Skip to main content

Hvordan blir livet etter døden? Lena Ranehag svarer

Gjennom et medium har vi mulighet til å få bekreftelser på at våre kjære avdøde lever i en annen dimensjon. Vi får vite at livet fortsetter etter døden, og at åndene lever i lys og kjærlighet. Men vi får nesten aldri informasjon om hva de gjør, og hvordan livet deres faktisk er. Lena Ranehag har opplevd å få svar på dette.

Tekst: Elisabeth H. Reynolds

Foto: Aurora Hannisdal/Kjentfolk.no og Leif Gustafsson

Lena Ranehag har forbløffet mange med sine evner som medium. Hun har blitt et kjent ansikt for tusenvis av mennesker i Skandinavia gjennom sin medvirkning i Åndenes makt på TVNorge samt Det okända på Sjuan i Sverige (tidligere TV4+) og Åndene vender tilbage på TV3+ i Danmark.

Siden 2014 har hun ledet en realityserie på svensk TV4 Play kalt En natt på Slottet, hvor kjendiser får møte åndeverden gjennom Lena. Hun har jobbet profesjonelt som medium i over 15 år, og hun er også aktiv som kursholder, foredragsholder og forfatter.

Vinteren og våren 2016 har Lena trukket seg litt tilbake for å kunne utføre en operasjon. Hun har nemlig fått en stor godartet svulst i magen som har vokst inn i tarmen og buken. De har forsøkt å operere den bort to ganger, men det er fortsatt en del å fjerne.

− Jeg er heldig. Det ble oppdaget tidlig, så jeg tror det skal gå bra, sier hun tappert og optimistisk. Legen sa at det blir kreft av den svulsten om den ikke tas bort. Etter operasjonen er hun ledig hele våren og sommeren og skal ikke jobbe med TV, kurs, husrens og sittinger før til høsten. Planen er å skrive på sin neste bok.

Helge fra Norge

Det er med glede Lena stiller opp for intervju i Medium. Når vi spør om hvordan livet for åndene på den andre siden er, vil hun mer enn gjerne fortelle. Det er akkurat dette hun har skrevet om i sin bok Det usynlige riket (2014). Den handler nettopp om hva som møter oss etter at vi reiser fra vår fysiske verden. Boken ble skrevet med et grunnlag i Lenas kontakt med en avdød mann fra Norge, kalt Helge.

− Jeg har fått en hel del informasjon gjennom Helge. Han forteller meg hvordan livet hans er, og tar meg med på visuelle reiser i åndeverden slik at jeg får vite hvordan det ser ut og hva som skjer der, sier Lena.

Helge gav seg til kjenne gjennom sin kone Else, da hun tok kontakt med Lena fordi hun ønsket tegn på at mannen hennes fortsatt fantes etter at han døde. Etter det første møtet viste han seg for Lena i flere hundre møter, der han skal ha vist og fortalt henne om hvordan livet er i åndeverden.

Reiser gjennom tid og rom

Historien til Helge starter med en reise fra den fysiske verden til den andre siden. Lena ser med sine indre øyne hva han forteller, og hun har full tillit til at det Helge har vist henne, representerer åndeverdenens virkelighet.

− Er det så vakkert som jeg har sett, er det fantastisk. Da forstår jeg hvorfor det kalles den lyse verden, og hvorfor dette er den mørke verden. Det mørke er de energiene som er her, som er litt tyngre, sier hun.

Da Helge levde på jorden, var han opptatt av å leve av energi og hvordan man kan forvandle energi. Den interessen har han utviklet videre i åndeverden, viste det seg.

Lena var ved full bevissthet da Helge tok henne med på den fantastiske reisen. I kapittelet «På reise gjennom tid og rom» i sin bok Det usynlige riket beskriver hun detaljert om denne reisen. En del av dette gjengir hun for oss.

− Jeg frigjør min bevissthet og forflytter meg mellom verdenene. Det er en ekstrem opplevelse å forflytte seg så raskt gjennom tid og rom, sier Lena.

Kamp for å slippe taket

På et bevisst plan kjempet Helge for å slippe taket i det fysiske livet da han døde, forteller Lena.

− Når vi dør og forlater livet, må vi iblant kjempe for å komme videre. Uansett om vi er i dette livet eller i åndeverden, skal vi videre i utviklingen vår. I et bestemt øyeblikk må man velge om man vil videre eller dra tilbake, sier hun.

Som klarsynt medium jobber hun med å få avdøde sjeler eller ånder inn i lyset. Mange av åndene som «kommer til henne», forteller at det ikke var lett å slippe taket i den fysiske verden.

− En del av dem har vanskelig for å slippe taket. De kommer i en slags mellomverden hvor de er i et slags vakuum der de er innesluttet i sin konflikt om å ikke slippe taket. De er ofte veldig materialiserte, stedbundne eller personbundne, og da er det hendelser eller konflikter som holder dem fast. De er ikke klare til å slippe taket, forklarer Lena.

Nettopp dette er en del av hennes oppgave som medium: å løse konfliktene, forflytte avdødes energier og bevissthet og vise dem lyset. For Lena skjer dette på et visuelt bevissthetsplan.

Inn i lyset

I begynnelsen av reisen etter Helges død står han på kanten av et gigantisk stup. Instinktivt vet han at han ikke har noe valg, for han vet at han må videre i den ene eller den andre retningen.

− Jeg står og ser bakover inn i mørket og ser fremover hvor det er helt lyst. Plutselig er det ikke vanskelig å velge, selvsagt vil jeg til lyset. Det kjennes i hele meg. Jeg fortsetter gjennom en mørk tunnel som er omsluttet lys, forteller Lena.

Reisen går videre gjennom en mørk tunell som er omsluttet av lys, og Lena ser tvers gjennom den. Alt foregår i høy hastighet. Hun ser ikke noe klart, men fornemmer ting. De passerer mange mennesker og ulike miljøer.

− Jeg får opplevelsen av at jeg skal legge det gamle livet bak meg. På den andre siden er det en lys åpning, så lys at det gjør vondt i øynene. Jeg dras inn mot lyset for å fortsette. Jeg befinner meg i en annen dimensjon. Jeg ser meg omkring og vet ikke helt hvor jeg er, men jeg er sterkt følelsesmessig påvirket på ulike måter. Tårene renner, jeg blir varm. Jeg kjenner meg vektløs og energifylt, men bevegelsene går saktere nå. Jeg kan bevege meg sakte i alle retninger, og jeg trenger ikke lure på om det er vanskelig å gå opp eller ned.

− Det er som om jeg har fått andre øyne å se med. Jeg ser ting på en ny måte, og jeg ser mennesker i en annen form. En energiform som bare jeg kan se med disse øynene, de åndelige «indre» øynene. Menneskene her har en annen konsistens. Det er en bevissthet som flytter seg, men som likevel har en form. Etter en stund kommer jeg ned i en annen fargedimensjon der alt er lyseblått. Jeg får en annen energi og blir mer synlig i åndeverden. Jeg slipper taket om livet jeg nettopp har forlatt, forteller Lena.

Gigantisk universell sirkel

Så kommer hun til en gigantisk universell sirkel som inneholder mange ulike rom uten dører. De åpne rommene gir en følelse av å være velkommen.

− Hvert rom har ulike energier, og vi må ta oss igjennom dem for å utvikles og få ta del i åndeverdenens mektige system, som er utviklet ut ifra universets lag og uovertrufne intelligens. I hvert rom får jeg et nytt verktøy som jeg skal lære meg å bruke for å kunne gå videre i min åndelige utvikling. Landskapet rundt rommene er fantastisk, det er i alle regnbuens farger, og det er hav og berg, blomster og dyr.

− Alt er så vakkert her. Det er en levende dimensjon. En helt fantastisk dimensjon der språket er levende gjennom bilder og symboler, og åndenes følelser brukes i den åndelige bevisstheten. Det vi trenger for å utvikle oss, blir tilført oss som en energioverføring, beretter Lena.

Vi bygger grunnlaget nå

Når vi dør, går vi gjennom livet i reprise, tror Lena, slik som mange har gjort i nær-døden-opplevelser. Hun tror det er viktig å lære av sine feil for å kunne bygge et godt grunnlag for fremtidige liv.

− Livet du lever nå, skaper en plan for livet du lever mellom livene, det vil si i åndeverden. Den planen er også den planen du legger for det neste livet du reinkarnerer til. Da har du din livsplan ferdig. Den er bygget på ditt forrige liv og viser hva du skal lære neste gang. Jo bedre liv du skaper nå, jo bedre liv får du i neste liv. Så det lønner seg å jobbe med sin åndelige utvikling, sier Lena.

Man kan altså skape bedre karma for seg selv i nåværende liv.

− I rommene på den andre siden ser man på speilingene fra tidligere liv og lærdommen man skal ta med seg og jobbe videre med. Hva skal du lære? Hva er det du ikke har forstått? Man ser på valgene som er feil. Hvis man ikke lærer av sine feil og ikke forstår det man skal lære, får man oppleve ting om igjen. Det handler om lærdom og om valg. Jo mer du lærer deg, jo lettere går livet og jo høyere opp i det åndelige planet går du, sier Lena.

Hun forklarer at det finnes syv ulike åndelige plan. Du kan for eksempel skape en plan i dette livet som tilsvarer plan fire, slik at du vil komme til plan fire i neste liv og skaper bedre karma der. Deretter kommer du til plan fem i det neste livet, dersom du utvikler deg i riktig retning. Men utviklingen kan også degraderes hvis ting skjærer seg helt i dette livet. Da kan man havne på et lavere plan i neste liv.

Tid, rom og evige bånd

I åndeverden finnes ikke tid eller rom, ifølge Ranehag. Det som kan ta flere hundre år i den fysiske verden, kan derfor ta bare noen sekunder i åndeverden.

− Når du er død og lever i åndeverden, kan du forflytte deg mellom verdenene. Det er derfor åndene kan besøke oss og hilse på oss. Men når vi får veiledning fra de avdøde, har de et annet perspektiv på tid og rom. Det som står her og nå, har allerede skjedd i deres dimensjon. De ligger et steg foran oss i tid, sier Lena.

Selv om vi er atskilt i tid og rom, vet hun at kjærligheten og båndene mellom mennesker vil eksistere i evig tid.

− Det man har opplevd med noen, forsvinner aldri, det er alltid der, både det som er bra og det som er dårlig, sier hun.

Lever flere liv

Lena vet at vi møter igjen våre nære og kjære på åndens reise etter døden. Hun tror også på reinkarnasjon og at vi lever flere liv.

− Man møter igjen sine nære og kjære, men kanskje ikke i hvert liv. Bildet av hvordan du så ut, er det samme som da du levde. Men man får forskjellig utseende i forskjellige liv. Sjelen er kjønnsløs. Derfor kan man gjenfødes både som kvinne eller mann, sier hun.

Hennes egen mormor døde i 2002, men hun har ikke vist seg som ånd for Lena siden den gangen.

− Når jeg dør, møter jeg ikke henne. Hun har gått videre, sier Lena.

− Det er ikke alltid man er synkronisert i samme liv. En person kan leve i åndeverden mens en annen lever på jorden.

Opplever alt som er

− Når vi kommer til åndeverden og går over til lyset, åpnes bevisstheten og vi ser åndeverden på et bevisst plan. Vi ser alt og opplever alt som er. Men det er ingen reell verden som denne fysiske verden. Åndeverden er bare en illusjon. Alt vi ser og opplever, finnes på et bevissthetsplan. Siden det skjer på et bevissthetsplan, er det mulig å følge med på reiser til andre dimensjoner. Man reiser gjennom tid og rom med sin bevissthet, sier Lena.

Ånder i åndeverden har ingen hjerne, mener Lena. Hun tror at hver eneste bevissthet har sitt eget identitetsminne, sjelens ID, som er koblet til en høy intelligens (bevissthet) som er synkronisert med universets høyeste intelligens. I sjelens ID er alt lagret – bilder, minner og personligheten – fra liv til liv. Det er som en gigantisk harddisk med ubegrenset lagringsplass, minne og kapasitet.

− Vi får ta del i den åndelige verden gjennom bilder. Det er som en saga, ettersom det er en illusjon. Vi ser alt med våre indre øyne i denne vakre verden. Det er en fantastisk frigjørelse fra det jordiske livet, som ofte er en byrde. Da mener jeg en byrde med den fysiske kroppen. I åndeverden er du fri, smiler Lena.

Kontakt med våre kjære

Noen Lenas klienter har blitt skuffet fordi de ikke fikk kontakt med den de ønsket. Misfornøyd kan de spørre: «Hvorfor kom ikke min pappa? Jeg hadde lengtet slik etter å få kontakt med ham.»

− Det kan være så enkelt som at pappaen din ikke er der, at han har inkarnert på nytt, eller at han ikke er tilgjengelig, forklarer Lena.
Som oftest opplever hun å få inn ånder som gjenkjennes av klienten som deres nærmeste avdøde. Men iblant får hun inn ånder som klienten nesten hadde glemt, og de forteller om ting de ikke kunne vite om vedkommendes liv.

− Åndene er koblet til våre åndelige nettverk. Informasjonen overføres på et telepatisk plan, som man her tar inn på et mentalt plan. Det finnes små nettverk og tråder som binder sammen informasjonskanalene på det telepatiske planet. Disse nettverkene er koblet til åndeverden. Jeg kan formidle informasjonen, men jeg får ikke inn alt. Jeg blir alltid overrasket over hvordan det fungerer, selv om jeg har jobbet med det i lang tid, sier hun.
Lena kanaliserer ikke, men sier hun får inn informasjon ved å bruke alle sine indre og ytre sanser.

− Det gjelder å ha tillit til informasjonen som kommer. Begynner du å fundere på om det er rett eller feil, da går det ikke. Uten tillit fungerer det ikke i det hele tatt. Det gjelder alle ting i livet, sier hun.

Må søke mot lyset selv

Mange avdøde har vanskelig for å slippe taket i den jordiske tilværelsen, som nevnt over. Det er fordi de må etterlate sine nære og kjære, materielle ting og noen ganger konflikter og uløste saker. Når de har vanskelig for å slippe taket, kan de havne i en mellomverden, sier hun.

– Mange av dem som har hatt unaturlige dødsfall, forstår ikke hva som skjer. Mange er redde og urolige. Da er det viktig at man har en åpen kanal. Det betyr at man har sin åndelige navlestreng åpen og nær. Dersom vi klipper av navlestrengen, er vi fortapte. Mange mennesker stenger av og kutter den, og da går de ned i mørket. De er redde og i villrede. Det skaper angst, konflikter, bråk og krig. I dag har mange mistet sin åndelighet og stengt av. For meg er det djevelen eller satan selv som er mørket, sier Lena.

Lena ser at det er en stor krig mellom «verdenene» i dag, der veldig mye redsel styrer.

− Den globale karmaen avspiller seg på jorden og herjer. Krig pågår mellom de mørkere og de lysere kreftene. Dette står det også om i Bibelen. Man kan kjenne igjen det som skjer nå. Vi transformerer ingen god energi nå. Derfor er det viktig at vi lytter til våre kjære på den andre siden, sier hun.

Lena Ranehag maler bilder av åndeverdens budskap og nærvær. Under er et oljemaleri hun kaller «Golden Mountain».

Lena er ikke religiøs, men troende.

− For meg er mesteren den høyeste bevisstheten – en full kraft som vil hjelpe oss. Men da må vi også ha vilje til å åpne oss og ta imot det som kommer. Vi må lyse opp vår verden og lytte til dem på den andre siden som er i lyset, anbefaler hun.

 Hva skjer etter døden med dem som ikke tror på noe? Blir de forvirret?

− Mange av dem som er mest skeptiske, er de som blir mest positivt overrasket når de dør. Når de åpner bevisstheten og slipper kontrollen, blir de overrasket over det som faktisk finnes der som de aldri har trodd på. De blir ikke alltid forvirret, det kan være tvert om, sier Lena.

− Det finnes også noen ånder som ikke kommer videre, som bare blir i de mørke rommene, i et slags vakuum i en mellomdimensjon. De tror at de lever enda og søker hjelp gjennom å lage bråk. De får tilhørighet til våre fysiske liv, men de blir ikke sett og hørt. Jeg kaller dem «outlaws», «hang arounds», «hengere». De kan være der i all evighet dersom ingen åpner døren til lyset for dem. Man kan undre seg over hvorfor Gud ikke viser dem veien. Men det slik at man selv må søke lyset, forklarer Lena.

Hun minner oss om at det ikke finnes tid i åndeverden. En ånd kan henge fast i en slags mellomdimensjon i mange hundre år. Men det som for oss er en evighet, kan være som sekunder eller minutter i en åndelig dimensjon.

− Noen kommer aldri videre. De er begravd i negative tanker. Det er sinnet som skaper himmel og helvete, så det er et valg hver enkelt må ta. Men til slutt pleier de fleste å finne lyset, avslutter Lena.

Les mer om Lena Ranehag her: www.faithcure.com. Høsten 2016 utgav hun en ny bok på norsk kalt Universets Plan – Sjelens kreative og åndelige utvikling.


Denne artikkelen handler om…


Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode