Skip to main content

Healer med «røntgensyn»

Langt inni skogen ved Vinterbro i Ås kommune i Akershus, fritt for støy og uro, bor en litt uvanlig healer. Renzo Celani er født med eksepsjonelt godt syn og opplevde å få sin healingevne i gave. Leger og forskere har testet ham på ulike måter og blitt forbløffet over hva som skjer når han jobber energetisk.

Tekst og foto: Elisabeth Hægeland

På hjemmesiden til Renzo Celani står det at han er en kraftfull naturlig energihealer og medisinsk intutiv. Selvsagt er det vanskelig å tro på dette før man har prøvd å motta healing fra ham selv. Og det er absoutt lov å være skeptisk.

– Jeg trodde ikke på healing før jeg møtte Renzo. Skeptisisme er sunt. Det er en god evne at vi kan tenke kritisk, ellers ville vi vært som blad i vinden. Menneskelig styrke avhenger av denne uavhengige evnen, sier Ingelin Sevåg Vestly (31), Renzos samboer. De møtte hverandre da Ingelin studerte i Tyskland, og for ett år siden flyttet Renzo til Norge for å bo sammen med henne i skogen mellom Vinterbro og Ås, like sør for Oslo. Her har de selskap av flere gode dyrevenner – to hester, geiter, kaniner, høner, haner, en hund og to skilpadder. Begge elsker dyr og barn. Ingelin jobber som lærer på Steinerskolen i Ås. Barna kommer ofte på besøk til gården deres for å hilse på dyrene.

Men det er mange som ikke vet noe om Renzos forunderlige evner, spesielt evnen til healing og til å se hvilke ubalanser folk har, ved å se gjennom kroppen bare med øynene. Disse evnene har blitt testet og bevist av flere forskere i USA og Tyskland.

Inspirert av «Lorenzos olje»

Mye skjedde i Renzos liv før han oppdaget sine healingevner. I 2001 fikk faren hans diagnosen ALS (amyotrofisk lateralsklerose), en nervesykdom som ifølge vitenskapen er uhelbredelig. Han dro til ulike sykehus i Italia, Tyskland og Østerrike for å finne svar, men hver gang fikk han samme diagnose og prognose.

Samme år satte Renzo seg ned for å se filmen «Lorenzos Olje», som er basert på en sann historie om gutten Lorenzo med ALD (adrenoleukodystrofi), der foreldrene gjør alt de kan for å finne en kur til sønnen. ALD gjør at at nervefibrene i hjernen brytes ned, fordi langkjedede fettsyrer hoper seg opp i cellene, noe som gir gradvis tap av fysiske evner. Til slutt fant foreldrene ut at sønnen trengte spesielle fettsyrer, og de fant en forsker som de kontaktet. Da de ringte ham, var han akkurat ferdig med en liter raffinert oljeblanding med akkurat de riktige fettsyrene. Tre uker etter at Lorenzo begynte å innta oljen, ble tilstanden hans stabilisert. Senere ble han blitt gradvis bedre. Han kom seg opp av sengen og tilbrakte dagene i rullestol. Medisinen stanset forverringen av sykdommen.

I virkeligheten har studier nå vist at denne blandingen bryter ned opphopningen av langkjedede fettsyrer i ALD-pasienters blod, slik at syrene passiviseres. En ti år lang studie viste i 2002 at hvis mennesker som er disponert for ALD, får denne oljeblandingen tidlig nok, har de langt mindre risiko for å få utvikle sykdommen enn de som ikke får den. Men i Lorenzos tilfelle kom behandlingen for sent. Virkelighetens Lorenzo Odone levde til han var 30 år gammel, selv om legene kun gav ham to år å leve fra da han fikk diagnosen.

Filmen berørte Renzo så mye at rett etterpå slo han på PC-en og begynte å søke etter noe som kunne kurere faren hans fra ALS. Han begynte søket ved å ekskludere alle sykdommer det ikke kunne være, ut fra symptomene. På det tidspunktet var han ingen healer, bare en sønn med en døende far ingen kunne hjelpe.

Underlige hendelser

Mange går på kurs for å lære seg healing, reiki eller shiatsu. Det har ikke Renzo gjort.

– Jeg søkte ikke healing. Healingen kom til meg gjennom bønn. Det var den dagen faren min døde, forteller han.

Faren hans hadde fått behandling med antibiotika-injeksjoner, men sluttet fordi han ikke taklet dem lenger. Han ville heller dø. Renzo kom på besøk til ham hver dag, og da pleide han å smøre farens ryggrad inn med essensielle oljer. En dag mens han gjorde dette, skylte en overveldende følelse av tristhet over ham. «Jøss, jeg gråter!» Det var som om gråten ikke kom fra han selv, men fra faren. Deretter bad Renzo til Gud, selv om han ikke trodde på Gud: «Fader, du vet at jeg ikke tror på deg lenger. Men hvis du er der, gi meg et tegn. Ta min fars smerte, ta ham ut av sykdommen og legg byrden på mine skuldre. Jeg er ung og sterk. Gi ham min ungdom og kraft. Jeg vet at du vil ta ham, men ta ham som den mannen han var. Hvis du gir meg dette tegnet, vil jeg aldri sette deg til side lenger.»

Disse sterke ordene skulle forandre Renzos liv for alltid. For i samme øyeblikk som han avsluttet bønnen, falt han på gulvet.

– Føttene og hendene mine kokte. Beina mine var som gummi uten knær, og ryggen min var våt av svette. T-skjorten ble våt av svette på 30 sekunder. Jeg fikk hodepine og kunne ikke tenke. Moren min så alt, og etterpå sa hun at fargen i ansiktet mitt forsvant. Faren min fikk den fargen jeg hadde hatt og jeg tok hans farge – blå og grå, forteller Renzo.

Etter denne hendelsen aksepterte han at han ikke kunne hjelpe faren sin. Men han føler likevel at han fikk en stor gave denne dagen.

– Kanskje jeg hjalp ham på en annen måte. Men jeg sier at én måtte gå, slik at mange andre mennesker kan dra nytte av det. Uten hans død ville ingen av dem jeg har hjulpet frem til i dag, blitt hjulpet av meg, sier Renzo takknemlig.

Oppdaget healingevner

Moren til Renzo la merke til alt det underlige som skjedde med ham etter at faren døde. I en periode mens hun gikk til en reiki-healer for å lindre sine revmatiske smerter, fortalte hun også healeren om det som skjedde med Renzo. Healerens svar var: «Hvis gutten din blir sykere og forblir i denne tilstanden, kan jeg hjelpe ham og fortelle ham at han er åpen av natur, at han er en naturlig healer.»

Først nektet Renzo å dra til healeren, for han trodde verken på healing eller energi. Men moren overbeviste ham likevel om å dra. Det første healeren gjorde, var å be Renzo legge seg ned, og så berørte hun skuldrene hans. Mer enn dette husker ikke Renzo.

– Jeg var i en helt annen verden. To timer senere våknet jeg opp. Jeg hadde aldri slappet av så mye i mitt liv, forteller han.

Etterpå spurte healeren hvordan han følte seg. Svaret hans var: «Kan jeg lære dette?» Siden dro Renzo til henne for å lære om healing og for å åpne sine energikanaler. Men etter to ganger fant healeren ut at Renzo var forskjellig fra alle andre hun hadde hjulpet, fordi han ser ting og gjør ting på en annen måte enn hva reiki-healere gjør. Hun sa: «Jeg kan ikke hjelpe deg mer. Nå er det din vei.»

Etter det begynte Renzo å behandle syke mennesker som er gitt opp av skolemedisinen.

– Jeg fant min egen måte å rense kroppen på. De fleste av pasientene mine ble friske eller bedre, sier han.

Hospiterte hos anerkjent forsker  

I perioden da Renzo lette etter informasjon om ALS og nervesykdommer, møtte han flere leger og forskere. De undret seg over hvordan han kunne lære så fort. Hukommelsen hans ble bedre og bedre etter hvert som han satt oppe om nettene og studerte. Noen av forskerne ønsket å teste ham og bruke hans kunnskap på ulike måter.

På grunn av sin brede kunnskap om nervesykdommer ble Renzo invitert til USA to ganger av den anerkjente legen og forskeren dr.med. Dietrich Klinghardt i Seattle. Klinghardt fikk titlene Årets lege i 2007 av The Global Foundation of Integrative Medicine og Årets beste forsker i «Lyme Induced Autism» i 2010, spesielt for sitt arbeid med autisme og Lyme borreliose (bakterieinfeksjon etter flåttbitt).

I 2007 dro Renzo til Seattle for å hjelpe dr. Klinghardt med diagnostisering og behandling av barn med med autisme og alvorlige skader i hjernevevet. Legen brukte sin medisinske kunnskap, og Renzo brukte sitt «røntgensyn» og healingevne.

– Barna viste forbedringer som var veldig vanskelig å oppnå med medisin og andre metoder, sier Renzo. Siden har de to utviklet et godt vennskap, og de spør hverandre ofte om råd angående behandlingen av pasienter.

Ser gjennom kroppen

Når Renzo utfører healing, jobber han for det meste med energikroppen, men også med energien rundt kroppen.

– Energi er uendelig, uten begynnelse og slutt. Den er overalt. Jeg ser bordet, dine negler og din klokke som den samme energien, men de har ulike frekvenser. Jeg plukker opp bilder fra systemet som omgir deg. Det er som å se røntgenbilder, sier han. Forskjellen fra røntgenbilder og det Renzo kan se, er at han i tillegg til skjelettet ser muskler, sener, tenner og vev. Energibildene han ser, er i gråtoner, svart og hvitt.

– Avhengig av hva han ønsker å se, forandrer han impulsene i hjernen. Ønsker han å se skjelettet, ser han det. Vil han se meridianene, ser han dem. Hvis han vil se noe ekstremt langt borte, kan han bestemme seg for det. Hvis han vil se ekstremt små detaljer, kan han bestemme seg for det, sier Ingelin.

Før trodde Renzo at alle andre kunne se det samme som han. Da han var 14 år, gikk han til en optiker for å finne ut hvorfor øynene hans var så rare, for han trodde han holdt på å bli blind. Øynene ble vonde når han konsentrerte seg lenge. Men optikerens tester viste at han hadde 160 prosent sterkere syn enn det som er normalt. Det betyr at Renzo kan se detaljer klart på 16 meters avstand det andre med normalt godt syn kan se på 10 meters avstand. Optikeren sa: «Jeg vet ikke, men kanskje kan forklaringen være at du hadde sterkere syn før, og så mistet du 20 prosent syn fra 180 til 160 prosent.»

Uvanlige EEG-resultater

I 2008 møtte Renzo hjerne- og kommunikasjonsforskeren dr. Günther Haffelder, grunnlegger av Instituttet for hjerneforskning i Stuttgart. Ved å ta EEG-spektralanalyser kan han vise hva som foregår i hjernen til pasienten og healeren før, etter og under en healing.

– Han kan fortelle deg nøyaktig hva som foregår i hjernen, ut ifra utskriftene av EEG-diagrammene. Han leser dem som om det er Dagbladet. Han er en helt rå hjerneforsker! sier Ingelin. Hos Haffelder fikk Renzo målt hjernefrekvensene sine på vanlig måte. Deretter fikk han beskjed om å behandle 5–6 mennesker med healing. Både han og pasienten ble tilkoblet en PC med elektroder på hodet. Da forskeren så på bildene av Renzos hjernebølger etterpå, sa han: «Oi! Vi er ikke ferdig med denne gutten. Han må komme tilbake og være her hele helgen. Han kan virkelig gjøre det!»

– Günther blir veldig entusiastisk når han møter noen med så sterke evner som Renzo. Han har testet og jobbet med mange healere og medier, sier Ingelin. Etter hvert har det vokst frem et hjertelig vennskap mellom Renzo og Günther.

– Vi er privilegert fordi forskerne og legene som har jobbet med Renzo, bevarer kontakten med oss. Når de møter et problem de ikke klarer å løse, spør de ofte Renzo. Og når vi har noe vi ikke forstår, spør vi dem, sier Ingelin.

Lys og meridianer

Ved Internasjonalt institutt for biofysikk i Neuss (stengt nå) i Tyskland fikk Renzo målt kroppens utstråling av biofotoner, som er lyspartikler fra alle levende organismer. Han la hendene sine under en «photomultiplier», et apparat som måler disse biofotonene. Så fikk han beskjed om å forsterke lyset fra hendene. Da ble lysstyrken 70 prosent høyere. Forskerne fant ut at Renzos lys er samstemt, som betyr at det kan bringe andres lys i balanse.

En av legene brukte et spesielt infrarødt videokamera for å se hvordan ulike strukturer i kroppen forandrer seg. I skalaen 3,5 til 5 nanometer viste kameraet systemer som var ukjente for vestlig medisin. Etter hvert fant de ut at dette var meridiansystemene som er beskrevet i kinesisk medisin. Når de stimulerte disse meridianene, forandret de seg.

– Det var en morsom tid. Vi kunne også vise at mental healing, altså ikke berøring, kan skape forbedringer i meridiansystemet. Vi kunne følge forbedringene med videokameraet. Der det var disharmoni, ble det harmoni, forteller Renzo.

Avslappet, myk og mild

Når jeg spør hvor mange som blir bedre av Renzos healing, svarer Ingelin:

– Vår erfaring er at alle føler en forandring. De får en sjanse til varig bedring – men de må også ta riktige valg, for eksempel i forhold til mobilstråling som forstyrrer kroppens energisystem. Alle kjenner at de kommer i en veldig avslappet tilstand når Renzo jobber med dem. Mange sovner nesten eller flyter av sted. De er langt borte. Vi spør dem om å lukke øynene, og de går dypt inn i seg selv. Renzo sitter på knærne foran dem på gulvet og berører beina. Han snakker ikke. De sitter stille, bare puster og går inn i seg selv. Etterpå er det veldig klart for oss at ansiktsuttrykkene deres endrer seg. Folk blir mykere rundt øynene. For oss ser de mildere og snillere ut, kanskje ser de mer uskyldige og barnlige ut. Ofte blir ansiktsfargen sunnere. Folk sier de føler seg mer våkne. De første endringene er veldig subtile. Ofte føler folk seg klarere i sinnet, roligere inni seg, og de føler seg sterkere – at det er lettere å stå.

I tillegg til healingen får klientene råd om hva de kan gjøre for å beskytte seg selv mot stråling og elektromagnetisme samt forurensning fra miljøet og kosten. Deres erfaring er at healing virker, men effekten varer ikke evig med mindre man tar godt nok vare på energisystemet sitt.

Ønsker du å prøve healing hos Renzo Celani? Ta kontakt med ham via hans hjemmeside www.renzocelani.com


Denne artikkelen handler om…


Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode