Skip to main content

Vil bevise at spøkelser finnes

I den nye TV-serien «Spøkelsesjegerne» slår medium Lilli Bendriss seg sammen med youtuberne Victoria Skau og Robin «RobTheSir» Hofset for å jakte på beviser for at spøkelser faktisk finnes.

Trioen Lilli Bendriss, Victoria Skau og Robin «RobTheSir» Hofset har oppsøkt flere av Norges mest hjemsøkte steder – gamle forsamlingshus, forlatte hoteller, nedlagte klinikker, forhatte fengsler, dystre festningsanlegg og mørke kråkeslott. Kort sagt Norges mest ugjestmilde steder.

− Nå skal vi bevise at spøkelser finnes, sier Lilli Bendriss i traileren til serien som har premiere på TVNorge og Discovery+ fredag 29. oktober. Lilli, kjent som hele Norges klarsyntdiva, har vært ute mange spøkelsesvinternetter før og mener hun sitter på de sanselige nøklene som trengs for å låse opp stengslene mellom våre parallelle dimensjoner.

Seriens programleder Victoria Skau har jaktet på paranormale opplevelser helt siden hun var 14 år og har for lengst etablert seg som en spøkelsesjeger på YouTube.

– Jeg har alltid vært opptatt av spøkelser og uforklarlige ting, og har fulgt med på Åndenes makt siden jeg var liten. At Robin og jeg skal få jakte på spøkelser sammen med Lilli Bendriss er helt sjukt kult, sier Victoria Skau.

Måler aktivitet

I tillegg bidrar gameren og youtuberen Robin, som alltid har vært skeptisk til ånder og paranormal aktivitet. Hans oppgave i serien er å håndtere ulike typer måleapparater for å måle aktivitet som kan oppfattes som paranormalt. Dette er apparater som måler alt fra temperaturendringer og ultralyd til elektromagnetisk stråling og bevegelsessensorer.

Hjemme fikk han god tid til å teste utstyret først i fred og ro, men da kom det ingen utslag. Derfor trodde han heller ikke det ville komme noen utslag fra apparatene under innspillingene.

− Da vi dro til de hjemsøkte stedene, fikk vi masse utslag. Noen ganger da Lilli pratet med det hun kaller ånder og stilte spørsmål, så kom det utslag i boksen. Det å se Lilli få «svar» fra instrumentene var rått, det gav meg frysninger og dårlig nattesøvn, forteller Robin.

Han innrømmer at har fått flere sjokkopplevelser og mye frysninger under innspillingene.

− Jeg har alltid vært en person som har vært veldig skeptisk, men det har rett og slett vært dritskummelt å være med på dette. Vi fikk også utslag i hus hvor det ikke var strøm, vi hadde skrudd av alle mobiler og alt elektronisk utstyr, forteller han.

Moren hans har sett en del på Åndenes makt hjemme, og Robin har alltid tenkt at disse programmene være manipulerte, fordi mye høres for usannsynlig ut til å være sant. Nå har han fått en litt annen oppfatning, kanskje litt mer åpen og ikke minst mer respekt for det arbeidet Lilli Bendriss gjør.

− Jeg har fått veldig respekt for Lilli. Hun er rå, et fantastisk menneske og utrolig flink til det hun driver med, sier han.

Skummel høst

– Vi går en skummel høst i møte på discovery+. Det er ingen tvil om at mange er fascinert av det paranormale, og Åndenes makt har vært en seermagnet både lineært og på discovery+ i en årrekke, sier programdirektør Magnus Vatn i Discovery Networks.

Åndenes makt er nå lagt ned etter 16 år og 17 sesonger på lufta.

− Vi ser også at spøkelseshistorier og overnaturlige fenomener lenge har vært en Youtube-trend hos de unge, og med Spøkelsesjegerne har jakten på det uforklarlige fått en ny og litt annerledes drakt. Jeg har grøsset meg gjennom sniktitten på programmet.

Les også:

Kronikk: Offentlig instans for fjerning av ånder

Etter 16 år på lufta er det nå slutt for «Åndenes makt».

1019 spørsmål om åndeverden besvart 

Slik kan du lære å høre åndene!

Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.