Skip to main content

Kan alle lære healing?

Et av de spørsmålene Pål-Esben Wanvig ofte får, er: Kan jeg lære healing? Svaret er et rungende ja. Hans erfaring viser at absolutt alle kan lære å helbrede i løpet av et helgeseminar. Her viser han hvorfor han mener dette stemmer, og hvordan du enkelt kan bevise dette selv.

Det hevdes at det kun er de med «medfødte egenskaper» som har tilgang til «kraften» og kan helbrede andre, samt at de som ikke har disse egenskapene, heller ikke kan lære dem.

Før i tiden trodde også jeg på disse mytene. Etter at jeg ble totalt utbrent i 2003 søkte jeg både høyt og lavt etter mennesker med disse «gavene» i håp om at de kunne helbrede min alvorlige helsetilstand.

Jeg oppsøkte flere kjente healere i Norge og andre deler av verden som var høyt ansett og hadde mye mystikk knyttet til seg. Det var veldig fjernt for meg på den tiden at jeg kunne lære å gjøre det samme som disse menneskene med spesielle medfødte gaver.

En av de første healerne jeg oppsøkte, var Jan Jacobsen i Oslo, som også var healeren til Morten Harket. Hendene hans føltes som kokende ovner på kroppen min, og Jan hadde en meget spesiell måte å helbrede på. Jeg følte meg alltid litt bedre etter en behandling av Jan, men å reise fra Trondheim til Oslo en gang i uken for å få en times behandling var slitsomt.

En dag la jeg merke til diplomene som hang på veggen hos Jan, hvor det blant annet sto «Reiki 1. grad seminar».
Dette er en av metodene som jeg benytter under behandlingen som jeg har lært på kurs, fortalte han.

– Kan du lære dette ved å gå på kurs? spurte jeg.

– Ja, alle kan lære dette, fikk jeg til svar.

Dette var startskuddet på min ferd mot å bevise at jeg selv og alle andre kan lære denne fantastiske evnen kun på et par dager.

Nøkkelen til skattekammeret

Siden tidenes morgen har mystikere, magikere, alkymister, sjamaner og spirituelle lærere benyttet innvielser for å gi andre tilgang til magiske og mystiske ferdigheter som for eksempel helbredelse i ulike former.

I de fleste eldre spirituelle tradisjoner, som zen og tibetansk buddhisme, blir disse innvielsene benyttet for å gi studentene tilgang til en mystisk eller magisk ferdighet, som evnen til å helbrede, uten at vedkommende trenger å trene i årevis først eller ha medfødte egenskaper.

Foto: Photobank gallery/Shutterstock.com

Reiki, som på japansk betyr universell livsenergi, er en av de mest kjente healingtradisjonene og benyttes av millioner av utøvere på verdensbasis. Absolutt alle kan lære denne healingformen på et weekendseminar der Reikimesteren/læreren gir innvielser slik at studentene umiddelbart kan behandle seg selv og andre med universell livsenergi ved hjelp av håndflatene sine.

I transcendental meditasjon (TM) får utøverne innvielse i et mantra som hjelper dem med å transcendere raskere til stillhet. I mer avanserte grader av zen blir også innvielser benyttet for å hjelpe utøverne til å oppnå magiske ferdigheter på sin vei mot spirituell opplysthet.

Fra skeptiker til spontan helbreder

Som sivilingeniør var jeg veldig skeptisk til alt som hadde med det alternative å gjøre, og spesielt til at jeg kunne lære å helbrede med mine egne hender. For meg holdt det ikke med å «føle» energi eller varme, jeg måtte ha objektivt målbare bevis som ingeniøren kunne se med sine egne øyne.

Det fant jeg til gagns etter mitt første Rainbow Reiki 2. grads seminar hvor vi blant annet lærte å gjøre endringer i den fysiske kroppen uten å berøre klienten. En av disse metodene for spontan helbredelse går ut på å balansere skjevheter i bekkenet som enkelt kan måles objektivt med metoder kiropraktorer og fysioterapeuter benytter.

Mitt gamle verdensbilde ble formelig knust etter å ha balansert bekkenet til en av mine medstudenter uten å berøre henne. Før behandlingen hadde hun en skjevhet på ca. fem cm. Under behandlingen hadde jeg en avstand til medstudenten på en og en halv meter mens jeg utførte metoden, som tok ca. tre minutter. Jeg ble veldig overrasket da en annen deltager på kurset, som var lege, målte bekkenet etter behandlingen og påviste at skjevheten var helt borte. Jeg hadde gjort fysiske endringer med målbart resultat på kroppen til min medstudent uten å berøre henne.

Dette var beviset jeg hadde lett etter, som for alvor satte fart på min nysgjerrighet etter å lære mer. Om jeg, en person uten medfødte egenskaper til å helbrede andre, kunne lære dette på et weekendseminar, var det antageligvis mye annet spennende å lære også.

I dag har jeg selv undervist flere hundre studenter i Rainbow Reiki, og jeg finner det utrolig givende å se dem utføre sin første spontanhelbredelse etter kun noen få timer med trening. De største skeptikerne – som akademikere og leger – får sjokk når deres gamle verdensbilde ikke lenger stemmer med virkeligheten, etter selv å ha opplevd dette og sett at alle andre på kurset gjør det samme.

De siste ti årene har jeg aldri opplevd at dette ikke har virket. Derfor gir jeg pengene tilbake-garanti på mine nybegynnerseminarer.

Kan dette måles?

For noen år siden ble jeg invitert av professor Ignat Ignatov ved universitetet i Sofia i Bulgaria til å delta på et fjerneksperiment for å se om jeg fra mitt hjem i Tyskland kunne påvirke en klient som befant seg i hans laboratorium i Sofia.

Professor Ignatov har utviklet et sett med unike måleinstrumenter for blant annet å kunne måle hvor mye energi et menneske utstråler (Korona-spektralanalyse). På den måten kan han måle den biofysiske tilstanden til et menneske. Jo mer blått og fiolett spektralanalysebildet viser, desto mer bioenergi utstråler vedkommende. Dette har for øvrig ingenting å gjøre med aura- eller Kirlian-fotografering.

Med spektralanalysen kan Ignatov måle endringer i den biofysiske tilstanden til et menneske før og etter en energetisk behandling med for eksempel healing. I fjerneksperimentet jeg deltok på, utførte han en spektralanalyse (se bildet under) på en klient ved navn Natalia i sitt laboratorium i Sofia før jeg startet å behandle henne med en Rainbow Reiki Marayana Sayi fjernbehandling fra kontoret mitt i Tyskland. Den eneste informasjonen jeg hadde om klienten var fornavnet hennes, adressen hun oppholdt seg på (laboratoriet til Ignatov) og tidspunktet jeg skulle starte behandlingen.

Spektralanalyse av en klient før Pål-Esben Wanvig begynte å behandle henne med en Rainbow Reiki Marayana Sayi fjernbehandling fra kontoret sitt i Tyskland.

Etter 20 minutter med full kroppsbehandling tok han en ny spektralanalyse av Natalia (bildet under), som viser at hun utstråler betraktelig mer bioenergi etter behandlingen.

Når man i tillegg til bildene tar i betraktning at Natalia følte seg mye bedre etter behandlingen, gir dette et spennende innblikk i hvordan kvantefysikkens lover virker i praksis.

Spektralanalyse av den samme klienten rett etter 20 minutters fjernhealing.

Kan alle gjøre dette?

Det interessante med slike forsøk er om resultatene kan gjentas av nye utøvere som nettopp har vært på sitt første kurs. Det kunne jo hende at dette var spesielle egenskaper kun jeg hadde.

I 2013 dro en gruppe Rainbow Reiki-utøvere til Ignatovs laboratorium i Sofia for å teste om disse resultatene var avhengig av spesielle egenskaper til enkeltutøvere som hadde lang erfaring, eller om det hadde noe å gjøre med innvielsene vi benytter i Rainbow Reiki.

Alle utøverne behandlet klientene sine med den 20 minutters lange kroppsbehandlingen som læres på nybegynnerseminaret. Vi var mest spente på om de som kun hadde deltatt på et nybegynnerseminar, fikk de samme resultatene som Walter Lübeck, som har over 30 års erfaring som spirituell lærer og healer, og som også er grunnleggeren av Rainbow Reiki.

Det interessante var at alle utøverne stort sett fikk de samme resultatene uansett om de var nybegynnere eller hadde lang erfaring. Alle resultatene var blant de aller beste av mer enn 3000 utøvere og healerne som professoren hadde testet siden han startet.

Dette betyr at alle som deltar på et slikt grunnkurs, vil få akkurat de samme resultatene som meg, takket være innvielsene som blir benyttet. Det finner jeg ekstraordinært spennende, og det gjør også jobben min som Rainbow Reiki-mester og lærer utrolig givende.

Konsertpianist eller hobbyspiller?

Selv om alle kan lære å spille piano, kan ikke alle bli konsertpianist. Til det kreves det spesielle egenskaper og lang erfaring samt omfattende øving og praktisering. Slik er det også med healing. Selv om du får samme energetiske virkning etter en behandling som jeg som har lang erfaring, betyr ikke det at du får de samme resultatene, da aktiveringen av kroppens selvhelbredende krefter er avhengig av mange faktorer, som ernæring og psykologi.

Det er selvfølgelig ikke mulig å overføre tiår med visdom og erfaring på et weekendseminar, men alle får tilgang til den samme kraften, som man kan bruke til å hjelpe seg selv og andre. Med tid og erfaring får man i tillegg helt andre og mer omfattende måter å benytte de samme verktøyene på.

Sunn skepsis er bra

Det at du har sunn skepsis når du leser en artikkel som dette, synes jeg er bra! Min oppfordring til deg er ikke å tro på alt jeg sier, men å prøve det ut selv og se om du får de samme resultatene som jeg og mine studenter.

Det å hevde at healing ikke virker, eller at det kun er de med medfødte egenskaper som har tilgang til «kraften», er bastante meninger basert på noe man ikke har nok kunnskap om. Dette er ganske enkelt å bevise. Er det slik at millioner av Reiki-utøvere over hele verden farer med løgn? Hvordan kan det ha seg at de fleste større spirituelle tradisjoner har innvielser for å hjelpe studentene til raskere og mer omfattende resultater? Hvordan kan alle studentene jeg og mine lærere har hatt på kurs i mer enn ti år, ha oppnådd de samme resultatene jeg prater om i denne artikkelen?

Sunn skepsis er bra, men det å bære skepsisen som skylapper som hindrer en i å utforske virkeligheten, var en begrensende holdning som blokkerte mitt liv før jeg ble utbrent, noe som nesten tok livet av meg for 13 år siden. Legene hevdet at de var de eneste som visste sannheten, men ingen var i stand til å hjelpe meg til å bli frisk. Ren og skjær desperasjon var det som førte meg inn i verdenen til komplementær medisin.

Ren og skjær desperasjon var også hovedgrunnen til at jeg var villig til å kaste mine skylapper, trossetninger og etablerte verdensoppfatninger for å prøve ut noe nytt. Uten denne desperasjonen hadde antageligvis den stae sivilingeniøren aldri fått fjernet skylappene sine og dermed heller aldri fått oppleve den ekstraordinære, spennende metafysiske verdenen som har vært med på å skape det fantastiske, meningsfylte og lykkelige livet jeg lever i dag.

Lyst til å vite mer?

Livet kan være godt å leve om vi velger det selv! Om du ønsker å lære mer om dette og andre temaer for å skape et bedre liv, finner du flere gratis videotreninger og artikler på www.wanvig.no. Stort sett alle problemer kan løses, og ofte ligger løsningen rett foran nesetippen! Jeg ønsker deg lykke til på din vei mot god helse, glede, lykke og et fortryllende liv!

Jeg håper denne artikkelen har vært til inspirasjon og motivasjon for deg til å utforske de unike evnene som slumrer i deg! Jeg er alltid åpen for innspill og spørsmål. Ta gjerne kontakt med meg på e-post om du har forslag til tema som du ønsker at jeg tar opp i mine artikler.

Les også: 

Hva er spirituell healing?

Lær hvordan du starter en healing

Skogsbad er vår viktigste medisin

Hvordan bruke musikk til healing og spirituelt arbeid

Pål-Esben Wanvig

Pål-Esben Wanvig er sjaman, journalist, forfatter, lærer, coach og foredragsholder innen personlig og spirituell utvikling. Han har bakgrunn som sivilingeniør og valgte å gå en holistisk vei etter at skolemedisinen ikke kunne hjelpe han etter livstruende utbrenthet i 2003. Etter mer enn 20 år og 35.000 timers utdanning og erfaring med flere tusen klienter og studenter, har Pål-Esben blitt en ekspert innen å kombinere østlige tradisjoner, teknologi og filosofi med moderne vitenskap, medisin og nevropsykologi for å hjelpe sine studenter og klienter til å oppnå raske og objektivt målbare resultater i sitt daglige liv. Ta gjerne kontakt på e-post: post@wanvig.no, Facebook: www.facebook.com/PalEsbenWanvig/. Nettside: www.wanvig.no
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode