Skip to main content

Hvordan ser en healer ut?

Hvis noen sier ordet healer, hva dukker opp i hodet ditt da? Er det en avdanket og fargerik hippie med flettet hår og skjegg, eller en middelaldrende dame i flagrende lilla gevanter og fotformsko?  Kan det være en sjaman med tromme og eksotisk bekledning?

Tekst: Annie Vist Hageløkken

Ordet healer kan gi inntrykk av noe ekstraordinært og fremmed, men er det egentlig det? Hvis vi ser på hva ordet betyr, kan vi kanskje få en bedre idé om hvem som er healere. Ifølge Norsk Spiritualist Forening (NSF) er en healer en som kan hjelpe andre mennesker eller dyr til å få en bedre helse. Healing foregår på alle plan i en persons eller dyrs liv – i det fysiske, det emosjonelle, det mentale og det spirituelle. Det er også en naturlig evne som kan utvikles av alle.

Å heale er altså å få noen til å oppleve en bedring i sitt liv og sin situasjon. Den definisjonen er ganske vid. I ene enden har vi en mor som trøster sitt sønderknuste barn, og i den andre en dansende medisinmann rundt stammens bål. Det vil jo bety at vi alle bedriver healing fra tid til annen uten nødvendigvis å vite det, overfor familie, venner og bekjente. Venninnepraten over et glass vin, rådene man gav til kollegaen som hadde nådd midtlivskrisen og besøkshunden med eier på sykehjemmet. En healer ser altså ut som deg og meg da, ganske normal og vanlig?

De fleste av oss vil nok ikke forholde seg til en så vid betydning av ordet healer. Vi tenker nok mer på en person som har dette som et yrke, muligens også et kall i livet. En som er født med eller har utviklet spesielle evner, som kan helbrede andre. Hvem er de da, kan de pekes ut på gaten bare på grunnlag av sitt særegne utseende?

NSF sier at healing er en naturlig evne, med andre ord er det noe som ligger i oss alle. De som ønsker det, kan jobbe med og utvikle denne evnen, slik at de blir i stand til å bruke den bevisst for å hjelpe andre. Da er det jo faktisk slik at en healer er bare et vanlig menneske, en person som ser ut som deg og meg.

Jeg undres, for er det ikke litt rart da at healing tilhører «den alternative verden». Skal ikke det per definisjon bety annerledes, uforståelig, utøvet av få utvalgte og særegent på alle mulige måter? Da bør jo de som utøvere også være litt aparte? Kan «den alternative» faktisk være helt «vanlig» og naturlig?

Les mer om healing her: 
Virker egentlig healing?
Hva er spirituell healing?
Kan alle lære healing?
Lær hvordan du starter en healing
Flere typer sjamanistisk healing: Essensen bak er den samme
Fri fra depresjon og utbrenthet med healing

Annie Vist Hageløkken

Om artikkelforfatteren:

Annie Vist Hageløkken anser seg for å være en oppdagelsesreisende i den spirituelle verden. Hun er healer, klarsynt og medium under opplæring. Hun har hele livet jobbet innenfor omsorg og veiledning av andre mennesker, og brenner for å hjelpe andre til å finne styrken og livsgleden i seg selv.

Nettside: aktivsjel.no

Kampanje på Helse- og livsstilmagasinet Medium!


Gaver: Personlig horoskop + Årshoroskopet 2024!