Skip to main content

Wenche snudde spiralen!

Hun var selv kjørt fast, fanget av en psykopats kvelende grep, men Wenche Karlsen, kjent som Medium Wenche, kom seg ut av det vonde forholdet og jobbet seg sterk med selvutviklingskurs. Dette åpnet opp for evner hun alltid hadde hatt, men som hun ikke hadde brukt. I dag benytter hun disse evnene til å hjelpe andre opp og ut av grøfta.

Tekst og foto: Julie C. Høie

Wenche Karlsen (39) fra Fosnavåg på Sunnmøre var langt nede i livet, så langt nede at hun vurderte å ta sitt eget liv. I dag er hun veldig glad for at hun ikke gjorde det. Og hun er kanskje aller gladest for at hun kom ut av forholdet i live.

– Det var en nedadgående spiral nesten fra det øyeblikket vi ble sammen. Han fortalte meg tidlig at han hadde slått sin forrige kjæreste, og jeg – som skråsikkert sa at jeg ville kaste ham på dør om han noen gang rørte meg – befant meg kort tid etter i samme situasjon, sukker hun.

Hun måtte nesten bli slått i hjel før hun kom seg ut av det vanskelige forholdet.

– Det høres kanskje rart ut, men jeg er faktisk veldig takknemlig for at jeg ble utsatt for ham, for det var arbeidet jeg gjorde med meg selv i etterkant av forholdet som for alvor fikk meg til å innse at jeg har evner som kan hjelpe andre, smiler Wenche.

Kunne se fremtiden

Sunnmørskvinnen er i dag bosatt i Halden, og hun får stadig større pågang av folk som søker hennes råd. I alternativrollen kaller hun seg for Medium Wenche. Hun vurderer nå å slutte som fengselsbetjent for å satse for fullt på heltid på å hjelpe så mange hun kan med sine evner som klarfølt og klarsynt medium.

At hun har evner, er ikke noe hun nylig har oppdaget. Wenche har lenge følt at hun har hatt dem, men aldri på en måte hvor hun så for seg at hun skulle kunne leve av dem på den måten hun gjør i dag.

– Jeg hadde en god barndom som var preget av mye idrett, men jeg kan ikke huske å ha merket noe til evnene mine i barndommen. Evnene ligger nok i familien, for jeg har en søster og bror som også har evner på hver sin måte, men hvorfor det er slik, aner jeg ikke.

Selv var ikke Wenche klar over at hun hadde spesielle evner før hun kom i tenårene. Da viste de seg ved at når folk snakket om ting, «så» hun i sitt indre hva som ville skje i fremtiden.

– For eksempel om en venn var bekymret for noe, så kunne jeg se om det de var bekymret for, ikke ville være noe å bekymre seg for. Lenge trodde jeg at alle hadde det slik, men jeg forsto jo etter hvert at dette ikke var vanlig.

Tvilte på seg selv

Aksepten for det alternative har hatt en eksplosiv økning de siste årene, men da Wenche var i tyveårene på begynnelsen av 2000-tallet, var aksepten langt lavere enn det den er i dag. Hun turte derfor ikke å stå frem med det hun så, i redsel for å fremstå som gal. Den voldelige ekskjæresten sørget også for å få Wenche til virkelig å tvile på seg selv.

– Evnene mine kom ikke skikkelig frem før etter at jeg kom ut av forholdet. Da tok jeg

masse selvutviklingskurs for å lære å forstå hvordan jeg på så kort tid hadde kunnet la det som skjedde skje, sier hun stille.

Wenche befant seg i den mørkeste kjeller da halvannet år med helvete var over. Det hele endte den kvelden hvor hun ble så alvorlig angrepet at sønnen hennes på 11, som var hjemme, reddet henne ved å ringe nødnummeret 113. Hun var totalt fysisk og psykisk nedbrutt, og det aller verste var at volden ikke fikk konsekvenser for mannen som nesten drepte henne.

Ble beskyttet av politiet

Medium Wenches ekskjæreste jobbet i politiet, og da politiet ble tilkalt til hennes hjem, så møtte de ham som en kollega og ikke som en voldsmann. Det utrolige skjedde. I stedet for å sette ham i arresten tok de voldsmannen med på fest. Til tross for at de møtte Wenche både blå og gul etter volden, ble saken henlagt. Hun beskriver det hele som en klassisk voldshistorie, der hun til å begynne med forsvarte ham.

– Jeg har tilgitt ham, men har fortsatt problemer med å tilgi dem som beskyttet ham, sier Wenche, som kjenner til flere som har vært utsatt for vold av folk som jobber i politiet. Hun tror at dette er en yrkesgruppe som tiltrekker seg veldig mange maktsyke personer.

– Han jeg var sammen med, brukte sin rolle for alt det var verdt, og gjorde meg liten ved å si at ingen ville tro på mitt ord mot hans. Det er en fryktelig farlig ting, og en veldig vanskelig situasjon å befinne seg i, understreker hun.

Styrket

Da Wenche var i forholdet, så hun ikke klart, men evnene hun alltid har hatt, styrket seg i denne perioden. Hun opplevde også mye kontakt med «den andre siden» i den turbulente tiden. Dette var med på å hjelpe henne gjennom det vonde hun opplevde.

– Da jeg sto i forholdet, var jeg ikke meg selv, men da forholdet tok slutt, så jeg at intuisjonen min var blitt sterkere. Jeg har utviklet en veldig sterk magefølelse, så når folk sier noe, kan jeg raskt vite om det er sant eller ikke det de sier.

Wenche beskriver det hun ser som et indre univers, og hun har fått stadig større trygghet på hvordan hun skal formidle det hun ser til andre. Folk som oppsøker henne, gjør det via telefon, eller de kommer hjem til henne. Hun foretrekker helst det siste, for hun setter pris på den kontakten som oppstår ansikt til ansikt med en person.

Sannheten svirMedium Wenche Karlsen anbefaler folk å spørre om spesifikke ting heller enn å spørre svært generelle spørsmål heller enn store generelle spørsmål, for hvis ikke kan samtalen komme til å vare veldig lenge og da blir det dyrt.

Wenche gikk virkelig inn for å snu det negative til noe positivt da hun kom ut av forholdet, og i etterkant har hun fått en åpenbaring om hvordan sinnet fungerer og på hvilken måte vi lett kan manipuleres. Hun har gjennomført en rekke kurs etter bruddet.

Blant annet var hun på kurs med Marion Dampier-Jeans, Morten Eriksen, Lena Ranehag, Silva UltraMind og Unique Mind – alt for å kunne lære å bruke evnene sine på best mulig måte. Siden 2007 har hun jevnlig tatt imot folk som har kommet hjem til henne, og i fjor opprettet hun firmaet Medium Wenche.

– Hvem oppsøker deg?

– De fleste er damer i 50- til 60-årene. Jeg tror den eldste som har ringt, er i 80-årene, og den yngste er kanskje 25 år eller noe rundt der, så det er ikke de helt unge. Deres problemer er gjerne jobb og kjærlighet, og så lurer de på hvordan fremtiden vil bli.

Og det prøver Wenche bokstavelig talt etter beste evne å fortelle dem.

Vær konkret

Tilbakemeldingene på det Medium Wenche sier, går litt opp og ned. Ikke nødvendigvis fordi det hun formidler, er feil, men fordi hun våger å gi folk ærlige tilbakemeldinger. Hun vil ikke bare fortelle folk det de vil høre. Veldig ofte er ikke den sannheten hun ser, det som innringerne hadde ønsket. Enkelte som ringer, ønsker seg bekreftelser på ting de selv føler, men Wenche forteller dem bare det hun ser.

– Da kan det hende de blir litt snurte, for aller helst ønsker de at jeg skal fortelle dem om at ting skal bli slik de har sett for seg at de skal bli. Når jeg sier noe annet, så kan de altså reagere med sinne eller bli lei seg, sier Wenche, som har tenkt å fortsette å være ærlig.

Hun er også nøye med å understreke at hun ikke driver med å spå folk. Hennes tjenester er fri for kort og andre metoder, hun benytter kun sitt indre syn.

– Når folk spør meg generelt om fremtiden, kan det fort bli svindyrt. Jeg kan snakke i det vide og det brede. Jeg anbefaler heller derfor folk å tune seg inn på noe spesifikt de vil vite mer om. Da er det enklere å gi dem konkret informasjon om det jeg ser.

Sterke opplevelser

Folk har gjerne et sterkt behov for å få svar på alle deler av livet, men Wenche har opparbeidet seg en høy integritet i sitt arbeid, og ønsker derfor ikke å snakke om hva som helst. Blant emnene hun ikke ønsker å gi noen svar på, er helse. Hun unngår å stille diagnoser og henviser da folk til å ta kontakt med legen sin. Ser hun at noen har en kul i brystet eller lignende, unngår hun å fortelle dette direkte, hun gir heller en anbefaling om at vedkommende bør gå og kontrollere seg hos lege.

Det er mange som ringer, og mange historier Wenche har vært vitne til gjennom årene, men det er spesielt en episode hun husker som gjorde ekstra inntrykk på henne.

– Jeg husker en dame jeg hadde husrens hos. Det var en veldig sår og spesiell historie, for moren hennes gikk igjen i dette huset. Det var veldig sterkt da jeg bragte videre beskjeder moren hadde til henne. Da fikk hun en bekreftelse på at det var hennes mor som gikk igjen. Det var veldig sterkt.
Jeg liker å hjelpe de som står fast og ikke kan finne veien selv.
Bekreftelse fra den andre siden

Situasjoner der Wenche har oppnådd kontakt med den andre siden, er noe som gjør inntrykk på henne generelt.

– Når du observerer hvordan mennesker som får svar på ting fra den andre siden reagerer, så er det en helt utrolig opplevelse. Jeg ber alltid om en bekreftelse, og da forstår de som er hos meg her på jorden alltid at jeg har med en fra den andre siden. Jeg blir også veldig takknemlig når folk ringer og takker meg for veiledningen jeg ga dem. Av og til står vi overfor beslutninger det kan være vanskelig å vurdere på egen hånd, og det er her jeg kan hjelpe, forteller hun.

– Jeg synes ikke noe om «bare å spå» til de som vil vite ting av nysgjerrighet. Jeg liker å hjelpe de som står litt fast og ikke kan finne veien selv. Veldig mange som tar kontakt, har mangel på selvtillit, og hvis jeg kan være med på å gi dem dette, så kjenner jeg virkelig at jeg vil gjøre det. Jeg kan også hjelpe de som står fast i sorg etter å ha mistet noen, smiler Wenche, som er ydmyk og takknemlig over evnene hun har fått, og som nå snart vil kunne hjelpe folk på fulltid. Det ser hun frem til.

Vil du snakke med Wenche, ring 829 95 172 (kr 26,00/min)

Les mer om Wenche på Krystallkulen eller på hennes nettside


Denne artikkelen handler om…


Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Kalkuler frakt
   Bruk kode