Skip to main content

Et rikt utvalg av yogahelger i Norge

Endelig kan vi dra på yogaretreater igjen! Kunne du hatt behov for en helg bare for deg selv, for å få tid og rom til å gå innover i deg selv og jobbe med energiblokkeringer som hemmer deg? Hva med en yogahelg i fjellet, kanskje kombinert med noen fjellturer, spa og massasje?

Interessen for yoga og meditasjon har økt drastisk de siste 15 årene, og nå har vi et rikt tilbud av ulike yoga- og meditasjonsretreater som passer enhver smak og behov. Her er et forsøk på å gi en liten oversikt og en introduksjon til noe av det som tilbys, sortert etter dato med det nærmest i tid øverst. 

I tillegg til de som er beskrevet nedenfor finnes det mange yogahelger eller meditasjonsretreater som er kombinert med andre aktiviteter som fjellturer og rideturer for eksempel. Den Norske Turistforening arrangerer mange slike med yoga eller mindfulness i tillegg til turer. Kortere rideferier med yoga arrangeres av Oslo Yoga i samarbeid med Mesna Islandshestsenter like ved Lillehammer og Venabu Fjellhotell og hytter. Finnskogtoppen velværehotell arrangerer yogahelger minst en gang i måneden. Sjekk deres aktivitetskalender og sjekk også denne nettsiden med oversikt for yogahelger våren 2022: Yogaweekend Finnskogen.

Overnattingsstedene hvor yogaretreatene listet under arrangeres finner sted i naturskjønne omgivelser med mulighet for turer og rekreasjon. Noen av tilbudene har guidede turer, mens andre har kun tilbud om turer på egenhånd eller tid til rekreasjon ved siden av instruksjon i yoga, meditasjon og lignende.

De fleste prisene under er inkludert overnatting og mat, bortsett fra en helg som kun er workshop.

Les også: Et rikt utvalg av yoga på nettet 

Oktober 2021

Levende – mot til å være sårbar
Helgen 1. – 3. oktober

En helg for å bli mer kjent med følelsene dine, ved hjelp av ulike aktive meditasjoner, pusteøvelser og andre verktøy vil du få hjelp til å komme mer i kontakt med dine egne følelser og forløse dem, og til å møte sårbarheten og ønske den velkommen. Aktiv meditasjon er en moderne meditasjonsform som ble utviklet av den indiske mystikeren Osho på 1970-tallet. Osho så at det ikke var så lett for mennesker i dag å bare sitte stille i meditasjon. For mye rastløshet, uro, tankevirksomhet og spenninger i kroppen kan gjøre det vanskelig å finne ro og stillhet. I aktiv meditasjon er det derfor flere faser, hvor de første er aktive og laget for å hjelpe oss å komme i kontakt med kroppen, frigjøre spenninger og «lette på trykket», så vi lettere kan komme til stillhet. De mest kjente aktive meditasjonene er Dynamisk meditasjon, ofte gjort om morgenen, og Kundalini meditasjon, ofte gjort om ettermiddagen. Begge disse meditasjonene blir brukt denne kurshelgen.

Sted: Dharma Mountain Meditation & Freedom Resort i Hedal, Valdres
Pris: fra kr 2960,- med program, måltider og overnatting i delt hytte
Mer info: dharmamountain.com

La drømmene dine bli virkelighet:
Workshop med Maja Thune og Irene Hessling

Helgen 8 – 10. oktober 2021

Foto: Marton Szalai, Unsplash

Føler du at du har en misjon her på jorden? Noe du drømmer om? Noe stort og vakkert som du kanskje ennå ikke helt har formulert for deg selv? Eller vet du hva din livsoppgave er, men har ennå ikke hatt nok mot eller støtte til å ta spranget? Denne helgen står drømmene og ditt sjelekall i fokus.  Høyt til fjells på vidunderlige Nøsen i Valdres kan du gjennom yoga, meditasjon, par-øvelser og skriving komme i kontakt med dine sanne verdier og din livsoppgave og du kan sette din intensjon for ditt livs reise. Maja Thune og Irene Hessling veileder deltakerne gjennom øvelser som øker bevisstheten og gir deg en dypere og mer solid forankring. De har selv erfart hvordan kroppens celler og hjertets sår har blitt helbredet i et magisk samspill mellom Universets kraft og vårt eget indre. Nå vil de gjerne hjelpe deg til å oppleve det samme.

Sted: Nøsen Yoga og Fjellhotell, Nøsasvingen 19, Panoramavegen 2960, Røn
Pris: Fra kr 3600 – 4200, for helpensjon
Mer info: nosenyoga.no

Inner Peace – stille retreat
9. – 16. oktober

I en stilleretreat stopper vi all kommunikasjon med verden utenfor oss, og tar all oppmerksomheten vår til oss selv. Når vi stopper opp, og ganske enkelt sitter, uten å forsøke å gjøre eller forandre noe, så kan alt gradvis få falle til ro. Det kan ta litt tid før rastløshet og tanker slipper taket. Når vi tillater oss å være stille over tid, med støtte fra en gruppe, kan vi etterhvert gi slipp og oppleve en dypere stillhet, med mer avspenning, indre fred og glede. Man vil få guidet kundalini meditasjon, samt vipassana meditasjon – en svært enkel meditasjonsteknikk som ble gjort kjent av Gautama Buddha for over 2 500 år siden. Man bare sitter i stillhet, slapper helt av i kroppen, og observerer pusten som kommer og går. Vipassana betyr å se tingene som de egentlig er.

Sted: Dharma Mountain Meditation & Freedom Resort i Hedal, Valdres
Pris: fra kr 8100,-
Mer info: dharmamountain.com 

Yoga og meditasjonshelg med Pia Maria Kozlowski og Maja Thune
Helgen 22. – 24. oktober 2021

Her omfavnes høsten med nærende yoga, skriveøvelser, meditasjoner og egenpleie. Stedet er Dharma Mountain, et retreat- og meditasjonssenter som er omkranset av vakker natur i Hedalen i Valdres, en 2-timers kjøretur fra Oslo. Det vil bli øvelser som frigir spenninger og stress gjennom yinyoga med fokus på hjertet og ryggsøylen, meditasjon, samt skriveøvelser, to seremonier ute i naturen for å støtte hverandre i å slippe fri det som hindrer oss i å leve ut våre visjoner. Man vil også gjøre vinyasa eller dynamisk yoga, få tid til hvile, gåturer og rekreasjon, samt rolig restorative yoga med egenmassasje eller to og to sammen.

Sted: Dharma Mountain Meditation & Freedom Resort i Hedalen, Valdres
Pris: kr 5400 – 6000,-
Mer info: dharmamountain.com

Les gjerne om Maja Thune her: Befridd fra psykiske smerter og medisiner

 

Foto: Peggy og Marco Lachmann-Anke, Pixabay

YoYoga Fjellweekend
Helgen 22. – 24. oktober 2021

Denne yogahelgen er for alle nivåer, fra ny til erfaren. Tre instruktører underviser sammen denne helgen. Her er undervisning i YogaFlow, AshtangaYoga, yogafilosofi og YinYoga, samt guidet gåtur i nærområdet. Fausko Gjestegård er kjent for sine kulturelle og gastronomiske opplevelser i en unik setting. Gården var tidligere skysstasjon og er nå et yndet sted for bryllup og arrangement, og ikke minst for yogahelger.

Sted: Fausko Gjestegård, Grøndalsvegen 32, Hemsedal
Pris: kr 4400 – 5000,-
Mer info: yayoga.no

Yogahelg for kvinner på Trautskogen
Lørdag 23. – 24. oktober 2021

Silje Sridharana Indreeide og Siw Aduvill vil instruere i klassisk yoga og restorative yoga, og de vil jobbe med utfordringer i hverdagen som spesielt kvinner møter på i forskjellige faser av livet. Det vil være fokus på både den fysiske kroppen, sinnet, det mentale, det spirituelle og kroppens energi. Kurset vil ha en blanding av teori og praksis skreddersydd kvinners behov. Klassisk yoga vil i tillegg til fysiske øvelser, pusteøvelser og avspenning by på teknikker som ser på det åndelige aspektet ved å være kvinne. Her vil bli meditasjon, mantra og yantra for å komme i kontakt med, utvide og frigjøre Shakti, som er den indre feminine kraften. Det vil også bli foredrag om hvile, og om kvinner og stress.

Fra yogarommet på Trautskogen, som er fullt utstyrt med matter, puter, bolstere, krakker og pledd. Veggene er dekket av leirpuss og de har glasskunst fra Rod Friend i et av vinduene. Gulvplankene er hentet fra et gammelt versthus i Gudbrandsdalen, så her har miljø og gjenbruk vært i fokus. Foto: Anahata yoga, anahatayoga.no

Sted: Anahaga Yoga Trautskogen, et småbruk i Nylandvegen 31, Bruvoll
Pris: kr 2490,-
Mer info: anahatayoga.no

November 2021:

«Yoga with a View» med Tina Ørbeck-Nilssen
Helgen 5 – 7. november 2021

Dette er en helg som passer alle, enten du er helt ny til yoga eller om du er erfaren og bare ønsker å praktisere med andre entusiaster. Tina Ørbeck-Nilssen eier og driver Asker Yoga Shala og har mye erfaring med å undervise. Daglig yoga praksis med hovedvekt på Ashtanga yoga er en viktig del av hennes liv.

Sted: Nøsen Yoga og Fjellhotell, Nøsasvingen 19, Panoramavegen 2960, Røn
Pris: Fra kr 2950 – 3550
Mer info: nosenyoga.no 

Holotropic Breathwork Workshop
Helgen 5 – 7. november 2021

Holotropic Breathwork er en kraftfull metode for selvutvikling og healing. Her integreres moderne bevissthetsforskning, antropologi, forskjellige typer dybdepsykologi, transpersonlig psykologi, østlig spirituell praksis og universelle mysterie-tradisjoner. Helgen arrangeres av Holotropisk Pust Norge ved Marianne Pedersen og Tina Helen Reklev. Man får også bli med på å lage mandalaer, dans og bevegelse – noen ganger ute i naturen, samt Stalking Awareness i naturen og hyggelig samvær med likesinnede. Deilig badstue og friske skogsbad hører med til opplevelsene om man ønsker det.

Holotropisk pust er en metode hvor man kombinerer dyp, rask pust med intens og drivende musikk for å komme inn i en utvidet bevissthetstilstand. Denne tilstanden gjør det lettere å få tilgang til det ubevisste i mennesket. Målet er å forene kropp og sinn, noe som gir tilgang til ubevisste minner og opplevelser, som kan være fraværende under ordinær bevissthet. Målet er helhet, helbredelse og dyp indre visdom.

Sted: Dharma Mountain Meditation & Freedom Resort i Hedal, Valdres
Pris: fra kr 5203,-
Mer info: dharmamountain.com

Yogaretreat på Finnskogtoppen
Torsdag 11. – søndag 14. november 2021

Illustrasjonsfoto: Ale Romo, Unsplash

May Katrin Johnsen er KRI sertifisert Kundalini Yogalærer og underviser ukentlig i Oslo. Hun inviterer deg med i en yogapraksis som gir naturlig energi og mer livsglede. Det vil bli enkle og effektive fysiske øvelser med pust, fokus og meditasjon i vakre omgivelser, også med rom for dyp avspenning til Gong vibrasjoner. Yoga er en måte å investere i seg selv både fysisk og mentalt, og vil gi deg en mer positiv holdning til livet generelt, også utenfor yogamatta.

Sted: Finnskogtoppen Spa Hotell, Røgdestranda 747, Grue Finnskog
Pris: fra kr 8250,-
Mer info: Expertreiser.no

Ashtanga Workshop med Astrid Holte Østbye
Lørdag 13 – 14. november 2021

Dette blir en ashtanga yoga- og inspirasjonshelg med Astrid Holte Østbye, som er en dedikert student og lærer av Ashtanga Yoga og den tradisjonelle metoden slik den undervises på Sri. K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute (KPJAYI) i Mysore, India. Tidligere var hun eier og hovedlærer ved Mysore Yoga Oslo, og nå driver hun Mysore programmet på Puro Yoga med Pernille Bønkan.

Sted: YaYoga Holmestrand, Kleivbrottet 1, Holmestrand
Pris: Kr 1400,- (uten mat og overnatting)
Mer info: yayoga.no

Stress Less-Retreat:
Trauma Releasing Exercies, EQ-terapi og yoga med Kjersti Idem

Tirsdag 16. – torsdag 18. november 2021

Stress Less er for deg som vil komme tilbake til kroppen din og til deg selv. Tre dager med yoga, Trauma Releasing Exercises og EQ-terapi – et potent trekløver på veien mot målet: «Loose your mind and come to your senses». Det er kun seks plasser på denne retreaten. Det er fint om du har litt erfaring med yoga, men utover det trenger du ikke ha noen forkunnskaper.

Kjersti Idem ønsker å avmystifisere yoga og formidle yogaens positive opplevelser til andre. Etter mange år i radio og tv jobber hun nå som EQ-terapeut og står bak podcasten «Relasjonspodden» sammen med Dora Thorhallsdottir. Om Kjersti Idem: www.kjerstiidem.no

Nøsen Yoga og Fjellhotell ligger midt mellom Fagernes og Hemsedal på Panoramavegen.

Sted: Nøsen Yoga og Fjellhotell, Nøsasvingen 19, Panoramavegen 2960, Røn
Pris: kr 4900,-
Mer info: nosenyoga.no

Gravidyoga på Nøsen
Helgen 12 – 14. november 2021

Dette er en helg med fødselsforberedelse gjennom yogaøvelser, avspenning, bekkenbunnstrening, pusteteknikker, mental trening og yoga for vanlige plager i svangerskapet. Det sies at yogatrening kan gi en større opplevelse av frihet i egen kropp og kontakt med barnet i magen. På helgen får du også vite hva partneren kan hjelpe til med under fødselen og gir en kort intro til yoga i tiden etter fødsel. Undervisningen er ved Stine Hellebergshaugen, som eier og driver Et liv i balanse og har i flere år holdt yoga- og fødselsforberedende kurs for gravide, samt behandlet og veiledet gravide med ulike utfordringer.

Sted: Nøsen Yoga og Fjellhotell, Nøsasvingen 19, Panoramavegen 2960, Røn
Pris: kr 4200 – 4800,-
Mer info: nosenyoga.no

Fordypelse i hvile for kvinner på Finnskogtoppen
21. – 25. november (søn-tors)

Her vil det bli en fordypning i yogaøvelser og arbeid med hverdagen til kvinner i forskjellige faser av livet. Det vil være fokus på både den fysiske kroppen, sinnet, det mentale, det spirituelle og kroppens energi. På kurset vil du ta del i teori og praksis skreddersydd kvinners behov. Vi vil se på hvordan vi gjennom yoga kan balansere og optimalisere de fysiske, mentale og følelsesmessige aspektene ved å være kvinne i vår unike kropp på forskjellige stadier i livet. Lær teknikker for å gi deg selv energi og nærende pleie og hvile. Det er en fordel å ha deltatt på yogahelgen for kvinner (se over), men ingen forutsetning. Yogainstruktører denne helgen er Silje Sridharana Indreeide og Siw Aduvill.

Sted: Finnskogtoppen Spa Hotell, Røgdestranda 747, Grue Finnskog
Pris: Fra kr 6650,-
Mer info: anahatayoga.no

Desember 2021:

Yogahelg på fjellet med Gnist Yoga
2. – 5. desember

En helg på fjellet med yoga, deilig høyfjellsmat og flotte fjellturer. Programmet er skreddersydd for at du skal finne roen og få ny energi i nydelige omgivelser på Haukeliseter. Her får du prøve både dynamisk vinyasa yoga, rolig restorativ yoga og rolig flyt. Det vil være fokus på bevegelser, pusteøvelser, korte meditasjoner og perspektiver på livet.
Kurset arrangeres av Haukeliseter fjellstue, Stavanger Turistforening og Gnist Yoga med instruktør Jeanette Olsen, som har drevet Gnist Yoga på fulltid siden 2017.
Sted: Haukeliseter fjellstue, Haukelivegen 2917, Edland
Pris: fra kr 4481 om du er DNT-medlem, fra 5191 for ikke-medlemmer.
Mer info: haukeliseter.no

«Into the New» med Unni Heim
29. desember – 1. januar

Dette er en helg med biodanza, meditationer, kakaoseremoni, sjamanistiske ritualer og flow dans med Unni Heim. Hun leder The Rolando Toro School for Biodanza i Norge, og er grunnleggeren av Biodanza i Norge. Gjennom dans, menneskelig kontakt, meditasjon, seremonier og ritualer vil det gis tid og rom til å ønske det nye velkommen, tillate transformasjon, fødsel av gaver som ønsker å bli delt med verden. Undervisningen vil kun bli på engelsk, men dersom det kun blir norsktalende deltakere vil undervisningen bli på norsk.
Biodanza er en Biodanza er et system for menneskelig utvikling og integrering gjennom dans, musikk, bevegelse, emosjonelle opplevelser og mellommenneskelig kontakt. Biodanza kalles ofte «Livets dans» eller «Dans med livet». Les mer om dette og om Unni Heim her: www.biodanza.no

Sted: Dharma Mountain Meditation & Freedom Resort i Hedalen, Valdres
Pris: fra kr 5330,- om du bestiller før 29. november
Mer info: dharmamountain.com

Januar 2022

Mindfulness and Yoga Winter Retreat with Jonathan Weber
12. − 16. januar 2022

Unn deg en fredelig og oppfriskende retreat som start på det nye året på Dharma Mountain meditasjonssenter i vakre Hedal i Valdres. Her får du instruksjon i mindfulness meditasjon og terapeutisk yoga, for å få indre fred og egenomsorg, for å komme hjem til dine indre ressurser i et støttende fellesskap. Her vil bli mindful terapeutisk yoga, samt sittende og gående meditasjon, dialog og deling, reflekterende journalføring, dyp avslapning og dharma-samtaler om praksis. Yoga-øvelsene vil være milde og tilgjengelige for alle. Morgenene frem til lunsj vil foregå i stillhet for å støtte indre refleksjon, bevisst bevissthet og et meditativt miljø. Retreaten ledes av Jonathan Weber, som er en ledende mindfulness instruktør i Norge med over 30 års erfaring i Vipanassa meditasjon og yoga. Undervisningen vil være på engelsk.

Sted: Dharma Mountain Meditation & Freedom Resort i Hedalen, Valdres
Pris: fra kr 5767,-
Mer info: dharmamountain.com

Februar 2022

Yogaweekend på Finnskogtoppen
Helgen 18. – 20. februar 2022

En helg ledet av yogainstruktør og yogamassør Heidi Tveter, som gir deg en pause fra hverdagen og lar deg oppleve effekten av yoga med økt tilstedeværelse, avspenning og velvære. Fokus vil være på pusten, som er utgangspunktet for de fysiske yogaøvelser som gjør deg sterkere og mer bevegelig. Fredagen starter med kveldsyoga og lydmeditasjon, så er det vanngym lørdag morgen etterfulgt av tur med leder, meditativ dans, myk vinyasa yoga, avspenning, mindfulness og yoga. Søndagen er det vanngym og tur med leder. Undervisningen tilpasses gruppens behov og passer både nybegynnere og viderekomne.

Sted: Finnskogtoppen Velværehotell, 747 Røgdestranda, Grue Finnskog
Mer info: finnskogtoppen.no

Finnskogtoppen velværehotell arrangerer yogahelger minst en gang i måneden. Sjekk deres aktivitetskalender og sjekk også denne nettsiden med oversikt for yogahelger våren 2022: Yogaweekend Finnskogen.

Mars 2022

Yogahelg for Kvinner på Finnskogtoppen
Helgen 11. – 13. mars 2022

Gjennom klassisk og hvilende yoga, pust, mantra, meditasjon, og teori som støtter opp om praksisen, kan vi finne mer ro og redusere stress. Hvile gis oppmerksomhet og det vil bli et fokus på hvordan vi praktisk kan bruke dette i hverdagen vår. Helgen ledes av yogainstruktørene Siw Aduvill, Anette Berger og Silje Sridharana Indreeide. Sistnevnte driver yogaskolen i Eidsvoll og retreatsenteret på Trautskogen i Nord-Odal. Alle vil få penger tilbake dersom kurset blir avlyst på grunn av korona.

Sted: Finnskogtoppen Velværehotell, 747 Røgdestranda, Grue Finnskog
Pris: kr 4900 – 5400,-
Mer info: anahatayoga.no

April 2022:

Lotta Sebzda workshop
22. 
– 24. april 2022

Lotta Sebzda er en sprek bestemor med en fabelaktig ashtanga praksis, 284 000 følgere på Instagram og sprer daglig ashtanga-inspirasjon over hele verden med #ashtangamondays i samarbeid med David Robson og Jelena Vesic. Prisen inkluderer 3 dagers workshop, frukt/kaffe/te lørdag og søndag og en sunn og velsmakende lunsj lørdag vegetarisk.

Sted: YaYoga Holmestrand, Kleivbrottet 1, Holmestrand
Pris: kr 2.600 (uten overnatting og kun ett vegetarisk måltid lørdag)
Mer info: yayoga.no

Oktober 2022

Yogaweekend Fall
Helgen 21. – 23. oktober 2022

Her er det fullt program med mange ulike yogatimer, meditasjon og timer med fokus på pust. Det gir deg mulighet til å prøve yogatyper du kanskje ikke har prøvd før, og er tilpasset alle erfarings- og energinivåer. Utenom yoga-programmet kan du også gå deilige turer i frisk fjelluft eller unne deg en behandling i Vestlia Resorts prisbelønte spaavdeling. Yogaweekenden på Vestlia for høsten 2021 er utsolgt, men for 2022 er det enda ledige plasser. Vær rask, plassene går fort!

Sted: Vestlia Resort, Geilo
Pris: fra ca. kr 4490,- (dette er pris for 2021, pris for 2022 er ikke offentliggjort)
Mer info: Yoga Weekend

Les også: Et rikt utvalg av yoga på nettet 

Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode