Skip to main content

Human design-rådgiverne Kaja og Torbjørn hjelper deg ut av boksen

Human design er et system som hjelper deg å se hvem du er, hva du er her for å gjøre og hvordan du kan leve i flyt og glede. Kaja Føyen og Torbjørn Bigseth Olsen sa opp jobbene sine innen finans og eiendomsmegling og lever nå på heltid av å tolke menneskers unike «blueprint», nemlig deres human design.

Fra finansrådgivere i DNB til human design-rådgivere! Det var gjennom jobben i DNB at Kaja Føyen (32) og Torbjørn Bigseth Olsen (30) møtte hverandre første gang. Der ble gnisten tent, og de har videreført ønsket om å hjelpe og veilede mennesker i readingene de gir innen human design.

– Human design er en ny vitenskap av selvforståelse som kombinerer en rekke ulike skoler. Både eldgammel vitenskap som astrologi, i ching, kabbala og chakraene, samt nyere vitenskap som genetikk og kvantefysikk. Human design er veldig omfattende og har tatt med seg veldig mye kunnskap og vitenskap inn i et nytt system. Dette kombinert sammen gjør det veldig fascinerende, forteller Kaja, som snakker lidenskapelig og rett fra hjertet når hun forklarer hva human design er.

Brenner for å hjelpe

Både hun og den like engasjerte kjæresten Torbjørn jobber fulltid med å gi en til en human design readinger, holde workshops og drive den spennende podkasten Human Design Norge. Du finner også Torbjørn og Kaja på Instagram; @torbjornogkaja. Da jeg intervjuet dem over Zoom, er de på sommerferie i Norge. Paret har ikke fast bosted enda. De bor store deler av året i den idylliske fiskerlandsbyen Ericeira i Portugal som er kjent for gode surfemuligheter, avslappende atmosfære og som er et populært tilholdssted for digitale nomader.

Stemningen er god fra første stund og intervjuet går nærmest av seg selv når de forteller Medium om alt det spennende de holder på med. Både Kaja og Torbjørn har hvert sitt foretak hvor de tilbyr livsveiledning og coaching i tillegg til human design readingene de gir sammen. Det er ingen tvil om at paret brenner for å hjelpe, løfte og inspirere andre til å bli den beste versjonen av seg selv.

Opplev mer lykke

– Human design tillater deg å være deg selv og det gir deg en mulighet til å være den versjonen du kom hit for å være. Det er så mange, inkludert meg selv, som prøver å være så mye annet enn det som er naturlig. Human design setter ord på din genuinitet og din unikhet, forteller Kaja når jeg spør henne hva hun mener det beste med human design er. Samtidig understreker paret at human design på ingen måte er et system som skal putte mennesker i enda boks slik dagens samfunn og religioner allerede gjør.

Human design kan hjelpe hvert enkelt individ å oppleve mer lykke og flyt ved å prøve å leve mer i takt med slik man var da kom med til denne jorden. Torbjørn liker godt at systemet gir veldig håndfaste og praktiske råd om hvordan du kan leve etter din unike mekanisme.

– Det beste er jo egentlig at human design er veldig praktisk og gir råd og tips om hvordan du kan operere etter din mekanisme. Det er opp til deg hva du velger å gjøre med det, det er det som er så fint. Det kan uttrykkes på mange måter. Det er litt opp til deg. De som er interessert i human design kan utforske det og se hvordan det utvikler seg, forteller Torbjørn.

Human design tillater at du er deg selv og den versjonen du kom hit på kloden for å være. – Det er så mange, inkludert meg selv, som prøver å være så mye annet enn det som er naturlig. Human design setter ord på din genuinitet og din unikhet, forteller Kaja. Foto: privat

Endret karrierevei

Både Kaja og Torbjørn har en helt annen grunnutdanning og jobberfaring. Torbjørn har en mastergrad innen finans og har jobbet mange år i bransjen. Kaja har bachelorgrad innen eiendomsmegling, men også arbeidserfaring som finansrådgiver. Det var da de jobbet i en periode som finansrådgivere i DNB at paret møtte hverandre. Der ble en gnist tent, og de har videreført ønsket om å hjelpe og veilede mennesker i rådgivningen de gir hver for seg og sammen i human design.

– Det var vel jeg som startet med human design, forteller Kaja. – Jeg ble introdusert for systemet for mange år siden. Jeg husker jeg hørte navnet og ble helt «hva er dette her for noe» og gikk rett hjem og googlet det og sjekket det ut. Det var i starten på yogareisen min og jeg tenkte; «nå kan det ikke bli for mye på en gang, jeg må holde meg til én ting om gangen».

Kaja er også utdannet yogainstruktør og det var etter bruddet med hennes tidligere samboer hun fordypet seg i yoga og jobbet med selvutvikling at hun virkelig omfavnet utdanningen innen human design, men det tok sin tid.

Kommer til deg når du er klar

– Det sies at human design kommer til deg når du er klar, forteller Kaja når vi snakker om hvordan paret startet sin reise innen human design og hvordan både hennes yoga- og human design utdanning har vært viktig for hennes egen selvutvikling.

– Det var absolutt en gradvis endring. Jeg husker jeg så vidt hadde begynt med yoga. Jeg har alltid stengt følelsene inni meg. Jeg gikk aldri i dybden på mine følelser da jeg var yngre. Jeg slet i mange år med spiseforstyrrelser og det var mye greier der. Alt så veldig fint ut på utsiden, men inni meg var det svart. Jeg visste ikke hva det var, jeg visste ikke hva jeg gjorde her i verden og jeg bare løp rundt og gjorde det jeg trodde var forventet av meg. Da jeg begynte med yoga, fikk jeg litt mer kontakt med meg selv og følelsene mine. Da det ble slutt mellom meg og min daværende samboer begynte jeg å praktisere masse yoga. Jeg hadde alltid tidligere bare stengt av følelser, jeg skulle ikke ha kjærlighetssorg og ville ikke kjenne på det. Men da jeg begynte med yoga greide jeg å kjenne på det og at jeg ble lei meg under meditasjonen eller på slutten av timene. Da ble jeg sånn; «oi, dette er interessant, jeg begynner å kjenne meg selv. Jeg tør å kjenne på det det ubehagelige, sitte i det og være i det.» Dette førte til at jeg ble veldig interessert i yoga og etter hvert tok en yogautdannelse, forteller hun.

Etter hvert som Kaja utviklet seg innen yoga og human design, ble kontrastene mellom eiendomsmegling, finans og den mer sjelfulle siden for stor.

– Det var stor forskjell – det var som to ulike verdener. På den ene siden så jeg sannheten, jeg så alt. I den andre bransjen var det bare snakk om Porscher, merkeklokker og inntekt. Det kom til et punkt hvor «dette går bare ikke».

Farens død endret alt

Torbjørn følte lenge at han ikke hadde mye glede av å jobbe i finansbransjen, men han fortsatte på tross av dette. Det var først etter en tøff fase da faren brått gikk bort at Torbjørn begynte å se på livet annerledes. Han følte ikke at jobben i finansbransjen ga mening lenger.

– Det kom til et punkt hvor det var en type jobb som ikke ga meg noe glede lenger. Jeg tenkte jeg ikke hadde lyst til å tilbringe resten av livet mitt på et sted hvor jeg ikke følte at det ga meg noe. Da faren min gikk brått bort, begynte jeg å tenke annerledes: «livet kan jo forsvinne i morgen, og da vil jeg i hvert fall sitte igjen med en følelse av at jeg har gjort noe jeg ønsker å gjøre.»

Torbjørn ble inspirert til å begynne med human design gjennom Kaja. Systemet fenget ham fra første stund, noe han aldri hadde trodd.

– Hadde du spurt meg for to-tre år siden om jeg skulle jobbe med human design, så tror jeg at jeg nesten bare hadde ledd av det. Men heldigvis så hoppet jeg med hodet først inn i en ny, spennende reise. Jeg husker at human design i seg selv var veldig interessant å lære. Som alle de forskjellige energitypene. Jeg var jo egentlig litt skeptisk. Bare jeg hørte ordet human design tenkte jeg «hva er dette for et system?». Men da Kaja begynte å forklare om systemet og hvordan mitt eget kart var, fascinerte det meg veldig. Det var jo nesten som å høre en historie om seg selv. Og så ballet det på seg. Dette er jo faktisk et kjempefint verktøy som virkelig kan bistå og hjelpe mange mennesker. Å hjelpe andre til å føle at de har en verdi.

Kanalisert system

Selv om human design er relativt nytt i Norge, har systemet eksistert i mange år allerede. Systemet ble kanalisert inn i verden av kanadieren Alan Robert Krakower på slutten av 1980-tallet.

– Han fikk systemet kanalisert til seg i 1987 på Ibiza, forteller Torbjørn. Kaja forteller at dette unike systemet var ment for barna. Ra Uru Hu, som er navnet Krakower fikk kanalisert at han skulle kalle seg, fikk inn at generasjonen fra 1987 og fremover skulle støtte og lære opp fremtidens barn slik at menneskeheten kunne leve mer i takt med sitt medfødte unike potensiale og kraft. På denne måten ville det bli et mer kjærlighetsfullt og harmonisk samfunn. Derfor viet han livet sitt til å gi readinger og etter hvert utdanne andre til å gi readinger. Torbjørn og Kaja har selv tatt utdanning fra blant annet Ra Uru Hu sin hjemmeside Jovian Archive.

Mange komponenter

Fem energityper, ni sentre, 64 linjer, 35 kanaler, inkarnasjonskors og mye mer. Dette er bare noe av terminologien du møter når du tar et dykk ned i human design. Systemet som Ra Uru Hu kanaliserte tilbake i 1987 er omfattende. Mange av oss vet hvordan et fødselshoroskop fra astrologien ser ut. Det er mange detaljer og symboler fordelt over en sirkel delt inn i tolv hus. Det er komplekst, og har man ingen erfaring med astrologi, blir man lett overveldet ved første øyekast. Det samme gjelder et human design kart. Det er komplekst, og man skjønner at man trenger utdannelse for å forstå all symbolikken og visdommen som ligger i hvert enkelt design.

Hvert eneste design er unikt. For å finne ditt kart kan du gå inn på mange forskjellige nettsider (se liste nederst). På disse sidene må du oppgi når og hvor du er født, samt nøyaktig fødselstidspunkt, det samme du oppgir for å få fødselshoroskopet.

Dette er Ragna Søbergs human design-kart, og er et eksempel på hvordan et slikt kart ser ut. Her ser man de forskjellige komponentene som et design er bygget opp av. Sentrene, kanaler, gater og porter. Foto: Gjengitt med tillatelse fra myhumandesign.com

Astrologien har tolv stjernetegn, mens human design har fem energityper. Det er nesten uendelig med muligheter og kombinasjoner som til sammen utgjør et unikt, perfekt og vist design.

Denne artikkelen er alt for liten til å kunne gå i dybden på alle de forskjellige elementene, men vi gir en liten smakebit på de forskjellige typene og elementene som et design består av:
● Manifestoren: Den som setter ting i gang og er initiativtakeren. Kun ni prosent av verdens befolkningen har dette designet.
● Manifestingsgenerator: Den som har masse energi og lidenskap. Ca. 35 prosent av verdens befolkning har dette designet.
● Generatoren: Den som skal spre god energi. Ca. 35 prosent av verdens befolkningen har dette designet.
● Projektoren: Den som ser og skal veilede og guide. Ca. 20 prosent av verdens befolkningen har dette designet.
● Reflektoren: Den som speiler de andre. Kun én prosent av verdens befolkningen har dette designet.

Sentrene
Det er totalt ni sentre. Udefinerte sentre (ufarget i kartet) betyr at kvalitetene til det respektive senteret er mer åpent for påvirkning fra den ytre verden. Definerte sentre (med farge i kartet) viser at kvalitetene i disse sentrene allerede er i deg og ikke blir så påvirket av påvirkning fra den ytre verden. Det er en konsistent energi du har tilgang til selv.

Kanaler, gater og porter
Kanaler er de som knytter to sentre sammen. De hele linjene utgjør en kanal. Det er de som gjør at man har et definert senter (farget). Når man har en utfylt kanal har man tilgang på en kreativ intelligens som man kan stole på. Gater og porter er de markerte tallene på sentrene. Disse viser dine kvaliteter og talenter og spesifikke egenskaper som man kan dra nytte av. De svarte linjene er de kvalitetene du er bevisst på, mens rød er det ubevisste.

Inspirerende reading
– Vårt ønske og intensjon er å inspirere andre til å tre inn i sin unikhet, forteller Torbjørn når han forklarer deres visjon.
Dette gjør paret både når de veileder sammen og hver for seg i sine egne prosjekter. Dette kan undertegnede skrive under på da jeg unnet meg en dybdereading med Kaja og Torbjørn i juni. Det var veldig interessant og utrolig inspirerende. Jeg følte meg sett og at jeg fikk mye mer klart for meg min rolle og plass her i verden i mitt design som er prosjektor. Kaja og Torbjørn er dyktige, nøye og veldig motiverende Dette anbefales på det varmeste!

Bestill din veiledning

Hvis du kunne tenke deg å bestille en reading av paret, kan du både bestille en til en med hver av dem eller sammen. Du kan også bestille en skriftlig analyse og få et godt innblikk i ditt unike design. Gå inn på parets Instagramkonto @torbjornogkaja og se på de forskjellige tjenestene de tilbyr.

Torbjørn har sin egen hjemmeside hvor han også tilbyr coachingtjenester. Gå inn på thelioncoach.com eller send en e-post til tbigsetholsen@hotmail.com for mer informasjon. Kaja tilbyr også egne coachingtjenester via hjemmesiden kajafoyen.com. Ta kontakt via kontaktskjemaet.

Tilbud kun for Mediums lesere

Hvis du kunne tenke deg å bestille en skriftlig analyse av Torbjørn og Kaja, får du som leser Medium et eksklusivt tilbud med 15 prosent rabatt ved å bruke rabattkoden medium15 når du bestiller.

Takk til Jane i myhumandesign.com for tillatelsen til å bruke mitt eget kart som illustrasjon i bladet. Her er en liste med andre sider og bøker du kan besøke for å lære mer, bestille reading eller utdanne deg innen human design:

Torbjørn og Kajas Instagramkonto har masse informerende, enkle og spennende poster om de forskjellige elementene i human design.
● Ra Uru Hu sin hjemmeside: jovianarchive.com
● Jenna Zoe: myhumandesign.com
● Erin Claire Jones: erinclairejones.com
● Karen Curry som har skrevet boken Understanding human design.
● For å finne ditt fødested og fødselstidspunkt som du trenger for å få ditt human design kan du logge inn på sidene dine på min helse på helsenorge.no. Dette gjelder for alle som er født etter 1967.

Ragna Torheim

Ragna Torheim er stolt heks, skribent, tarotlærer og podkaster. Hennes hovedfokus er tarot, heksekunst og spirituell utvikling. Hun elsker å skrive og holde kurs innen tarot.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode