Silje Fjerstad er klarsynt og healer: Jeg blir den jeg spår!

Ringer du Silje Fjerstad (37) på teletorget, møter du en hyggelig Stavangerdame som slett ikke legger skjul på at hun snakker rett fra levra når det er nødvendig. – Jeg liker å finne logiske forklaringer selv om jeg er healer og klarsynt, og så snakker jeg uten å bruke vanskelige fagord slik at kundene mine forstår meg. Det er viktig, sier Silje, som kaller seg Helen på teletorget.

Silje Fjerstad (37) som kaller seg Helen på teletorget, er opprinnelig trønder, født og oppvokset i Levanger. Hun bodde her frem til hun var 9 år da familien flyttet til Stavanger. Her ble hun senere mor til to barn, en gutt som nå er 16 år og en jente som er 11. Etter at hun ble alene med barna, flyttet den lille familien tilbake til Trøndelag, men etter bare noen måneder satte de kursen sørover igjen til Stavanger da de fant ut at det var her de hørte hjemme.

Silje er utdannet fra Norges kreative fagskole som interiørkonsulent. Dette er et yrke hun har hatt i mange år samtidig som hun har jobbet deltid på teletorget. Men nå har hun sagt opp jobben som interiørkonsulent for å jobbe 100 prosent på teletorget. Begge steder er mennesker en viktig del av jobben, men Silje liker best å jobbe på teletorget.
– Jeg er ikke så opptatt av salg, men mine arbeidsgivere er jo naturligvis det. Jeg vil bare at menneskene jeg jobber med skal ha det bra. Det kan jeg gjøre mer hvis jeg jobber fulltid på teletorget, sier Silje, som anser seg som er livsnyter og som elsker å være mye ute i naturen, som hun ser på som sin friplass.

Silje er blitt en erfaren spåerske som har jobbet mange år på teletorget selv om det har vært noen perioder hvor hun har vært litt av og på av familiære årsaker.
– For meg er det viktig å kunne være 100 prosent til stede. Derfor har jeg ikke jobbet på «torget» når jeg ikke har vært helt på plass. Jeg har på grunn av sykdom i perioder vært sengeliggende, og da har jeg tatt en pause fra jobben. Jeg tok også avstand fra spåing et par år da jeg ikke følte meg klar, forteller Silje, som er et veldig originalt menneske med kraftige evner.

Bruker oppveksten til å hjelpe andre
Silje har ikke tatt utdannelse eller gått på kurs innen det alternative. Hun har ikke gjort noe for å bli verken klarsynt eller healer. Det eneste hun har lært seg på kurs, er tarot.
Den vanskelige oppveksten har gjort at hun bruker sin egen erfaring til å hjelpe andre. Dette har ikke noe med evnene å gjøre, men hennes egne erfaringer. Foreldrene var veldig unge da de fikk henne. Hun hadde ikke den gode og trygge barndommen som hun kunne ønsket seg, og var mye hos mormoren sin som hun var veldig knyttet til.

– Jeg fikk aldri en trygghet i oppveksten. Denne bakgrunnen har også vært en pådriver til å finne kundens potensiale. «Hvem er egentlig du og hva kan du forbedre», spør jeg ofte. Min manglende trygghet i oppveksten bruker jeg i dag til å gi trygghet til andre fordi jeg vet det er veldig viktig. Jeg aksepterer nok at livet har mange synsvinkler. Det er jo disse tingene fra oppveksten min som gjør at jeg kan se hvorfor andre tar sine valg, forteller Silje, som synes det er viktig å lytte til andre.
– Jeg er jo en form for terapeut. For meg er det veldig viktig både å lytte og høre på klienten. Jeg er nok et omsorgsmenneske som har gitt alt for mye av meg selv til andre. Jeg måtte bli skikkelig voksen før jeg forstod at jeg måtte stoppe fordi det gikk utover meg selv, forteller hun.

Artikkelen fortsetter under bildet

Silje, som kaller seg Helen på teletorget, kan hjelpe mennesker med å finne seg selv. Hun er spesielt god på selvutvikling, og kan også hjelpe deg med å få bedre relasjoner til andre. FOTO: Anna Gadzińska

Utadvendt og sosial
Silje beskriver seg selv som veldig utadvendt og kjempesosial og de fleste oppfatter henne nok som ekstrovert.
– Selv om mange oppfatter meg som ekstremt utadvendt, oppfatter jeg meg selv som det omvendte – jeg er egentlig en veldig introvert person som trenger mye alenetid. Jeg har mye energi og gir veldig mye av meg selv når jeg er sammen med andre mennesker. Jeg er stort sett alltid blid og elsker å ha huset fullt av folk og at det lever rundt meg. Jeg er glad i både mennesker og dyr. Jeg vet egentlig ikke hvor jeg kan begrenses som menneske. Det skal veldig mye til for å spenne ben under meg! Jeg har også et godt forhold til de fleste mennesker jeg har møtt. Jeg er alltid direkte, ærlig og lojal, forteller Silje, som likevel tror at hennes ærligheten kan oppfattes støtende for enkelte, men dette mener hun ikke er noe stort problem fordi det ligger aldri en vond tanke eller mening bak det.

Trykk på bobla for å se om Silje (Helen) er ledig!

Engasjert i mennesker
Silje er veldig engasjert i mennesker, men liker ikke å ha fokus på negativitet. Hun er også veldig følsom for å ta inn hvordan andre har det. Slik har det vært helt siden hun var ung, med unntak av noen år i ungdommen hvor hun «slapp ut litt» damp som ungdom flest.

– Jeg liker ikke å bruke tiden min på negative ting som privatperson – altså som Silje. Det som er forskjellen på meg og mange andre, og som andre klarsynte sikkert også kan kjenne seg igjen i, er at vi blir ikke påvirket, vi blir de vi omgås. Vi blir på en måte det mennesket vi omgås. Hvis jeg er sammen med noen som er kjempelei seg, vil jeg som privatpersonen Silje kjenne at det er noe som skurrer og at din vonde tilstand også river meg i stykker. Derfor er det mange venner som har sagt til meg i årenes løp at jeg blir påvirket av andre. Men jeg blir ikke det. Nå har jeg egentlig gitt opp å forklare dette. Det er slik livet mitt er. Jeg er veldig opptatt av å være i det rene og støtte vennene mine dersom det er noe. Når jeg jobber derimot, lar jeg ikke dette påvirke meg på samme måten, selv om jeg også her trekker meg bort fra det negative. Det er det ingen som vokser på. Skal vi sette fokus på det negative, blir vi bare gående i en sirkel. Det er nok derfor jeg er kjent for å være veldig løsningsorientert, sier Silje, som forstår at dette kanskje kan høres litt kaldt og kynisk ut.

Sårbarhet
Helt siden Silje var liten har hun fått andre til å åpne seg opp om sårbarhet. Det skjer ofte at folk helt uten at hun spør forteller henne om sårbare ting. Dette oppfatter hun som tillitt.
– Det skjer litt automatisk. Jeg kan påpeke en ting jeg føler på meg hos andre, så rister folk litt på hodet og tenker at det bare er en tilfeldighet at de sa det. Så kommer vi kanskje inn på dette temaet senere. Jeg mener ikke å grave eller være nysgjerrig, men føler bare at kanskje trenger denne personen noen å snakke med, men vet ikke selv dette ennå. Jeg har lærte meg hvor grensene går og ikke bare si ting rett ut. Noen ganger trenger folk dette. Men jeg har lært meg å være mer forsiktig med årene. På teletorget jobber vi mye med sårbarhet, og vi må kunne tillatte oss selv å kjenne på denne sårbarheten. Jeg oppmuntrer kundene mine til å si høyt det de kjenner og være ærlige med seg selv. De trenger ikke si det høyt til meg, det holder at de sier det høyt til seg selv. Livet har vært tøft for mange, kanskje spesielt det siste halvannet året med mye ensomhet under koronatiden. Jeg kaller det «bli kjent med deg-året», sier hun.

Den vanskelige oppveksten har gjort at Silje bruker sin egen erfaring til å hjelpe andre.

Navn og stjernetegn
Når Silje snakker med kunder, spør hun alltid etter navn og stjernetegn og hva det er de vil at hun skal se på. Hun vil ikke ha noe informasjon. Hun stopper gjerne kunden hvis de begynner å snakke fordi hun er nødt til «å se» selv. De kan godt si at de vil snakke om økonomi eller kjærlighet, men Silje vil ikke vite noen detaljer om bakgrunnen. Hun ønsker å se dette selv – ikke bli fortalt noe fordi dette kan ødelegge energien hun er i der og da.

Det kan gjøre at hun blir dratt i feil retning og mister fokus på det som er viktig. Det er ikke alltid kunden ser hva som ligger bak, men da kommer klarsynet til Silje inn hvor hun kan se hva som ligger bak. Hun er nødt til å se an situasjon først og få en oppfatning.
– Det kan gå begge veier hvis jeg har en formening om hva som er problemet og kunden mener noe annet. Men jeg vil gjerne at de skal høre på meg først. Problemene ligger ofte i gamle traumer og hendelser som gjør at man reagerer som man gjør, og dette er ikke nødvendigvis kunden klar over. Det skal to til for å danse tango, og det er ofte her det er splid i kjærlighetslivet. Alle har en fortid med sine erfaringer, og vi tør ikke å være sårbare. Det ligger alltid noe vondt bak som styrer fremtiden i feil retning når det dukker opp problemer. Selv om jeg kanskje dreier samtalen i en annen retning enn kunden forventet, er det bare et fåtall som har reagert negativt. Noen av disse har kontakt meg senere når de har skjønt hva jeg snakker om. Men er du ikke klar for å høre det, er det helt greit. Det er jo ikke alltid vi er klar for å høre sannheten. Det kan ta sin tid for at ting skal synke inn og man blir klar, forklarer Silje, som alltid svarer helt ærlig – også hvis hun ikke får opp noe. Da kan hun be om at dette må vi la ligge en tid før hun kan ta det opp igjen.

Vil du snakke med Silje (Helen), ring 829 95 453 (kr. 26,00/min).
Du når henne også på 21 05 86 53 (kr 26,90/min)
Kjøp ringeminutter på veiledertjenesten.no

 

Klarsynt og healer
Silje er ikke så opptatt av faglige titler. Når hun går på jobb, går hun inn i sitt eget modus. Det eneste hun har lært, er å lese tarot etter å ha tatt et kurs.
– Jeg snakker med kortene og de snakker til meg. De kan være både villige og motvillige på samme måte som oss mennesker. Jeg har veldig stor respekt for det åndelige og spirituelle, men jeg har aldri forstått hvordan man kan bli klarsynt gjennom å gå på kurs. Når man er født slik som meg, tenker jeg ikke så mye på hva jeg er, sier hun.

Selv anser hun seg for å være klarsynt og healer. Egentlig vil hun bare se på seg selv som Silje. Tingene hun kan, har alltid vært med henne i livet. Hun har bilder fra hun var liten som viser at hun aldri brukte verken sokker eller sko. Hun bruker fortsatt verken sokker eller sko, og det er for å kunne jorde seg. Som voksen har man så mange oppgaver i livet at man ikke kan kjenne på alt. Man er nødt til å ha beina trygt plassert på jorda. Hun tar heller ikke på seg sko på vinteren når hun skal ut i postkassa.
– Jeg har alltid jordet meg automatisk. Jeg visste for eksempel alltid hvem som skulle ringe på døra. Det man kan tenke bare er en tilfeldighet, er ikke det når det skjer over mange år, sier hun.

Energiarbeid
Silje er veldig opptatt av å være «jordet» og at det skal gjøres på en enkel måte.
– Pust inn det som er ditt og pust ut det som ikke er ditt! Kunsten bak energiarbeid er å ikke tenke! Det passer kanskje for andre å gjøre masse forskjellige øvelser, men det passer ikke meg. Jeg liker å gjøre ting enkelt selv om det er innviklet. Det du ikke kan løse i dag, kan du kanskje løse i morgen. Det er du som skal styre tankene, ikke omvendt, mener Silje, som føler hun kan hjelpe andre på en rekke områder.

– Jeg kan hjelpe mennesker med å finne seg selv. Jeg er veldig god på selvutvikling. Jeg kan også hjelpe med å få bedre relasjoner til andre. Å forbedre en relasjon begynner veldig ofte med seg selv – ikke den andre. Det går mye på hvordan du møter andre. Treffer du andre og er veldig glad, lystig og humoristisk, så vil det ofte oppfattes som en speiling av deg selv. Når det stormer hos meg er jeg likevel blid fordi jeg er trygg på meg selv. Jeg vet kanskje at det er en situasjon som ikke kan løses her og nå. Alt handler om tid. Jeg jobber mye med å forklare at kanskje ikke ting er klart akkurat nå til å gjøre det du ønsker, eller at det er nå du må ta sjansen og hoppe i det. Jeg går alltid inn i nuet og ser nuet her og nå. Det samme gjelder fortiden som jeg ser med en gang. Jeg er nok en form for tankeleser. Ut fra å gå inn i nuet ser jeg også fremtiden, sier hun.

Foto: Anna Gadzińska

Ta ansvar
Silje er også klar på at hun forteller ting som hun ser, men som kanskje den hun snakker med ikke har så veldig lyst til å snakke om. Det er alltid noe som folk ikke ønsker å høre, men som likevel er viktig. Som økonomi.

– Hvis jeg ser at en kunde har kjøpt en dyr ting, som en båt for eksempel og som ikke blir brukt så mye, er dette en advarsel om at du har dårlig råd. Du skal ikke tviholde på en ting som ødelegger for deg selv og familien – du skal handle og ta ansvar. Dette sier jeg klart fra om. Folk har alltid et valg. Spådom skal bli brukt som en veiledning. Det er ikke alltid vi kan gjøre noe med det, men veiledningen vi gir kan gjøre andre bedre forberedt. Det er jo derfor vi er her, det er for å hjelpe andre videre, forklarer Silje, som har sterk tro på andre mennesker.
– Noen ganger føler jeg at jeg låner bort sjelen min for at andre skal få det bedre, sier Silje, som er åpen for alle religioner.
– Det er hvordan vi velger å bruke religionen som er viktigst for meg.

Selvutvikling og kjærlighet
Silje mener hun er best innen selvutvikling og kjærlighet. Men av og til kommer det også inn andre ting, som økonomi.
– Jeg har ingen begrensinger på hva jeg får opp. Ofte begynner det med selvutvikling og kjærlighet, men ender opp med mye annet underveis i samtalen. Min selvfølelse ville ikke vært så god hvis jeg ikke kunne hjulpet andre, sier hun.

Silje mener også at hun hjelper seg selv ved å hjelpe andre. Selv om andre tror hun blir sliten av dette, blir hun ikke det i det hele tatt.
– Jeg er blitt veldig glad i mange av kundene mine. De ringer av og til spør faktisk om hvordan jeg har det! Da får jeg tårer i øyene. Jeg har også fått gaver av kunstnere som de har sendt meg. Jeg føler jeg har blitt satt veldig pris på, sier hun.

Beskjeder fra universet
Selv om Silje liker å prate, er hun opptatt av man skal være tro mot deg selv og kunden uansett. Det krever mye mot å ha tillitt til de beskjedene du får fra universet.
– Det har tatt meg mange år å akseptere at jeg hører og ser ting. De tingene jeg forteller til en kunde skal ikke være noe jeg tror, det skal være noe jeg vet! Det er ikke alle beskjeder som høres like realistiske ut alltid. Det er viktig å tenke på hvordan man ordlegger seg. Som regel finnes det alltid en løsning selv om det noen ganger kan vøre tøft. Det er en grunn at folk ringer når de er på bunn. Det er nå de trenger hjelp.

– En av mine beste opplevelser på torget var en ung person med spiseforstyrrelser som ringte meg. Vi hadde en fin samtale, men jeg merket at energien var på bunn. Jeg bruker mye tid på å lytte og sier ikke så mye, men bruker healing under samtalen, som jeg hadde fått lov til. Etter en stund ringer vedkommende tilbake, og da tenker jeg vedkommende er klar, så jeg spør om det er vanskelig å spise. Jeg hører tårene komme og får bekreftet at det er et spiseproblem. Det er en ung person som har slitt i mange år. Etter noen få samtaler begynner denne personen å spise frokost igjen. For meg er dette veldig rørende. Sammen klarer vi å gjøre noe med et problem vedkommende har hatt i mange år, sier Silje, som ofte får spørsmål om død og alvorlig sykdom.
– Jeg snakker ikke om død. Jeg snakker med de på den andre siden, men ikke med mennesker om dette. Jeg kan merker ting på telefonen, men jeg kan ikke snakke om det. Sykdom har jeg ikke lov til å snakke om, men det er jo ikke alt som er sykdom selv om det er et problem. Jeg synes det er viktig at vi alle spiller på, også sammen med leger, avslutter hun.

Vil du snakke med Silje (Helen), ring 829 95 453 (kr. 26,00/min).
Du når henne også på 21 05 86 53 (kr 26,90/min)
Kjøp ringeminutter på veiledertjenesten.no.