Skip to main content

Vigdis bruker tarotkort som hjelpemiddel: Skarp intuisjon og klarsynthet

Klarsynet og tarotkortene er de viktigste redskapene når Vigdis (56) jobber. Siden hun var 14 år, har hun brukt kortene. Inspirert av sin synske og sanndrømte mormor som leste bordkort, teblader og kaffegrut, er det en sann glede å snakke med henne. Ikke bare er hun klarsynt – hun er også klartalt!

Vigdis (56) bruker sin skarpe intuisjon og klarsynthet til å hjelpe mennesker med å se helheten og treffe sine veivalg. Hun er ærlig, treffsikker, lyttende, klok, varm og behagelig å snakke med.

Hun er født og oppvokst i Ålesund på Sunnmøre, men dialekten er det ikke mye igjen av. Som så mange andre barn på den tiden gikk hun på søndagskolen, og lærte om Gud og Jesus og å synge salmer. Barnetroen har hun tatt med seg, men hun er ikke strengt religiøs, selv om hun fortsatt ber aftenbønn.

Vigdis jobber og er utdannet innen helse- og medisin, noe som er årsaken til at hun ikke står frem med fullt navn og bilde, men Medium kjenner hennes identitet. Hun har også grunnkurs reiki I og II og bakgrunn fra høyskole. På midten av 1980-tallet jobbet hun som reiseleder på Mallorca, Marokko og Tyrkia i flere år. Etter gymnaset bodde hun 1 år i Equador. Det var her hun begynte å bruke tarotkort veldig mye etter at hun fikk en venninne fra Italia som var veldig opptatt med dette.

Ble mobbet som barn

Men veien mot voksenlivet var ikke like lett. Hun ble mye mobbet på barneskolen og hadde det ikke særlig godt, noe hun tror er en av grunnene til at hun søkte mot åndelige verdier. Hun fikk ingen gode venner i barndommen på grunn av mobbingen, noe som satte preg på henne da hun var liten. Men hun hadde det veldig godt hjemme med familien og på bondegården til naboen. I mangel av venner tilbrakte hun mye tid sammen med dyrene på gården og ute i naturen. Det at hun ikke hadde det godt på skolen gjorde at hun søkte andre retninger enn man kanskje ellers ville gjort.

– Jeg tror det har utviklet mine evner til empati og evne til å se når mennesker trenger hjelp. Jeg er veldig god til å tolke kroppsspråk og ser skjulte signaler – jeg ser det som er mellom linjene. Oppveksten ødela jo en del ting i tenårene, som relasjoner til andre. I dag tenker jeg at dette er erfaringer som gjør meg til et rikere menneske som er i stand til å stå i vanskelige situasjoner, forteller hun.

Det ble en del terapitimer i løpet av tidlig voksenalder, men dette vokste hun på. Da hun begynte på videregående og høyskole, fikk hun flere gode venner da hun selv kunne velge hvilke miljøer hun ønsket å være en del av.

Veldig sosial

I dag er hun engasjert både i samfunns- og miljøspørsmål, også politiske spørsmål selv om hun ikke er aktiv, blant annet er hun med i Amnesty International.

– Jeg er veldig sosial og liker å være sammen med mennesker, er aktiv på kulturfronten og liker opplevelser. Jeg har en del idealer, som at hvert eneste menneske kan gjøre en forskjell. Det holder ikke at alle sier at ingen gjør noe med det, da blir det jo ikke gjort noe. Mine idealer førte til at jeg blant annet skiftet jobb og startet for meg selv. Alle har rett til en fair sjanse i livet og ting skal ikke feies under teppet. Som Vær har jeg mye ild i meg, men jeg har også en del vann, så jeg er en ganske emosjonell Vær, noe som kan være litt utfordrende til tider, forteller Vigdis. Hun er veldig interessert i å hjelpe både dyr og mennesker og gjøre hva hun kan for å ta vare på jorda. Dessuten er hun også glad i å lage mat, reise, musikk og dans, kulturhistorie, teater og opera, og hun har blant annet undervist i magedans i flere år.

Vil du snakke med Vigdis, er du velkommen til samtale på tlf. 829 95 818
(kr. 29,90/min). Du når henne også på 21 05 86 18 (kr 26,90/min)
Kjøp ringeminutter på veiledertjenesten.no.

– Hva er viktig for deg i ditt liv?

– I mitt liv er det viktig å oppleve kunst, kultur og natur. Det gir mye glede og energi. Jeg liker å dele opplevelser med andre og å reise. Det å få lov til å oppleve verden på godt og vondt er veldig viktig. Det er også viktig å skape et godt hjem for meg og min sønn, det er jo ikke alltid like lett. I hverdagslivet handler det om å gripe dagen og ikke vente. Har du en drøm eller noe du brenner for, skal man bare gjøre det – ikke utsett og vent – det passer jo sjeldent. Jeg er vel kanskje en sånn carpe diem-type som griper muligheten når den kommer, forteller Vigdis, som også har opplevd alle foreldres store mareritt da hun mistet et barn.

– Det var den største sorgen i livet mitt. Det åpnet opp for en stor sorgprosess, men også en fantastisk gjenfødsel i form av å favne om livet på en helt ny måte. Da ble hvert lite gledesøyeblikk stort. Jeg kan glede meg over bølgeskvulp eller en vakker blomst. Det trenger ikke være de store tingene. Det var slik jeg følte da jeg kom ut av den dype sorgen etter to år. Det ble mine to år med shades of grey. Livet var veldig intenst. Jeg ønsket både å dø og bli borte under de to årene. Men så fikk jeg livet tilbake og var så heldig å få sønnen min. Det snudde alt, forteller hun.

Vigdis hjelper kundene sine med å få innsikt i sin egen situasjon uansett hva det gjelder slik at de kan ta gode valg. Hun hjelper dem å se på relasjoner i familie og kjærlighetsforhold og andre problemstillinger på en ny måte.

Reisen til Equador

Reisen til Equador ble en viktig utviklingsbit for henne. Her lærte hun mye om det å stå i sin egen overbevisning, finne løsninger og om tilstedeværelse. Hun opplevde Galapagos, Amazonas og Andesfjellene, og rikdom og fattigdom på nært hold. Hun lærte også under reiki-utdannelsen å se verden på en annen måte. Vigdis har også vært med på en del selvutviklingsgrupper som har gitt mye i tillegg til terapien.
– Selvutviklingsgrupper har vært kjempefint for meg. Det å dele med andre og se at andre også har det vanskelig har vært fint å oppleve for meg. Det å hjelpe hverandre til å tenke nytt og komme seg videre. Det vanskelige i livet mitt har styrket meg selv om det i perioder var veldig tøft og jeg hadde lyst til å gi opp. Da jeg kom ut av dette følte jeg at det har styrket meg og gjort meg til et bedre menneske. Jeg merker at det er veldig lett for andre mennesker å åpne seg for meg, noe som av og til kan bli litt mye. Det å lære seg å sette grenser er viktig i en selvutviklingsprosess så man ikke blir en svamp for andres problemer hele tiden. Nå føler jeg at jeg har landet på begge beina og blitt voksen i en alder av 56, sier hun og ler litt.

Sanndrømt mormor

Den som har påvirket henne mest i livet, er mormoren. Hun var sanndrømt, hadde kontakt med åndeverden og spådde i bordkort og teblader.
– Hun var en stor inspirasjonskilde. Hun var ikke så glad i disse evnene sine, i hvert fall ikke i forhold til de som var på «den andre siden». Hun lå alltid med lyset på og sov lite om natten. Også min mor og far var viktige inspirasjonskilder på sine måter. Min far var verdslig og en god person, mens min mor var mer livsglad og inspirerende.

– Hvordan vil du beskrive det du driver med?
– Jeg synes det er vanskelig å kalle meg synsk, men jeg har jo et klarsyn. Når jeg får en klient på røret, bruker helst jeg kort for jording for å unngå forstyrrelser. Jeg snakker ganske mye, men det er ikke alle jeg ser like mye hos. Det er akkurat som om ordene bare kommer til meg. Jeg kan ikke forklare det på noen annen måte. Det er enda sterkere hvis jeg sitter sammen med noen fysisk. Da får jeg både bilder og beskjeder. Men dette kan variere. Hvis en person er veldig lukket eller skal teste meg, kan det ofte stoppe opp. Jeg synes dette er veldig spennende. Jeg vet jo aldri hva kundene spør om, eller hva de trenger. Jeg er veldig komfortabel med å bruke kortene som en base, så kommer beskjedene eller budskapene på løpende bånd. Det er som å skru på en bryter. Jeg tuner meg på en måte inn på deres energi. Det som ikke alltid stemmer, er tid. Tid er jo på en måte ikke-eksisterende i universet. Det er veldig vanskelig for folk å forstå siden vi har innrettet hele samfunnet på tid for å holde orden. Jeg prøver derfor alltid å forklare at det er vanskelig å spå tid, spesielt når det gjelder kjærlighet siden det involverer flere mennesker. Men resultatet pleier å stemme. Det er flest kvinner som er kunder, selv om det ramler inn en mann i ny og ne. De er i alle aldre og med forskjellig type bakgrunn. Jeg har også flest kvinnelige klienter i den andre jobben. Kanskje det er noe ved meg som gjør at kvinner føler seg komfortable med å snakke med meg siden alle de faste kundene mine er kvinner, tror hun.

Vigdis fikk sin første tarotkortstokk da hun var 14 år.

– Jeg synes bildene var så utrolig vakre og begynte å lese om hva de betydde. Jeg sov ofte med et kort under puta for å få svar på ting. Jeg følte meg veldig trygg med kortene. Jeg har også andre ting som englekort, pendel og runer, men det er kortene som snakker best til meg, forteller hun.

«Det er viktig å ta valg og være klar over at
man
har et ansvar for sin egen skjebne».
– Vigdis

Alle typer kunder

– Hvem er kundene dine? Er det en spesiell type mennesker?
– De har mange forskjellige bakgrunner og livssituasjoner. Det er vel mer at de føler de kan snakke godt med meg. Mange ringer jo ofte litt rundt for å sjekke kjemien med den de skal snakke med. Noe av feedbacken jeg får er at de føler det er godt å snakke med meg. Fellestrekket kan kanskje være at de har behov for å dele sine innerste tanker og problemstillinger de føler de ikke kan dele med andre. Mange er ofte isolerte i sine tanker og situasjoner og ønsker ikke å dele dette med sitt nettverk eller sine nærmeste.

– Hva kan du hjelpe andre mennesker med?
– Min hovedvinkling er å hjelpe kundene med å få innsikt i egen situasjon uansett hva det gjelder slik at de kan ta gode valg. Jeg hjelper dem å se på relasjoner i familie og kjærlighetsforhold og andre problemstillinger på en ny måte. Jeg sier at fremtiden kan se slik ut akkurat nå, men velger du annerledes, kan ting endre seg over tid. Det er viktig å ta valg og være klar over at man har et ansvar for sin egen skjebne. Jeg gir selvfølgelig råd når kunden ber om det. Jeg ser på meg selv som en veileder. Mange snakker om sorg og tap etter død, konflikter, kjærlighetssorg og samlivsbrudd. Jeg prøve å vinkle det slik at det til slutt er de som må velge vei og bestemmer selv hva de vil. Jeg ber dem alltid søke profesjonell hjelp når jeg skjønner at de sliter skikkelig. Jeg er veldig prosessorientert, men hvis de ønsker konkrete svar, gir jeg selvfølgelig det. Det å hjelpe folk til å se ting på nye måter og finne løsninger er viktig slik at de ikke ender opp som ofre for omstendighetene.

Ærlighet og redelighet

– Hva er det viktigste for deg i relasjon med kunder?
– For meg er det ærlighet, redelighet og åpenhet. Ingenting er for flaut eller for vanskelig å spørre om. Jeg sier alltid fra dersom det er noe jeg ikke kan svare på. Jeg vil ikke at de skal kaste bort penger dersom jeg ikke kan hjelpe. Det er viktig å ha en god og trygg dialog slik at de kan ta egne valg. Jeg snakker heller ikke om død og sykdom. Jeg sier også nei dersom de spør meg om å ta kontakt med noen på den andre siden. Jeg ønsker ikke å jobbe som medium. Jeg synes det er litt skummelt – dette er noe jeg har stor respekt for. Her bør man ha god utdannelse for ikke å miste kontrollen på sine egne energier. Jeg har stor respekt for dem som jobber med dette, men jeg har hatt noen dårlige erfaringer personlig som gjør at jeg holder meg unna. Ønsker noen dette, ber jeg dem derfor heller kontakte noen som jobber som medium.

– Hva kan kundene dine forvente av deg?
– De kan forvente at jeg er til stede, er ærlig og klar i talen og lytter. Jeg sier fra når jeg ikke kan hjelpe. Jeg kaster ikke bort tiden, jeg går «rett på sak» og gjør jobben. Jeg er heller ikke tilgjengelig hele tiden på grunn av den andre jobben. Jeg jobber gjerne en time eller to på kvelden. Jeg leser inn beskjed på linja når jeg er tilgjengelig.

– Hvis du skal gi ett generelt råd, hva vil det være?
– Det må være å leve akkurat her og nå og gjøre det du kan for andre. Ikke utsett drømmene dine. Ikke stopp deg selv eller vær kritisk til deg selv – og for all del ikke la din indre kritiker stoppe deg! Carpe diem …

– Har du en tro – tror du på skjebnen, er du åndelig, spirituell eller annet?
– Jeg tror på mange ting. Jeg tror på Gud i den form at universet er så fantastisk at det må være noe større enn oss som har fått det i stand. Jeg tror også at Jesus har gått på jorda og var en god person. Jeg liker ikke maktmisbruk og undertrykkelse som alle store religionene med unntak av buddhismen har drevet med. Jeg ser Gud i naturen og i alle sjeler og alle levende vesener og tror på et liv i universet utover denne jorden. Jeg tror også skjebnen til en viss grad er lagt. Alle har en eller annen form for rød tråd vi skal følge, men vi har valg som vi skal ta underveis for å vise at vi «består» eksamen. Da velger vi enten det som er riktig eller feil. Vi kan påvirke skjebnen. Det er en liten sti der ute – en som er lett og en som er vanskelig. Tar vi de rette valgene underveis og utvikler oss, kommer vi bedre i mål.

– Hva tenker du om fremtiden på kort og lang sikt?
– På kort sikt bør vi stå på og løse de problemene vi kan gjøre noe med og prøve å glemme de vi ikke kan gjøre noe med. Ifølge Dalai Lama er det to type problemer – de vi kan løse og de vi ikke kan løse. De vi ikke kan løse, kan vi legge bort. På lang sikt tenker jeg at vi er nødt til å stå sammen og snu misbruket av jorden og planeten slik at vi kan leve her. Jeg er opptatt av at det er nå eller aldri. Jeg tror koronaen kom for å vekke oss. Nå må vi ta oss sammen! Alle har et ansvar og alle kan bidra med noe.

Nye visjoner og mål

– Hva er drømmen din? Strekker du deg mot nye mål?
– Jeg har nådd noen mål, men det å ha en visjon og nye mål er viktig. Akkurat nå er hovedmålet mitt å få sønnen min gjennom puberteten og inn i voksenlivet. Jeg har alltid hatt en drøm om å åpne en hamam – et tyrkisk bad hvor man blir dampet, skrubbet og vasket. Et dampbad med en liten feinschmeckerrestaurant ved siden av og kinovisning på bassengkanten. Jeg tenker man alltid bør ha et mål og en drøm mer enn det man har oppnådd.

– Hvilken person kunne du tenkt deg å være for en dag?
– Erkebiskop Desmond Tutu! Det er det varmeste mennesket jeg noensinne har møtt. Han har den største livsgleden og åndelige utstråling jeg noen gang har opplevd. Han var hjertegod, engasjert og gjorde fantastiske ting for andre mens han levde. Han lever budskapet han formidler!

– Har du lest en bok eller sett en film som betyr noe spesielt for deg?
– The Wall med Pink Floyd påvirket meg sterkt da jeg så den som 18-åring. Jeg synes den var så dyp og sterk at jeg var rystet på en god måte. De psykiske innspillene i ordspråket og tekstene sammen med den sterke musikken var helt overveldende. I tillegg må jeg nevne dokumentaren Snåsamannen av Margreth Olin. Den viser godheten i ham og rørte meg voldsomt. Jeg tar også med boka «Guden for små ting» av indiske Arundhati Roy. Det er en fantastisk bok alle bør lese.

– Hvordan tror du dine venner ville beskrive deg med tre ord?
– Emosjonell, raus, morsom og gal! Det ble fire ord da.

– Nevn tre ting som du er veldig stolt over å ha gjort?
– At jeg har klart å stå opp mot overgrep og mobbing, har oppfostret en sønn alene og har startet eget firma. Og så må jeg si at ordet «enslig» er noe dritt – det bør erstattes med «enestående»!

– Hva vil du si er din beste egenskap?
– Jeg tror nok det er empati. Men det kan også være den verste egenskapen min siden den kan ta knekken på meg noen ganger.

– Hvis det var en egenskap du kunne forbedret, hva ville du valgt da?
– Det ville vært å bli mer emosjonelt balansert. Men det er jo ikke lett når man er Vær.

– Hva gjør deg skikkelig glad og forbannet?
– Glad så er det å se og oppleve kjærlighet mellom mennesker. Godhet og dans. Det som gjør meg forbannet er urett på alle plan!

– Hva slags musikk liker du?
– Pink Floyd selvfølgelig, jazz, blues, opera, klassisk musikk og rock i perioder. Kan også like pop – men da mer mot Prince og den stilen der.

– Hva er drømmeferien din?
– Det må være en jordomseiling som varer minst et år. Jeg har jo vært stort sett de fleste steder. Men det å kunne reise et helt år ville vært flott. Jeg er spesielt glad i Sør-Amerika, Asia og Afrika. Det hadde vært en drøm og hatt ferie et helt år med masse penger og bare reist rundt, avslutter hun.

Vil du snakke med Vigdis, er du velkommen til samtale på tlf. 829 95 818
(kr. 29,90/min).
Du når henne også på 21 05 86 18 (kr 26,90/min)
Kjøp ringeminutter på veiledertjenesten.no.

Les andre Medium-profiler her.

Leif B. Kristiansen Freyvoll

Leif B. Kristiansen Freyvoll har en bachelor i organisasjonsutvikling og personalledelse. Han har jobbet som journalist, redigerer og designer i aviser, magasiner og på nett. Fokus i dag er på helse og parapsykologi. Han har vært ansvarlig redaktør i Medium siden 2007. E-post: leif@mediumforlag.no
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Kalkuler frakt
   Bruk kode