Hvordan virker en pendel?

Hvordan er det man jobber med en pendel? Hvordan kan du få korrekt informasjon ved å arbeide med en pendel? Her gir Aud Rameckers Baltzersen svar.

Dette er et spørsmål fra en leser til spalten Spør et medium og få svar i Medium nr. 6-2020. I denne spalten tar Aud Rameckers Baltzersen for seg temaer som kanalisering, mediumskap, husrens, healing og åndeverdenen generelt. Aud jobber som healer, medium, husrenser og spirituell prestestudent. Aud er leder av Det Spirituelle Hjem, som ligger på Hoff Terrasse 6 i Oslo. Har du spørsmål, send mail til aud@spiritualisten.no.

Les gjerne også Auds svar på det andre spørsmålet i samme utgave: Hva skjer med momsfritaket?

Spørsmålet fra innsenderen:
Hei! Har sett på nettet at det er folk som jobber med en pendel. Har prøvd selv, men forstår det ikke helt hvordan dette skal virke. Kan du forklare meg dette?
Aslak, 29

Auds svar:
En pendel er et smykke som henger i en tråd. Det er ofte en krystall eller noe av metal. En pendel virker hovedsakelig på flere måter. Den vanligste måten er at en energi eller tanke fra åndeverdenen påvirker den som holder pendelen (pendelholderen). Pendelholderen fungerer da som et medium, som får pendelen til å svinge. Energien eller tanken får armen eller hånden til mediumet å gjøre ørsmå bevegelser. De er så små at du ikke kan se det på armen eller hånden. Pendelen som henger i en snor, vil derimot få et mye større utslag som kan sees tydelig. For at det skal fungere godt må pendelholderen være et trent medium.

Hvis pendelen gjennom pendelholderen gir konsekvent riktige svar på saker den ikke kan vite, vil man ha «kalibrert» pendelen og pendelholderen. Foto: Manfred Antranias Zimmer, Pixabay 

Skal en få korrekt informasjon ut av en pendel må en først «kalibrere» pendelen og pendelholderen. Det betyr at en bestemmer seg for hva utslaget av pendelen skal bety. For eksempel at om pendelen går frem og tilbake betyr det «ja» mens om den går på tvers vil det bety «nei». Så stiller den som tester pendelholderen noen spørsmål som de vet svaret på. For eksempel: Var navnet på min bestefar Tore? Hvis pendelen gjennom pendelholderen gir konsekvent riktige svar på saker den ikke kan vite, vil man ha «kalibrert» pendelen og pendelholderen. Når dette er gjort kan man stille spørsmål til åndeverdenen som en ikke vet svaret på og ha et godt håp om at den vil gi riktige svar.

Den andre metoden er å henge pendelen opp i et stativ. I dette tilfelle vil pendelholderen bare sitte ved siden av eller holde hendene et lite stykke unna pendelen. Åndene vil da bruke mediumets energi til å få pendelen til å svinge uten at noen tar på den. Vi er da inne på det som kalles fysiske mediumskap. Denne formen krever mer energi fra mediumet. Svarene man får via denne metoden har gjerne en høyrere kvalitet enn ved den første metoden. Det er fordi svarene kommer direkte fra åndeverdenen og ikke påvirkes av mediumets fysiske kropp og hjerne.

Uansett hvilen metode du bruker må du gjerne ha trent opp dine mediumistiske evner for å få det til på en god måte.