning utdelt gjør at vi får kunnskap om hva som skal skje, vi kan forberede oss på det og slipper å bale med vanskelige og usikre avgjørelser. Tenk så deilig å slippe all den grublingen og vurderingen skal-skal ikke hver dag.

Det ligger jo selvsagt også en underholdningsfaktor i dette. Vi er skapninger med en medfødt nysgjerrighet, og en titt inn i fremtiden er jo ganske spennende. En annen ting er at en spådom kan få oss til å tenke mer bevisst over hva vi egentlig ønsker oss av livet. Hvis vi blir presentert for et senario som vi kjenner vi ikke er helt komfortabel med, så kan vi faktisk velge det bort eller endre det. Det er godt mulig vi bare hadde sklidd inn i det dersom vi ikke hadde fått et forvarsel.

Vil vi vite alt?

Det er helt klart deilig å «bare vite» noen ganger, vite at det går bra eller at det kommer bedre tider. Er det derimot deilig å vite at man står på randen av større og mindre katastrofer? Vil vi vite at vi ikke har en lett og fin fremtid? Ønsker vi å se alle problemer og hindringer på forhånd, spesielt hvis vi tror de er forutbestemt og uunngåelige?

Hva vil en negativ spådom gjøre med oss og måten vi håndterer livet på?

Jeg fikk i min søken på svar beskjed om at jeg hadde en positiv fremtid innenfor det spirituelle, så jeg valgte å følge den veien videre. Hadde de derimot gitt meg motsatt informasjon så hadde jeg selvsagt ikke gjort det. De kunne jo i begge tilfeller tatt feil, men bare ved den positive tilbakemeldingen var jeg villig til å satse videre, å teste ut forutsigelsen.

Meningen med livet?

Til syvende og sist er det opp til hver enkelt å skape vår egen fremtid., alle mennesker er født fri vilje slik at vi i stor grad kan bestemme hvordan livet blir. Frihetsgudinnen i New York er et universelt symbol  på frihet. Foto: Atahan, Unsplash.com

Å kunne se inn i fremtiden er noe vi mennesker alltid har ansett som spennende og eksotisk. Vi har krydret historiene i x antall filmer og bøker med den evnen. Jeg kunne svært gjerne tenkt meg en klar formening om neste ukes lottorekke, men det er masse jeg ikke ønsker innblikk i. Jeg tror at det er mulig å se noe inn i fremtiden, men jeg holder fast ved at jeg ikke tror det er snakk om noe absolutt vi ikke kan påvirke. Slik jeg ser det er meningen med livet at vi skal leve og erfare store og små ting. Vi skal velge våre egne veier og prøve ut forskjellige muligheter. Noen ganger lykkes vi, andre ganger ikke fullt så mye. Vi erfarer og vokser på det.

Dersom fremtiden er forutbestemt og vi ikke har noen mulighet til å påvirke den, så ville en tilværelse her på jorden etter mitt syn være ganske overflødig. Hvis alt er regissert til minste detalj, så er det jo liten mening i at vi er her. Vi er jo faktisk følende, lærende mennesker, ikke programmerte maskiner.

Å se inn i fremtiden kan hjelpe oss i enkelte tilfeller, det kan underholde oss og veilede oss, men vi må huske at til syvende og sist er det vi selv som kreerer den fremtiden. Vi har makt til å skape, endre og utføre. Vi velger helt fritt om vi vil akseptere det vi blir fortalt, eller ta en annen vei.

Om artikkelforfatteren:

Annie Vist Hageløkken anser seg for å være en oppdagelsesreisende i den spirituelle verden. Hun er healer, klarsynt og medium under opplæring. Hun har hele livet jobbet innenfor omsorg og veiledning av andre mennesker, og brenner for å hjelpe andre til å finne styrken og livsgleden i seg selv.

Nettside: aktivsjel.no

Annie Vist Hageløkken

Annie Vist Hageløkken anser seg for å være en oppdagelsesreisende i den spirituelle verden. Hun er healer, klarsynt og medium under opplæring. Hun har hele livet jobbet innenfor omsorg og veiledning av andre mennesker, og brenner for å hjelpe andre til å finne styrken og livsgleden i seg selv.
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Kalkuler frakt
   Bruk kode