Verdens største spøkelsesjakt

Nå kan du bli med på verdens største spøkelsesjakt, som skjer den siste lørdagen i september hvert år.

Til alle tider har mennesket søkt svar på mysterier og uforklarlige hendelser, og jakten på å tilfredsstille vår søken etter mystikk og magi har alltid vært en del av menneskets natur. Og jakten fortsetter – nå i stor skala.

Lørdag den 28. september feires National Ghost Hunting Day for fjerde år på rad. Målet med dagen er for det første å gjøre verdens mest hjemsøkte steder mer kjente og dels å anerkjenne parapsykologisk forskning.

Det er Haunted Journey i USA som grunnla denne dagen, som er den siste lørdagen i september hvert år. Men egentlig burde den hete International Ghost Hunting Day, for spøkelsesjakten foregår internasjonalt.

Dagen feires med World’s Largest Ghost Hunt, verdens største spøkelsesjakt. Her er alle som vil verden rundt invitert til å delta i en spøkelsesjakt på et hjemsøkt sted – enten ved å møte opp fysisk eller via webkamera.

Spøkelsesjakten foregår på særlig hjemsøkte steder verden rundt. Foreløpig er det spesielt mange i USA som er registrert, men der er også noen i England og Australia.

Se en oversikt over steder her.

Alle som ønsker å dra på spøkelsesjakt denne dagen, eller alle som eier eller driver et hjemsøkt sted kan være en del av jakten ved å registrere seg på nationalghosthuntingday.com. 

Registrering er gratis for alle som ikke bor i USA. Den store spøkelsesjakten vil bli synliggjort i sosiale medier og andre mediekanaler.

På den store spøkelsesjakten i 2018 deltok over 150 hjemsøkte steder i 14 land på seks kontinenter.

Prosjektet er et veldedighetsarbeid som er styrt av vedtektene til den ideelle organisasjonen Historic Haunted Preservatory. Inntekter fra amerikanske deltakere vil bli brukt i sin helhet til ivaretagelsen av hjemsøkte historiske steder og til organisasjonens utgifter med å promotere det store innsamlingsprosjektet for disse stedene.


Kilder:

Bustle.com

Nationalghosthuntingday.com