Rydd opp i hverdagen og få orden på livet ditt!

Vi nærmer oss en landlig bebyggelse på vei til et stort hvitt hus på Siggerud utenfor Oslo. Her bor Marianne Alberti med sin 22 år gamle sønn. Marianne er åpen for det åndelige og kjenner til at det kan skje åndelig aktiviteter i hus. Men nå er det nok! Det er tung og dårlig energi – hun vil ha ro i hjemmet sitt!

Marianne Alberti kontakter Medium når plagene går utover hverdagen og helsen. Hun ønsker å få vite hva åndeverden vil formidle og få renset opp så hun kan slappe av i eget hjem.

Husrenser Aud Rameckers Baltzersen har først en innledende samtale med Marianne og venninnen og forklarer hvordan hun jobber før hun går rundt og undersøker energiene i huset. Aud forteller det kan være avtrykk fra de som har bodd der tidligere og ånder. Marianne har bodd på Siggerud i to år og trives godt – med unntak av all aktiviteten som foregår i huset.

Vi møtes av en tung, trykkende energi allerede når vi kommer inn i gangen. Det er svært tung energi flere steder i huset som merkes allerede før søket har begynt.

Marianne forteller at de hører bankelyder overalt i huset, spesielt i andre etasje. Folk går over gulvet uten at det er noen der. Alle som bor her, hører disse lydene. Flere ganger i uka har Marianne opplevd at det er noen som tar i døra klokken 14.30 og går inn i gangen. Dette har pågått i de to årene hun har bodd på Siggerud.

Huset til Marianne Alberti ligger på Siggerud utenfor Oslo. Husrenser Aud Rameckers Balterzen mener det kan være avtrykk fra de som har bodd der tidligere og ånder som lager all uroen. Marianne har bodd på Siggerud i to år og trives godt med unntak av all aktiviteten i huset.

– Men det er ingen som har kommet fysisk inn. Det høres også ut som om noen står i trappa og roper «mamma!», sier hun.

Marianne går over til å fortelle om ting som blir borte, som bankbrikker og eggtimere, og det flyttes fysisk på ting.

– Noe av det merkeligste som har skjedd var da vi hadde bakt pepperkaker og jeg ikke kunne finne den gjennomsiktige tråden til å henge opp pepperkakehjertet i vinduet med. Jeg brukte derfor en tykk julegavetråd til å henge opp hjertet med. Etterpå sovnet jeg på sofaen et par timer. Da jeg våknet, var tråden jeg ikke kunne finne spredd i hele huset! Den gikk ned trappa og et par ganger rundt tørkestativet, opp trappa og inn i stua hvor den var surra sikkert 50 ganger rundt beinet på peisen. Fra peisen gikk tråden videre til kjøkkenet, og der lå trådsnella oppi kjøkkenskuffen – hvor jeg hadde sett etter den først, forteller Marianne.

Farmor til Marianne

Under søket i huset kommer Aud først i kontakt med en mannlig energi på badet i 1. etasje og en eldre mann i andre etasje. På soverommet til Marianne føles det som om noen står og ser på sengen, og en sterk kvinnelig energi kommer inn. Marianne kan bekrefte hun føler et nærvær av «noen» på soverommet. Det er Mariannes farmor som Aud har fått kontakt med, får hun vite fra åndeverden, og farmoren har mye hun vil ha sagt. Vi samles i stuen og Aud forteller at skal man rense et hus, så må man ta kontakt med åndene som er der. Når de har fått kommet gjennom med sitt budskap vil det bli ro i huset.

Aud starter med å beskrive damen hun har med seg. Det er en meget bestemt, eldre kvinne med en smal kroppsbygning. Hun har langt, sort, bølgete hår og viser seg som en høyreist kvinne. Hun formidler at hun er fra farssiden til Marianne. Aud blir stille noen øyeblikk. Kvinnen viser seg i en fargerik kjole og landskapet kan minne om Toscana i Italia. Men her er det noe som ikke stemmer.

– Energien til kvinnen er så sterk og nå snakker hun til meg på et språk jeg ikke forstår, men gjenkjenner som urdu. Kjolen hun har på ser mer ut som en sari, og kvinnen har et rødt bindimerke i pannen. På utseendet minner hun om Marianne, sier Aud.

Jeg forteller Marianne at det er farmor jeg har med meg. Marianne har aldri møtt farmoren, men kan fortelle hun er pakistansk. Senere viser farmoren også frem en type silkeklede rundt hodet med gullpaljetter hengende nedover pannen. Marianne blir berørt og forteller hun har opplevd å se henne en gang selv for tre år siden. Hun visste ikke hvem det var da, men hun skvatt fordi energien hennes var så sterk og hun så en kvinne som liknet henne selv.

Sterk og myndig energi

Farmor har en sterk og myndig energi og forteller at hun var en meget bestemt dame som holdt orden på familien. Hun går over til å vise meg at hun støtet og kvernet frø til krydder. Jeg ser en større morter enn de vi bruker i dagens moderne kjøkken, og bevegelsene hennes som kommer gjennom mine hender minner om dansende bevegelser. Hun laget mye med hendene, forteller hun. Hun var et skapende, kreativt menneske da hun levde. Farmor likte å holde orden og hennes kraftfulle energi kjennes i hele kroppen m

in. Hun sitter også og jobber mye på gulvet med tråd og vev.

Den gamle vedovnen kan også brukes til å varme opp kjeler med, er en beskjed fra Mariannes farmor ifølge mediumet Aud.

Farmor formidler at hun likte å veve og sy, og forteller at det var hun som hadde surret med trådsnellen for hun synes det var altfor mye surr i Mariannes liv.

– Det var viktig å gjøre deg oppmerksom på dette, sier hun.

Aud stopper litt opp igjen og peker på peisen.

– Den gamle peisen kan brukes til mer enn bare å fyre ved i. Den kan også brukes til å varme opp kjeler som settes oppå som de gjorde på gamle kakkelovner, sier farmoren.

Marianne forteller hun har tenkt på å bruke den mer og kommer på at hun har en gammel kaffekjele som hun kan sette oppå.

Må holde mer orden

Farmor blir meget streng i tonen når det kommer til rydding og det å holde orden. Hun formidler til Marianne at hun bør pynte mer rundt i huset ved mer bruk av farger, bilder, planter og blomster slik at det blir et mer fargerikt hjem. Hun liker svært godt glassvasen med roser i som står på en av høyttalerne innerst i stuen.

Aud formidler at Mariannes farmor liker denne vasen, som hun ifølge Marianne har flyttet på.

En dag spilte Marianne lav musikk uten bass. Hun gikk ned i første etasje en liten stund, og da hun kom opp igjen oppdager hun at vasen stod pent og pyntelig ved siden av høyttaleren. Farmor flyttet glassvasen fra bassen, formidler Aud. Hadde den falt fra toppen av høyttaleren ville den knust. Den ble flyttet for å vise Marianne at hun kan fokusere mer på blomster for å skape det triveligere rundt seg.

Aud får inn en dukke som ser ut som en heks plassert i vinduskarmen i stuen. Denne har Marianne fått fra moren sin, forteller hun. Farmoren liker ikke denne dukken. Marianne ler litt, det er flere som har kommentert dukken og hun tar den bort og setter den i et skap så lenge. Det blir latter rundt bordet før Aud fortsetter å høre hva farmoren har å si.

Kraftdyr dukker opp

Aud får beskjed om å peke på et dråpeformet prisme som henger i vinduet ut mot skogen. Da alle ser den veien oppdager de en rev som står på en kolle rett utenfor. Det er et vakkert syn der reven bevege seg oppover berget. Farmor forteller at reven er klok, og at den nå dukker opp i Mariannes liv som et av hennes kraftdyr.

Det er også et budskap om å være mer ute i naturen og ta det vakre fra naturen inn i hjemmet som inspirasjon til å leve mer med glede! Videre formidler farmoren at hun har kjent på det å leve i fattigdom og hatt det mye verre enn Marianne. Hun ber Marianne rydde enda mer opp i livet og virkelig nyte og ha glede av livet.

Farmor er svært glad i uroen som henger i vinduet ut mot verandaen.

Farmor er svært glad i uroen som henger i vinduet ut mot verandaen. Når den har spilt av seg selv er det hun som gjør det for få god stemming i huset. Hun ønsker at Marianne skal finne ut mer om sine pakistanske røtter i form av bilder og navn på stedet familien bodde for å føle seg hel og integrere alle sider i seg selv. Farmoren har vært med Marianne i mange år og støttet henne når hun hadde tunge stunder.

Marianne er åpen omkring tidligere rusmisbruk og hun fikk hjelp fra åndeverden hvor de klarte å stoppe henne fra å ta tyngre narkotisk stoffer ved å distrahere henne og skru av lysene på badet. Dette skjedde tre ganger. Åndeverdenen jobber som et team hvor både farmoren og oldemoren var med, får Aud beskjed om. Oldemoren har fulgt med henne fra 13-årsalderen. Marianne er 42 år nå.

Må få en skikkelig mann

De er begge bestemte på at Marianne må få seg en skikkelig god og ordentlig mann. En som kan være der for henne og støtte henne i det praktiske. De sier hun er sterk, men det kan være fint å ha en mann som støtter henne og skape et godt liv sammen.

Farmor formilder videre at kontakten med far kommer til å endre seg. Det kan bli mer åpent. Hun må lære seg mer om familien og hun sier de er i fra nord-øst i Pakistan. Marianne tror kanskje familien er fra Lahore, og skal undersøke dette.

Hun kommer inn på rydding igjen, og det er på tide å rydde i alle rommene. Spesielt soverommet ser helt forferdelig ut i hennes øyne, og hun vil at Marianne skal ha det godt. Farmors energi er sterk. Hun kunne sette øynene i folk om det var noe tull. Marianne har også denne viljestyrken i seg og kan velge å bruke den enda mer konstruktivt og positivt framover.

En eldre kar

Farmor trekker seg tilbake, og det kommer en eldre kar med lite hår gjennom. Han er rundt 70 år og viser seg som litt hjulbeint. Han forteller at han har hatt tilhørighet til huset. Aud formidler at han hadde problemer med øyet og synet, og at han var dårlig til beins og hadde vondt i føttene. Han prater med østfolddialekt og sier at han har tyske aner bakover i tid. Han sier selv han var en rotete slask, men han ønsker ingen noe vondt. Han innrømmer at han var svært streng og drev sin kone bort. Han var også streng mot barna sine, men han hjalp dem slik at de fikk skikk på seg. De likte faren, men holdt seg en del unna ham. Han bodde i huset til rundt 2014.

Aud forteller at han snakker om at det har vært problemer med mus i huset i fjor, noe Marianne bekrefter. Han snakker også om å rydde opp nede og få oppgradert badet.

– Få inn en kar som kan få skikk på ting slik at alt fungerer i huset, sier han.

Mannen får et høyere tonefall og er ikke nådig med glosene sine og er direkte i språket. Han gir meg en følelse av å ha vondt i håndleddet.

– Dette kommer av en tulling som Marianne har surret med, sier han. – Hold deg unna disse mannfolka, de er idioter. Det er ikke bra for deg å omgås dem.

«Kong Oscar»

Aud jobber med å kanalisere ned en mann som kalte seg for «Kong Oscar».

Han formidler at han er «forbanna» på Marianne fordi hun er altfor snill, ja nesten dumsnill. Hun får klar beskjed om å kutte kontakt med gamle eks-er. Han forteller at han har tatt Marianne i armen noen ganger for å «filleriste» vett inn i henne. Han formidler det med en humor som nesten kan føles morbid.

– Jeg vil fortsette med dette så lenge du bor her. Om du prøver å ta kontakt med noen av eks-ene dine, kommer jeg til å lage mer bråk, sier han.

Dette sier han på en slik måte at hun virkelig skal forstå at åndeverden er til stede og passer på. Han sier han kommer til å våke over henne.

– Jo mer straight du blir, jo mer ro vil det bli.

Aud oppfatter noen tyske ord, og mannen forteller at han kalte seg for «Kong Oscar» som en spøk da han levde. Det hadde med hans tyske og svenske aner å gjøre. Marianne ler litt, for hun sier at det plutselig kan komme noen tyske gloser ut av henne uten at hun har forstått hvorfor. Det er «Kong Oscar» som vil gjennom til henne da. Han liker at Marianne er et åndelig forbilde og sier hun er på rett vei ved å ha valgt å leve et mer åndelig liv ved å lære seg healing og mediumskap.

Må bruke humoren mer

Men «Kong Oscar» er enda ikke ferdig. Han sier Marianne har vært redd for å bruke sin egen humor og får beskjed om å begynne å bruke humoren sin mye mer. Folk og spesielt mannfolk elsker humoren hennes. Det vil tiltrekke seg helt andre typer menn med en annen vibrasjon. Han kaller en spade for en spade, og sier hun kan kle seg i mer farger. Det trenger ikke være sort og dystert, hun som er en så flott kvinne.

Aud merker mannen humrer litt når han kommer gjennom med dette oppi alt alvoret.

– Du kan velge om du vil være en hvit eller svart heks, tordner han!

Det blir igjen latter rundt bordet, og Marianne forstår hva han mener. Mannen trekker seg tilbake og minner henne nok en gang om at han kommer til å våke over henne sammen med de andre i åndeverden.

Marianne forteller oss hun ikke kjenner de som har bodd i huset før. Men hun sier hun skal undersøke mer rundt hvem denne mannen kan være. Siden Marianne er åpen for det åndelige og merker energier rundt seg, kan hun gjenkjenne energien til mannen.

En god venn av Marianne

– Kan du huske en venn av deg som døde for tre eller fire år siden og ble rundt 41 år? Aud får kontakt med en yngre mann som gjerne vil ha noen avsluttende ord. -Jeg føler han fikk slag og det var omtrentlig for åtte år siden. Han sier dere hang mye sammen og at dere var veldig glad i hverandre som venner.

Marianne kan bekrefte at hun vet hvem det er. Det er også en som har vært mye med henne for å passe på. Aud fortsetter å formidle at han hadde en enorm hjertevarme og han holder av og til Marianne i hånden, føles det som. Han er lys og lett i energien og det er en godhet han vil komme gjennom til Marianne med. Hun kan bekrefte at dette var en god venn av henne som hun var veldig glad i og at de rusa seg sammen for mange år siden.

Aud forteller Marianne at når hun føler seg ekstra kvalm, så er det han som er der. Han er der om hun får lyst til å ruse seg igjen. Det er også en indikasjon på at hun ikke glemmer at livet skal være godt for henne, og det fortjener hun. Marianne har med seg et team fra åndeverden som har jobbet for å få henne på rett kjøl og vist vei til læren om healing og mediumskap. De sier «fortidens rot nå er forbi».

Aud takker de som kom gjennom og vi starter med å rense huset. Spesielt et soverom nede hadde en tung energi. Marianne læres også opp til å rense rommene selv med sin egen, gode positive energi, for på badene er det egne avtrykk av dårlig energi og den kan hun endre på selv. Den fysiske ryddingen på soverommet og resten av huset må nesten Marianne selv stå for.

– Det går en grense for hva åndeverden rydder opp i, sier Aud med et smil og glimt i øyet.

Forhåpentligvis blir det roligere i Mariannes hus på Siggerud heretter.

Epilog

Marianne forteller Aud i ettertid at det har blitt rolig i huset. Men en dag bestemte Marianne seg for å dra til en av sine eks-kjærester. Etter at hun hadde dratt tok åndeverden affære. Sønnen og venninnen var hjemme i husets underetasje. De visste ikke at Marianne var ute og plutselig hørte de et voldsomt spetakkel i andre etasje. De tenkte at Marianne hadde kommet hjem og lurte på hva i alle dager hun holdt på med. De gikk derfor opp og oppdaget at hun ikke var hjemme. Det var ingen der. De ringte Marianne på mobilen for å fortelle om bråket de hadde hørt. Hun forsto med en gang at det må ha vært «Kong Oscar» som sa at han kom til å lage et spetakkel dersom hun tok kontakt med noen av sine eks-er. Hun takket åndeverden for påminnelsen og det ble siste gang hun besøkte noen av dem.

Marianne fortalte også til Aud at hun har fått ryddet rommet sitt. I det store og hele var hun veldig takknemlig for all hjelp hun fikk av husrensen og at hun er glad for at åndene fremdeles er der for å hjelpe henne.