Skip to main content

Veileder i en vanskelig tid

En vanskelig oppvekst kan naturligvis sette sitt preg på et menneske, men Kim Standahl (31) har snudd det negative til noe positivt. Opplevelsene fra barndommen og ungdomstiden bruker han i dag sammen med sitt klarsyn og klarfølthet for å hjelpe andre. Kim mener det er viktig å komme til bunns i problemene – å finne den bakenforliggende årsaken, men han anbefaler å se fremover og ikke bare se på seg selv som et offer.

Tekst og foto: Leif B. Kristiansen

Kim Standahl (31) ble født i Oslo, men fra han var 4 til 10 år bodde han på Røros før familien flyttet til Vallersund, et lite bygdesamfunn på Fosenhalvøya på Ørlandet i Trøndelag. Da han var 21 år flyttet han tilbake til storbyen hvor han trives veldig godt, selv om drømmen om det gode liv på landet ikke kan realiseres i Oslo.
Å vokse opp i et lite bygdesamfunn har både sine fordeler og ulemper. Kim har fått føle begge deler på kroppen. Som barn var han veldig sensitiv og var mye alene for å beskytte seg selv for omverdenen.
– Hva var det du måtte beskytte deg mot?
– Jeg merket fort når det ble for mye stress i kroppen, siden jeg kunne merke stemninger og følelser hos andre mennesker rundt meg. Jeg merket jo når de voksne ikke fortalte meg sannheten. Jeg husker godt at jeg som barn lurte på hvorfor de behandlet meg på den måten. Jeg ble behandlet på en rar og kunstig måte, akkurat som om jeg ikke forsto noe av den voksne verdenen. Jeg ønsket jo bare å bli mer inkludert, ikke ekskludert. Jeg var ikke gamle karen, kanskje rundt 4 til 5 år da jeg tenkte for første gang at jeg ville bli behandlet som en voksen. Jeg ble verken møtt eller forstått.
Kim har opplevd mye i barndommen som har satt sine spor uten at dette har gjort at han ser på seg selv som et offer. Men dette er også opplevelser som gjør at han i dag er i stand til både å forstå og å kunne hjelpe andre mennesker med emosjonelle problemer.
– For å si det sånn; barndommen min har ikke bare vært en dans på roser, sier Kim, og lar det skinne gjennom at han ikke ønsker å gå for mye inn på dette området.

Klarsynt og healer

Vi snakker litt frem og tilbake om både mobbing og hvor lett det er å bli en mobber. Barn skjønner jo ikke alltid konsekvensene av hva de sier og gjør, og da er det viktig at det er voksne der som kan korrigere og gripe inn når det er nødvendig.
Kim definerer seg selv i dag først og fremst som klarsynt og healer. Klarsynet gjør at han får inn bilder om fremtiden. Det er ikke alltid bare bilder, han får også inn ord noen ganger. Han mener selv han er veldig sensitiv for hva andre sliter med.
– Jeg er også klarfølt. Det betyr at jeg kan føle andres smerter og hva de sliter med. Jeg kan også merke hva andre tenker på. Det har skjedd flere ganger at når andre tenker på meg på avstand, vet jeg både hvem det er og jeg merker også hva de tenker og føler. Dette kan til tider rett og slett være veldig slitsomt. Jeg føler meg veldig ubeskyttet og invadert på en måte når jeg får hele verden inn på meg på den måten. Dessuten er det vanskelig å beskytte seg selv mot følelsene til andre.

Er mye alene

Det gjør at Kim tilbringer mye tid alene hvor han mediterer for å hente inn seg selv igjen og lade batteriene. Hvis han ikke gjør dette, blir det rett og slett for mye.
– Det er jo en bakside akkurat dette med å «ta inn» så mye, men det er også noe positivt i det. Det er dette som gjør at jeg føler jeg lever livet 100 prosent. Jeg har det jo egentlig helt fantastisk ved å ha det slik, for jeg tar jo også inn mye som er bra rundt meg. Men av og til kan jeg føle meg som et rekreasjonssted for andre, sier han og ler litt.
Selv om det akkurat nå er klarsynet hans og det å være klarfølt som er mest i fokus, har Kim drevet mye med healing før.
– Selv om jeg fortsatt jobber med healing, er det på en litt annen måte. Ved at jeg kan «koble» meg på andre, blir jo det i seg selv en form for healing ved at jeg stiller meg selv til rådighet. Da er det akkurat som om det skjer en helbredelse når jeg kobler meg på, sier Kim, som også kan «lese» hva andre sliter med av helseproblemer, både av fysisk og emosjonell art.

Udefinerbare smerter

– Men føler du at du har hjulpet mange med dine evner? 
– Ja, absolutt. Jeg har hjulpet folk med fysiske plager som har udefinerbare smerter i kroppen. Blant annet hjalp jeg ei jente som led av osteoporose og som ble helt bra etter at jeg behandlet henne med fjernhealing. Jeg har også hjulpet flere som sliter med angst. En gutt på 8 år som hadde problemer med å gå på skolen på grunn av angst, ble kvitt problemet etter at jeg pratet med ham, sier Kim.
Moren ble selvsagt kjempeglad for at sønnen hennes kunne gå på skolen igjen. Da hadde han ikke vært på skolen på et år på grunn av angsten. En dame som slet med hodepine ble kvitt denne ved at Kim healet henne.
Det som er viktig for Kim, er at han ikke skal være den som løser problemene for alle. For ham handler det om å være en veileder som hjelper andre til selv å finne løsningen på sine problemer slik at de bli selvhjulpet. Det først han gjør, er derfor å kartlegge hvorfor folk har havnet i den situasjonen de er i slik at han kan finne den bakenforliggende årsaken til problemene. Dette kan føre til at de det gjelder av og til også må gjøre noe fysisk for å bli frisk. Det handler om å lære seg å stå i situasjonen – den forsvinner jo tross alt ikke. Det handler om å ta tak i sitt eget liv og være ærlig med seg selv, ikke bare skylde på «alle andre».
Reading og auratransformasjon

Liv Grimstad forteller gjerne om en reading og auratransformasjon hun fikk av Kim som hun setter veldig stor pris på.
– Readingen ble foretatt med flere mennesker tilstede. Jeg opplevde det veldig ærlig, og alt Kim sa til meg var helt riktig. Han hadde ingen forhåndsinformasjon på noen av oss. Det var veldig bra gjort å kunne fange opp informasjon når det var så mye sterke energier tilstede.
Ved en annen anledning kom Kim innom en lørdag og gjennomførte en auratransformasjon på alle som er medlem av en gruppe jeg driver. Jeg har fått healing mange ganger i mitt liv, men aldri har jeg kjent noe som lignet dette, og jeg har vært med i den alternative verden i hele mitt voksne liv. Energiene strømmet fra føttene og helt opp til hodet på en slik måte at det nesten ble overveldende. Livet mitt har ikke vært det samme siden. Jeg føler at alle chakraene mine spiller på lag og at det er harmoni. Veldig bra gjort, og jeg kan anbefale dette til andre. Noe annet jeg vil påpeke er at Kim har en stille og fredelig personlighet. Det er godt å være i hans energifelt, forteller hun.

Stress og bekymringer

– Mitt ønske er at folk skal være sanne og ærlige med seg selv, for da vil også mye løse seg av seg selv. De må slutte å være destruktive. Veldig mange sliter med stress og bekymringer for fremtiden. De klarer ikke å være i nået og bare leve. Det er viktig å ta en dag av gangen og være her og nå uansett hvordan livet utarter seg.
Når Kim jobber, nullstiller han seg helt og lukker øynene. Så åpner han seg helt opp for informasjonen som skal komme. Han vet aldri hva som kommer, men det kommer informasjon knyttet til den personen han jobber med.
Når Kim forteller om hvordan han jobber, spør jeg av nysgjerrighet om han kan «lese» meg. Vi sitter på en kafé, og rundt oss er det mye støy. I det ene hjørnet sitter det en mor med et lite barn som gråter, ved siden av oss sitter det to menn som snakker sammen høylytt. Hele tiden er det folk som bestiller kaffe, te eller mat, så det er kanskje ikke det beste utgangspunktet for å hente ned informasjon i et støyende klima. Men Kim ønsker likevel å prøve.

Smart og intelligent

Han lukker øynene og hever hodet litt. Jeg kan tydelig se at han konsentrerer seg og forsvinner innover i seg selv. Etter et par minutter begynner han å fortelle hva han har fått inn.
– Det første jeg får opp om deg er et du er veldig smart og intelligent, sier han.
Jeg tenker at det får være opp til andre å avgjøre, men jeg ønsker jo ikke akkurat å motsi påstanden.
– Så får jeg inn at du leser mange bøker og at du tar til deg masse kunnskap. Du holder deg oppdatert på mange forskjellige områder hele tiden, sier han.
Bøker leser jeg ikke så mye av nå, men som ung leste jeg veldig mye. Når det gjelder det med å ta til seg kunnskap og holde meg oppdatert, er det en innertier. I bilen står radioen konstant på NRK alltidnyheter, og ellers følger jeg med på både tv og internett for å holde meg oppdatert, så mye at det til tider kan bli litt irriterende for mine nærmeste.
Kim forteller også at jeg er veldig glad i å være ute i naturen og at dette er viktig for meg. Også miljøet er viktig, og jeg skal være veldig miljøbevisst. Og ja, jeg kjører el-bil, er engasjert i miljøet og kritisk til forsøpling på mange måter, blant annet maten vi spiser og hvordan denne er laget. Han sier også at det er viktig for meg å ha ro rundt meg og at jeg ikke liker stress.
Kim stopper opp og lukker øynene igjen. Det ringer i en mobiltelefon, men det ser ikke ut til å affisere Kim, for han fortsetter.

Punkt som gnager

Han forteller videre at han får inn et punkt i ryggen min. Dette er et punkt som gnager meg og tynger meg. Det kan være riktig, og vi snakker litt mer om dette.
Samtalen videre er av en såpass privat karakter at det ønsker jeg å holde nettopp privat. Men at en person jeg hadde truffet for første gang i mitt liv for en time siden skulle kunne fortelle såpass mye om meg selv uten å få inn noe om meg fra ett eller annet sted, føler jeg er veldig usannsynlig. Jeg var veldig bevisst på ikke å fortelle noe på forhånd.

Går i dybden

– Hva er det du kan tilby mennesker som ringer deg på teletorget? 
– Jeg kan raskt gå i dybden og se hva folk sliter med. Folk kan stille meg spørsmål om alt fra helse, kjærlighet og økonomi. Da kan jeg se hvorfor det ikke fungerer, og ut fra det kan de som ringer få hjelp til å finne en løsning. Ikke minst handler det om å finne årsaken til hvorfor de har de problemene de har. Dersom noen sliter med allergier, kan jeg se dette selv om den som ringer til meg ennå ikke har forstått dette selv.
Kim kan også se tidligere liv. Da får han opp bilder, og ut fra bildene han får opp kan han danne seg et inntrykk av hva som har skjedd i tidligere liv som påvirker den det gjelder i dag. Gjennom en regresjon kan han ta mennesker tilbake til tidligere liv og få kontakt med uforløste problemer og blokkeringer. Dette kan han deretter løse opp og på den måten endre dagens negative mønstre.

Rekreasjonssted

Drømmen til Kim er å starte noe for seg selv. Han ser for seg et sted utenfor byen, helst en gård med dyr. Her ønsker han å ta imot mennesker som trenger hjelp.
– Jeg ser for meg at det skal bli et rekreasjonssted hvor jeg kan drive en form for terapivirksomhet hvor det å slappe av og komme seg bort fra dagens stress-samfunn blir veldig viktig. Frem til da får jeg hjelpe andre mennesker med emosjonelle og fysiske problemer på andre måter, avslutter han.

VIL DU SNAKKE MED KIM?
DU TREFFER HAM PÅ TLF: 829 95 935 (KR 26,00/MIN)


Denne artikkelen handler om…


Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode